|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Rude odcienie włosów
Czy zauważyłyście,że na rynku jest stosunkowo mało kosmetyków do opieki nad rudym odcieniem.? Osobiście znam tylko dwie firmy: Sunsilk i Oriflame,w których można dostać szampon i odżywkę. Znacie może więcej ? Co mogę zrobić,aby bez farbowania kolor ciemny blond (bardzo ciemny) stał się rudawy.?
Z góry dziękuję za odpowiedzi ;]
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rude odcienie włosów
przyłączam się do pytania koleżanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dwei rzeczy mi przychodzą do głowy:
- płukanka z łupinek cebuli, ale to wyamag baaardzo dużo cierpliwości i tak na prawdę bardzo nieznacznie zmienia kolor włosów - henna, który nie niszczy włosów i daje piękny, naturalny odcień, ale pojawiaja się po niej odrosty - tzn. jest trwała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Rudawy odcień włosom nadają włosom odwary z : korzenia alkanny, nagietka, czerwonego hibiskusa lub szafranu.
A odwar robimy tak: gotujemy 60g ziół w 4 szklankach wody przez 20 minut pod przykryciem (na małym ogniu). Studzimy, odcedzamy i polewamy włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ze wszystkimi niemal ziółkami jest tak, że trzeba systematyczności i cierpliwości by efekt był widoczny. Można spróbować również tego
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20629 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja na sobie próbowałam jedynie czerwony hibiskus w połączeniu z owocem czarnego bzu. Nie działa to może zbyt radykalnie, ale po paru płukaniach włosy się przyciemniły (czarny bez przyciemnia) i nabrały czerwonawego odcieniu.
Z tego co wiem, nagietek dobrze działa, ale ręki sobie uciąć nie dam, bo nie próbowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja chcę mieć taki rudy brąz (bardziej rudy niż brąz) i od jakiegoś czasu szukam odpowiedniej farby, ale albo wychodzi mi kolor ciemny brąz z odcieniami mahoniu, nawet fioletu, albo cokolwiek mi nie wychodzi szybko się spłukuje, i później robi się bursztyn/koniak i okropne jasne żółte końcówki. Może ktoś poleci dla mnie farbę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zresztą można go stosować nie tylko w formie płukanki, ale też podobnie jak farbę potrzymać na głowie jakieś 30 minut albo i więcej, a potem spłukać czystą wodą. Henna natomiast jest jak najbardziej godna polecenia, bo oprócz koloru daje cudny połysk i pogrubienie ![]() Można też połączyć obie metody, mianowicie: zalać hennę wywarem z łusek cebuli. Wtedy odcień powinien być bardziej złocisty. Co do gotowych kosmetyków swego czasu stosowałam szampon Yves Rocher z henną właśnie. Dawał bardzo ładne rezultaty.
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Marze o rudych odcieniach... ale nie mam jakoś cierpliwości do płukanek... Chyba jednak zacznę
![]() Wyjdzie jakikolwiek rudy? ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ce Ce Med wypuściło ostatnio taką jakąś szaloną serię do włosów blond, brązowych i rudych - kosmetyki mają kolory i konsystencję ... farb do włosów
![]() Te kosmetyki są do kupienia w Superpharmach, jak dorwę je jeszcze raz w poniedziałek to zdam bliższą relację, bo w necie niestety nic nie mogę na ten temat znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nieprzyjemny zapach po płukance z cebuli? E tam, mnie się wszystko wygotowało i nic nie było czuć
![]() ![]() Już lecę do sklepu po hibiskus ![]()
![]() Edytowane przez dotka95 Czas edycji: 2009-03-27 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
eld ma chne w paście jak i innie rudawe kolory, włosy piękne miękkie a kolor schodzi po 25 myciach nie ma odrostów itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Aaa! Jestem już tak jakby ruda, juhu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
ma zielone pojęcie
|
Kosmetyki do włosów rudych ma też Ziaja
![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Naturalne sposoby na rudawe włosy
Albo jestem kiepska w szukaniu, albo rzeczywiście nic nie było na ten temat. Jeśli się mylę-proszę o połączenie z odpowiednim wątkiem.
Ostatnio czuję się nijaka ze swoim naturalnym, mysim blondem... Jest on bardziej ciemny niż jasny, ale latem zwykle mocno jaśnieje. Określiłabym go jako średni, mysi blond. Miałam już wcześniej wiele kolorów na głowie i zdecydowanie najlepiej było mi w rudościach. Ładnie podkreślały jasną cerę i niebieskie oczy. Czy znacie jakieś sposoby(oczywiście NATURALNE) na lekkie "przyrudzenie" włosów? ![]() Farby zdecydowanie odpadają, nie po to ścięłam resztki zniszczonych, farbowanych włosów, by znów męczyć się z tym samym. Bardzo proszę o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Dot.: Naturalne sposoby na rudawe włosy
Spróbuj balsamów z dodatkiem henny, np. Venita albo Delia. Naturnalnej henny nie musisz się bać. Są po niej odrsoty wprawdzie ale kolor się wypłukuje i wypadku dłuższej przerwy w farbowaniu zostaje delikatnie rudy (sprawdziłam na sobie). Nie zauważyłam tez, aby włosy mi się sklejały albo odżywki przestawały działać po hennie.
Z innych naturalnych sposobów testowałam jeszcze wywar z łupin cebuli, ale nie dawał dobrych efektów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
a gdzie kupowałaś swój hibiskus? Ja w sklepach widzę tylko suszony kwiat hibiskusa sudańskiego, a wyczytałam że tu chodzi o różę chińską...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Tu raczej chodzi o ten suszony kwat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
można i tak
![]() tutaj są zdjęcia panny która to stosowała (nie wiem, który gatunek): http://forums.longhaircommunity.com/...97&postcount=5 i przepisiki http://forums.longhaircommunity.com/...0&postcount=90 Edytowane przez nie_ma_mnie Czas edycji: 2010-06-14 o 21:35 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
jyyli to moze chociaż zdradź jakiej firmy był ten susz?
W naturalnym pięknie jest dostępny ekstrakt z hibiskusa; może stosowałyście? http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100013 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekstraktu nie używałam, ale co do naparu, to jakichś spektakularnych efektów nie było, z tym, że mam bardzo ciemne włosy i byłam niesystematyczna. Zaraz spróbuję jeszcze znaleźć jakieś przepisy na forum LHC, bo ostatnio coś widziałam, ale nie zainteresowało mnie to, bo teraz namiętnie przyciemniam ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- No i nie mogę znaleźć ![]() W każdym razie pamiętam, że można dodać do odżywki miodu i trzymać ile wlezie, włosy powinny być przyrudzone. Ale nie wiem, jakim rodzajem miodu można to osiągnąć, czy może każdym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
ok, dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam Panie.
Mam bardzo lekko rudawe włosy i również chciałabym je "podrudzić". Farbowałam się henną i intensywnie rudy kolor, który normalnie ubóstwiam, nie podobał mi się na moich włosach. Za to kiedy się prawie zmyła, byłam zachwycona ich kolorem i właśnie o to mi chodzi. O lekko rude włosy. Mam ochotę spróbować z tym hibiskusem, ale zastanawiam się, czy on nadaje taki naturalnie rudawy kolor, czy raczej coś w kierunku czerwieni? Może lepsza ta cebula? ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ok, po riserczu wyszło mi, że ten herbatkowy się nada tylko trzeba go zaparzać przez 5 min, zmiksować ten cały susz i taki nałożyć na włosy na co najmniej godzinę...
BTW W tym linku dziewczynie dał czerwień. Edytowane przez nie_ma_mnie Czas edycji: 2010-06-19 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
wiele zalezyod wyjsciowego koloru!
blondynkom - hibiskus i cebula , bo musimy i przyciemnic i nadac refleks ![]() a dla mnie ... jako ze jestem cieeeemnowłosa hmmm. cytrna na rozjasnianie (i paskudne wysuszanie przy okazji niestety) + ... hmmm ?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.