|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Osiemnastka w bloku
Hejka wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiemnastka w bloku
Najlepiej powynoś wszystko co się da, tzn nie mówię tylko o rzeczach które mogą się stłuc ale ogólnie o wszystkim co może ulec zniszczeniu, może przeszkadzać. Im mniej rzeczy w pokoju tym lepiej. Nie wiem jaki masz metraż mieszkania ale mogłabyś to zrobić np w ten sposób że w jednym pokoju byłby stół i krzesła a z drugiego wynieść jak najwięcej mebli(krzeseł itd nie chodzi mi żeby wszystkie meble wynosić) i zrobić mini sale do tańczenia. Jeśli chodzi o alko to najlepiej zapytaj znajomych co będą pili. Do jedzenia może właśnie jakieś koreczki, sałatkę, chipsy, paluszki i jakieś kanapki. Tym że będzie sztywno nie martw się, to przecież będą Twoi znajomi i impreza się rozkręci. Nie powinnaś też marudzić że 18 w bloku to klapa tylko się cieszyć że rodzice Ci pozwalają i że ich nie będzie bo ja np mogłam o czymś takim pomarzyć. Ewentualnie jeśli bardzo by Ci to przeszkadzało to zawsze możesz się dogadać z jakąś koleżanką (albo kilkoma) i razem zrobić imprezę w lokalu.
Organizowałam kiedyś sylwestra w bloku z koleżankami (wynajmowałyśmy mieszkanie). Też było ok 15 osób. W 1 pokoju był właśnie stół i jedzenie, tańczyliśmy na przedpokoju (bo mieliśmy baaardzo duży przedpokój i nie trzeba było się martwić że coś się stłucze itd bo tam nic nie stało). W innych pokojach goście nocowali.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ale ta impreza to tylko do 22.00 prawda?
Bo pamiętaj, że potem jest już cisza nocna! ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Uprzedz też sąsiadów że zamierzasz zrobić imprezę bo inaczej mogą mieć pretensje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
pożczyć może od kogoś twistera. jak się impreza rozkręci to ludzie będą chętnie w to grać.
pożczyć np nie pamiętam jak to się nazywa. takie klocki drewniane, które układa się w wieże i wyciąga po kolei od dołu. też świetne na takie domówki. wyszukuj jakieś piosenki albo na youtubie albo może sama masz program do karaoke. pamiętaj o aparacie. będę zdjęcia, fajna pamiątka. poinformuj też znajomych, jeśli masz palących gdzie mogą palić. czy wychodzą na balkon (jeśli masz), czy w kuchni czy na korytarzu czy mają wyjść na dwór. a co do jedzenia to myśle, że na stole możesz odrazu ułożyć czipsy, paluszki, orzeszki, jakieś koreczki, kanapeczki, sałatki owoce. a w kuchni mieć przygotowane jedzenie już tylko do odgrzania. tak na dwie tury. np o 23 dasz pizze a 2 w nocy bigos czy co tam planujesz. pomyśl też o szkle. czy będziesz miała 15 talerzyków, szklanek, kieliszków? albo jeśli boisz się o stłuczenia to może kup plastikowe. nie będzie problemu z myciem ani strachu o potłuczone szkło. możesz też mieszkanie udekorować w kilka balonów. no i poinformuj sąsiadów. lepiej żeby wiedzili wcześniej niż później w dniu imprezy robili problemy. no i udanej imprezy.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Autorko, pamiętaj, żeby porządnie schować wartościowe rzeczy - jakąś tam biżuterię mamy, Rolexa taty (
![]() Mówię z doświadczenia mojej mamy - na jej osiemnastce w mieszkaniu było tylko kilka osób, najbliższych przyjaciół, a po osiemnastce okazało się, że zniknęło całe złoto jej mamy (czyli mojej babci). Z kolei na osiemnastce mojej przyjaciółki było więcej osób, ale wciąż wszystkie dobrze znane i bliskie, a ktoś ukradł trzy odtwarzacze mp3, które sobie leżały na wierzchu i na początku muzyka z nich leciała. Nauczona doświadczeniem swoją imprezę zrobiłam w klubie ![]() Poza tym pilnuj okien i balkonów, bo różne nieszczęścia mogą się zdarzyć, gdy pijanym nastolatkom coś uderzy do głowy. Polecam jednorazowe plastikowe kubeczki i talerzyki - po pierwsze nie będziesz musiała zmywać góry naczyń, po drugie - małe ryzyko, że ktoś coś stłucze. Zorientuj się wsród znajomych jaki alkohol preferują. Osobiście jestem zwolenniczką tego, by na stole stał tylko jeden gatunek alkoholu. Jak wódka to wódka, jak wino to wino, a jak piwo to piwo. Wynika to z prostej przyczyny - zwykle jak się alko miesza, to potem żołądek się buntuje i zwraca, a nie ryzykowałabym tego, że ktoś zarzyga mi mieszkanie. No, ale to tylko moje poglądy ![]() Możesz zorganizować jakieś zabawy - po pijaku kalambury zawsze są śmieszne, może być twister w innym pokoju, może być też ostatnio bardzo popularna i fajna zabawa z naklejaniem karteczek na czoło - ja bardzo lubię w to grać na imprezach, zawsze jest dużo śmiechu ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dobrym pomysłem jest wyłożenie od razu wszelkich kanapeczek, paluszków, ciast, cukierków napojów -każdy weźmie sobie to, na co będzie miał ochotę. Ale oczywiście wystaw część wszystkiego -żebyś miała co donieść
![]() Potem podgrzej posiłki, które chcesz podać na ciepło. Wszystkie gry towarzyskie są dobrym pomysłem. Lepiej mieć ich więcej w zapasie, jest z czego wybierać. Przygotuj muzykę, żeby nie było problemu ![]() Możesz poprosić przyjaciół, żeby przynieśli jakieś gry lub muzykę. Zapytaj też, co chcieliby robić. Udanej imprezy ![]() I nie przejmuj się, jeśli podasz coś w złej kolejności albo zapomnisz o czymś -jak jest fajnie, to nie zwraca się większej uwagi na takie "gafy". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim poinforumuj sąsiadów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Autorko jak sama piszesz, jeżeli masz jakieś większe kwiaty na podłodze, które wadzą to pewnie przenieś gdzieś indziej żeby mieć więcej wolnego miejsca
![]() ![]() ![]() no i jak było powiedziane wcześniej udaj się do sąsiadów i poinformuj, że robisz urodziny i prosisz o zrozumienie ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja ze swoimi znajomymi w życu nie zrobiłabym 18 w domu
![]() Ja robilam 18 w plenerze, kupiłam dużo kielbasy, zrobila duuużo zupy(było 100 osob) i chipsy, ciastka, paluszki itd. Kupiłam 100 piw, było trzech dj i duuże glośniki ![]() Kwestia alkoholu: powiedzialam, żeby jako prezent przynosic wódkę. Nie liczyłam na jakies super prezenty i nie zalezalo mi na tym totez goscie w pewnien sposob ''fundowali'' imprezę ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
pochowaj wszytsko!! jak juz ktos wspomnial...
u mnie bylo chyba 12 osob z czego polowa to moje kuzynostwo, a polowa nablizsi znajomi i zaginal telefon mojego kuzyna, jakim cudem-nie wiem ale niesmak pozostal...
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ech wspomnienia. WAZNE: dzień wcześniej przeproś sasiadów za hałas przygotuj się na sprzatanie PO,jak mycie okien,klatki,czy balkonów sasiadów z wymiocin ![]() weź równiez poprawkę na wymiociny w domu,więc pozwijaj dywany,czy chodniki. najlepiej sprawdzając się proste potrawy-sałatki (kolorowe hafty na oknach ![]() ![]() poproś znajomych ,aby przynieśli jeden rodzaj alkoholu,bo mieszanie nie wychodzi na zdrowie i oczywiście zakarz narkotyków mam nadzieję,że miło spędzisz czas,a za XXX lat pośmiejesz sie z imprezy a może jakies ognisko zorganizujecie.to chyba lepszy pomysł niż ścisk w domu ? byłam na 18-tkowym ognisku.było cudownie,a na wspomnienia do dzis się rumienię ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-09-21 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodzież bywa po prostu nieostrożna, więc czy to źle, że ktoś tam zwróci uwagę, na co warto uważać?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam niezłe wspomnienia, większość jest zabawna, ale niektórych jednak wolałabym nie mieć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
No dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie ma u Ciebie jakiegos pubu gdzie wyjątkowo kręci się mało osób ?
ja bym tam zrobiła porozmawiała z właścicielem, że alkohol kupujecie u Niego natomiast jedzenie chipsy czy cos przyniesiesz, że sobą. Wydaje mi sie, że jest to 'bardzo uczciwy' kompromis. Chyba, że ma osobną salkę gdzie możną ją wynająć za 100 zł i na Niej możecie robić co chcecie i wnieść co chcecie. Tak jest u mnie, że jest mały myśliwski bar a obok taka salka i tam zazwyczaj Panowie robią sobie kawalerski bo nikt po za nimi nie ma tam wstępu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.