|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Drogie Wizazanki! Prosze o pomoc te z Was, ktore maja duze doswiadczenia z trwalymi f
Drogie Wizazanki! Prosze o pomoc te z Was, ktore maja doswiadczenia z trwalymi farbami do wlosow. Niestety wpadlam na pomysl pofarbowania wlosow farba specjalnie dla brunetek, która miala rozjasnic moje naturalne wlosy ( sredni braz ) o 3 tony. Wg producenta otrzymany odcien miał być kasztanowy. Niestety, po dokladnym zastosowaniu się do instrukcji, kolor wyszedl kompletnie rudziutki.. Niezupelnie o to mi chodzilo. Dlatego musze wrocic do mojego koloru, bo do tego otrzymanego nijak nie mogę się przekonac. I teraz proszę Was o pomoc: jakiej farby ( firma, kolor) powinnam uzyc, żeby: 1. pokryc nieudany kolor 2. nie otrzymac z kolei zbyt ciemnej farby i najwazniejsze 3. by otrzymac z powrotem kolor sredni braz z naturalnymi zlotymi refleksami ( takie były moje wlosy przed koloryzacja)Prosze o wasze opinie dotyczace Waszych ulubionych farb i tych, do ktorych dolaczone sa efektywnie dzialajace odzywki. Sama wole ponownie nie wybierac farby (tamta byla L'oreal Feria) Jeśli ktoras z Was może mi pomoc, bylabym bardzo ale to bardzo wdzieczna. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Re: Drogie Wizazanki! Prosze o pomoc te z Was, ktore maja duze doswiadczenia z trwalymi farbami do wlosow.
Kochanie a nie lepiej oddać sie w ręce dobrego fryzjera??? Ja bym sie bała tak eksperymentować ...Wprawdzie ja też farbuje sie od lata sama ale juz wiem jaki kolor i co z tego wydzie..w twoim przypadku jednak poprosila bym o pomoc fryzjerke
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: Drogie Wizazanki! Prosze o pomoc te z Was, ktore maja duze doswiadczenia z trwalymi farbami do wlosow.
Droga Nutko, juz dawno bym to zrobila gdybym znala jakiekolowiek dobrego fryzjera.. Ja nie potrzebowalam zadnej pomocy fryzjerskiej, jednak moja mama od lat zmienia salony i ich "wykwalifikowana kadre" bo nigdy nie jest zadowolona. Ostatnio zamiast pieknego chlodnego blondu wyszla od fryzjera z zolta glowa (150 zl). A moja siostra zamiast jasnych pasemek ma rude nitki. Tak wiec ja tez boje sie oddac w rece specjalisty :P Wybieram wiec mniejsze zlo i poszukam dobrej i sprawdzonej przez kogos firmy farb do wlosow. Dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja też chętnie sobie poczytam,co Drogie Wizażanki mają do powiedzenia na ten temat...
bo co bym nie położyła na włosy(ciemny blond/jasny szatyn/szatyn złocisty/itp,itd)zawsze wychodzi cieeeemny brąz z rudym połyskiem jeden fryzjer zafundował mi czarną skorupę, która miała być moim ukochanym ciemnozłotym blodndszatynem ![]() może zamiast kupować farby w drogerii trzeba by się wybrać do sklepu z profesjonalnymi kosmetykami fryzjerskimi, hm? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, gdzie uczęszcza na zabiegi Twoja rodzina, bo ja bym takie usługi reklamowała do skutku !!!!
![]() Idź do firmowego salonu fryjzerskiego, np: JLD, Laurent, Haikoif, Expander. Tam mają obowiązek "robić cię" tak długo, aż wyjdziesz zadowolona!Płacisz za usługę, a jeśli efekt nie jest zgodny z Twoimi oczekiwaniami, to poprawiają - oczywiście w ramach pierwotnej ceny! Poz tym, tam naprawdę pracują ludzie wykwalifikowani i ciągle doszkalani w najnowszych technikach koloryzacji i strzyżenia! Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
nie za bardzo wiem, jak ma być uwzględniana reklamacja dotycząca farbowania włosów na zbyt ciemny kolor...pozostaje chyba tylko obcięcie "na zapałkę"
![]() ja jestem niezadowolona wlasnie z Laurenta(czesanie), a strzyzenie u JLD było takie samo jak gdzie indziej o tamtych dwoch nie slyszalam... dlatego tez powstał temat "lista najlepszych fryzjerow", ale jak na razie nie ma zbyt wielu propozycji dot. Lublina, szkoda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
W Warszawie tez jest problem ze znalezieniem dobrego fryzjera, nigdy nie mozna byc pewnym efektu, nie mowiac o tym ile sobie licza za kolor czy zwykle podciecie.. Kamkam, czy te farby ktore mozna kupic w sklepach profesjonalnych to te wlasnie uzywane przez fryzjerow? Jesli tak, to efekt bylby pewnie jeszcze gorszy na moich wlosach.. Na razie upatrzylam sobie farbe L'oreal w kolorze jasny bursztyn, moze odzyskam moj kolor.. Przynajmniej dolaczone odzywki do wlosow sa przyzwoite :P Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
tak myślę że to te używane przez fryzjerów...myślę jednak że jak znajdę taki sklep w Lublinie a chyba coś mi kiedyś mignęło na Krochmalnej lub w jej okolicach, to zaryzykuję-i tak zawsze wychodzi mi rudy brąz,czego bym nie użyła-ta przynajmniej może będzie większy wybór i jakiś fachowy doradca...jak nie znajdę nic w archiwum to zaraz założę taki temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam drogie Wizażanki.No niestety moge troszke rozczarować...Po pierwsze:gdy włos jest wytrawiony(np.od częstego farbowania)ciężko uzyskać upragniony kolor,powiem więcej , włosy na poziomie jasnego brązu mogą wyjść nawet czarne,po nałozeniu np.średniego brązu,itp....Niestety...P o drugie: nie zawsze wyjdzie kolor z opakowania!!!Dlaczego??Po nieważ przy zakupie farby trzeba wziąć pod uwage nasz naturalny kolor włosów.Przykładowo(podaje skrajne przypadki
![]() (najzdrowsza forma rozjaśniania włosów,bo bezpośredni nie dotyka cebulek) Do cynamonki.Obawaiam sie,ze włosów nie rozjaśnisz farbą(więc z refleksów naturalnych nici).Kup sobie jakiś naturalny brąz,to przykryje te rude,a refleksy to już raczej u fryzjera. Ale sie rozpisałam...Oj...Mam nadzieje ze mogłam pomóc. (jestem fryzjerką i to co tu naskrobałam wiem z doświadczenia) pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
to straszne.....tzn zawsze wiedzialam,ze nie ma co liczyc na kolor, jaki jest na opakowaniu, tylko patrzylam na te paseczki, ktore pokazywały włosy przed i po...tyle ze tam zawsze było to samo
![]() i teraz przy cebulkach i jeszce przez jakies 3 cm mam jasny brąz podchodzący okropną czerwienią, a na reszcie ciemny brąz przechodzący w czerń... chyba poważnie zastanowię się nad balayage'm, choć widząc, co mają na głowie kobiety, ktore mijam na ulicy, wolałabym tego uniknąć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
W zasadzie tez sobie zdawalam sprawe z tego, ze kolor nie wychodzi identyczny jak na modelce (podbarwionej czesto komputerowo :P ) ale i tak bylam rozczarowana. Bylam nawet na "konsultacji" u fryzjerki i ona powiedziala "ma pani po prostu nietypowy odcien wlosow" i tym wytlumaczyla rudy kolor :P Na szczescie wlosy juz troche odrosly i za jakis czas naloze ciemniejszy.. Wracajac do koloru, to jednak na zupelnie zdrowych wlosach, nigdy nie poddawanych zabiegom fryzjerskim, spodziewalam sie tylko kilkutonowego rozjasnienia :P Dziekuje za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja rowniez podpisuje sie pod wycieczka do dobrego fryzjera. Tyle razy farbowalam sie sama i zawsze bylo nie tak
![]() W stolycy nie znam zadnego, ale w Krakowie i w Bielsku - Bialej jest salon Slawka i Doroty Kublin, ktorzy sa genialni. Ciecie plus kolor 150 zl. Ja mam kolorek czerwony, farba loreal professionnel i tak sie blyszcza zawodowo bo do tego kolorku dodany byl jeszcze jakis specyfik, ktory nadaje polysku. Popytam jeszcze o fajnego fryzjera w Wawie, kolezanka tam mieszka i czesto farbuje wloski. mfg ![]() svenja
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Lepiej samemu sie nie farbowac kolorami dla fryzjerow. Zazwyczaj robia oni taka mieszanke, ja na przyklad mialam kolorek loreala skladajacy sie z majirouge 6.66 + majirouge mix + czerwien.
I do tego proporcja ma byc odpowiednia. Lepiej isc z tym do fryzjera jednak ![]() mfg ![]() svenja
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
a znasz może jakiegoś fajnego fryzjera w Lublinie?
może i faktycznie samemu lepiej nie ryzykować z profesjonalnymi farbami..ale tej opcji jeszcze nie probowałam, zazwyczaj używam farb dostępnych w drogerii, natomiast fryzjerów dwóch robiło mi kiedyś jakieś mieszanki l'oreala (majirel) i jak już gdzieś pisałam-wyszło tragicznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Hm... kazdym salonie, ktory korzysta z kolorow loreala, musza byc palety kolorow. mnie wyszedl dokladnie taki jaki sobie wybralam z palety. jak to u Ciebie wygladalo? bo wydaje mi sie, ze jesli kolor odbiega od tego, co znajdowalo sie na palecie, mialabys prawo sie pieklic z tego powodu i zadac reklamacji.
Co do fryzjera w Lublinie - wdepnelam sobie w wyszukiwarke na wizazu. Dziewczyny polecaly m.in.: - salon Laurenta na Hipotecznej - Ce-Ce na Szopena - salon Pierre na przeciwko Galerii Centrum - salon 21 na Narutowicza Nic tylko zaryzykowac i wybrac sie ![]() mfg svenja ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
grrr, skasowało mi się to co pisałam
dzięki za skueczne wdepnięcie ![]() byłam swego zcasu w Laurencie w Leclercu, 2 razy, więcej nie pójdę rok temu wybrałam się etż do salonu Pierre-bez specjalnych rewelacji-ale w końcu czego się spodziewać po zwykłym podcięciu końcowek ![]() a Ce-Ce polecała mi koleżanka jeszcze za czasów licelanych,m dzięki, zupełnie o tm zapomniałam! masz oczywiście rację, jesli chodzi o palety, z tym, że ja miałam robione jakieś udziwniane mieszanki i dowiedziałam się tylko, że wyjdzie coś "bardzo zbliżonego do tego"-->tu następowało wskazanie tipsem na pasemko na palecie z 1 razem farbowanie odbywało się bardzo póxnym wieczorem, więc dopiero następnego dnia rano zobaczyłam, co naprawdę mam na głowie(te rozkoszne pytania "szczerze podziwiającyh" koleżanek...ooo,jaki fajny kolor...rubin, tak?) za 2 wyszedł prawie czarny i przestraszyłam się, że jak będą mi robić jakąś "poprawkę", to niechybnie wyłysieję ale amsz rację Svenja, w końcu mamy ustawę o ochronie praw konsumentów, na drugi raz(oby nie było tzreba), będę reklamowac, a co! ![]() mówisz żeby pójśc ze zdjęciem wymarzonego kolorku..tylko skąd je wytrzasnąc?zacząc prenumerować stosowne czasopisma fryzjerksie?bo moja drukarka sobie z cała pewnością nie poradzi z takim zadaniem....a wolę więcej nie ryzykować wyboru dopiero w salonie i usłysznia, że wyjdzie mi coś "bardzo zbliżonego do tego" ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Mialas pecha z tym farbowaniem, slowo daje! jesli na palecie jest dany kolor, to taki ma tez wyladowac na wlosach, a nie "zblizony"... niektorzy fryzjerzy to "profesjonalisci", nie ma co
![]() co do fotki z kolorkiem, ktory chcialabys uzyskac - moze poprzerzucaj zwykle czasopisma, jakies twoje style czy inne claudie. trescia nie zachwycaja, ale nuz sie trafi to, o co ci chodzi. wydrukowanie zdjecia na zwyklej drukarce zwykle nie wychodzi tak, jak powinno, wiec moze lepiej klasyczne zdjecie ![]() a moze rozejrzyj sie "po kolezankach", moze ktoras farbowala sie w jakims fajnym salonie i jest w stanie go polecic... mfg svenja ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
masz rację
![]() od dziś chodzę po Lublinie i lustruję czupryny-nie tylko koleżankom ![]() i poważnie się zastanowię nad Ce-Ce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że teraz możesz zrobić niewiele. Albo zdać się na łaskę jakiegoś fryzjera, wytłumaczyć mu DOKŁADNIE co się stało i czego chcesz, upewnić się, że zrozumiał i poddać zabiegom ( polecam salon Roman w Krakowie na Gołebiej ). Jeśli nie masz takiej możliwości, to najpierw dobrze odżyw włosy maseczkami, przypuszczam że masz teraz dość suche włosy, a póżniejzacznij wypróbowywać farby. Na początek może nateę Garniera, ale wybierz odcień jaśniejszy niż ten, który podoba Ci się na próbce ( chcesz jasny brąz wybierz ciemny blond ), albo trzymaj krócej o 5, 10 min. Niestety Ty najlepiej będziesz wiedziała jak zachowują się Twoje włosy. Nawet dobry fryzjer może zepsuć kolor, bo poprossty ich nie zna. Trzeba by było chodzić do salonu co 3 tygodnie przez jakiś czas i próbować różnych rzeczy, ale przecież to samo można zrobić w domu ( będzie taniej
![]() Włosy nie zęby - odrosną ![]() Pozdrawiam i powodzenia
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
witam!
to moj debiut na forum, i mam nadzieje ze komus sie przyda moje ostrzezenie, nie radze wybierac sie do salonu w Leclercu na Turystycznej w Lublinie, skusilam sie na jedna wizyte po entuzjastycznych opiniach kolezanki i przed uroczystoscia rodzinna(bylam chrzestna) pan Robert zrobil mi na glowie 5 warstw,zaprawil to gorzka czekolada ktora wyszla jak czarny i ..juz bylam ugotowana:-( teraz dalej mecze sie z odrastaniem, a co do kolorku to wrocilam do mojego brazu.pozdrawiam pa kamkam napisał(a): > masz rację ![]() > od dziś chodzę po Lublinie i lustruję czupryny-nie tylko koleżankom ![]() > i poważnie się zastanowię nad Ce-Ce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
pewnie że się przyda
a jaki tam jest salon? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
loreala,na pieterku,obok jest solarium i cos tam jeszcze.rodzinka Łaniewskich...jak sobie jeszcze przypomne cene(200zl)..ach..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
to Łaniewscy mają i tam salon?myślałam że tylko na głebokiej...
no włąsnie, zapłąci się jak za Jagę Hupało, a wyjdzie się z czymś, co może zrobić-naet zcasem lepiej-fryzjer osiedlowy za 10% tej kwoty dlatego nie ustaję w poszukiwaniach dobrego fryzjera z Lublina, może znasz takowego?dopóki nie dostanę rekomendacji z Wizażu, nigdzie się nie ruszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
ja czesto bywam w radomiu,i tam polecam studio Filipa Galasa, ten akurat zna sie na rzeczy
![]() ![]() tylko bede miala niedlugo problem bo od stycznia ucieka do Wawy:-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.