![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pył wulakniczny a planowanie urlopu
Czy któraś z Was planuje loty/wakacje/urlopy mimo ciągłych informacji o pyle wulkanicznym?
Ja mam dylemat czy lecieć w czerwcu na wakacje, z moich obserwacji wynika, że tanie linie lotnicze w których chce kupić bilety ciągle mają fajne ceny mimo, że do wylotu niewiele czasu...zazwyczaj jest odwrotnie-bilety drogie, jeżeli wylot jest wkrótce Do tego chłopak mnie nakręca, że na pewno bedzie pył jak my bedziemy leciec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pył wulakniczny a planowanie urlopu
Cytat:
![]() i też tak myśle że akurat wybuchnie pewnie do lipca i nie będzie wycieczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
łooo matko to jest jeszcze jakiś drugi wulkan?! jakaś opóźniona jestem w informacjach z kraju i ze swiata
![]() jak się dowiesz co ze zwrotami to napisz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez sie martwie bo mam w lipcu leciec na wlasny slub ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No ten jeden cały czas pyli ale jest niedaleko niego jeszcze jeden wulkan 10razy większy który jak mówią też napewno wybuchie tylko nie wiadomo kiedy, więc jak ten wybuchnie przed wakacjami to chyba żadna z nas nie poleci
![]() jak się dowiem co z tymi zwrotami pieniędzy to dam znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Taa, mamy wykupiony bilet na Maltę 22-29.05 i cały czas siedzę jak na szpilkach śledząc informację o chmurze
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mieszkam na Islandii... Z tym wulkanem to nie taka prosta sprawa. Ostatnia erupcja Eyjafjallajökull (właśnie tego co tak dymi) trwała dwa lata (z przerwami niewielkimi). Obecna erupcja (od wczoraj) jest dużo silniejsza niż na samym początku więc spodziewajcie się zamkniętych lotnisk. Kiedy i gdzie - wszystko zależy od kierunku wiatru.
Jeśli chodzi o ten drugi wulkan Katlę to jak na razie nie daje znaków życia, ale niestety tego przewidziec nie można!!! Islandczycy mówią, że jest 80% szansy że jednak wypali... i wtedy będziemy wszyscy uziemieni na dobre kilka miesięcy (albo i lat). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyglada na to, ze trzeba by prawo jazdy w koncu zrobic ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja mam lot na majorkę mam nadzieje że nic nie odwołaja i pył nie zajdzie tak dlaeko żeby aż na majorke odwołali a nad Polska narazie chmury nie ma tak wczoraj w wiadomościach podawali :/ ach masakra
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
limba1 pliss zalej go wodą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Chyba lepiej zasypac go piaskiem...Bo to niestety woda powoduje, że w powietrzu fruwa świństwo. U mnie dziś od 00:00 do 5:00 lotnisko zamknięte. Na razie na pięc godzin, ale wszystko jest względne... może byc ze dłużej. Ehhh
No a Wy spodziewajcie się też kolejnych zamknięc lotnisk> jutro ok. 12:00 chmura pyłu dotrze nad północną Szkocję... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do biura (Triada) i Pan powiedział że jak będziemy tam, i lotniska będą pozamykane, to opłacą przedłużony pobyt tam. Jak lotniska będą pozamykane jak jeszcze będziemy w polsce, to przełożą wycieczke na inny termin a jak nie jest możliwe żeby na inny termin przenieść to jakieś podania trzeba pisać i udowadniać że się nie mogło przenieść urlopu ale i tak nie wszystko oddadzą. Najgorsze że nie będziemy mogli raczej przenieść terminu bo tż pracuje za granicą i wszyscy tam już mają rozplananowane urlopy od 2 miesiący
![]() ![]() Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-05-14 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja lece 24 lipca do Tajandi.. Bilety zarezerwowalismy juz w listopadzie tamtego roku. teraz troche sie stresuje ale bardziej tym ze jak juz tam bedziemy to bedzie kolejna silna erupcja i utkniemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ja też mam nadzieję że wszystko się uspokoi i to szybko bo 10 czerwca lecą do Paryża - wiem że na razie Ryanair wstrzymał loty z Irlandii na pół. Iberyjski - oby już był koniec tego odwoływania lotów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja mam bilet na 2 lipca, mam nadzieję, że lot nie będzie odwołany. Ostatnio jak moja siostra miała lecieć, to wszystkie lotniska były zamknięte i koniec końców pojechała autobusem. Już dostała zwrot pieniędzy za lot, który się nie odbył.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie kupiłam bilety na podróż akurat jak wybuchł pył, na ost. weekend
![]() Poleciałam i wróciłam bez żadnych przeszkód, nie ma co dygać na zapas.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do powrotu z paryża to jeszcze można wrócić, gorzej jakby ktoś np utknął gdzieś w afryce :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja mam wylot do Tunezji 2 czerwca. Też się boję, że nic z tego, a wszystko już zapłacone .
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
jak tak dalej pójdzie będą musieli zmienić przepisy - inaczej grozi nam ogólnoświatowy krach na rynku turystycznym.. a najbardziej ucierpią na tym najbiedniejsze kraje, i ich mieszkańcy którzy z turystyki żyją
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A JA SOBIE TYDZIEN temu kupilam bilet na 26 maja
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Miło mi donieśc że obecnie nasz islandzki wulkn znajduje się w fazie usypiania. Na razie nie wyrzuca żadnych popiołów tylko parę wodną. Ale czy się znów nie obudzi niestety nie widomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Myślę, że to już dobra wiadomość:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Oby to nie była cisza przed burzą
Niee noo w faktach znowu ostrzegają że wulkan niedługo wybuchnie, tylko nie wiadomo kiedy ;( a już byłam spokojna a tu znowu będę siedzieć do 7lipca jak na szpilkach Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-05-30 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję że to dzisiejsze ostrzeżenie o wybuchu wulkanu nie będzie prawdą!!!!!!!!!!!! Niech się on uspokoi !!!!!!!!!! Za 11 dni mam lecieć do Paryża - mam nadzieję że polecę!!!!!!!!!!!!! i wrócę!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja odwołałam lot do Londynu przez pył w atmosferze, a nie mogłam ryzykować tym,że zostane uziemniona w obcym kraju ze względu na pracę, a dzień wcześniej było zamknięte lotnisko Luton, w czerwcu lecę do Mediolanu,mam nadzieję,że już nic mi spokju nie zmąci
![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Limba jak tam wulkan, coś nowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Wulkan śpi!!! Obecnie nie ma zagrożenia, an wulkan są nawet organizowane wycieczki... Mam nadzieję że już nic się nie wykluje... w o październiku lecę na zasłużone wakacje...
A jak będę coś wiedziala o wulkanach islandzkich dam znac. Na razie się nie stresujcie, planujcie wakacje i wypoczywajcie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
uff to ulżyło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.