|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niemcy a dowód tymczasowy?
Chciałam zapytać czy ktoś się przypadkiem nie orientuje, czy osoba <niepełnoletnia> która chce przekroczyć granicę, używając do tego celu dowodu tymczasowego musi być pod opieką swojego opiekuna prawnego <np. mamy> czy bez problemu legitymując się dowodem tymczasowym może normalnie sama przekroczyć granicę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemcy a dowód tymczasowy?
teraz nikt na granicach krajów unii nie jest legitymowany
więc nie potrzeba żadnych dokumentów
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dokument musi mieć, bo straż graniczna kontroluje rutynowo!
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
czasami zdarzaja sie kontrole na trasie po przekroczeniu granicy ale sa one bardzo sporadyczne. Osobiscie 2 lata temu przekraczalam granice z tymczasowym dowodem i nie bylo problemow(akurat mialam szczescie,ze nie trafila mi sie kontrola). Natomiast rok temu mojej kolezanki siostra pojechala do niemeic na legitke(bo jakas babka w urzedzie powiedziala,ze mozna i nie powinni sie czepiac) i pech chcial ze mieli kontrole i zaplacila kare 50 czy 100 euro juz dokladnie nie pamietam.
Ale ty nie masz sie czego martwic, smialo mozesz jechac.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.