|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
białe jaja (?) w sierści kota
Wczoraj dostałam małego kotka, który ma na całej sierści rozmieszczmone takie białe kropki. Nie potrafię stwierdzić, co to jest. Mam podejrzenie, że to jaja pcheł, ale sama nie wiem. Macie jakieś pomysły, co to może być? Dodam, że kotek wcześniej mieszkał na dworze, chyba w jakiejś stodole, więc nie były to zbyt dobre warunki. Proszę o jak najszybszą pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KOTerator
|
Dot.: białe jaja (?) w sierści kota
A co na to powiedzial wet?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Powinnaś iść jak najszybciej do weterynarza,który określi dokładnie co to jest i przepisze specjalny środek do zwalczania pasożytów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nie depcze krokusów
|
Mamy tak wiele pomysłów, co to może być, że na Twoim miejscu zanim bym się wzięła za czytanie, popędziłabym do weta. Nie wygląda to dobrze.
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie pchły tak jak podejrzewacie, bo białe jaja by się zgadzały, trzeba go wykąpać w szamponie przeciwchelnym i przeciwkleszczowym.
Do weta możesz pójść by go zbadał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jaja pcheł spadają z sierści zwierzęcia, oznaką inwazji pcheł są czarne odchody zazwyczaj. Pewnie to jakiś inny pasożyt, ale dokładnie da się to określić dopiero po badaniu. Ja bym poszła do lekarza, a nie czekała, aż mi się to po całym domu rozlezie. I nie kupuje żadnych środków w sklepach zoologicznych, bo niektóre są trujące dla kotó
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.