|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Luteina na przyśpieszenie okresu
Dokładnie 12.06 powinnam dostać okres, ale wtedy wyjeżdam do tunezji. Chciałam przyśpieszyć miesiączkę biorąc tabletki o nazwie Luteina. Czy to ma sens? Proszę o szybką odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Luteina na przyśpieszenie okresu
nie, to nie ma sensu,bo zaburzysz sobie niepotrzebnie gospodarkę hormonalną organizmu
![]() |
#3 |
BAN stały
|
oczywiscie zrobisz jak zechcesz, bo niektore kobiety to maja mordercze miesiaczki. raz mi znajomy powiedzial ze jego dziewczyna wlasnie wymiotuje. a potem dodal ze ma okres. takze zrobilam taka mine
![]() ![]() ![]() swoja droga uwazam ze miesiaczka to nie jest jakas "duma" zeby ja przechodzic i to na wymarzonych wakacjach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Fakt, że Luteina wywoła. Też lekarz mi przepisał w lutym na wywołanie. miałam brać 2 razy dziennie przez 5 dni. W 5 dniu miesiączka się pojawiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Luteina jest na receptę i nie wolno jej brać bez konsultacji z lekarzem. Jeśli ją weźmiesz przed owulacją to tylko sobie namieszasz w organiźmie.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Z powodu odchudzania na 3 miesiące zatraciłam miesiączkę. 2 razy miałam podaną luteinę, ale niestety nic nie pomogła
![]() Ginekolog przepisała mi Klimonorm. Po 21dniach stosowania, na 2 dzień po odstawieniu pojawiła się miesiączka. Dziś trwa już 3 dzień. Mam przepisane teraz na 3 miesiące (oczywiście z przerwami tygodniowymi między blistrami) tabletki antykoncepcyjne Kontracept. Mam nadzieje, że przez ten czas mój organizm przyzwyczai się i będę mogła wrócić do naturalnego miesiączkowania ![]() ![]() (minus terapii - wilcze napady na słodkie, ogromne huśtawki nastrojów, 6 kilogramów więcej w miesiąc) (ogromny plus - MIESIĄCZKA ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.