|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Domowy sposób na...
wybielenie zębów.
Wiem, było już kilka wątków na ten temat. Czytałam je, ale żaden mi nie przypasował bo chciałam Was spytać o jeden, konkretny sposób. Czytałam dziś na WP artykuł o tym i widziałam, że proponowali: "Zmieszaj pół łyżeczki sody spożywczej i pół łyżeczki soli stołowej z kilkoma kroplami płynu miętowego do płukania ust. - Musisz dążyć do otrzymania konsystencji płynnej pasty, którą bez problemów będzie można nałożyć na palec i tym sposobem „wyszczotkować” zęby. -radzi Dorie Byers, autorka książki „Piękno naturalne: - Jeśli pasta będzie gęsta, możesz użyć po prostu szczoteczki do zębów. Byrne zaleca stosowanie tej metody nie częściej niż raz w tygodniu, aby nie uszkodzić szkliwa zębów i obiecuje szybkie efekty: soda ma silne właściwości wybielające i znajduje się w większości konwencjonalnych past do zębów." Co o tym myślicie? Praktykowała to któraś z Was? Pozdrawiam.
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Domowy sposób na...
Totalna masakra dla szkliwa zębnego z tą sodą. Nie polecam.
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Zamiast sody kup sobie dobra pastę wybielająca bo może i dobrze wybiela, ale straaasznie niszczy zęby
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Używałam już chyba każdej pasty wybielającej. Wydawałam różne pieniądze. Moje zęby nie są bardzo żółte, po prostu lepiej byłoby dla mojego samopoczucia, gdyby były bielsze.
Chyba każdy chciałby mieć śnieżnobiały uśmiech, za nieduże pieniądze. Dziękuję za odpowiedzi.
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
dentysta przepisał mi paste wybielającą, tylko potem poszukam jak się nazywa, bo nie pamiętam.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Lepiej wydać trochę więcej pieniążków niż ryzykować zdrowie. Pozdrawiam.
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
polecam Białą Perłę
do kupienia w aptekach i na Allegro
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
TO może zamiast pasty, jednak wybielić Białą Perłą?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
paski blend a med.- normalnie wszedzie 60zł a w super pharm 40zł. , ja je oceniam na 4. ja jestem z nich zadowolona, bo widze ze sa skuteczne, jednak i tak namawiam na wybielanie profesjonalne, możesz już nawet wykonać zabieg za 500zł jest długotrwały i są efekty. Mozesz rozlożyc na raty, masz pewność ze dobrze to zrobia, skutecznie i co najwazniejsze efekt bedzie dlugotrwaly
. pozdrawiam |
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
polcam paski wybielające Blend-a-med White Crest, a po kuracji nimi regularne stosowanie jakiejś pasty wybielającej
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam te paseczki z Blend a Med i rzeczywiście dawały jakieś efekty. Na KWC wysoko oceniona jest pasta Colgate Max White- może tego spróbuj?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
O nie tylko nie soda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
To bardzo niszczy szkliwo a wynikiem tego jest podatność na próchnicę. Ja polecam pastę Blanx- używałam tylko próbki a już w tym czasie zauważyłam różnicę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Chyba każdy chciałby mieć śnieżnobiały uśmiech, za nieduże pieniądze. 
. Lepiej wydać trochę więcej pieniążków niż ryzykować zdrowie. Pozdrawiam.