![]() |
#1 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Raj dla pedofila
Wiem, że takich wątków było kilka, ale ja bym chciała opisać pewną konkretną sytuację, której byłam świadkiem, może do kogoś trafi wreszcie pewna rzecz...
Otóż przedwczoraj byłam na krakowskich plantach. Dokładnie w miejscu jak się wychodzi z ul. Floriańskiej na Barbakan. Kto z Krakowa to wie, ile tam się osób kręci, ile tam robi zdjęcia, ile tam podejrzanych typów na ławkach przesiaduje. Rzecz miała miejsce ok drugiej po południu - więc szczyt. No i pewna mamusia właśnie zaraz pod bramą Floriańską, jak tylko zaczyna się zielony trawnik, wystawiła na widok taką małą dwulatkę by się tamta wysiusiała. Zaraz przy alejce, nie pofatygowała się nawet, by z małą odejść bardziej pod mur, nic. Ogólnie jak ktoś wychodził z Bramy miał pełny widok na krocze małej. Oczywiście jakby chciał, bo wiadomo, że każdy normalny odwróci wzrok. Tytuł wątku to komentarz osoby, której opowiedziałam sytuację. Ja własnych dzieci nie mam, ale zajmowałam się dużo... i wiem, że posiadanie dziecka to gotowość 24/h przeróżnych wypadków łącznie z rykiem teraz zaraz siku w zatłoczonym parku. Tylko chodzi mi o fakt głupoty matki, która nawet trochę się nie pofatygowała żeby małą uchronić przed tłumem. No przecież mogła już przejść po tym trawniku przynajmniej te kilka metrów od alejki... Chyba telewizja znów powinna nagłośnić kilka przypadków pedofilii by co niektóre osoby zastanowiły się nad swoim zachowaniem. Był ostatnio wątek o bieganiu nago dzieci po plażach. Opowieści stamtąd mnie totalnie zaskoczyły - dla większości osób jest to nie do przyjęcia. Widać że niektórzy maja dalej inne granice zachowania wśród innych ludzi... ale może piętnując takie przypadki będzie się to dało zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raj dla pedofila
Rajem dla pedofila to są polskie plaże.
Niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
rajem dla pedofili to w ogóle cała polska jest
niewielu rodziców przykłada w ogóle wage do bezpieczeństwa dzieci w tym temacie, wolą udawać, że pedofile nie istnieją plaże własnie takie sytuacje z parkiem etc nasza klasa pełna informacji zero kontroli rodziców nad tym co dziecko w sieci robi... a do tego badziewne kary raj jak nic
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2010-06-25 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja odpowiem z drugiej strony. Dzieci uczy się "na nocniczek" w okresie letnim z wiadomych względów. Czasami jedna sekunda dzieli Cię od posikania ubranek i dzieci mówią w ostatniej chwili. Dla ganiających bobasów nago po plaży jestem absolutnie na nie. Ale czasami jestem w stanie zrozumieć taką matkę. Aczkolwiek nie znam tego parku i jeżeli mogła iść gdzieś dalej to powinna
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dla mnie szokujące jest to, że absolutnie wszystko już się kojarzy. Niedługo ludzie nie będą wychodzili na spacer z psami w obawie przed zoofilami.
A zachowanie matki jest karygodne ze względu na to, że ogląda się w wakacje takie szczyle wszędzie. Sorry, ale w zimie nie wystawiają dziecięcego tyłka na zimno i jakoś sobie radzą. Ot, chamstwo takie, od życia w mieście nieprzystosowane (może na wsiach wystarczy w pole wyjść i tyłek wystawić...).
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja zgadzam sie w 100% z autorka watku.
Nawet malutkie dziecko zasluguje na jakas prywatnosc. To ze ktos ma dwa albo trzy latka nie znaczy, ze jest psem ktory moze sikac na srodku trawnika, wprost przed oczami kilkunastu gapiow. Czy taka matka w ogole mysli ???? Pomijajac nawet temat pedofilow, ktorych pewnie w parkach nie brakuje, bo zawsze moga liczyc na takie 'artakcje' jak opisalas, to czy matka tej dziewczynki bylaby zadowolona gdyby jej kazal ktos obnazac sie na srodku parku i sikac na oczach wszystkich ???? Ludzie, nie ma roznicy czy ktos ma lat piec czy piecdziesiac, kazdy ma prawo do prywatnosci. Natomiast odwarajac sytuacje kazdy ma tez prawo do spedzenia milego popoludnia w parku bez widoku dziecka wykonujacego przed twymi oczami czynnosc, ktora powinna miec miejsce w jakims bardziej ustronnym miejscu raczej :/ Co do samej pedofilii zgadzam sie w zupelnosci. Zasanatawiam sie tylko czy rodzice naprawde w swej naiwnosci nie zdaja sobie sprawy, ze pedofili nie brakuje czy tez wola udawac ze to margines i zapewne ich nie dotyczy ???? Ludzie, wiecej swiadomosci i troski o swoje dzieci !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpieluchowanie dziecka to nauka nie tylko sikania nie w majtki, ale tez nauka sikania w wyznaczonych miejscach a nie gdzie popadnie. Poza tym w miejscu o którym napisała autorka wątku w pobliżu jest miejska toaleta publiczna w której dziecko mogło się załatwić oraz z 50 knajp i restauracji w których dziecko mogło skorzystać z toalety w odpowiednich warunkach. Tylko matka leniwa woli wysikać dziecko na trawnik. Na brak kultury nie ma rady niestety.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-25 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wrazenie, ze mało która osoba w tym watku ma pojecie o oduczaniu dziecka od pampersa. Gdyby tak było, wiedziałybyscie, ze małe dziecko długo moczu nie utrzyma- mowi, ze chce, znaczy, ze chce w tej minucie, a nie za chwile. Pokazywanie krocza na trawniku wszystkim przechodniom to przesada, ale porownywanie dziecka do psa, bo nie unie się powstrzymac, bo niezłe przegięcie.
Do tego dodam, ze kazda zdrowo mysląca osoba oducza sikania do pieluch - latem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry ale jak ja widzę co ludzie w tym kraju wyrabiają z dziećmi to mi się włos na głowie jeży nie mówiąc o samej pedofili chociażby dzisiaj wychodzę ze sklepu i na wprost stoi moje auto, obok rządek innych. Ze sklepu obok matka wypuszcza 2-3 letnie dziecko samo i każe mu biec do tatusia w aucie (obok mojego).. dziecko pobiegło, prosto w stronę ulicy nie spoglądając na tatusia dzięki bogu facet zareagował i zdążył dzieciaka złapać zanim dobiegł do drogi ale tragedii było bardzo blisko przepraszam ale kto na boga zakłada, że 2-3 letnie dziecko pobiegnie tam gdzie mu każemy ? a takie przykłady można mnożyć, mnożyć, mnożyć -dzień w dzień mogę przytyczyć podobne historie nie wspominając już o dzieciakach które bez żadnej opieki bawią się w przyblokowych piaskownicach etc.. idealny materiał do porawania pokazywanie pupy dziecka na lewo i prawo to jeden z najmniejszych problemów ludzie w polsce nie dbają ani o swoje bezpieczeństwo ani o bezpieczeństwo swoich bliskich niestety owszem - są osoby które dbają i się troszczą ale to niestety odsetek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko trzeba chcieć. Nie raz widziałam taką sytuację - nawet pod marketem w odległości jakichś 2 metrów od ubikacji pani wysikiwała chłopca na skalniak. Bo po co iść z dzieckiem do kibla, no nie? Kultury uczymy się od małego. Co innego gdy się dziecku zdarzy wpadka bo jest jeszcze małe i się posika tu i teraz, a co innego gdy ma głupią matkę - na to ciężko coś zaradzić... No bo jeśli chodzi o to tylko, żeby dziecko nie w majtki sikało to dlaczego nie pozwalamy mu sikać na dywan w naszym mieszkaniu lub na środku Kościoła? Skoro wymagamy żeby w domu zrozumiało, że tu czy tam się tego nie robi możemy też wymagać by rozumiało to na mieście. A w parku na trawnik się tego nie robi gdy do ubikacji jest kilka metrów. Chyba, że ma się 4 łapy i ogon.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-25 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dochodza do tego inne sprawy- chłopca wysikasz jeszcze w kibelku dla dorosłych, ale jak dziewczynke? Ja sama nie siadam na deske w takich zakątkach, a dzieco miałabym sadzac? Inna sprawa, ze dziecko sikające na nocniku, nie usiądzie na zwykły kibel, bo sie zwyczajnie boi tej dziury. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
wiedziałam, że się zacznie kłótnia o wysikiwanie dzieci na skwerkach.
![]() ![]() ![]() Jestem jedynie ciekawa, czy tych wszystkich oburzonych pań mamom zdarzyło się wysikać je pod krzaczkiem, czy też dzieciątka takie układne były dzięki rodzicielom od najmłodszych lat. Cytat:
a w zimie muszą mieć pampera i nauka lania nie w majty się przeciąga, i to jest to całe: radzą sobie jakoś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a to w Krakowie są jakieś publiczne toalety?
![]() ![]() nie wiem, może za rzadko odwiedzam rynkowe wc i nawet nie wiem co się dzieje. Ale albo nic nie ma, albo taki syf że strach wejść ![]()
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na dodatek na Floriańskiej jest kilka hoteli, w których spokojnie można z toalety skorzystać. Nawet jeśli za opłatą, to cóż, od 2zł człowiek nie zbiednieje. A standard takiej toalety jest duzo lepszy niż w McDonaldzie czy jakiejś knajpie.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dokładnie tak. Poza tym powiem szczerze, że jeszcze nigdy nie miałam nawet pryszcza na tyłku od korzystania z publicznej toalety więc o ile jest w niej czysto i zachowuje się odpowiedni poziom higieny to na prawdę nie widzę powodu żeby demonizować i siurać gdzie popadnie w imię wyższego dobra swojego zadka ![]() A na mieście jecie? Wiecie, że talerze mogą być niedomyte a na ludzkich rękach znajduje się najwięcej bakterii? Poza tym w przeciętnej kuchni znajduje się tyle samo bakterii kałowych co w przeciętnej toalecie. To jakoś nikogo nie brzydzi, ale jak trzeba zapłacić 2 zł za kibel to już beeee...
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
no już się tak nie licytujmy, bo ja za potrzebą potrafię nawet do toi toia wejść
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
No ja sik "na narciarza" mam opanowany do perfekcji i trafiam tam gdzie trzeba
![]() Sama nie chce miec problemów zdrowotnych i sorry, ale wole juz załozyc dziecku pampersa na spacer, albo wysikac gdzies w trawie niz załatwic mu jakąś chorobe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ale czekajcie, przecież jak małe dziecko wysikuje się na trawie, to zwykle je matka trzyma. W kazdym razie z tego, co mimowolnie zaobserwowałam.
No to przecież nad toaletą też można dziecko potrzymać, przecież nikt tutaj nie mówi o sadzaniu dziecka na brudnej toalecie, sama nigdy nie siadam. Warto też pomyślec o jednorazowych nakładkach na toaletę ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i woziłam nocnik w wózku wcześniej, gdy nie kumał nocnika to sikał gdziekolwiek, dywanów wtedy nie miałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I sorry, ale z dziecięciem to można chociaż w krzaki pójść, a nie na środku trawnika/chodnika/ulicy dziecku majtki ściągać. A jak dziecko strzela moczem 2 sekundy po wydaniu ostrzeżenia, to może lepiej nie wybierać się na długie spacery? ![]() ![]() Może jestem negatywnie nastawiona do wydalających dzieci w miejscach publicznych, ale gdy miałam gdzieś koło 10 lat i siedziałam z koleżanką na takich 3-bocznych drabinkach (dosyć wysokich), to w pewnym momencie poczułam smród. Okazało się, że jakieś dziecko defekowało z asystą mamusi dosłownie pod drabinkami ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
wszystko fajnie, ale pięknych miejskich parków z uroczo ulokowanymi pośród zieleni toaletami przeciętnie raczej nie spotyka się co 2gą przecznicę , podobnie jak nie wydaje mi się, aby miasta aż tak obfitowały w eleganckie hotele z ich kibelkami w wysokim standardzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natomiast zawsze można chociaz odejść od alejki czy ścieżki, gdzieś na bok, w jakieś krzaczki, dyskretnie za drzewko czy przy murku... a nie centralnie przy chodniku wystawiać pupę dziecka do publiczności... zwykle na terenach zielonych istnieje choć jeden krzak lub drzewo i dobiegnięcie do nich z dziecięciem na ręku nie zajmie więcej niż kilka sekund.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.