|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Kraków-jak wybrac lekarza-gdzie rodzic?
Dziewczyny, proszę o poradę w zakresie doboru szpitala i lekarza w Krakowie . Jestem dopiero w 1 miesiacu . ciąży.Tak mysle, że najlepiej wybiorę lekarza, który przyjmuje również w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. Chciałabym kompentnego ginekologai dobrej opieki i szpitala
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kraków-jak wybrac lekarza-gdzie rodzic?
moje dwie koleżanki rodziły na Ujastek, jedna w Żeromskim i wszystkie były zadowolone. Lekarza z tych szpitali niestety nie znam więc nie mogę polecić. Ja się staram o dziecko i pewnie wybiorę Żeromskiego jak będzie pora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja planuję w Żeromskim, ma bardzo dobre opinie, lekarza też mam z Żeromskiego, ale moja znajoma miała lekarza spoza szpitala i też sobie bardzo chwaliła poród tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja rodziłam w szpitalu MSWiA na ul. Kronikarza Galla. Dlatego tam, bo chodziłam do lekarza, który przyjmuję w mojej miejscowości a w Krakowie pracuje. Bardzo sobie chwaliłam ten szpital, opiekę. Położne bardzo miłe, pomocne. Ja polecam
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze sie zastanawiam, ale chyba wybiore Ujastek. Bo mam akurat z tamtad lekarza. Mam tam daleko ale to juz 6 miesiac...wiec chyba zostane przy tym szpitalu.
U mnie z pracy dziewczyny chwala tez Kopernika, Narutowicza. Moja kuzynka rodzila w Zeromskim i tez byla zadowolona. Rodzila tam juz dwojke dzieci i bardzo polecala. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-28 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja rodziłam w Proszowicach,tam pracuje dr Adam Ciepielewski,u niego prowadziłam ciążę,przy nim rodziłam,polecam.Niby jest ok 25km do Poroszowic,ale nieraz trzeba przejechac tyle samo z jednego końca na drugi koniec Krakowa-a tu korki,światła itd.Warto rozważyc.
wszelkie informacje na temat lekarzy ja biorę ze strony http://www.znanylekarz.pl/20025/adam...imierza-wielka , jak wpiszesz np ginekolog Kraków to wyskoczą Ci ginekolodzy z Twojej okolicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was słyszała o Dr. Jacek Bojar? Chyba nazwiska nie przekręciłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Witaj!
Ja zdecydowałam się na szpital Rydygiera. Mam tam lekarza, chodziłam na DARMOWĄ! szkołę rodzenia, za darmo również jest sala do porodu rodzinnego oraz znieczulenie zewnątrzoponowe! Poza tym miłe położne! Kilka z moich koleżanek tam rodziło i są bardzo zadowolone. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ja tez polecam szpital mswia na ul.kronikarza galla ja i moja siostra tam rodzilysmy i bylysmy zadowolone z opieki lekarskiej jak i pielegniarek zycze powodzonka przy wyborze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
dziewczyny napiszcie może kiedy rodziłyście bo to może wszystko być zmienne. Tez jestem zainteresowana tematem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Czesc ja chodze do doktora Janusza Hejnara, był on ordynatorem i zastepca ordynatora, w szpitalu żeromskiego, a ponad to moja szwagierka byla prowadzone przez niego przez dwie ciąze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Rodzilam w Siemiradzkim i baaardzo polecam. Oddzial przed/poporodowy swiezo wyremontowany, wiec warunki bytowe fajne. W pokoju telefon z ktorego mozna zadzwonic po polozna w razie potrzeby- zjawiaja sie do 5 min z usmiechem na twarzy (co bylo dla mnie szokiem po doswiadczeniach w Narutowiczu). W lazience nawet podklady chigieniczne, ktorych ja ze soba nie zabralam z domu, wiec bylo jak wytrwac zanim mi maz przywiozl (pekl mi pecherz plodowy i lalo sie ze mnie strasznie). Porodowka i klatka schodowa wygladaly srednio (jeszcze nie wyremontowane jak rodzilam pod koniec 2008) , ale lozka do rodzenia wygladaly na nowe. Opieka po porodzie fajna. W czasie calego pobytu (a bylismy tam ok 5-6 dni, bo dziecko mialo nasilona zoltaczke) spotkalam moze 2 niezbyt mile osoby z personelu. No i jedzenie dobre
![]() Acha i znieczulenie do porodu bylo za darmo ![]() Mnie podobala sie jeszcze mozliwosc zeby maz ze mna mieszkal w pokoju po porodzie (oczywiscie dodatkowo platna opcja). Dostalismy osobny pokoj z lazienka i 2 lozkami (w cene wliczone tez wyzywienie dla meza). Byla to dla mnie bardzo wazne gdyz bylo to nasze pierwsze dziecko i pierwsze dni po porodzie byly dosc magiczne dla nas obojga. Nie ukrywam ze chodzilam w ciazy do lekarza z tego szpitala, wiec moglo to miec wplyw na traktowanie przez personel. Proponuje zebys poszla na dni otwarte do szpitali ktore rozwazasz. Pomoze Ci to troche przy wyborze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.