|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak zaprosić osobę towarzyszącą
Wybieram się na ślub i wesele znajomych. Dostałem oczywiście jedno zaproszenie obejmujące także osobę towarzyszącą . Tak się zresztą chyba praktykuje. Pewien znajomy(który pomógł znaleźć mi tą partnerkę
), jednak uważa, że powinienem w jakiś sposób bardziej oficjalny zaprosić osobę towarzyszącą ...i najlepiej dać jej zaproszenie. Sam nie wiem .... z jednej strony zaproszenie jest jedno, z drugiej niby wypada "coś" pokazać i zapytać się w sposób cywilizowany czyli twarzą w twarz na jakimś odrębnym spotkaniu, kawie ... czy pójdzie ze mną... Co Wy o tym myślicie ? Szczególnie chodzi mi o to zaproszenie - jeden egzemplarz . Chyba kserować to nie ma co ...bo ani to ładnie ...ani przyjemnie...wersja B. zaproszenia. ...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zaprosić osobę towarzyszącą
Zaproś dziewczynę na kawę/lody/spacer i powiedz, że dostałeś zaproszenie na wesele i będzie Ci bardzo miło, jeśli zgodzi się Tobie towarzyszyć
Powodzenia
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Hmm... no właśnie chyba zaproszę ją do kawiarni ...tam pokażę zaproszenie, żeby wiedziała gdzie idzie, co i jak ...
, no i oficjalnie zapytam czy zechce mi towarzyszyć na ślubie i weselu kolegi ;D ...może lepiej ją poznam ......A własnie czy mogę się poprosić żeby doradziła mi jaki prezent wybrać ? Czy może to nie na miejscu...bo to jakby dawało się znać, że ma się dorzucić. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Mamo! Oddzielne zaproszenie dla os tow.
Ja bym nawet załatwiła taką sprawę przez telefon Po co szopki z zaproszeniami oficjalnymi, spacerami. No chyba, że to osoba, której nie znasz dobrze, to takie spotkanie przy kawce może być ok żeby przełamać pierwsze lody Ale myślę, że nie musisz pokazywać jej zaproszenia
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Jest lista prezentów. Państwo młodzi akurat nie chcą pieniędzy
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Skserować zaproszenie?
Faceci... Nie musisz jej pokazywać żadnego zaproszenia, bez przesady.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

), jednak uważa, że powinienem w jakiś sposób bardziej oficjalny zaprosić osobę towarzyszącą ...i najlepiej dać jej zaproszenie. Sam nie wiem .... z jednej strony zaproszenie jest jedno, z drugiej niby wypada "coś" pokazać 

Po co szopki z zaproszeniami oficjalnymi, spacerami. No chyba, że to osoba, której nie znasz dobrze, to takie spotkanie przy kawce może być ok żeby przełamać pierwsze lody