Praca licencjacka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 08:54   #1
Monica88
Raczkowanie

GG do Monica88

Praca licencjacka

Hey Nie wiem do końca czy to dobre miejsce na takie problemy ale dlaczego nie spróbować. Kończę pisać swoją prace licencjacką, właściwie brakuje mi tylko tzw "DYSKUSJI" i "ZAKOŃCZENIA". Z tym drugim nie mam problemu, ale nie mam za to zielonego pojęcia jak powinna brzmieć ta dyskusja... muszę ją umieścić w swojej pracy, ponieważ piszę pracę na podstawie opisu klinicznego pacjenta...;/ Czy ktoś mógłby mi pomóc, bo na swoją promotorkę nie mam zupełnie co liczyć- niestety :/
Monica88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 09:12   #2
kermitowa
Zadomowienie

Dot.: Praca licencjacka

Najprościej by bylo gdybyś zobaczyla inna prace z ta wlasnie dyskusja, poszukaj w internecie. Nie wierze ze nic nie ma.
Stary 2010-06-18, 09:36   #3
Monica88
Raczkowanie

GG do Monica88

Owszem, w internecie jest wiele informacji, jednak żadnych konkretnych przykładów owej dyskusji zamieszczanej w pracy. Jedyne co znalazłam to oferty piania prac na zlecenie...
Stary 2010-06-18, 11:35   #4
eyo
Zakorzenienie

a nie moższe odwiedzic innego wykładowcy ?

ja piszę prace inżynierską i wymagania mam inne także nie pomogę ale u mnie na uczelni można spokojnie iść do innego wykładowcy i sie o coś spytać ( nie musisz zaraz mówic, że twoja promotorka ci nie pomaga ale że np. chciałabyś na to spojrzeć z różnych stron;D)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 13:14   #5
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dokładnie to Ci nie pomogę niestety, ale wydaje mi się że musisz porównać te wyniki swoje z tymi sprzed paru lat.
Ja miałam pracę badawczą o skoliozach i w dyskusji opisałam ile skolioz jest teraz ile wcześniej, dlaczego tak, jak się zmieniło leczenie.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 00:13   #6
Aniaa87
Raczkowanie

Ja też pisałam pracę licencjacką badawczą i również na podstawie grupy badawczej, którą byli pacjenci. W dyskusji porównywałam swoje wyniki do wyników, zawartych w literaturze, bądź z GUSu.
Możesz podeprzeć się zwrotami - z moich wyników badań wynika, że ...., natomiast literatura podaje...; moją tezę, odnośnie ...... potwierdzają dane, zawarte w ........ itp.

rabat
na http://etorebka.pl/

Wpisz kod 9e6597b7 i zapłać -5%
Aniaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 20:22   #7
Monica88
Raczkowanie

GG do Monica88

Hmm, ja co prawda nie prowadziłam swoich badań, po prstu opisywałam pacjenta z którym przeprowadzała wywiad w trakcie zajęć na oddziale, i również z informacij z karty wypisowej i dokumentacji szpitalnej. ale dzięki za cenne uwagi, coś tam wymyśle...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 13:37   #8
marzenkaz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica88 Pokaż wiadomość
Hey Nie wiem do końca czy to dobre miejsce na takie problemy ale dlaczego nie spróbować. Kończę pisać swoją prace licencjacką, właściwie brakuje mi tylko tzw "DYSKUSJI" i "ZAKOŃCZENIA". Z tym drugim nie mam problemu, ale nie mam za to zielonego pojęcia jak powinna brzmieć ta dyskusja... muszę ją umieścić w swojej pracy, ponieważ piszę pracę na podstawie opisu klinicznego pacjenta...;/ Czy ktoś mógłby mi pomóc, bo na swoją promotorkę nie mam zupełnie co liczyć- niestety :/
Witaj nie wiem jak ci pomóc ja zaczne pisać prace dopiero na przelomie październik-listopad ale z tego co widze masz bardzo ciekawą pracę mogę wiedzieć coś więcej?? Ja na swoją też nie mam co liczyć bo już wiemy kto nim będzie
marzenkaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 14:11   #9
Monica88
Raczkowanie

GG do Monica88

Cytat:
Napisane przez marzenkaz Pokaż wiadomość
Witaj nie wiem jak ci pomóc ja zaczne pisać prace dopiero na przelomie październik-listopad ale z tego co widze masz bardzo ciekawą pracę mogę wiedzieć coś więcej?? Ja na swoją też nie mam co liczyć bo już wiemy kto nim będzie

Prace mam już oprawioną i jutro razem ze wszystkim dokumentami i czekam tylko na egzamin końcowy i obronę Pisałam o diagnostyce i prowadzeniu ciąży powikłanej małowodziem. Taki temat, ponieważ studiuję położnictwo. Nieźle się namęczyłam z poprawkami i z tym żeby w ogóle tą dyskusję jako tako napisać. Ale udało się
Stary 2010-06-29, 15:51   #10
marzenkaz
Zakorzenienie

Cytat:
Prace mam już oprawioną i jutro razem ze wszystkim dokumentami i czekam tylko na egzamin końcowy i obronę Pisałam o diagnostyce i prowadzeniu ciąży powikłanej małowodziem. Taki temat, ponieważ studiuję położnictwo. Nieźle się namęczyłam z poprawkami i z tym żeby w ogóle tą dyskusję jako tako napisać. Ale udało się
Gratulacje ja jestem jeszcze przed pisaniem pracy eh... nie mam pojęcia na jaki temat pisać aż się boję ale fajnie że ktoś założył te forum może jakieś podpowiedzi masz?? bo już czas najwyższy pomyśleć na jaki temacik pisać...
Stary 2010-06-29, 18:01   #11
Monica88
Raczkowanie

GG do Monica88

Hmmm, ja zaczęłam pisać jakoś w lutym i ze spokojem zdążyłam
A co do tematu to zależy co studiujesz, co Cię interesuje i przede wszystkim czy jest to praca poglądowa czy opis pacjenta (tak jak w moim przypadku).
Stary 2010-06-29, 18:26   #12
marzenkaz
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm, ja zaczęłam pisać jakoś w lutym i ze spokojem zdążyłam
A co do tematu to zależy co studiujesz, co Cię interesuje i przede wszystkim czy jest to praca poglądowa czy opis pacjenta (tak jak w moim przypadku).
No wlaśnie nie wiem eh... studiuje resocjalizacje i kręci mnie psychologia kliniczna ale wykładowczyni mnie zniechęca strasznie mam 5 ale ocene końcową daje +3 a tak nie można nie chce sie z nia kłucić ale nie lubi mnie co widać po ocenach a inni nic nie umieją i mają 4 i to jeszcze ode mnie odpisują i mają lepsze oceny niż ja?? jak oni ode mnie odpisywali a pani widziała to i wie że jestem pilną uczennicą he he ale po prostu mnie nie polubiła a nic jej przecież takiego nie powiedziałam ani nic nawet koleżanki z roku to zauważyly i stwierdzily że to dlatego że jestem przyjezdna i z innej miejscowości zamieszkania niż wszyscy ale kazali mi się nią nie przejmować .... eh....
Stary 2010-06-29, 20:14   #13
Monica88
Raczkowanie

GG do Monica88

trudna sytuacja :/ a nie możesz złożyć podania do dziekana o zmianę promotora??
Stary 2010-06-29, 20:34   #14
marzenkaz
Zakorzenienie

Cytat:
trudna sytuacja :/ a nie możesz złożyć podania do dziekana o zmianę promotora??
nie chce robic jej problemów bardzo fajnie prowadzi wyklady ale jest troszke nie sprawiedliwa ja +3 a osoba ktora nic nie umie 4 hm.... no ale zobaczymy w pazdzierniku jaka bedzie
Stary 2010-07-01, 10:49   #15
Monica88
Raczkowanie

GG do Monica88

z tego co wiem w podaniu u zmiane promotora nie uzasadnia sie dlaczego chce sie go zmienić. u nas wiele osób tak robiło i nikt nie miał z tego powodu nieprzyjemności. a dla ciebie byłby to komfort bo skoro piszesz że baba się na ciebie uwzięła to wnioskuje że łatwo nie będzie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 10:52   #16
marzenkaz
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co wiem w podaniu u zmiane promotora nie uzasadnia sie dlaczego chce sie go zmienić. u nas wiele osób tak robiło i nikt nie miał z tego powodu nieprzyjemności. a dla ciebie byłby to komfort bo skoro piszesz że baba się na ciebie uwzięła to wnioskuje że łatwo nie będzie...
No nie będzie a w niczym jej nie zawinilam ale ocenia osoby po wyglądzie a nie po tym co ma w głowie... Ja się jej nie spodobalam po prostu.... ehh....
14.02.2014 r. Zaręczyny godz. 12:36
03.09.2016 r. Ślub godz. 13:00

Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność a daje więcej światła
Lecz gdy o stan małżeński chodzi sprawdź czy się serce z sercem zgodzi , bo szału jest chwila a żalu cały wiek....
Stary 2010-07-11, 10:30   #17
Monica88
Raczkowanie

GG do Monica88

Jest nadzieja, że jeśli "pozna" Cię bliżej jak będziesz konsultować z Nią pracę, to zmieni swój stosunek do Ciebie

Ja jutro o 9 mam część teoretyczną egzaminu dyplomowego- jestem mega zestresowana i wydaje mi się że kompletnie nic nie umiem, a uczyłam się już od 10dni :/
Stary 2010-07-14, 18:38   #18
marzenkaz
Zakorzenienie

Cytat:
Jest nadzieja, że jeśli "pozna" Cię bliżej jak będziesz konsultować z Nią pracę, to zmieni swój stosunek do Ciebie

Ja jutro o 9 mam część teoretyczną egzaminu dyplomowego- jestem mega zestresowana i wydaje mi się że kompletnie nic nie umiem, a uczyłam się już od 10dni :/
dasz rade trzymam kciuki
14.02.2014 r. Zaręczyny godz. 12:36
03.09.2016 r. Ślub godz. 13:00

Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność a daje więcej światła
Lecz gdy o stan małżeński chodzi sprawdź czy się serce z sercem zgodzi , bo szału jest chwila a żalu cały wiek....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości