czy tylko ja mam wrażenie, że całkiem sporo tu wątków uczelniano-maturalnych itp. ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy przydałoby się założenie tematów zbiorczych odnośnie studiów itp. tematyki?
tak 111 92,50%
nie 9 7,50%
Głosujący: 120. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 16:20   #1
Hultaj
BAN stały

Smile

czy tylko ja mam wrażenie, że całkiem sporo tu wątków uczelniano-maturalnych itp. ;)

Witam. Czy nie sądzicie, że przydałoby się założenie tematów zbiorczych odnośnie tematyki studiowania, itd?
Zapytałam o to na Technicznym, tu (też) pytam o opinię.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-07-15 o 16:22
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 16:23   #2
Kapust
Raczkowanie

Dot.: czy tylko ja mam wrażenie, że całkiem sporo tu wątków uczelniano-maturalnych it

Ja jestem na tak. Jednak tyle razy już wszyscy o to prosili i nici, więc wątpię że tym razem cudownie się zgodzą

Aaa myślałam że tu chodzi o podforum heh Ale to też by się przydało
Kapust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 16:27   #3
201604200942
Konto usunięte

Dot.: czy tylko ja mam wrażenie, że całkiem sporo tu wątków uczelniano-maturalnych it

ja myślę, że podforum "szkoła" by się bardziej zdało, niż wątek zbiorczy
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 16:29   #4
Hultaj
BAN stały

ale nie chodzi mi nawet już o całe podforum edukacja, ale żeby było tak, jak na podforum Moda.
tam jest tak:
Co sądzicie o .... ? - ZBIORCZY
Co wybrać? - proszę o pomoc - ZBIORCZY
Szukam konkretnej rzeczy- gdzie(i czy jeszcze) ją mogę dostać? - ZBIORCZY
Z czym mogę nosić ...? (stylizacje do konkretnych części garderoby) - ZBIORCZY
W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny? - ZBIORCZY
Jakie dodatki do... (wszelkie porady dotyczące dodatków do danej kreacji) - ZBIORCZY
Coś jest nie tak- jak mogę uatrakcyjnić strój? - ZBIORCZY
Jaki strój i dodatki na studniówkę? (również garnitury i krawaty) - ZBIORCZY
Różne okazje-jaki strój?Połowinki, imprezy w pracy/rodzinne,matury/wyjazdy-ZBIORCZY

i nie ma indywidualnych tematów dla pytań każdego z osobna.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

ale Administracja nie chce osobnego podforum.
a tu pozwoliłam sobie wycigąnąć, ile jest tych tematów:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=305
Stary 2010-07-15, 16:33   #5
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Popieram pomysł zdecydowanie, w kwietniu/maju był wysyp tematów maturalnych, teraz co wejdę na Wizaż to w nowo utworzonych na Plotkowym miliard tematów "Kierunek X na uczelni Y". Rok temu było to samo.
Stary 2010-07-15, 16:37   #6
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
ale nie chodzi mi nawet już o całe podforum edukacja, ale żeby było tak, jak na podforum Moda.
tam jest tak:

Szukam konkretnej rzeczy- gdzie(i czy jeszcze) ją mogę dostać? - ZBIORCZY

i nie ma indywidualnych tematów dla pytań każdego z osobna.
Ja tam sie w sprawach uczelnianych rzadko wypowiadam takze mi to tam rybka ale ten przyklad zbiorczego wątku ktory podałaś jest wyjątkowo nieudany czesto czegoś szukam a w tym wątku są cholera praktycznie same pytania!! nikt kto czegoś nie szuka tam nie zagląda, totalna beznadzieja.

Musiałam się wyżalić
Stary 2010-07-15, 16:43   #7
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Ja tam sie w sprawach uczelnianych rzadko wypowiadam takze mi to tam rybka ale ten przyklad zbiorczego wątku ktory podałaś jest wyjątkowo nieudany czesto czegoś szukam a w tym wątku są cholera praktycznie same pytania!! nikt kto czegoś nie szuka tam nie zagląda, totalna beznadzieja.

Musiałam się wyżalić
powiem szczerze, że sama uważam Zbiorcze na modowym za kompletnie beznadziejny pomysł- od czasu, gdy powstały, rzadko kto się w nich udziela, ale wychodzę z założenia, że skoro tam byc mogą tematy zespołowe, i moderatorki mają prawo zamykać każdy nowy osobny wątek (bardzo się niefajna atmosfera zrobiła na Modzie wg mnie), uważam, że tak samo powinno być wszędzie.

Więc przyznam uczciwie, że albo chcialabym powrotu na Modowe takich mechanizmów, jakie do niedawna były, albo tego, by nowe zasady odnosiły się do dzialań na wszystkich podforach.

A temat poruszam, bo zaglądam tu od kilku lat, jak zresztą wiele innych pań, i wydaje;-) mi się, że we wcześniejszych sezonach nie było jednak aż takiego zatrzęsienia; więcej wizażanek, i więcej określonych pytań.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-07-15 o 16:47

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 16:47   #8
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Popieram w zupełności. Jeden zbiorczy na studia, oddzielny na liceum
Nie no, żartuję żeby aż tak rozdzielać, ale za dużo tego wszystkiego uczelnianego na Wizażu

malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 16:56   #9
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

tez popieram, czasem jak tu zagladam to czuje sie jak na forum internetowej rejestracji na studia
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 17:03   #10
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

I ja jestem za tym, aby to jakoś rozgraniczyć. Plotkowe zasypane szkołą :/
Coś warto by z tym zrobić... Tylko co? Administracja nie widzi problemu... A szkoda, bo niech się ktoś potem odnajdzie w tym gąszczu...
Stary 2010-07-15, 17:03   #11
Dotka90
Zakorzenienie

Odnośnie tematu: o tym samym pomyślałam ostatnio.
Ja jestem za osobnym podforum EDUKACJA - jednak tych wątków jest naprawdę dużo.
A zbiorcze niekoniecznie się sprawdzają, bo różne pytania giną w gąszczu wielu wypowiedzi.
Np. Jest wątek: Akademia Pedagogiczna i dzisiaj założony Uniwersytet Pedagogiczny ZAOCZNIE, bo jego autorka nie doczekała się odpowiedzi w wątku zbiorczym.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 17:24   #12
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ja też popieram! Chociaż najładniej by było gdyby powstało podforum, wadą zbiorczych jest to, że wchodzą na nie tylko osoby, które mają jakieś pytania. A tak to trochę irytujące, jak muszę przedzierać się przez gąszcz wątków szkolno-uczelnianych, żeby znaleźć wątek plotkowy
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 18:13   #13
Vivienne
... choć nie Westwood

Jezu, ja tez ostatnio mam wrażenie, ze wciąż się pojawiają nowe wątki o uczelniach... Nie można byłoby utworzyć dwóch zbiorczych wątków typu:
Jaką uczelnię wybrać? Mam mętlik w głowie! - zbiorczy
Problem z wyborem kierunku- co radzicie? - zbiorczy

Podforum "Edukacja" to w ogóle byłoby najlepsze wyjście... i o studiach i o liceach i o wciąż powtarzających się watkach typu to LO/ta uczelnia czy to/ta... już nie mówiąc o tym, że można byłoby zrobić wątki dla konkretnych uczelni.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 18:20   #14
Dzikun
Zakorzenienie

Jeszcze z tego wszystkiego źle zagłosowałam w ankiecie
Jestem na tak, bo faktycznie da się zauważyć, że po maturze wysyp tematów maturalnych. Po wynikach- wysyp tematów o kierunkach, uczelniach itp.
Zbiorcze się nie sprawdzą
Zbyt dużo miast/uczelni i pytań, aby wszystko w jednym temacie pogodzić. A kierunek na jednej uczelni nie równa się odpowiednikowi na innej.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 18:29   #15
marysienka
Zadomowienie

Ja też jestem za utworzeniem nowego podforum o szkole, bo co drugi wątek dot.matury, wyników, uczelni, maturzystów. Ostatecznie wątki zbiorcze jakoś ułatwiłyby poruszanie się po plotkowym, ale dużo by to też nie dało.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 18:41   #16
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

większość jest za utworzeniem podforum, ale pewnie będzie tak, jak się dzieje za każdym razem - czyli 'góra' uzna to za zbędne -.-

wydaje mi się, że zbiorcze niewiele dadzą, bo ludzie i tak będą zakładać tematy poza nimi... a kiedy będzie całe podforum to jakoś to będzie kierowane i nie będzie takiego bałaganu (na podforum osobne tematy, w zbiorczym wątku - ciężko będzie się połapać).

Edytowane przez rosiek
Czas edycji: 2010-07-15 o 18:42
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 18:47   #17
muszynianka
Zakorzenienie

Tematy zbiorcze są głupotą. Ponieważ powstaje bardzo wiele offtopów wiele pytań zostaje przeoczonych a EDUKACJA to tak ogromna dziedzina że w końcu wypadałoby stworzyć osobną kategorię.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 19:03   #18
Hultaj
BAN stały

przeczytałam wątek na technicznym, ale nie wiem , czemu admini nie chcą się zgodzić na osobny dział. tam jest sonda w sumie gdzies tak z 260 głosami, i jakieś 85% widzi problem no ale nie.
dziwne to trochę dla mnie; tych tematów jest wiele, moim zdaniem pora już coś z tym zrobić, a plotkowe z racji wydzielan mialo upadać już ze 4 x i jakoś za każdym razie podnosi się i funkcjonuje. No nic, może po edukatorach;-) przyszliby robić swoja rozpierduchę ogrodnicy. a też nie, oni jakoś mają swój dział.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-07-15 o 19:06
Stary 2010-07-15, 19:08   #19
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszellek Pokaż wiadomość
tez popieram, czasem jak tu zagladam to czuje sie jak na forum internetowej rejestracji na studia
o zdecydowanie
Cytat:
przeczytałam wątek na technicznym, ale nie wiem , czemu admini nie chcą się zgodzić na osobny dział. tam jest sonda w sumie gdzies tak z 260 głosami, i jakieś 85% widzi problem.
dziwne to trochę dla mnie; tych tematów jest wiele, a plotkowe z racji wydzielan mialo upadać już ze 4 x i jakoś za każdym razie podnosi się i funkcjonuje. No nic, może po edukatorach;-) przyszliby robić swoja rozpierduchę ogrodnicy. a też nie, oni jakoś mają swój dział.
no jeśli mi ktoś z szefostwa sensownie wytłumaczy dlaczego istnieć może podforum służby mundurowe, a podforum edukacja już nie...

a może złapać do kupy edukacja, praca, biznes?
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 19:09   #20
Emilkaa
Zadomowienie

Cytat:
Witam. Czy nie sądzicie, że przydałoby się założenie tematów zbiorczych odnośnie tematyki studiowania, itd?
zdecydowanie takNigdy tak nie było.
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 19:17   #21
panierrka
Zadomowienie

Moim zdaniem, jedynym sensownym rozwiązaniem jest osobne podforum.

Na razie wychodzi na to, że po prostu to nie forum dla studentek/uczennic Przy dostatecznie długim ignorowaniu przeniesienie się rozmów na te tematy do innego zakątka netu jest nieuniknione.

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 19:19   #22
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
powiem szczerze, że sama uważam Zbiorcze na modowym za kompletnie beznadziejny pomysł- od czasu, gdy powstały, rzadko kto się w nich udziela, ale wychodzę z założenia, że skoro tam byc mogą tematy zespołowe, i moderatorki mają prawo zamykać każdy nowy osobny wątek (bardzo się niefajna atmosfera zrobiła na Modzie wg mnie), uważam, że tak samo powinno być wszędzie.
Mogę wiedzieć, czemu tak uważasz?

Bo ja odnoszę podobne wrażenie, jest kilkanaście wizazanek, które wrzucają ciuchy z kilku dominujących sieciówek w różnych wątkach i w zasadzie nic ciekawego sie nie dzieje. Aż się czasem zastanawiam brzydko, czy te osoby nie mają w życiu ciekawszych zajęć, tylko latanie po wszystkich centrach handlowych Warszawy czy innych miast i namierzanie, gdzie jaką szmate rzucili

Podforum edukacja by się przydało, bo ręcę opadają, jak się widzi kolejny wątek, w który osoba z kiepsko zdaną maturą, która w zasadzie na żadne studia się nie nadaje, desperacko pyta, na jakie studia mogłaby iść

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2010-07-15 o 19:22
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 19:26   #23
MyszkaMini
Raczkowanie

Też jestem za podforum, zrobiło by się jasno i przejrzyście.
Wątki zbiorcze są dla wytrwałych, a z tego co widzę czasami jest potrzebna pomoc natychmiast.

Edytowane przez MyszkaMini
Czas edycji: 2010-07-15 o 19:29
MyszkaMini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 20:14   #24
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja myślę, że podforum "szkoła" by się bardziej zdało, niż wątek zbiorczy
ja też , więc wybrałam nie
może kiedyś Złoś się ugnie
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 20:38   #25
marlena_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
.
Ja jestem za osobnym podforum EDUKACJA - jednak tych wątków jest naprawdę dużo.
A zbiorcze niekoniecznie się sprawdzają, bo różne pytania giną w gąszczu wielu wypowiedzi.
mam takie samo zdanie! W końcu Edukacja to ogromny dział. Skoro tyle osób widzi taką potrzebę to czemu "góra" woli nie widzieć ??? Edukacja to ważna część naszego życia i łączenie tego z plotkowym jakoś mi się "gryzie".
Mnóstwo osób mogłoby się wymieniać informacjami, radami, doświadczeniami. Tam można by było prosić o wypełnienie ankiety.Myślę ,że takie podforum byłoby strzałem w 10-kę!
Także :pro si:! !!!

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez MyszkaMini Pokaż wiadomość
Też jestem za podforum, zrobiło by się jasno i przejrzyście.
Wątki zbiorcze są dla wytrwałych, a z tego co widzę czasami jest potrzebna pomoc natychmiast.
dokładnie
marlena_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 20:53   #26
karinkowa
Rozeznanie

patrzac na plotkowe to co 3, w porywach nawet co 2 temat to szkola, studia itd.
podforum edukacja byloby naprawde swietnym rozwiazaniem
Stary 2010-07-15, 21:08   #27
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Dwie pierwsze strony Plotkowego wyglądają jak w załączniku. Ja jestem za osobnym podforum
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 21:20   #28
BrigitteBardot
Zadomowienie

Też mam takie wrażenie, jak zwykle w czerwcu i lipcu wysyp wątków o takiej tematyce.

Popieram pomysł utworzenia zbiorczego albo nawet podforum, bo na chwilę obecną co drugi wątek na pierwszej stronie Plotkowego dotyczy matury i studiów, lekka paranoja.

Edytowane przez BrigitteBardot
Czas edycji: 2010-07-15 o 21:23
BrigitteBardot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 21:22   #29
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
no jeśli mi ktoś z szefostwa sensownie wytłumaczy dlaczego istnieć może podforum służby mundurowe, a podforum edukacja już nie...
Też chętnie wysłuchałabym tłumaczeń dotyczących podforum mundurowego.
Swego czasu rapifen walczyła o podforum EDUKACJA, ale nic nie wskórała. Ja jestem jak najbardziej za nowym podforum. W tematach zbiorczych szybko zrobi się bałagan i trudno będzie się w nich połapać.

wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 22:11   #30
Hultaj
BAN stały

jak dla mnie podforum byłoby ideałem ;-), ale nie wiem czemu szefostwo;-) , takie mam wrażenie :P, postawiło sobie za punkt honoru niedopuszczenie do owego ideału

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Mogę wiedzieć, czemu tak uważasz?
wg mnie dawniej jaki byś temat nie założył mogłeś liczyć na 2 czy 3 strony postów, na tak czy na nie, a teraz wiszą zbiorcze, i czasem jak przeglądam to widzę odzew jak zerowy.
Tak to, to mnie np. ciekawiło, ktoś walnął nagłówek: podoba ci się spódniczka, i jak mi się chciało kliklam ;-) (ale zawsze ktoś kliknął) a teraz wisi taki bezpłciowy wspólny do czego tam chcesz ;-) i nie ma nic, co by mnie zachęciło, by tam zajrzeć.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości