|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Fotomodeling-jak i dla kogo?
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fotomodeling-jak i dla kogo?
Przede wszystkim poczytaj ogłoszenia - zawsze gdzieś szukają osób do reklam, statystów, od tego możesz zacząć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jest już wątek na temat fotomodelingu i to niejeden...
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
dfuzo jest stron w necie o tym. poszukaj
![]() do fotomodellingu nie jest potrzebny chyba megawysoki wzrost, ale idealnie gładka twarz, idealne rysy twarzy, prosty nos, zero krost itd.. castingow jest duzo ; ) zawsze warto próbować. ja tez bede sie starac isc na casting ale jak skoncze 18 lat, czyli za niecaly rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo dziewczyny za pomoc
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jak już będziesz w tym Wrocławiu (trzymam kciuki za egzaminy na studia) to wstąp tutaj:
http://www.stars-impresariat.pl/kontakt.php castingi są też przez net napewno jesteś bardzo ładną dziewczyną skoro często słyszysz rady zajęcia się fotomodelingiem; w tej agencji nawet jeśli kariery modelki nie zrobisz to z piękną twarzą możesz b dobrze zarobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wyskakuje miliard stron czasem w ogole nie powazanych tematycznie z tym co szukamy ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do tematu: w necie jest mnóstwo agencji modelek, wystarczy ze wyslesz do nich maila ze zdjęciami. Po prostu przemysl to, wyslij zdjecia i czekaj czy sie ktos odezwie. Warto sporbowac, pewnie jestes ladna dziewczyną.
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo wszyscy sie niby tak zachwycaja wyszukiwarka i zawsze do niej odsylaja a tam bzik mozna znalezc ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wiem, ciężko coś czasem znaleźć w wyszukiwarce ale napisałam jej tak na przyszłośc jako nowej użytkowniczce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
1) gdzie i co wysłać - tylko i wyłącznie do renomowanych agencji modelek! bo inaczej ktoś cię może w lepszym wypadkuy oskubać z kasy a w gorszym krzywdę zrobić
warto wziać jakieś czasopismo - i np. w dziale moda sprawdzić z jakiej agencji są modelki do sesji, wklepać w google, wejść na stronę.. i zawsze są zakładki o zgłoszeniach a tam podane dokładne dane a dalej to czekać.
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
BJean,gsk,pokrzywa,eyo-jestem wam bardzo bardzo wdzięczna za udzielone wskazówki i rady ! Strasznie mi miło
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Niech będzie
![]()
![]() |
#16 |
Moderator
|
A może załóż kont na maxmodels? w najlepszym przypadku ktoś (agencja)Cię zauważy (ale to już musi być dawka szczęścia bo tam jest masa osób zapisana). A jak nie trafisz przez maxmodels na jakąś ciekawą ofertę to przynajmniej możesz za darmo/ lub za niewielkie pieniądze skompletować sobie niezłe portfolio.
Co do fotomodelek to ja akurat w sobotę byłam na sesji i rozmawiałam z fotografem to przede wszystkim musi być ładna buzia i proporcjonalna sylwetka (wzrost nie jest tak istotny) i oczywiście trzeba być fotogenicznym, umieć grac twarzą i ciałem na fotkach.
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Jestem jeszcze niższa od Ciebie (160cm) ale dostałam też propozycję pozowania (w czwartek mam sesję - wizażuję i pozuję) ale ja pasjonuję się make upem więc w tym chciałabym się realizować. Warto na tej stronie poszukać dobrych fotografów ze swojej okolicy (pooglądać ich prace), poszukać wizażystki (chyba że sama potrafisz się dobrze pomalować) i zacząć budować pf ![]() Powodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() widać na zdj, że jesteś b ładną dziewczyną także śmiało bierz się za wysyłanie zdj. Przepraszam, że zwrócę Ci na to uwagę, mam nadzieję, że nie poczujesz się urażona ale spotkałam się z opinią (może tak nie jest), że tak mocna opalenizna nie jest dobra do zdjęć. W twarzy musi coś nas przyciągać, ciekawić, niepokoić. Czasami karierę robi dziewczyna, która hmmm.. no nie jest klasyczną pięknością. Ale tak intensywna opalenizna nie jest wskazana dla fotomodelki. A co Wy myślicie o tej opaleniźnie? Sorry jeszcze raz że zwróciłam na to uwagę, przecież możesz mieć poprostu ciemną karnację ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu zaczęłabym od założenia konta na maxmodels tak jak wspomniała justa1803. Jeżeli się spodobasz to na pewno ktoś się zgłosi z propozycją sesji.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Załóż konto na maxmodels - na pewno dostaniesz sporo propozycji sesji zdjęciowych.
Poza tym mam nadzieję, że nie będziesz do agencji wysyłać takich niewyraźnych przekolorowanych zdjęć jak nam pokazałaś... bo raczej z takimi fotkami masz niewielkie szanse, nie wyglądasz korzystnie, a z pewnością jesteś ładniejsza niż na tym zdjęciu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
jeśli chcesz jakiejś bardziej profesjonalnej porady, to najlepiej załóż taki sam wątek na forum promodels dział fotoprezentacje. Jednak nie wklejaj takiej fotki jak tutaj. Zwykle wymagane są polaroidy, bez makijażu! w związanych/rozpuszczonych włosach, z profilu, zdj. sylwetki. Na fotomodelkę wymogi nie są aż tak restrykcyjne jak na modelkę ;] więc nie musisz mieć minimum 175cm i tak dalej. Nie wiem w jakich przedsięwzięciach chciałabyś brać udział, ale moja znajoma miała np. wymóg : brak solarium, brak farbowanych włosów.
Ale czy masz szanse - nie wiem. Ładna jesteś, ale takich twarzy są tysiące. No chyba że to wina zdjęcia.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-06-23 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
jak dla mnie mozesz liczyc tylko na TFP do reklam są brane naturalne dziewczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Wiesz z tymi reklamami to jest różnie. Ja miałam szansę przeżyć tę fantastyczną przygodę jaką jest udział w reklamie a włosy mam farbowane (na miodowy kasztan- naturalne mam ciemny brąz).
Uważam, że kamera nie lubi mocnej opalenizny. Ale to nic justa1803 ja tu powodzenie wróżę. i już. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Dzięki Wam wszystkim za cenne wskazówki i uwagi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Bookerka jednej z agencji modelek gdzies w necie napisala, ze nie ma czegos takiego, jak fotomodelka. Agencje zatrudniaja dziewczyny, ktore spelniaja wszystkie wymogi (miedzy innymi wzrost minimum 170cm), bo zamiast inwestowac w kogos, kto wykona tylko polowe zadan, wola inwestowac w taka, co nada sie do wszystkiego (wybieg, reklamy, zdjecia itp).
Fotomodeling to pomysl tych, co robia zdjecia i dziewczyn, ktore pozuja za darmo i bez zadnego celu. Fajnie jest miec zdjecia dla siebie, troche ladniejsze niz takie ktore same sobie zrobimy, ale faktem jest ze nikt tego nigdzie nie opublikuje. Pozostaje "kariera" wsrod znajomych na Facebooku ![]() Taki "freelancowy" fotograf najczesciej namawia do zdjecia bluzeczki, a nie ma zadnej mocy zalatwienia Ci normalnej pracy ani placy. Na tych fotomodelkowych portalach roi sie od zbokow. Jeden taki proponowal mi sesje, a potem policja prosila o info, bo scigali go za pedofilie. Przepraszam ze wywod, ale chce ostrzec, ze modeling to inna liga, do ktorej niskie dziewczyny nie maja wstepu, a "fotomodeling" moze okazac sie bagnem. Aha, zbieranie portfolio zanim sie zacznie, to tez mit; szczegolnie jak sie ma kiepskie, nienaturalne foty za ktore sie zaplacilo grube pieniadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.