|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proste, ale zdrowe.
Witam.
Moim marzeniem jest mieć długie włosy do pasa, lecz mam z nimi problem. Mianowicie myję je dwa razy na tydzień (lub tak często, jak potrzeba), lecz zawsze po umyciu rozczesuję je i stosuję `Ekspresową odżywkę w sprayu do włosów suchych i zniszczonych` firmy Avon. Czytałam w gazecie, iż włosów nie czesze się bezpośrednio po umyciu dlatego, że przez to się je niszczy. Niestety, jeśli nie uczeszę ich, na głowie przez cały następny dzień, będę miała tzw `szopę`, na którą nawet prostownica nie zadziała. Włosom pozwalam wyschnąć naturalnie. Prostuję grzywkę codziennie z rana, ponieważ ładniej wygląda, kiedy jest prosta i poza tym nie lubię, kiedy mi się kręci. Dodam jeszcze, że niedawno zakupiłam szampon do włosów `Shine boost` marki Syoss i nic mi nie pomógł. Nadal czuję się, jakbym miała na głowie siano. W związku z powyższym moje pytanie jest takie: czy znacie jakieś kosmetyki do pielęgnacji takich włosów jak moje, jednocześnie pozostawiając je proste? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proste, ale zdrowe.
Jedwab. Syoss niszczy strasznie włosy :/
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
A może odżywka bez spłukiwania? Nie taka w sprayu tylko nakładana na mokre włosy.
I moim zdaniem możesz spróbować czesać mokre włosy i sama stwierdzić czy zauważyłaś jakieś zniszczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Sama nie wiem co Ci poradzić, ale bardzo dobre są odżywki z Pantene Pro-V do spłukiwania. Jest wiele rodzajów, więc może sama sobie znajdziesz odpowiednią
![]() ![]() ![]() A co do rozczesywania mokrych włosów to różnie słyszałam. Jedna wersja mówi, że rozczesywanie pomaga włosom, gdyż wtedy zamykają się łuski, a co za tym idzie włosy się tak nie puszą i rzekomo lśnią ![]() Edytowane przez klepka444456 Czas edycji: 2010-08-31 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
polecam odżywkę Garnier z Awokado do suchych i zniszczonych, ona fajnie dyscyplinuje włosy, nie puszą się [oczywiscie pod warunkiem że nie suszysz ich suszarką od razu po myciu] i nie ma efektu siana. Tak samo mogę polecić odżywkę z Joanny mówię o TEJ, one są oczywiscie do spłukiwania, uważam, że takie są najlepsze, ponieważ te bez spłuk. obciążają włosy i najlepiej rozczesuj włosy podczas spłukiwania grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, wtedy te włosy się nie niszczą ;-) a kiedy je wycierasz po prostu wyciskaj, a nie trzyj ręcznikiem, bo wtedy własnie powstają uszkodzenia mechaniczne. Po tych odżywkach, po wycisnięciu i lekkim osuszeniu ręcznikiem nie będziesz miała problemu z ich rozczesaniem; jesli nie chcesz od razu na mokro, to zawiń włosy w ręcznik na jakies 5 min, niech jeszcze wchłoną wodę a później tylko lekko roztrzep palcami i rozczesz. Jesli nie suszysz suszką a chcesz, żeby pozosały proste i się nie puszyły, po rozczesaniu wmasuj w nie troszkę jedwabiu z Biosilka lub L'Bioticy i kiedy będą schły co jakis czas na nowo je rozczesz grzebieniem. Zapomniałam dodać, żebys spłukiwała odż. chłodną wodą, a na koniec możesz polać je na chwilkę zimną, to zamyka łuski włosa
![]() Rozpisałam się, ale myslę że mogłam pomóc ![]() Edytowane przez Glam Rock Czas edycji: 2010-09-11 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli używasz prostownicy, nie licz na zdrowe włosy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.