ktos twierdzi, ze moj tż mnie zdradził - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-30, 11:08   #1
kofacela
Przyczajenie

ktos twierdzi, ze moj tż mnie zdradził

drogie wizazanki, od jakiegos czasu czytuje forum, ale teraz zarejestrowalam konto bo mam problem i potrzebuje rady.
jakis czas temu napisala do mnie jakas dziewczyna i twierdzi, ze moj chlopak zdradzil mnie jakis czas temu, nie wiem sama co mam ze soba zrobic, czy uwierzyc jej czy najpierw pogadac z tz, ona podaje dosc dokladne szczegoly, ze to bylo jakis rok temu, wszystko by sie zgadzalo, wtedy mielismy trudny okres, ale to nie tlumaczy zdrady. co ja mam robic? to mi calkowicie rozbija jakas taka pewnosc siebie. doradzcie cos, zalezy mi na tym czlowieku, ale skoro tak mnie oklamuje to naprawde nie wiem co mam zrobic.
ratunku...
kofacela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 11:16   #2
krolowakiczu
Zakorzenienie

Dot.: ktos twierdzi, ze moj tż mnie zdradził

no porozmawiać z nim bo inaczej jak sie dowiesz jaka prawda ?

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 11:26   #3
Hultaj
BAN stały

jakie szczegóły?
jaką miał bielizne w tym i tym dniu i Ty to wiesz pamiętasz, by zweryfikować? Ma bardzo charakterystyczny tatuaż na penisie?

nie ufaj mącicielom; co, jeśli chłopak nie zdradził a ta laska chce Was rozbić. Powiedz jej, że chcesz konkretniejszych dowodów albo niech nie pisze.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 11:27   #4
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowakiczu Pokaż wiadomość
A no właśnie.
Nie odkładaj rozmowy. Tylko oczywiście nie przez telefon czy gg, ale na żywo. Będziesz wtedy w stanie wyczuć czy facet jest wobec Ciebie szczery, zobaczysz jak zareaguje.

Życzę Ci żeby to jednak nie była prawda.
Stary 2010-05-30, 11:28   #5
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowakiczu Pokaż wiadomość
dokładnie, pogadaj z nim, ale delikatnie, bo taka informacja, może wyprowadzić go z równowagi.
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 11:42   #6
Caroline1920
Zakorzenienie

oby to nie byla prawda...

bo z tego co czytam tu na wizazu to raczej zawsze gdy jakas panna przysyla wiadomosci ze chlopak zdradzil swoja kobiete z nia to jest to prawda... na poczatku facet zawsze zapiera sie nogami i rekami i mowi ze to nie prawda jednak prawie zawsze po czasie sie przyzanje ze zdradzil lub dziewczyna znajduje dowody... ten sam schemat, zawsze pisza ze mieli akurat wtedy kryzys wiec by sie zgadzalo ale nie moga w to uwierzyc... wiec osobiscie ja bym sie nie zdziwila jakby to byla prawda,...

tak czy i naczej cos musi byc na rzeczy....

porozmawiaj z nim, niech sie tlumaczy...

Edytowane przez Caroline1920
Czas edycji: 2010-05-30 o 11:53
Caroline1920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 11:50   #7
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caroline1920 Pokaż wiadomość
to nie byla prawda...

bo z tego co czytam tu na wizazu to raczej zawsze gdy jakas panna przysyla wiadomosci ze chlopak zdradzil swoja kobiete z nia to jest to prawda... na poczatku facet zawsze zapiera sie nogami i rekami i mowi ze to nie prawda jednak prawie zawsze po czasie sie przyzanje ze zdradzil lub dziewczyna znajduje dowody...

To w końcu prawda czy nieprawda?

Poza tym, fajni koledzy mojego TŻa też kiedyś powiedzieli mu, że widzieli jak siedziałam na kolanach jakiegoś gościa i się do niego przytulałam.
Kompletna bzdura.
Na nieszczęście kolegów, byłam wtedy chora i siedziałam w domu.
Koledzy nie są już kolegami.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 11:56   #8
Caroline1920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
To w końcu prawda czy nieprawda?

Poza tym, fajni koledzy mojego TŻa też kiedyś powiedzieli mu, że widzieli jak siedziałam na kolanach jakiegoś gościa i się do niego przytulałam.
Kompletna bzdura.
Na nieszczęście kolegów, byłam wtedy chora i siedziałam w domu.
Koledzy nie są już kolegami.
wlasnie zauwazylam ze gdzie mi "oby" zjadlo wiec juz edytowalam post i dopisalam co nieco
Stary 2010-05-30, 13:09   #9
Hultaj
BAN stały

Cytat:
nie, nie musi. panna po roku łaskawie informuje, że twój misiu mnie bzyknął. bankowo, ze w trosce o tą najbardziej wydymaną, akurat.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 13:18   #10
kreizi_baska
Raczkowanie

Jeśli chodzi o rozmowę, jest ona konieczna, żeby wszystko wyjaśnić...

A co do tej laski, tak, jak napisały wyżej dziewczyny, zażądaj dowodów, bo niby po co pisałaby o tym ROK po domniemanym fakcie..?!
Jakie podała CI szczegóły, konkretnie?-
kreizi_baska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 13:55   #11
201712190924
Konto usunięte

Miejmy nadzieję, że to nie była zdrada, ale tego się nie dowiesz, jeśli z nim nie pogadasz. Jest też szansa, że ta dziewczyna może być zazdrosna o twojego faceta i dlatego chce rozbić wasz związek, żeby zająć twoje miejsce. Ale to tylko gdybanie, więc porozmawiaj z TŻ. Pewnie dobrze go znasz i poznasz po nim jeśli będzie kłamał.
Trzymam kciuki, żeby okazało się, że to bzdury
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 14:08   #12
Mary Louu
Zakorzenienie

Nie ufaj takim informatorkom. A z tż po prostu spokojnie porozmawiaj, przekaż mu co powiedziała Ci tamta dziewczyna i poproś o wyjaśnienia

...niegrzeczny facet z dobrymi manierami...
Mary Louu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 14:10   #13
madmuazelle
BAN stały

Najlepiej pogadaj ze swym chłopakiem.Choć spróbuj,bo niewiadomo czy się przyzna jeśli zdradził.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 15:04   #14
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Najlepiej pogadaj ze swym chłopakiem.Choć spróbuj,bo niewiadomo czy się przyzna jeśli zdradził.
Nawet jeśli zdradził i nie będzie się chciał przyznać, to rozmowa może wiele wyjaśnić. Dziewczyna zobaczy jak chłopak zareagował. Z zachowania można bardzo wiele wyczytać.
Stary 2010-05-30, 15:17   #15
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
nie, nie musi. panna po roku łaskawie informuje, że twój misiu mnie bzyknął. bankowo, ze w trosce o tą najbardziej wydymaną, akurat.
również uważam, że nie musi

Po pierwsze "jakiś czas temu" - niby czemu aż tyle jej to zajęło? Tyle rozważała wszystkie za i przeciw, i po głebokiej analizie stwierdziła, że to najlepsze wyjście?

Po drugie "jakaś dziewczyna" - czyli panna anonim ... czyli! innymi słowy -"mogę pisać co chce, bo i tak nikt mi nic nie udowodni"..

Po trzecie, nie wiemy jakie masz relacje ze swoim chłopakiem. Piszesz, że rok temu mieliście cieżki czas. Tak więc jesteś już nim dłużej, ale jaki jest "jakościowo" ten związek? Wzloty i upadki? Zerwania i powroty? Czy trwałe fundamenty?

I po ostatnie.. nie pomyślałaś, że ta dziewcyzna może być po prostu wstrętną manipulatorką, której np. spodobał się Twój TŻ i chce za wszelką cenę doprowadzić do Waszego rozstania? Albo jeszcze z jakiś innych powodów chce Was skłócić (może to jakaś Twoja znajoma z ukrytymi "ale")?

No i pogadaj z TŻem. Bo i niby czemu nie? Przeciez nie oskarżasz go o zdradę, tylko wyjasniasz dziwną sytaucję, która zaistniała. Może sam Ci powie, kto mógł to napisać i z jakiego powodu. Działaj zanim laska jeszcze bardzije Wam zamąci w związku.

No i napisz nam co się okazało ... POWODZENIA

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2010-05-30 o 15:19
talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 17:42   #16
EarlGrey
Wtajemniczenie

miałam podobną sytuację, dowiedziałam się po pół roku, okazało się prawdą, oczywiście wszyscy naokoło wiedzieli tylko nie ja...niestety, a może "stety" nie jesteśmy już razem.
Stary 2010-05-30, 17:47   #17
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Ziarno niepewności zostało zasiane...
Bez względu na to ile prawdy zawiera.

Co zrobić...
Żadne wyjście nie jest proste.
Przypomina mi się scena z Nigdy w życiu, kiedy Judyta pyta męża o zdradę - ten zaprzecza, a następnego dnia mleko się wylewa. Judyta zdziwiona: Przecież Cię pytałam - zaprzeczyłeś. On: A znasz mężczyznę, który by się przyznał? (Nie wspominając już o szlagierowym - Judyta nie dramatyzuj.)

Z drugiej strony warto zadać sobie pytanie, czy w obliczu ewentualnej faktycznej zdrady, chcę wiedzieć.
To pociąga za sobą konsekwencje. Przynajmniej powinno. I nie chodzi tu tylko o wieszanie psów na tej takiej owakiej, ale również zastanowienie się nad tym, kogo obdarza się zaufaniem.

Myślę, że nie zostawiłabym tego bez echa.
Rozwiązania w formie gotowca nawet nie będę próbowała sprzedać, ponieważ zwyczajnie go nie posiadam.
Pomyśl nad takim, które Tobie zagwarantuje komfort psychiczny oraz spokój, a wtedy spróbuj je zrealizować, bez względu na to jakich środków będzie wymagało.

Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Czas edycji: 2010-05-30 o 17:49
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 18:07   #18
kitkulka
Zakorzenienie

Przeprowadź jakieś małe śledztwo, a jak nic nie da to porozmawiaj z nim o tym. Powiedz, że takie informacje doszły do Ciebie i chciałabyś, aby Ci to jakoś wytłumaczył.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 18:39   #19
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Takim wiadomościom się nie ufa, bo na ogół są wyssane z palca. Bo np. ta dziewczyna chce z jakichś powodów rozbić wasz związek. Ale też nie można wykluczyć że to prawda.. Radzę szczerze porozmawiać z TŻ . Jeśli go kochasz i ufasz mu bezgranicznie, a on powie że to nieprawda, co napisała.. jest jeszcze jakiś problem..??
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 18:59   #20
tofaniutka
Zadomowienie

zależy kto ci to napisał. . . wiesz ja bym to sprawdziła... najlepiej bedzie doprowadzić spotkanie we troje... Będziesz miała ich na widelcu
tofaniutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 19:02   #21
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Cytat:
Napisane przez tofaniutka Pokaż wiadomość
zależy kto ci to napisał. . . wiesz ja bym to sprawdziła... najlepiej bedzie doprowadzić spotkanie we troje... Będziesz miała ich na widelcu
Tak zgadzam się spodkanie we troje zawsze jest najlepsze bo wtedy wyjdzie dokładna prawda
Możliwe że tak dziewczyna jakas zazdrosna jest o niego albo sie w nim zakochała dlatego chce was skłócic- też możliwe
Stary 2010-05-31, 01:14   #22
nvmd
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kofacela Pokaż wiadomość
drogie wizazanki, od jakiegos czasu czytuje forum, ale teraz zarejestrowalam konto bo mam problem i potrzebuje rady.
jakis czas temu napisala do mnie jakas dziewczyna i twierdzi, ze moj chlopak zdradzil mnie jakis czas temu, nie wiem sama co mam ze soba zrobic, czy uwierzyc jej czy najpierw pogadac z tz, ona podaje dosc dokladne szczegoly, ze to bylo jakis rok temu, wszystko by sie zgadzalo, wtedy mielismy trudny okres, ale to nie tlumaczy zdrady. co ja mam robic? to mi calkowicie rozbija jakas taka pewnosc siebie. doradzcie cos, zalezy mi na tym czlowieku, ale skoro tak mnie oklamuje to naprawde nie wiem co mam zrobic.
ratunku...

Powiedz TŻowi, że ktoś powiedział coś takiego i chcesz wprost wiedzieć czy to prawda czy nie. I nie ma tu nic do tego zaufanie- jeśli kocha, to przecież się nie obrazi tylko szczerze odpowie.
nvmd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 06:32   #23
muscat
Rozeznanie

GG do muscat

Cytat:
ratunku...
Do czego Ci kobieto ta wiedza??????? Był trudny okres? Macie to za sobą? Odpuść w takim razie i dbaj o to co teraz, a nie rozpamiętuj co zdarzyło się kiedyś. A lasce pięknie podziękuj za informację i życz jej wszystkiego dobrego ... i oczywiście przeproś, że nie będziesz tak dobra i nie utorujesz jej drogi do swojego TŻta
Jak to kiedyś śpiewała Kajah... ludzki język jak łopata....
Bez sensu. Odpuść.
muscat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 06:37   #24
enter code
Zadomowienie

Moim zdaniem rozmowa niewiele da. Bo co ma Ci powiedzieć? i jakie są szanse ze się przyzna do ewentualnej zdrady? Najprędzej to zgoni wszystko na tę pannę i jeszcze zarzuci Ci że mu nie ufasz.
Poproś ją o jakieś dowody, bliższe szczegóły.

enter code jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 07:49   #25
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Cytat:
ratunku...

Najważniejsze są detale. pamiętaj. Miałam kiedyś taką sytuację. Okazało się, że dziewczyna chciała namieszac, chciała żebym zakończyła związek i zostawiła jej "otwartą furtkę"... wszystko wyszło na jaw.

Jednak czasem tak się zdarza że ktoś mówi prawdę. Zastanów się kim jest ta dziewczyna, czy kiedykolwiek łączyło ją coś z Twoim mężczyzną, jakie by miała powody do tego, by mieszac itd.

No i ozywiscie porozmawiaj z TŻ! Jeżeli naprawdę praktycznie wszystko się zgadza, to weź go pod włos.

Rozjaśnię w końcu te czarne kłaki!
KochanaGadzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 07:51   #26
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Na razie nie wierzyłabym anonimowej informatorce. Z troski o Ciebie odzywa się po roku? Jakoś to do mnie nie przemawia.

Zapytaj go ją o bliższe szczegóły. Zobacz, czy potrafi podać jakiekolwiek fakty, poza ogólnikami.

Jeśli faktycznie dowiesz się więcej i nadal będziesz czuć podejrzenia, porozmawiaj z TŻtem. Stawiam na pytanie z zaskoczenia - pierwsza reakcja ujawnia zwykle najwięcej, później łatwo wymyślić wymówkę i przygotować się do rozmowy.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 08:37   #27
201712190924
Konto usunięte

Pokłóciłaś się dość mocno ostatnio z jakąś koleżanką? Może ktoś chce ci wyciąć głupi numer
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 08:41   #28
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muscat Pokaż wiadomość
Do czego Ci kobieto ta wiedza??????? Był trudny okres? Macie to za sobą? Odpuść w takim razie i dbaj o to co teraz, a nie rozpamiętuj co zdarzyło się kiedyś. A lasce pięknie podziękuj za informację i życz jej wszystkiego dobrego ... i oczywiście przeproś, że nie będziesz tak dobra i nie utorujesz jej drogi do swojego TŻta
Bez sensu. Odpuść.
a Ty byś tak zrobiła???
A na przykład jak będą mieć ciężki okres dajmy na to za pół roku i też ją zdradzi to też to będzie tłumaczył trudnym okresem ? w takim razie w każdym związku byłyby zdrady... Bo każdy związek przechodzi trudny okres!

a jeśli tu nie chodzi o zazdrość tylko o zwykłą informację? Wiesz jakby mój facet mnie zdradził to właśnie chciałabym się o tym dowiedzieć...
tofaniutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 09:06   #29
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

spotkaj się z tą dziewczyną na rozmowę i zaproś również tżta na to spotkanie.

ciekawe które pierwsze by się wkopało, czy ona czy on
Stary 2010-05-31, 09:13   #30
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muscat Pokaż wiadomość
Bez sensu. Odpuść.

Ja bym wolała wiedziec, czy mój facet mnie zdradził, czy też nie...

Autorko daj znac później jak sięsprawy mają.

Rozjaśnię w końcu te czarne kłaki!
KochanaGadzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości