KJS i rajdy która z was się ściga, która chce to robić - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 08:59   #1
Pacz
Przyczajenie

KJS i rajdy która z was się ściga, która chce to robić

Szukam kobiet co mają benzynę zamiast krwi Sama od 2 sezonów z powodzeniem startuje w rajdach konkurując z facetami. Jest nas kobiet rajdowych mało tak więc jeśli któraś zdecyduje się na ściganie to chętnie pomogę. Trzeba mieć chęci, samochód sprawny, kask i dużo odwagi na początek Duża zaletą tego sportu jest fakt iż w warunkach bezpiecznych możemy nauczyć się tego czego w ruchu ulicznym nie damy rady i zwiększyć bezpieczeństwo
Która chętna na start ?
Pacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 22:01   #2
ave_cezar
Przyczajenie

Dot.: KJS i rajdy która z was się ściga, która chce to robić

Ja niestety się nie przyłączę (na razie). Dopiero od jakiegoś miesiąca zaczęłam jeździć codziennie samochodem, więc za wcześnie :P Poza tym nie mam swojego auta, dopiero nieśmiało spoglądam na oferty sprzedaży. Jednak chętnie czegoś bym się dowiedziała o wyścigach i jak to wygląda, jeśli znasz jakieś miejsce w internecie o tej tematyce dla żółtodziobów to podeślij, bo na razie oglądam wyścigi w tv i to jak nikt nie widzi Kto wie, może za rok, może za dwa się spotkamy na rajdzie hehe
ave_cezar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 04:06   #3
Kamil_1991
Raczkowanie

Jeśli jesteś z Małopolski to tuta możesz dowiedzieć się ciekawych rzeczy:

https://www.facebook.com/pages/Motor...955345?fref=ts

https://www.facebook.com/amklimanowa?fref=ts
Kamil_1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 19:16   #4
candy111
Zakorzenienie

ja chętnie bym się dowiedziała proszę info na prv (okolice warszawy-blisko słomczyna )
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 19:24   #5
Pacz
Przyczajenie

Słomczyn to puchar toru AK Rzemeslnik nie jest to KJS ale trzy odcinki ścigania. Uwaga tam polecam płytę pod silnik bo można trochę popsuć. Ciekawe są imprezy Ak Królewskiego z cyklu TTJ ciekawe odcinki i nie drogo. Standandart to Puchar AK Polskiego. Polecam imprezy z cyklu Mini Max np. TTJ wspomniany wyżej. Wszystkie info znajdziesz na stronach klubów. Najbliższe rajdowanie to w tą sobotę na Bemowie i okolicach więc można przyjść i zobaczyć

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

http://www.ak-krolewski.pl/
http://www.automobilklubpolski.pl/
http://ak-rzemieslnik.pl/index.html
Jeśli masz trochę kasy i chęci to zobacz na Szayowozy to dopiero jest zabawa i wszystko w Slomczynie
Stary 2013-12-11, 21:56   #6
candy111
Zakorzenienie

to znowu ja, po Barbórce nakręciłam się jeszcze bardziej no i chłopak zaczął szukać już dla mnie samochodu. Jedyne chyba czego mi brakuje to sponsora. Rodzice trochę sceptycznie do tego podchodzą.

Pacz czy możesz mi powiedzieć jak zaczynałaś swoją przygodę?
Stary 2013-12-11, 22:02   #7
Pacz
Przyczajenie

Do dziś nie mam sponsora z tym w KJS jest krucho. Generalnie sponsorują nas nasi pracodawcy i w pensji i czasem extra jako regularni sponsorzy. Ja sama opłacam a przez to pracuje na 2 etatach. Części to pikus bo w moim przypadku są bajecznie tanie (warto kupić tani pod względem części samochód np. cienias) albo mój mężczyzna mi dorabia. Mechanika to znajomi z rajdów i moje ręce. Pomoc zawsze jest z każdej strony. Klatka do samochodu to np. mama bo sie boi o mnie Kasa to temat fatalny bo kasy na start nikt nie da od tak ale zniżki na części itd to bez problemu a to dużo daje. Cały samochód od zera budowałam sama z ogromną pomocą mojego mężczyzny i kolegów. Czasem jest cieżko ale warto
Dodam jeszcze ,ze nie jest tak źle bo start to średnio 100-160zl a w Barbórce może jechać każdy bo to największy KJS w tym roku było wpisowe chyba 800zl
Uwierz ,ze starczą chęci ja miałam samochód cywilny, pewnego dnia wstałam z fotela i powiedziałam ,ze muszę spełnić to marzenie.

Edytowane przez Pacz
Czas edycji: 2013-12-11 o 22:16
Stary 2013-12-11, 23:39   #8
candy111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pacz Pokaż wiadomość
Do dziś nie mam sponsora z tym w KJS jest krucho. Generalnie sponsorują nas nasi pracodawcy i w pensji i czasem extra jako regularni sponsorzy. Ja sama opłacam a przez to pracuje na 2 etatach. Części to pikus bo w moim przypadku są bajecznie tanie (warto kupić tani pod względem części samochód np. cienias) albo mój mężczyzna mi dorabia. Mechanika to znajomi z rajdów i moje ręce. Pomoc zawsze jest z każdej strony. Klatka do samochodu to np. mama bo sie boi o mnie Kasa to temat fatalny bo kasy na start nikt nie da od tak ale zniżki na części itd to bez problemu a to dużo daje. Cały samochód od zera budowałam sama z ogromną pomocą mojego mężczyzny i kolegów. Czasem jest cieżko ale warto
Dodam jeszcze ,ze nie jest tak źle bo start to średnio 100-160zl a w Barbórce może jechać każdy bo to największy KJS w tym roku było wpisowe chyba 800zl
Uwierz ,ze starczą chęci ja miałam samochód cywilny, pewnego dnia wstałam z fotela i powiedziałam ,ze muszę spełnić to marzenie.
Dziękuję za odpowiedź.
No ja niestety nie pracuje. Samochód mam ale wolałabym do startów mieć inny. No muszę jakoś rodziców nakręcić chociaż jest ciężko (bezpieczeństwo jedynaczki, tata jeszcze dodaje to trzeba robić od małego chociaż sam Barbórki nie przepuści) Mam nadzieję, że nie skończy się to tylko na planach.
Stary 2013-12-12, 00:04   #9
OliwierB
Raczkowanie

Dziewczyny marzeń!!!
Z pasją do motoryzacji, a jeszcze startujące w takich imprezach to…
OliwierB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 00:11   #10
candy111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliwierB Pokaż wiadomość
Dziewczyny marzeń!!!
Z pasją do motoryzacji, a jeszcze startujące w takich imprezach to…
Bemowo, Poznań, Słomczyn chyba znam już na pamięć tory i okolice w promieniu 1km

ale niestety nie startuje w rajdach
Stary 2013-12-12, 00:33   #11
Pacz
Przyczajenie

Ja tez jestem jedynaczką dlatego mama dołożyła się do klatki
Nie podawaj sie ,startować na początek można wszystkim Dam znać jak będzie impreza fajna. Na początek potrzebne Ci chęci, samochód, kask, pilot i jazda
Kobieta w tym sporcie to nie marzenie każdy facet co ma taka to czasem przeklina

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 10:31   #12
OliwierB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pacz Pokaż wiadomość
Ja tez jestem jedynaczką dlatego mama dołożyła się do klatki
Nie podawaj sie ,startować na początek można wszystkim Dam znać jak będzie impreza fajna. Na początek potrzebne Ci chęci, samochód, kask, pilot i jazda
Kobieta w tym sporcie to nie marzenie każdy facet co ma taka to czasem przeklina
Przeklinałbym pewnie Cię za każdym razem gdy miałbym pościnane/wyzabkowane opony, spalone hamulce, skrzywiony wahacz albo zmielony mechanizm różnicowy, w każdym innym wypadku byłbym pod wielkim wrażeniem.
Akurat mam auto, które już fabrycznie klepie bdb czasy na torze, ze szperą, kubłami, dużymi hamulcami, ale mam kiedy się wybrać - a tak nie byłoby gadki

Na początek może zacząć od jazdy torowej? To trochę spokojniejsze, bezpieczniejsze i mniej wymagające od sprzętu. Nie trzeba auta z klatką, nie trzeba nawet wielkiej mocy, dobre zawieszenie, porządna opona i coś się dzieje.
OliwierB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 12:26   #13
zakochanaLili
Raczkowanie

Jestem, jak najbardziej zainteresowana tym tematem Uwielbiam się ścigać, ale dopiero niedawno zaczęłam poważnie o tym myśleć czy znajdę coś dla mojej pasji w dębicy czy rzeszowie ? albo jakieś kobiety, z tych okolic które lubią szybko jeździć ?
Proszę powiedzcie, mi jak mogę zacząć spełniać moje marzenia o wyścigach profesjonalnych ?
Nie wiem tylko, czy nie jestem na rozpoczęcie przygody z wyścigami za stara mam 22 lata i 4 lata samnodzielnej praktyki w prowadzeniu samochodu na dalekich trasach.
zakochanaLili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości