|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
poprawić skręt, odświeżyć
Co można poradzić na włosy, które niegdyś układał się w ładne loczki, a w
przeciągu ok. dwóch lat stały się ciężkim do zdefiniowania czymś? Gdy kładę się z mokrą głową spać, to tuż po przebudzeniu jeszcze to jakoś wygląda, ale po ok. godzinie zaczynają się one "prostować". Gdy suszę w dzień jest niewiele lepiej, zazwyczaj pod koniec dnia są on już prostymi falami, a na drugi dzień wyglądają jeszcze gorzej. Po ok. tygodniowym, codziennym myciu wyglądają fatalnie (do tej pory myłam co ok. 2,3 dni) - tuż po wyschnięciu wyglądają na tłuste, zaniedbane, tak jakbym ich w ogóle nie myła sposób mogę je podratować? Próbowałam "maseczki" z drożdży, różnych odżywek, ale po nich jest jeszcze gorzej. Podcinanie ich wcale nie przynosi poprawy skrętu. Nie rozdwajają się, są jednak płaskie, przyklapnięte, nieświeże Długość lekko za ramiona. Pozdrawiam, |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: poprawić skręt, odświeżyć
nie wierze ze im nic nie pomaga, poprostu udaj sie do fachowca, niech on zobaczy Twoje wlosy, oceni, i dobierze Ci odpowiednia kuracje
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.