|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
idealne opalanie się
Witam wszystkich,
dziś mam do was taką sprawę: otóż jadę na 2 tygodnie na Kos (wyspa grecka) i mam zamiar złapać wspaniałą opaleniznę. Może mogłybyście doradzić mi jakoś, podpowiedzieć wasze sposoby na idealną opaleniznę? Od jakich filtrów zacząć, po jakim czasie zacząć je zmieniać na te słabsze, czy stosować jakieś przyspieszacze? Zastanawiam się też czy możliwa jest opalenizna bez schodzącej skóry. W tamtym roku również bardzo się starałam o ładną opaleniznę i nawet całkiem nieźle mi szło ale zaraz przed wyjazdem zaczęło mi schodzić skóra, więc nie musiałam trochę zasłaniać podrażnioną, delikatną skórę, nie zdążyłam się już potem opalić w tych miejscach i w ogóle nie wyglądałam tak jakbym chciała po powrocie. Dodam jeszcze, że mam raczej jasną karnację i na słońcu wyskakują mi delikatne piegi w okolicy nosa. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: idealne opalanie się
Przesuwam na Plotkowe
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Aby nie schodziła skóra, to chyba umiar potrzebny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tak tylko, że w tamtym roku też zachowywałam umiar smarowałam się filtrami i w ogóle a i tak w końcu mi schodziła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Min. 30 filtr ,ew zmniejszyc do 20.
ja opalam sie po 2 dniach na czekolade i z natury mam ciemna karnację i stosuje zawsze 30. czlowiek skore zmienia wiec nie wiem skad zdziwienie schodzenia skory. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
niestety u mnie opalanie to chyba bardzo powolny proces, mam wrażenie, że wszyscy opalają się szybciej niż ja i jak po wakacjach spotykam się ze znajomymi to się czuję jakoś blado... Oczywiście, że człowiek zmienia skórę ale to jest takie łuszczenie się a po opalaniu po prostu złazi całymi plastrami i zastanawiam się czy można tego jakoś uniknąć czy może po prostu zawsze to przychodzi po pobycie na słońcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no niektórym ot po prostu.. schodzi
ja się mogę np. spalić na czekoladkę i skóra mi nie będzie w ogóle schodzić a mojemu TZtowi skóra "garściami' schodzi nawet po jednym dniu na słońcu btw- ja sobie zawsze i namiętnie robię pilling i myślę, że to też pomaga no ale problemu nigdy nie miałam to nic lepszego nie doradzę
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ehh czyli jestem na to skazana...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
też mam jasną karnację i opalam się powoli. na początek polecam Ci krem z filtrem 25 albo 30, po paru dniach niższy (15 np) a na nogi (u mnie opalają się najwolniej) kiedy już złapią kolor nakładaj olejek ew jakiś przyspieszacz.
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja proponuję któryś z suplementów diety z beta-karotenem. chroni przed promieniowaniem, występowaniem rumienia, przed fotostarzeniem, daje ładna opalenizne. ja osobiście niedawno zaczelam brac "belisse sun" i musze powiedziec ze dziala! jak na razie nie opalalam sie na sloncu, tylko w solarium i zauwazylam ze skora nie jest tak czerwona jak kiedys. a skore mam wrazliwa niestety. i piegi tez mi wychodza, ale na szczescie potem znikaja
![]() Edytowane przez just_a_woman Czas edycji: 2010-06-18 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja mam bardzo jasna karnację ..
W tamtym roku spaliłam się totalnie.. a że byłam biała to 'opalenizna' była czerwona jak Indianin mimo stosowania filtra +50 ! Skóra mi jednak nie schodziła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Później gdy wyszłam w wielki upał (ok 35 stopni w cieniu) na 3h do basenu .. tzn siedziałam nad basenem i jak mi gorąco się robiło to oblewałam się wodą ![]() ![]() Potem przyszłam do domu i sie wystraszyli bo to nie ja xD Że Indianin jestem i że śmiesznie wyglądam xD No ale potem znów 2x dziennie smarowałam tym balsamem po opalaniu , żeby nawilżyć .. No i czerwona 'opalenizna' zbrązowiała i kolor trzyma się do teraz ! W tym roku jeszcze się nie opalałam .. ![]() Podstawowa zasad, żeby dlugo się trzymało to robić peelingi , żeby martwy naskórek nie schodził tylko, zeby nowy naskórek sie opalał ![]() Do tego nawilżać, mocno ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
calkiem przed opalaniem sie - solidny peeling. do opalania polecam oliwki z firmy Banana Boat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
2 lata temu w kilka osob pojechalismy na wegry-przed wyjazdem 2 razy poszlam na solarium zeby zrobic sobie podkladzik.
Po tygodniu wrocilam brązowa-a reszta osob czerwona ze schodzaca skora. Dla mnie solarium przed dluzszym opalaniem jest jedeynym wyjsciem. i tez mam bardzo jasna karnacje.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
just_a_woman ile kosztuje belissa sun?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Tak trudno wpisać w google ?
http://www.do!z.pl/apteka/p8055-Beli...razetki_30_szt usunąć wykrzyknik w adresie. czyli w okolicach 15 zł
![]() ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/view-09.php?pid=332907 Edytowane przez nikaczekolada Czas edycji: 2010-06-20 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za az tak wyczerpująca odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
nie ma za co.. polecam się na przyszłość..
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Agnieszka987 ja płaciłam za belisse sun 16 zł ale w kazdej aptece jest inaczej. opakowanie zawiera 30 drazetek, bierzesz jedna dziennie wiec na miesiac starcza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz piegi i jasna karnacje, proponuje min. 30 filtr. Skora ma sie tylko jedna, a oliwkowa cera zamiast mocnego brazu jest nawet atrakcyjniejsza. Kolor ladniejszy uzyskasz zazywasz betakaroten oraz pijac duzo sokow z marchwi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
dziekuję za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
czy krem ochronny soraya do twarzy z filtrem 30 jest stabilny?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. bede wdzieczna za wytlumaczenie co oznacza okreslenie ze owy filt jest stablilny. http://www.*************/img/kosmety...ya_2005_4.jpeg Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
na poczatku napisalas ze masz jasna skore. to zupelnie tak jak ja, wiec jest ona bardziej narażona na dzialanie promieni slonecznych. z tym peelingiem to fajna sprawa ale lepiej jak nie bedziesz go robila przed pierwszym opalaniem. najpierw złap lekka opalenizne, poopalaj sie kilka dni i wtedy mozesz zrobic peeling. no ale to moja skromna podpowiedz. no i lykaj belisse sun
![]()
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i oczywiści nie używaj samoopalacza ani kremów brązujących, wspomagających opaleniznę, jak później idziesz na słońce!!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.