|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kosmetyki NAPRAWDE uzywane przez celebrites
Czy wiecie jakich kosmetykow naprawde uzywaja gwiazdy (aktorki, piosenkarki itd), nie mam tu na mysli tych gwiazd z reklam, jak w Loreal, AA, czy Soraya i zapewnien slawnych pań, ze uzywaja kremu na 35zl...
probowalam znalezc takie informacje na internecie, ale nie jest latwo. Jakiego kremu na przyklad uzywa na madonna czy demi moore, one dbaja o urode, wiec byle czego na pewno na twarz sobie nie kłada., wiadomo, ze u nich w chodzi w gre dermatologia estetyczna czy chirurgia plastyczna, ale jestem przekonana, ze kosmetyki tez. One to chyba skrzetnie ukrywaja, czy jak... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kosmetyki NAPRAWDE uzywane przez celebrites
Tak na prawdę to nikt tego do końca nie wie, natomiast uważam że mając tyle pieniędzy mogą sobie co jakiś czas pozwolić na drogie zabiegi w spa czy w gabinetach kosmetycznych gdzie mają doskonałe kosmetyki na bazie składników które mogłyby kosztować mnóstwo pieniędzy.
A makijaż z tego co słyszałam w TV jest tzw. sceniczny, zrobiony tak naturalnie że nawet nie widać iż go mają tak jak aktorki w telenowelach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo często można znaleźć informacje jakich one używają kosmetyków( sczególnie kolorówki) z wypowiedzi wizażystów , którym kiedyś zdarzyło się malować daną 'gwiazdę'. I nie zawsze są to kosmetyki z górnej półki, średnia też się zdarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ale trzeba brac pod uwagę, że częśto są to artykuły sponsorowane. Ani jedna sławna osoba, nie bedzie reklamowac swoja twarza kosmetyków, nie mając z tego korzysci.
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Nie ukrywam że również mnie nurtuje to pytanie... Co do pielęgnacji - to Lopez podobno używa kremów La Mer (jakiś rok temu pojawiły się w Douglas'ach...
Mnie jeszcze bardziej intryguje kolorówka i to jakich one podkładów używają i na codzień i na tzw "wielkie wyjścia". Jakimś sposobem jest np oglądanie backstage'ów z pokazów mody - czasem się da zauważyć czym je malują...
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja gdzieś czytałam,że na wielkie gale gwiazdy są malowane specjalnymi fluidami, które mają więcej substancji kryjących niż takie zwykłe dostępne w sklepach. i chyba normalnie nie można ich kupić.
![]() |
#8 |
Crazy turtle lady
|
Ale fajny temat
![]() Ja gdzies czytalam artukul w stylu "chcesz miec krem jak Madonna" o kremie ktory ponoc uzywa MAdonna, krem jest produkowany w Japonii, generalnie sie wysyła jakos probke naskorka z twarzy ( ![]() No wiaidomo,ze ten krem bedzie dzialal najlepiej tylko na danej skórze. Nie pamietam jaki był koszt, niewiem czy nie ok. 2 tys zł za słoiczek o pojemnosci kremu pod oczu. Madge pod oczy uzywa natomaist kremu La Prairie Cellular Creme ![]() W InStyle z Jeniffer Conelly na okąłdce jest napisane,ze ona do sesji uzyła rózu w kremie Nars, kremu koloryzujacego Laura Mercier i pianki do włosow Fekkai Przypomniało mi sie cos :d Joan Collins wydala ksiazki w ktorej pisze jakich kosmetykow uzywała,jak pielegnowała skorę itp. Ponoc wlasnie zadne selektywne marki. Ksiazki sie nazywaja - The Art of Living Well: Looking Good, Feeling Great The Joan Collins Beauty Book
Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2009-11-12 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ja czytalam gdzies ze jennifer loper jest uzalezniona od masla shea do ciala z body shop i kiedys kazala swojej asystentce w nocy przyniesc nowe opakowanie, bo sie jej skonczylo, i podobno ta asystentka zmusila wlasciciela najblizszego sklepu, zeby jej o 1 w nocy otworzyl i sprzedal ten krem. ta asystenka opowiadala ze lopez jest straszna hetera i , ze generalnie trudno z nia wytrzymac, bo nie szanuje ludzi.
znalazam taka wypowiedz jennifer aniston: The products I use are Dr. Hauschka moisturizer during the day and my eye cream is SK-II. nie uzywalam jeszcze tych produktow dr. hauschka, ale masla z body shopu sa wg. Ok, choc na pewno sie od nich nie uzaleznilam jeszcze... ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- jeszcze znalazlam takie kosmetyki: Uma Thurman calls SkinCeuticals C+E Serum her "secret skin-protecting weapon". It contains eight times the skin’s natural photo-aging protection High-profile celebrities such as, Oprah, Madonna, Gisele Bundchen, Alicia Keys, Meg Ryan and Uma Thurman use the Ling Skin Care line. ale pierwsze slysze o tych kosmetykach, pewnie nie ma ich w polsce, ale dobrze ze mamy internet i mozemy je kupic skad nam sie tylko podoba! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Odgrzebuję stary wątek
![]() Może macie jakieś nowe informacje ? ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś w dzień dobry tvn był przedstawiciel marki smashbox i przekonywał Kingę Rusin, że Madonna używa tylko i wyłącznie ich błyszczyka, takiego różowego, może na stronie dzien dobry tvn będzie ten materiał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.