Szaleństwa jednego dnia:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 13:31   #1
Ada1986
Raczkowanie

Szaleństwa jednego dnia:)

Drogie wizażanki
razem z Tż uwielbiamy spontaniczne wyjzdy i wycieczki.. wsiąść w pociąg i jechac przed siebie...lepsza frajda niz autem..zwłaszcza dla niego bo nie musi prowadzic i koncentrowac sie na drodze....i moja pytanko brzmi czy znacie fajne miesca gdzie można pojechac na 1 dzień i świetnie sie bawić czy zobaczyć jakieś ciekawe miejsce...jestemy z Poznania więc raczej chodzi mi o cos nie daleko stąd...chociaz ostatnio mieliśmy na myśli Warszwe czy Wrocław- w końcu to nie koniec świata. Do urlopu jeszcze daleko więc chcemy wykorzystac chociaz 1 dzien w weekend żeby jakos przetrwać do urlopu...czekam na wasze pomysły i podpowiedzi
pozdrawiam
Ada1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 23:10   #2
podwinieta rzesa
Raczkowanie

Dot.: Szaleństwa jednego dnia:)

Proponuję Toruń. Fantastyczne i klimatyczne stare miasto, fajne knajpy, muzea jak kto woli a do tego w centrum śpiewająca fontanna (jeżeli jeszcze działa). Na tyle małe miasto, że jeden dzień w zupełności wystarczy.
podwinieta rzesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 18:28   #3
ladybitch
Raczkowanie

Masz 'w okolicy' Toruń, jak wyżej wspomniała Wizażanka, ale jak rozważałaś Warszawę to pojedźcie tam na weekend. Fakt będą wszyscy mówili, że spaliny bla bla bla ale jeżeli nie byłaś to warto Akurat jest to miasto by pojechać na weekend i zaszaleć. Jest tam mnóstwo fajnych miejsc. Jest starówka(z restauracją Magdy Gessler), plac 3 krzyży, ciekawe Kościoły, zabytkowa Praga, popularne ulice typu Chmielna, Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście, Mokotowska itp.., Poza tym są muzea- Chopina, Muzeum Powstania Warszawskiego, Muzeum Narodowe itd.. Oczywiście jeżeli lubicie sztukę to warto odwiedzić słynną Zachętę i inne galerie. Jest też dużo parków i zieleni - Łazienki (obowiązkowo!), Ogród Saski, Zamek Ujazdowski (...). Oczywiście wizytówka- radziecki Pałac Kultury i Nauki- widok z samej góry powalający. Do tego mnóstwo centrów handlowych, extra restauracji, klubów itd... Sama się przeprowadzam do Warszawy od października, a bywałam tam już milion razy i ciągle odkrywam coś nowego- to jest niesamowite. Poza tym jeżeli lubicie z TŻtem zakupy to jest tam mnóstwo outletów z ciuchami od projektantów przecenionych nawet o -70%

ladybitch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 22:06   #4
Ada1986
Raczkowanie

byłam w stolicy juz wczęsniej ale albo była brzydka pogoda albo czasu brak na jakiekolwiek spacery toruń...fajny pomysł. fakt z Poznania nie daleko ale co mnie zaciekawiło to własnie ta knajpka Magdy Gessler wiem ze może to głupie bo jest tysiąc innych rzeczy do zwiedzania, ale własnie o tym myslałam zeby tam spobie pójść i zobaczyć co ona tam ciekawego serwuje itp. szczerze własnie niedawno oglądałam program tv z Gessler i tam ciagle pokazywali jej knajpke w takim fajnym przytulnym klimacie w jakiś podziemiach chyba...i ciagneło mnie zeby tam pojsc a ona tych knajpek ma wiecej w Wawie? bo nie wiem gdzie szukać i którą
Ada1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 22:22   #5
_wirginia_
Raczkowanie

Wrocław godny polecenia, byłam na jednodniowym wypadzie samochodem (z Krakowa) i planuję to powtórzyć , piękne miasto, dużo ciekawych miejsc i niepowtarzalny klimat !!!
_wirginia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 23:00   #6
ladybitch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ada1986 Pokaż wiadomość
byłam w stolicy juz wczęsniej ale albo była brzydka pogoda albo czasu brak na jakiekolwiek spacery toruń...fajny pomysł. fakt z Poznania nie daleko ale co mnie zaciekawiło to własnie ta knajpka Magdy Gessler wiem ze może to głupie bo jest tysiąc innych rzeczy do zwiedzania, ale własnie o tym myslałam zeby tam spobie pójść i zobaczyć co ona tam ciekawego serwuje itp. szczerze własnie niedawno oglądałam program tv z Gessler i tam ciagle pokazywali jej knajpke w takim fajnym przytulnym klimacie w jakiś podziemiach chyba...i ciagneło mnie zeby tam pojsc a ona tych knajpek ma wiecej w Wawie? bo nie wiem gdzie szukać i którą
Jasne,że ma i to bardzo dużo!
Jest Ale Gloria na placu 3krzyży, jest Gar na Jasnej (niedaleko od przecięcia Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej), Fukier (Stare Miasto), POLKA- na Świętojańskiej (jest to w alejcie obok Zamku Królewskiego). Sprawdź dokładne adresy w internecie i wybierz klimat, który Wam najbardziej odpowiada, ponieważ każda restauracja ma inny. Ceny są przystępne, jak na Warszawę. AAAAAAA i oczywiście jak Magda Gessler to oczywiście cukiernia Słodki...Słony na Mokotowskiej / i z tego co wiem jest też stoisko w Złotych Tarasach!! Przepyszne rzeczy, no po prostu niebo w gębie

EDIT: Z tego, co kojarzę to chyba ta restauracja, którą pokazują na TVN-ie to Fukier na Starówce, ale nie jestem pewna. Najlepiej sprawdź w internecie.
Oczywiście czekam na relację kiedy się zdecydujesz i już pojedziesz.

Edytowane przez ladybitch
Czas edycji: 2010-06-20 o 23:06
ladybitch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości