Wasz obecny chlopak chce sie spotkac z EKS?! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 11:34   #1
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Wasz obecny chlopak chce sie spotkac z EKS?!

Hey Dziewczyny

Krotkie pytanie do was Co sadzicie o sytuacji kiedy wasz obecny chlopak chce sie spotkac ze swoja eks? Dodam, ze nic wam o tym nie powiedzial (inaczej: ukryl), a dowiedzialyscie sie o tym przez przypadek? Bo ja w sumie jakis czas temu, jak mi kolezanka z grupy powiedziala, ze jej chlopak chce sie spotkac z eks, to sie dosc mocno oburzylam i powiedzialam, ze co to w ogole za spotykanie sie z EKS? Rozumiem nawet w grupie ludzi, ale sam na sam? I jeszcze ukryc ten fakt przed obecna dziewczyna? Dodam, ze juz dlugo sie nie widzieli i nagle to on wychodzi z propozycja spotkania sie z nia. Czy to jest w porzadku wedlug was? Jestem ciekawa

eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 11:41   #2
Caroline1920
Zakorzenienie

Dot.: Wasz obecny chlopak chce sie spotkac z EKS?!

osobiscie ja bym nie chciala zeby moj TZ sie spotykal ze swoja ex... na szczescie moj TZ nie ma takich pomyslow...

dla mnie kontakt po zwiazku powinien polegac na mowieniu sobie "czesc", zagadaniu gdy sie ktos gdzies przypadkiem zobaczy (bo przciez nie mozna udawac ze sie tej osoby nie zna) i wysylanie sobie zyczen od swieta... tyle moge zniesc... a nie jakies pogaduszki czy spotkania sam na sam, w dodatki po dlugim czasie nie kontaktowanai sie, co to olsnienia ktos nagle dostal?...

a juz gdyby ukryl przede mna takie spotkanie to bym calkowicie stracila zaufanie do niego, ale ja mam specyficzne poglady i potrafie wybaczyc tylko jedno klamstwo (nie mylic ze zdrada) wtedy daje szanse, ale gdy mnie ktos drugi raz oklamie to juz nie ma zadnych szans i jest koniec... czy to przyjazni czy milosci... i wiem co mowie bo mialam juz taka sytuacje....

ale to tylko moje zdanie inni moga miec inne poglady na ten temat

Edytowane przez Caroline1920
Czas edycji: 2010-06-02 o 11:45
Caroline1920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 11:42   #3
Quarrel
Raczkowanie

Nie pozwoliłabym swojemu Tż na spotkanie z byłą, bo wiem, że ona chciała do niego wrócić ;]
Ale skoro chłopak, o którym piszesz ukrył spotkanie przed swoją dziewczyną, to nie jest to w porządku.
Quarrel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 11:43   #4
God Of War 20
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;19737890]Hey Dziewczyny

Krotkie pytanie do was Co sadzicie o sytuacji kiedy wasz obecny chlopak chce sie spotkac ze swoja eks? Dodam, ze nic wam o tym nie powiedzial (inaczej: ukryl), a dowiedzialyscie sie o tym przez przypadek? Bo ja w sumie jakis czas temu, jak mi kolezanka z grupy powiedziala, ze jej chlopak chce sie spotkac z eks, to sie dosc mocno oburzylam i powiedzialam, ze co to w ogole za spotykanie sie z EKS? Rozumiem nawet w grupie ludzi, ale sam na sam? I jeszcze ukryc ten fakt przed obecna dziewczyna? Dodam, ze juz dlugo sie nie widzieli i nagle to on wychodzi z propozycja spotkania sie z nia. Czy to jest w porzadku wedlug was? Jestem ciekawa

[/QUOTE]
Jesli ktos ukrywa ze doszlo do takiego spotkania to moim zdaniem to jest nie w porzadku ale jesli np moj facet by mi powiedzial ze chce sie spotkac z byla, pogadac i takie tam to nie miałabym nic przeciwko w koncu nie wszyscy rozstaja sie w kłotni i nie zawsze sie kogos zdazy pokochac... np po paru miesiacach bycia razem
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 11:46   #5
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Nie mam nic przeciwko spotkaniom z ex, natomiast mam całe mnóstwo przeciwko ukrywaniu tego przed obecnym partnerem/partnerką.
Stary 2010-06-02, 11:51   #6
Konto usunięte

Czyli dokladnie dziewczyny myslicie tak samo jak ja Teraz jestem w taka sytuacje sama zaangazowana i nie potrafie na trzezwo tego wszystkiego ocenic, ale pamietam moja pierwsza reakcje jak mi kolezanka wlasnie powiedziala (o czym pisalam wczesniej), ze jej obecny koles chce sie spotkac z byla dziewczyna, to bylam w szoku Tez uwazam, ze co to w ogole za spotykanie sie, jaki w tym cel?

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
ale jesli np moj facet by mi powiedzial ze chce sie spotkac z byla, pogadac i takie tam to nie miałabym nic przeciwko
God of War, zgadzam sie z Toba w zupelnosci Tez mysle, ze jakby mi o tym powiedzial, ze maja zamiar sie spotkac, to pomimo pewnie pierwszej reakcji w ktorej bylabym maks zdziwiona, ze po co i na co, to pozniej bym pomyslala: "ale spoko mam chlopaka nie chce miec przede mna tajemnic, chce zebym mu ufala, itd. mowi mi o wszystkim i szanuje moje zdanie', a tak to... skoro ukryl, to cos jest nie tak

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2010-06-02 o 11:54
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 11:54   #7
makarona
Rozeznanie

Mój tż spotyka się z jego byłą. Czasami, jak wpada do PL. Nie zawsze mi też o tym mówi, bo bywają to spontaniczne spotkania, kiedy jedno na drugie wpadnie w warzywniaku (czy coś w ten deseń). I żyjemy. Wiadomo - to przeszłość, więc czym się przejmować?

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 11:56   #8
kitkulka
Zakorzenienie

Jestem zdania, że większość rzeczy ukrytych przed partnerem jest nie w porządku, zwłaszcza, że osoba, która ją zataja wie, że może to sprawić przykrość drugiej osobie.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 11:56   #9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
Mój tż spotyka się z jego byłą. Czasami, jak wpada do PL. Nie zawsze mi też o tym mówi, bo bywają to spontaniczne spotkania, kiedy jedno na drugie wpadnie w warzywniaku (czy coś w ten deseń). I żyjemy. Wiadomo - to przeszłość, więc czym się przejmować?
Kwestia taka, ze Ty o tym wiesz i tu jest pies pogrzebany. A tutaj nagle ktos chce sie z kims spotkac niewiadomo czemu, a obecnej partnerce nic o tym niewiadomo...

Elvegirl - podpisuje sie pod Twoim zdaniem obiema rekami

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2010-06-02 o 12:04
Stary 2010-06-02, 12:09   #10
tfutfu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Quarrel Pokaż wiadomość
Nie pozwoliłabym swojemu Tż na spotkanie z byłą, bo wiem, że ona chciała do niego wrócić ;]
Ale skoro chłopak, o którym piszesz ukrył spotkanie przed swoją dziewczyną, to nie jest to w porządku.
a jakie ty miałabyś prawo zabraniać mu czegokolwiek?
tfutfu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 12:55   #11
makarona
Rozeznanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;19738330]Kwestia taka, ze Ty o tym wiesz i tu jest pies pogrzebany. A tutaj nagle ktos chce sie z kims spotkac niewiadomo czemu, a obecnej partnerce nic o tym niewiadomo...

Elvegirl - podpisuje sie pod Twoim zdaniem obiema rekami [/QUOTE]
Akurat jak pierwszy raz umówił się z nią na piwo to nic o tym nie wiedziałam.
Kiedyś tam mi tylko napomknął, że mają dobre kontakty, że to była jego wielka młodociana miłość. I tyle.

Ale czym się tu przejmować? Skoro spotkanie to tylko spotkanie? Może są ciekawi co u siebie? I na tym się skończy. Co innego jakby widywali się co dwa dni, bywali u siebie w domach i chodzili po parku trzymając się za ręce.

Nasz czas oczekiwania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 12:57   #12
Quarrel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tfutfu Pokaż wiadomość
Prawa żadnego. Ale jeśli zapytałby się co o tym sądzę, odpowiedziałabym: nie, nie, nie!
Quarrel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 13:03   #13
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
Co innego jakby widywali się co dwa dni, bywali u siebie w domach i chodzili po parku trzymając się za ręce.

No to juz nie wpadajmy w takie skrajnosci bo to by juz byla przesada. Ja nie mialabym nic przeciwko temu spotkaniu, uwierz pewnie nawet bym sie zapytala co u nie i jak bylo nie podoba mi sie jednak, ze ja o tym nic nie wiem, a mysle, ze powinnam. Przeciez bym go nie zabila za to. I co? Ukrywa przede mna takie akcje juz teraz, to jak ja mam przyszlosciowo o nim myslec? Przeciez po czyms takim nigdy nie bede miala pewnosci, ze ot tak sobie z jakas baba - czy to eks czy nie eks nie wyjdzie na piwo bez mowienia mi o tym, bo 'ma z nia dobre stosunki'. Nie chodzi o to, ze ja chce wszystko wiedziec, ale jako jego dziewczyna uwazam, ze mam do tego prawo i wystarczyloby: "ja i moja eks chcemy sie spotkac, zapytac co tam u nas, w koncu bylismy ze soba przez jakis czas, itd.' i ja bym nie miala NIC przeciwko temu!
Stary 2010-06-02, 13:07   #14
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie mam nic przeciwko spotkaniom z ex, natomiast mam całe mnóstwo przeciwko ukrywaniu tego przed obecnym partnerem/partnerką.
Zgadzam się w 100%
Stary 2010-06-02, 13:46   #15
makarona
Rozeznanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;19739740]No to juz nie wpadajmy w takie skrajnosci bo to by juz byla przesada. Ja nie mialabym nic przeciwko temu spotkaniu, uwierz pewnie nawet bym sie zapytala co u nie i jak bylo nie podoba mi sie jednak, ze ja o tym nic nie wiem, a mysle, ze powinnam. Przeciez bym go nie zabila za to. I co? Ukrywa przede mna takie akcje juz teraz, to jak ja mam przyszlosciowo o nim myslec? Przeciez po czyms takim nigdy nie bede miala pewnosci, ze ot tak sobie z jakas baba - czy to eks czy nie eks nie wyjdzie na piwo bez mowienia mi o tym, bo 'ma z nia dobre stosunki'. Nie chodzi o to, ze ja chce wszystko wiedziec, ale jako jego dziewczyna uwazam, ze mam do tego prawo i wystarczyloby: "ja i moja eks chcemy sie spotkac, zapytac co tam u nas, w koncu bylismy ze soba przez jakis czas, itd.' i ja bym nie miala NIC przeciwko temu![/QUOTE]
Ale ja cię rozumiem, całkowicie
Napisałam te wcześniejsze posty po to, byś trochę zluzowała. Bo może faktycznie te spotkanie nic wielkiego nie oznaczało, chociaż zdecydowanie powinien cię o nim powiadomić (przed faktem, po fakcie), a nie ukrywać.
Tak, masz prawo wiedzieć z kim twój chłopak się spotyka.
Zasiał ziarno niepewności, nieufności, zrobił błąd. Teraz albo będzie staranniej ukrywał swoje spotkania, albo będzie ci o nich mówił.

A jak myślisz, dlaczego ukrył przed tobą ten fakt? Bał się twojej reakcji?

Nasz czas oczekiwania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 14:46   #16
charliee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tfutfu Pokaż wiadomość
To nie było do mnie, ale ciśnie mi się pytanie:
Bo w związku obowiązują chyba jakieś zasady?!
Nie twierdzę, że trzeba żyć jak w klatce, w moim związku spotykamy się ze swoimi znajomymi, przyjaciółmi ale na Boga, na jaką cholerę ja mam się widzieć z moimi exami albo mój ze swoimi?

Zgadzam się z tym co napisała Caroline 1920. Nie należy udawać, że się ludzie nie znają, ale bez przesady po co jakieś spotkanka z kimś z kim się już nie jest? Nigdy nie zrozumiem takich rzeczy.

Jeśli mój TŻ by nagle wyskoczył, że chce się spotkać albo co gorsza robiłby to regularnie to powiedziałabym mu, że jak ma ochotę to może sobie nawet do niej wrócić. Ja niczego nie zabraniam, bo nie muszę, na szczęście mój TŻ jest osobą bardzo w porządku wobec mnie, szanuje moje uczucia i takie rzeczy w ogóle go nie interesują. Nie ma żadnego kontaktu ze swoimi byłymi, tak samo jak nie mam z moimi. Szczerze nic a nic mnie nie obchodzi ani jeden ex, ani drugi... A spotykać się z nimi na kaweczce? Wolne żarty!

Tu rzecz jest poważniejsza, bo chłopak autorki całą sprawę stara się ukryć. Nie zniosłabym takiego kłamstwa. Nie wiem co Ci poradzić, ale ja nie chciałabym być z kimś kto mnie tak okłamuje. Dziś ex, a za tydzień co będzie ukrywał? Kochankę? Takie niedomówienia to nie dla mnie, wolę przejrzyste zasady, ustalone granice w związku (na szczęście w moim pewne rzeczy są wręcz oczywiste).
charliee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 15:10   #17
EarlGrey
Wtajemniczenie

myślę, że nie mogłabym zabronić, ale na pewno było by mi bardzo przykro. Najważniejsze to chyba odpowiedzieć sobie na pytanie po co takie spotkanie? Bo jeśli chodzi o jakieś np. nieoddane rzeczy, jakieś wspólne rzeczy itp to czemu nie, ale jeśli są to spotkania typu: pogadajamy o starych czasach jak to nam było fajnie..to nie jest w porządku, moim zdaniem on czuje coś jeszcze do tej dziewczyny, a przynajmniej nie może o niej zapomnieć. Chyba, że to ona nie daje mu spokoju, ale powinien powiedzieć to Tobie, jeśli Cię kocha i zaproponować wspólne rozwiązanie problemu. Nie pozwalaj sobie na takie coś, bo później dojdzie do tego, że będziesz podświadomie z nią rywalizowała.
A nie daj Boże, niech takie "spotkanka" się będą powtarzać, to bankowo wrócą do siebie...

Edytowane przez EarlGrey
Czas edycji: 2010-06-02 o 15:12
EarlGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 15:29   #18
Amira_
Wtajemniczenie

Mój TZ nie ma takiech pomysłów ale jak by miał to nie miałabym nic przeciwko gdyby mieli wyjść tylko w swoim towarzystwie na kawę czy obiad.
Problemem by było ewentualne to że zataił że chce się z nią spotkać.

charliee Zasady zazadami ale jest jeszcze zaufanie. Ja bym nie chciała by mój TZ kontrolował gdzie i z kim wychodzę.
Stary 2010-06-02, 15:39   #19
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez charliee Pokaż wiadomość
Tu rzecz jest poważniejsza, bo chłopak autorki całą sprawę stara się ukryć. Nie zniosłabym takiego kłamstwa. Nie wiem co Ci poradzić, ale ja nie chciałabym być z kimś kto mnie tak okłamuje. Dziś ex, a za tydzień co będzie ukrywał? Kochankę? Takie niedomówienia to nie dla mnie, wolę przejrzyste zasady, ustalone granice w związku (na szczęście w moim pewne rzeczy są wręcz oczywiste).
- bardzo podoba mi sie Twoja wypowiedz

A dlaczego chcial ukryc? Nie mam pojecia. Nie jestem i nigdy nie bylam jakas desperatka, maniaczka... Nie sprawdzam go nigdy, nie pisze mu maniakalnie sms-ow z zapytaniem: 'co robi' i 'gdzie jest' - nigdy taka nie bylam. Tak naprawde to jestem dziewczyna, ktora po rozmowie na wiele rzeczy przystanie i da looz facetowi. Mysle, ze chcial ukryc, poniewaz wiekszosc mezczyzn takie rzeczy ukrywa? Bo chcial sobie oszczedzic zbednych pytan, typu: 'a po co'? Bo skoro ja (jego zdaniem) takich rzeczy robic nie moge, to dlaczego on by mial - wtedy by wyszlo, ze 'zasady' sie zmienily w naszym zwiazku... Bo chce sie pewnie wydawac 'cacy' pod kazdym wzgledem, a wie, ze wtedy by nie byl, bo niby po co to robic?

Ja sie z wami wszystkimi zgadzam w 100% - zapytalam, bo tak jak pisalam, jestem teraz w ta sprawe bezposrednio zaangazowana i ciezko jest mi wydac trzezwy osad sytuacji - chcialam sie upewnic w 100% czy nie tylko ja tak mysle. Pewnie gdyby to byl watek jakiejs innej laski, a nie mnie, to bym tez pisala 'NO WAY!' Ja tez jakos nie mam ochoty na spotkania z eks, przede wszystkim tez dlatego, ze wiekszosc z nich ma teraz dziewczyny i solidaryzujac sie z nimi nie chcialabym sie z nimi spotykac i wprowadzac (mozliwy) niepotrzebny zamet w ich zyciach. Generalnie, to nie wiem dlaczego, ale czesciowo mi to zwisa. Wyszlo jaki jest i teraz juz nie mam pewnosci czy to tylko z eks ma takie akcje, czy moze jeszcze z kims - akurat z ta akcja o eks dowiedzialam sie zupelnie przez przypadek, wiec nigdy nie wiesz. Jestem dosc silna, niezaslepiona i docieraja do mnie te argumenty, ktore podajecie Szkoda zycia na takie relacje z innymi ludzmi. Trzeba biegnac w swiat dalej

Dziekuje wam stokrotnie!! - jestescie nieocenione, jak zawsze

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez [B
charliee[/B] Zasady zazadami ale jest jeszcze zaufanie. Ja bym nie chciała by mój TZ kontrolował gdzie i z kim wychodzę.
- nie zrozumialas Charlie - ona napisala, ze maja wspolnych znajomych z ktorymi sie spotykaja i tak jest OK. Jej chodzilo tylko o to, ze jak dochodzi do tych spotkan, spotkanie sam na sam z EKS, to chyba juz wtedy - my jako ich dziewczyny - mamy jakies prawo glosu czyz nie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 15:50   #20
charliee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amira_ Pokaż wiadomość
Mój TZ nie ma takiech pomysłów ale jak by miał to nie miałabym nic przeciwko gdyby mieli wyjść tylko w swoim towarzystwie na kawę czy obiad.
Problemem by było ewentualne to że zataił że chce się z nią spotkać.

charliee Zasady zazadami ale jest jeszcze zaufanie. Ja bym nie chciała by mój TZ kontrolował gdzie i z kim wychodzę.

A ja miałabym przeciwko, ale każdy związek jest inny. Ja czegoś takiego jak spotkanka z ex nie toleruję i tyle. Mi taki układ odpowiada, mojemu TŻ też, naprawdę nikt nie ma o to pretensji. Nigdy taki problem między nami nie zaistniał i wydaje mi się, że to zdrowy układ. Po prostu żadne z nas nie ma takiej potrzeby.
Jesteśmy fair wobec siebie, spotykamy się każdy ze swoimi znajomymi czy przyjaciółmi i mojemu TŻ nic do tego (no czasem coś pomarudzi), ja nie denerwuję się kiedy on wychodzi z kumplami. Ale nie zdzierżę spotkań z byłą sympatią albo na przykład z koleżanką z pracy, no chyba że to spotkanie firmowe albo takie w większej grupie, sam na sam - nie.

Poza tym wychodzenie na obiad czy kawę z eksem to dla mnie dziwactwo, po jakiego grzyba? Mam od tego moich przyjaciół, rodzinę, TŻ. Ale każdy ma inne definicje i postrzeganie związku...
Stary 2010-06-02, 15:52   #21
201803300917
Konto usunięte

w samym spotkaniu z eks nie ma nic złego. ludzie po rozstaniu mogą sie przecież normalnie kumplować. uważam zresztą, ze to dobrze o nich świadczy. nie widzę różnicy między eks a zwykła koleżanką
ale niepokojący jest fakt, że to ukrył. jakby miał czyste intencje to by poinformował o tym dziewczynę.

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2010-06-02 o 15:53
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 16:01   #22
God Of War 20
Zakorzenienie

Moim zdaniem wszystko zalezy od tego w jaki sposób na poczatku zwiazku zostanie ta kwestia ustalona przez partnerów
Jedni toleruja, drudzy nie dlatego tez niezwykle wazne jest wyjasnienie sobie tego na poczatku zeby potem nie bylo niezrecznych sytuacji
No i wiadomo, jestem przeciwna ukrywaniu czegokolwiek w zwiazku
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 16:02   #23
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
To nie było do mnie, ale ciśnie mi się pytanie:
Bo w związku obowiązują chyba jakieś zasady?!
Nie twierdzę, że trzeba żyć jak w klatce, w moim związku spotykamy się ze swoimi znajomymi, przyjaciółmi ale na Boga, na jaką cholerę ja mam się widzieć z moimi exami albo mój ze swoimi?

Zgadzam się z tym co napisała Caroline 1920. Nie należy udawać, że się ludzie nie znają, ale bez przesady po co jakieś spotkanka z kimś z kim się już nie jest? Nigdy nie zrozumiem takich rzeczy.
.
może dlatego, ze sie tego eks po prostu lubi? spotykasz się tylko z ludźmi z którymi jesteś w związku a poza tym nie masz znajomych płci przeciwnej?

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 16:07   #24
xpatusx
Zadomowienie

A my oboje z tż spotykamy się z jego ex. To moja bliska koleżanka od małego, jego po prostu koleżanka Czasem spotykamy się razem, czasem osobno.
Planujemy nawet wspólne wakacje (ona ze swoim i ja także). Z resztą sama też spotykam się ze swoimi ex i tż nie ma nic przeciwko bo oboje sobie ufamy
xpatusx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 16:13   #25
charliee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
może dlatego, ze sie tego eks po prostu lubi? spotykasz się tylko z ludźmi z którymi jesteś w związku a poza tym nie masz znajomych płci przeciwnej?
Oczywiście, że mam znajomych płci przeciwnej, na uczelni, w pracy, spotykam się z nimi na spotkaniach grupowych (to już rzadko bo kończę studia), firmowych, a tak sam na sam nie, no chyba że przypadkiem na imprezie czy w innym miejscu.

Ja naprawdę nie mam ani nigdy nie miałam potrzeby spotykania się z innymi mężczyznami na obiadki czy kawki niż z moim TŻ czy w gronie znajomych. A ex był spoko chłopakiem, ale ma swoje życie, po co mam się w nie wchrzaniać? On też kogoś zapewne ma i podejrzewam, że jego dziewczyna też nie byłaby zachwycona gdyby on się spotykał ze mną. Ludzie, czasami warto też pomyśleć o kimś innym, komu moglibyśmy sprawić przykrość... ja nie chcę jej robić ani mojemu TŻ ani jakiejś nowej dziewczynie mojego exa.

Edytowane przez charliee
Czas edycji: 2010-06-02 o 16:14
Stary 2010-06-02, 16:18   #26
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
nic dodać, nic ująć.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 16:21   #27
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, że mam znajomych płci przeciwnej, na uczelni, w pracy, spotykam się z nimi na spotkaniach grupowych (to już rzadko bo kończę studia), firmowych, a tak sam na sam nie, no chyba że przypadkiem na imprezie czy w innym miejscu.

Ja naprawdę nie mam ani nigdy nie miałam potrzeby spotykania się z innymi mężczyznami na obiadki czy kawki niż z moim TŻ czy w gronie znajomych. A ex był spoko chłopakiem, ale ma swoje życie, po co mam się w nie wchrzaniać? On też kogoś zapewne ma i podejrzewam, że jego dziewczyna też nie byłaby zachwycona gdyby on się spotykał ze mną. Ludzie, czasami warto też pomyśleć o kimś innym, komu moglibyśmy sprawić przykrość... ja nie chcę jej robić ani mojemu TŻ ani jakiejś nowej dziewczynie mojego exa.
no dobrze to, że ty nie masz to nie znaczy, ze to jest nienormalne. Związek nie musi być klatką, koleżeńskie układy i spotkania z innymi ludźmi nie zależnie jakiej płci nie są niczym złym
nie rozumiem dlaczego niektórzy tak demonizują eksów. to, ze się z nimi kiedyś było nie oznacza, ze teraz nie można się przyjaźnić

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2010-06-02 o 16:23

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 16:48   #28
charliee
Rozeznanie

Cytat:
no dobrze to, że ty nie masz to nie znaczy, ze to jest nienormalne. Związek nie musi być klatką, koleżeńskie układy i spotkania z innymi ludźmi nie zależnie jakiej płci nie są niczym złym
nie rozumiem dlaczego niektórzy tak demonizują eksów. to, ze się z nimi kiedyś było nie oznacza, ze teraz nie można się przyjaźnić

No widzisz Ty nie rozumiesz, że ktoś może tego nie tolerować, tak jak ja się dziwię, że ktoś może... Ludzie są różni. Kiedyś też myślałam, że to okay kiedy miałam 17-19 lat, ale z wiekiem mój sposób spojrzenia na tą sprawę zmienił się radykalnie. Sama nie wiem dlaczego, po prostu nie chcę kusić losu. Poza tym znam mnóstwo przypadków dziewczyn, które zwyczajnie cierpią katusze kiedy ich chłopacy spotykają się z ex dziewczynami. Niektóre udają przed chłopakami, że to okay ale tak naprawdę cierpią. Ja nie chcę być taką kością niezgody w jakimś związku. Wolę się nie mieszać i tyle...

Druga rzecz to nie jest tak jak tu ktoś napisał, że najlepiej zamknąc się w złotej klatce. Ja mam naprawdę wielu znajomych, często ich spotykam ale na wspólnych imprezach, wypadach do kina, nie chcę spotykać się sama z jakimiś chłopakami. Kiedy byłam singlem to takie spotkanie zawsze wiązało się z jakimiś podtekstami ze strony facetów, nadzieją na coś więcej. Ja nie jestem kusicielką losu, nie chcę tego, nie potrzebuję. Chcę być fair.
Może istnieje przyjaźń między kobietą a mężczyzną, ale ja jeszcze nie miałam okazji jej przeżyć.
Stary 2010-06-02, 18:14   #29
Caroline1920
Zakorzenienie

Cytat:
w samym spotkaniu z eks nie ma nic złego. ludzie po rozstaniu mogą sie przecież normalnie kumplować. uważam zresztą, ze to dobrze o nich świadczy. nie widzę różnicy między eks a zwykła koleżanką
ale niepokojący jest fakt, że to ukrył. jakby miał czyste intencje to by poinformował o tym dziewczynę.
a ja widze roznice i to diametralna miedzy ex a zwykla kolezanka, z ex kiedys ich laczylo uczucie, kontakty intymne itp nie da sie tego wymazac, a ze zwykla kolezanka sie fajnie rozmawia, pije kawke i tyle... dla mnie roznica jest i to ogromna...

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez xpatusx Pokaż wiadomość
A my oboje z tż spotykamy się z jego ex. To moja bliska koleżanka od małego, jego po prostu koleżanka Czasem spotykamy się razem, czasem osobno.
Planujemy nawet wspólne wakacje (ona ze swoim i ja także).
Z resztą sama też spotykam się ze swoimi ex i tż nie ma nic przeciwko bo oboje sobie ufamy
a to juz calkiem inna sytuacja bo Ty ta jego ex znasz od malego, to twoja bliska kolezanka
Stary 2010-06-02, 18:19   #30
xpatusx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caroline1920 Pokaż wiadomość
a ja widze roznice i to diametralna miedzy ex a zwykla kolezanka, z ex kiedys ich laczylo uczucie, kontakty intymne itp nie da sie tego wymazac, a ze zwykla kolezanka sie fajnie rozmawia, pije kawke i tyle... dla mnie roznica jest i to ogromna...

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

a to juz calkiem inna sytuacja bo Ty ta jego ex znasz od malego, to twoja bliska kolezanka
On jednak nie zna mojego byłego. Koleżanka nie koleżanka, ale była.
xpatusx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości