![]() |
#1 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 397
|
Moj ch³opak nie chce zacz±æ ze mn± wspó³¿yc...
Witajcie! Mam problem. Od ponad 2 miesiecy jestesmy w zwiazku... Do¶æ czesto mamy jakies ostrzejsze akcje.. Jednak gdy dochodzi do teamtu seksu, on jest przeciwny... Nie jest prawiczkiem i z tego co mowi uwielbia seks... Ale.. nie chce mnie skrzywdzic <ja jestem dziewic±> .. Tlumaczy ze we wczesniejszym zwi±zku za szybko zaczêli i pozniej zaczelo im sie sypac...
ja tego jednak nie rozumiem.. jak seks moze zepsuc zwiazek? Blagam pomo¿cie mi go jakos przekonac albo wytlumaczcie mi jego zachowanie... mam 18 lat i jestem dziewica <nie dlatego ze jestem jakas pobozna czy cos, tylko po prostu nie chcialam tego robic bez milosci>.. a teraz jest milosc, jestem gotowa... a on ciagle odmawia... nie chce na naciskaæ, ale po prostu tego nie rozumiem... Mowi ze nie chce mnie skrzywdzic... Nie jestem dzieckiem, jestem przygotowana, zreszta juz dlugo czekalam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Dot.: Moj ch³opak nie chce zacz±æ ze mn± wspó³¿yc...
znowu potwierdza siê kolejna moja filozofia
![]() Ja rady Ci nie dam... ale muszê przyznaæ, ¿e masz bardzo poczciwego ch³opaka. Podam Ci pare powodów dlaczego faceci nie chodz± z kobiet± do ³ó¿ka: - odgórne zasady, czasami religia - problemy zdrowotne (np. nie staje itp) - kompleksy (nie bo jeszcze bedzie sie ¶miaæ) - nieodpowiednia partnerka OBSTAWIA£ bym pierwsz± trójkê, 4 punkt na pewno NIE, z tego wzglêdu, ¿e jeste¶ jego oficjaln± dziewczyn±, wiêc to by by³o naprawdê dziwne. Edytowane przez Don_Nysanin Czas edycji: 2010-05-18 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 121
|
A nie pomy¶la³a¶ o tym, ¿e on mo¿e nie jest pewny swoich uczuæ do Ciebie (czyt. jeszcze siê nie zakocha³-bo 2 mies. to jednak krótko jak by nie patrzy³)co za tym idzie-nie chce i¶æ z Tob± do ³ó¿ka...i nie chce Ciê przez to zraniæ...?! tak te¿ mo¿e byæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 757
|
Po pierwsze gratuleje Ci wspanialego i wyrozumia³ego ch³opaka...
Je¶li chodzi o seks, powinny go chcieæ obydwie strony wiêc uwa¿am ¿e nie powinna¶ naciskaæ na niego. Poza tym ma pewne z³e do¶wiadczenie jak piszesz ¿e kiedy¶ zacz±³ wcze¶niej i wszystko siê posypa³o. Widocznie mu na Tobie zale¿y i niechce by wszystko sie rozpad³o. Na seks macie jeszcze czas. Jeste¶cie ze sob± dopiero 2 miesi±ce, czasem warto poczekaæ ni¿ pó¼niej ¿a³owaæ. Nie masz tego do¶wiadczenia które on ma, postaraj siê go zrozumieæ, a nic ci siê nie stanie jak jeszcze troche poczekasz....
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dzi¶: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Wiêkszo¶æ ludzi ma tyle szczê¶cia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Marudziara
Wiadomo¶ci: 9 061
|
W tej sytuacji mo¿e pomóc czas
![]() Nie zadrêczaj siê t± sytuacj± kiedy nadejdzie odpowiednia chwila wszystko siê rozwi±ze ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 974
|
![]() Kolejna napalona nastolatka, która my¶li, ¿e jak sta³a siê pe³noletnia i doros³a. Niestety wiek nie okre¶la dojrza³o¶ci. Dziewczyno! Id¼ do swojego ch³opaka i go ca³uj i kochaj za to co mówi, ¿e chce poczekaæ i nie chce Ciê skrzywdziæ. Mia³ dziewczynê, z któr± wspó³¿y³, wie jak to jest, mówi, ¿e chce poczekaæ to mu zaufaj. Jest w jaki¶ tam sposób do¶wiadczony, wiêc chyba wie co mówi, a Ty siê nie spiesz, na wszystko przyjdzie czas. Dwa miesi±ce to bardzo ma³o. No, ale co tam... my tylko mo¿emy sobie gadaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 272
|
Ja my¶la³am ¿e min±³ jaki¶ d³ugi czas a tu dwa m-ce ? :O To strasznie krótko... Mo¿e tak jak napisa³y dziewczyny nie jest pewien do koñca swoich uczuæ mo¿e jest tylko zauroczony dlatego pewnie chce poczekaæ zobaczyæ jakie uczucia siê rozwin±.... Kurcze ja po tytule my¶la³am ¿e np jeste¶cie ze sob± powiedzmy 2 lata i nagle co¶ siê popsu³o :/ a Ty jeste¶ dziewic± i tak strasznie Ci siê spieszy ¿eby przestaæ byæ.... Powiem Ci ¿e nie podjê³am bym decyzji aby dziewictwo straciæ bêd±c z kim¶ tylko 2 m-ce ale ja to ja
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 399
|
Na wszystko przyjdzie pora... nie cisnij go i tyle...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 036
|
Cytat:
Ale my¶lê, ¿e po 2 miesi±cach nie ma powodu do paniki. Mo¿e on te¿ uznaje seks tylko z mi³o¶ci a dwa miesi±ce to za wcze¶nie ¿eby stwierdziæ czy kocha czy nie? Powiedz mu, ¿e nie wiesz czemu ma cie skrzywdziæ ¶pi±c z tob±, ¿e jeste¶ gotowa i tego chcesz. I troszkê cierpliwo¶ci ![]()
![]() i nie bêdê ju¿ farbowaæ w³osów ![]() Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2010-05-18 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 999
|
Cytat:
PS Rozbawi³o mnie, jak 18-letnia dziewczyna t³umaczy siê, ¿e jest dziewic±, jakby to by³ jaki¶ powód do wstydu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 358
|
Cytat:
Facet potrzebuje czasu, nie naciskaj bo uzyskasz odwrotny efekt. Mówi to wprost, bez ogródek, wiêc gdzie tu problem?
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 008
|
Ja te¿ tak mia³am!!
![]() To znaczy, obaj moi partnerzy trochê z tym seksem czekali... Mój pierwszy dlatego, ¿e w sumie oprócz "normalnego" seksu robili¶my wszystko inne, wiêc po co ryzykowaæ zaj¶cie w ci±¿ê. ![]() ![]() Dwa miesi±ce to nie jest d³ugo, ch³opak chce byæ pewien, ¿e to jest to - nie widzê powodu do obaw. Czasem tak jest, ¿e to dziewczyna czeka na ch³opaka. ![]() Aha, co do wieku - ja straci³am dziewictwo jak mia³am dwadzie¶cia lat. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 571
|
On siê mo¿e te¿ zwyczajnie baæ (Twojego strachu, zadania Ci bólu).
![]() |
#14 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 276
|
Cytat:
![]() zamin przeczytalam pierwsze zdanie po czerwonym pomyslalam, ze czulabym sie odrzucona, ze cos ze mna nie tak, ze go nie pociagam nie widziwe sie autorce, choc 2 mce to nie jakos patologicznie dlugo, ale w sam raz, zeby juz zacz±æ jednak calkiem mozliwe, ze ma kompleksy, wstydzi sie czegos... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 467
|
Cytat:
Powinna¶ mu podziêkowaæ ¿e jest taki odpowiedzialny i uczciwy... Gdyby¶ trafi³a na kogo¶ innego móg³by siê zabawiæ i odej¶æ... A on nie chce ciê skrzywdziæ, podziêkuj mu za to i je¿eli chcesz zrobiæ to z nim to zaczekaj a¿ on bêdzie gotów... My¶l g³ówk± a nie ty³eczkiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 34 839
|
Po pierwsze jestes gotowa po 2 miesiacach i wiesz ze to milosc ,gratuluje .
po drugie moze on jest prawiczkiem ,gadac moze duzo rzeczy po trzecie moze on nie jest gotowy,boi sie,nie jest tak zaangazowany jak ty po 4 moze mu"nie bryka " ![]() po 5 zapytaj go wprost. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 647
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym mo¿e nie chce bo dziwi go akt e dziewczyna tak szybko chce mu skozyc do ³ó¿ka? poza tym autorko nie jestem ewenementem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 347
|
:p
Edytowane przez B-52 Czas edycji: 2010-09-08 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale co¶ jest z tymi facetami, coraz wiêcej w±tków tego typu powstaje
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 114
|
2 miesiace w zwiazku, masz 18tke, a chlopak ile? Ja tu narazie nie widze problemu. A chlopak ok i brawo, ze Cie szanuje
![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
a jakby chcia³ z ni± spaæ to by jej nie szanowa³? co to ma do rzeczy?
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
Dwa miesi±ce to jest ca³e nic. Nie sposób kogo¶ dobrze poznaæ przez tak krótki czas. Ch³opak mo¿e nie chciec siê wi±zaæ jeszcze na sta³e i dlatego mówi,¿e nie chce jej skrzywdziæ, a w rzeczywistosci my¶li pewnie o tej poprzedniej, z któr± siê "zaczê³o sypaæ".Zawiód³ siê i nie chce drugi raz. Po 2 miesi±cach nie zdolal pewnie przezyc straty a juz kto¶ nastêpny go naciska nape³ne zaanga¿owanie. Seks to nie ¿art. Seks u¿ale¿nia, tworzy wiê¿, to nie sport. Nie warto siê a¿ tak spieszyæ. Warto zaczekaæ na naprawdê powa¿ny zwi±zek. Po 2 miesi±cach nie mo¿na mówiæ o dojrza³ej mi³o¶ci, a co najwy¿ej o zakochaniu, a to nie wystarczy. DO AUTORKI W¡TKU:Wiêc daj se na luz kobieto i zacznij my¶leæ bardziej g³ow±, a nie do³em. Szanuj siê i patrz , sprawdzaj czy facet siê w ogóle anga¿uje!!! S³owa "nie chcê ciê skrzywdziæ" w tym kontek¶cie interpretowa³abym jako jednak pewien sposób na zachowanie dystansu. "Nie chcê ciê skrzywdziæ wiêc ciê odrzucam??????"Jak to rozumieæ? Dla mnie to raczej brzmi jak" nie jestem pewien czy chcê byæ z tob± na sta³e" lub "nie jestem pewien swoich uczuæ do ciebie" Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-05-18 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
ja 84 i u nas panowala moda - dziewictwo to obciach, trzeba je stracic w liceum, najlepie 2-3 klasa Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-18 o 22:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 504
|
Cytat:
W moim wieku to siê do ³ó¿ka chodzi³o z namiêtno¶ci. I bez znaczenia czy na pierwszej czy na piêædziesi±tej randce. I z szacunkiem to nie mia³o nic wspólnego tylko z piorunem miêdzy oczy co nie dawa³ spaæ, my¶leæ, zwala³ z nóg i dodawa³ skrzyde³. Nie kalkulowa³am, nie rachowa³am, nie krzy¿owa³am cnotliwie nó¿ek, nie opêdza³am siê. Jak poczu³am, ¿e to ten sz³am jak w dym. I to wieku 17 lat. Wiêc nie prawcie dziewczynie kazañ, bo to bez sensu. Namietno¶æ i po¿±danie maj± swoje prawa. Je¶li ona czuje siê gotowa to ma prawo zastanawiaæ siê, dlaczego on siê nie czuje. I to jest zasadnicze pytanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
Dziewczyno we¼ na wstrzymanie i przede wszystkim porozmawiaj ze swoim ch³opakiem.
Jak dziewczyna zaczyna siê spotykaæ z ch³opakiem i po dwóch miesi±cach nie chce wspó³¿yæ, bo siê boi ¿e po wszystkim j± rzuci to z ni± jest wszystko ok. Jak facet nie chce wspó³¿yæ, to ju¿ na pewno co¶ z nim nie tak. A mo¿e on my¶li ¿e ty chcesz go wykorzystaæ. Skoro tak podchodzisz do swojego dziewictwa, ¿e to ju¿ wstyd i na niego naciskasz, to mo¿e on my¶li, ¿e potrzebujesz go tylko do jednego. Jakby po pó³ roku on ca³y czas by³ na nie, to bym sie zdziwi³a, ¿e mo¿e z nim co¶ nie tak, ale po 2 miesi±cach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 647
|
jest ró¿nica pomiêdzy burz± hormonów a gotowo¶ci± do podjêcia wspó³¿ycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 504
|
Dla mnie ró¿nicy nie by³o.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
jezu ale nie gloryfikujmy juz tak tego wspó³¿ycia. nie zdziwiê sie jak zaraz kto¶ na wiza¿u napisze, ze przed pierwszym razem powinno siê przejsc szereg badañ psychologicznych. Je¶li dziewczyna ma ochotê, wie jak siê zabezpieczyæ itp to w czym problem? to tylko seks
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 202
|
Ju¿ siê nakrêci³am do napisania posta ale stwierdzi³am ¿e przeczytam do koñca no i có¿ ... Pozostaje mi sie tylko podpisaæ obiema rêcami pod postem Ukryciora
![]() Jest gotowa i ju¿ ... Niech siê tylko zabezpieczy i nad czym tu siê zastanawiaæ? Czy po 3 miesi±cach bêdzie bardziej pewna ¿e "to ten na ca³e ¿ycie" ?
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.