|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Trudna cera:/!!
hmm...mam ogromny problem z moją cerą, niedość że tłusta to jeszcze wrażliwa a te pękające naczynka krwionośne to poprostu śmierć. Ponadto czasami na ramionach i plecach pojawiają mi się drobne wypryski, podejrzewam że jest to związane z rodzajem mojej skóry (tłustej)...nie wiem czym powinnam myć ciałko a o twarzy już nie wspomne (mam w domu pełno zbędnych kosmetyków które nic nie dają, jedynie dwa są godne polecenia).Może ktoś mi pomoże.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trudna cera:/!!
Właśnie dzisiaj założyłam wątek o myciu takiej twarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Te dwa godne polecenia kosmetyki to-woda termalna z La Roche Posay oraz Physiogel do mycia twarzy...( razem działają cuda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Powiedzmy że cztery ulubione kosmetyki;]...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
powinnaś myć twarz delikatnymi preparatami, śmietankami, mleczkami... tonik łagodzacy , nawilzajacy. cera bez wątpienia wrażliwa. naczynka wzmacniaj serum z wit C (juvit np) pod krem z filtrem rano.i do wewnątrz też! w Twoim przypadku krem diroseal byłby dobrym wyborem. formalnie jest to krem na naczynka , ale jak sie zagłębi w skład to nie tylko na to on jest , wiec napisy na pudełkach to takie chwyty. faktycznie ladnie wycisza naczynka, ale ze zawiera retinaldehyd, to również wpłynie dobrze na skórę tłustą, również podziaała p-zmarszczkowo.oczywiscie mozesz się łuszczyc ,początkowo co 3- 4 dni używaj, potem mozesz zwiększyć częstotliwość do 2- 3 . w przerwach nawilzaj lekiim kremem, np physiogelem , czy HOL Avene. oczywiscie efekty nie od razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko??A nie wyskocza mi po tych kremach jakies brzydactwa na buzi??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Oczyszczanie twarzy żelem/mydłem siarkowym rano i wieczorem, regularne peelingi (2 razy w tygodniu) i maseczki z glinki lub słynna maseczka aspirynowa + jogurt naturalny i bedzie co raz lepiej. Polecam kupno alg morskich. Można z nich robic maseczki jak i pić z nich wode
![]() Co do Twojego pytania to nigdy nic nie wiadomo. Może Ci cos wyskoczyc jeżeli bedziesz uczulona na jego substancje zapachowe bo to własnie one uczulają a nie sam krem ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Aha i zadne rozgrzewajace maseczki ani parówki bo Twoje naczynka krwionosne tego nie wytrzymaja. Na KWC znajdziesz kremy do cery naczynkowej jak i do tłustej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.