Raj dla pedofila - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 11:58   #1
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Raj dla pedofila

Wiem, że takich wątków było kilka, ale ja bym chciała opisać pewną konkretną sytuację, której byłam świadkiem, może do kogoś trafi wreszcie pewna rzecz...

Otóż przedwczoraj byłam na krakowskich plantach. Dokładnie w miejscu jak się wychodzi z ul. Floriańskiej na Barbakan. Kto z Krakowa to wie, ile tam się osób kręci, ile tam robi zdjęcia, ile tam podejrzanych typów na ławkach przesiaduje. Rzecz miała miejsce ok drugiej po południu - więc szczyt.

No i pewna mamusia właśnie zaraz pod bramą Floriańską, jak tylko zaczyna się zielony trawnik, wystawiła na widok taką małą dwulatkę by się tamta wysiusiała. Zaraz przy alejce, nie pofatygowała się nawet, by z małą odejść bardziej pod mur, nic. Ogólnie jak ktoś wychodził z Bramy miał pełny widok na krocze małej. Oczywiście jakby chciał, bo wiadomo, że każdy normalny odwróci wzrok.

Tytuł wątku to komentarz osoby, której opowiedziałam sytuację.

Ja własnych dzieci nie mam, ale zajmowałam się dużo... i wiem, że posiadanie dziecka to gotowość 24/h przeróżnych wypadków łącznie z rykiem teraz zaraz siku w zatłoczonym parku.
Tylko chodzi mi o fakt głupoty matki, która nawet trochę się nie pofatygowała żeby małą uchronić przed tłumem. No przecież mogła już przejść po tym trawniku przynajmniej te kilka metrów od alejki...

Chyba telewizja znów powinna nagłośnić kilka przypadków pedofilii by co niektóre osoby zastanowiły się nad swoim zachowaniem.

Był ostatnio wątek o bieganiu nago dzieci po plażach. Opowieści stamtąd mnie totalnie zaskoczyły - dla większości osób jest to nie do przyjęcia. Widać że niektórzy maja dalej inne granice zachowania wśród innych ludzi... ale może piętnując takie przypadki będzie się to dało zmienić.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 12:21   #2
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Raj dla pedofila

Rajem dla pedofila to są polskie plaże.
Niestety.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 12:28   #3
eyo
Zakorzenienie

rajem dla pedofili to w ogóle cała polska jest
niewielu rodziców przykłada w ogóle wage do bezpieczeństwa dzieci w tym temacie, wolą udawać, że pedofile nie istnieją
plaże
własnie takie sytuacje z parkiem etc
nasza klasa pełna informacji
zero kontroli rodziców nad tym co dziecko w sieci robi...

a do tego badziewne kary
raj jak nic

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 12:30   #4
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Rajem dla pedofila to są polskie plaże.
Niestety.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 13:02   #5
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
rajem dla pedofili to w ogóle cała polska jest
niewielu rodziców przykłada w ogóle wage do bezpieczeństwa dzieci w tym temacie, wolą udawać, że pedofile nie istnieją

plaże
własnie takie sytuacje z parkiem etc
nasza klasa pełna informacji
zero kontroli rodziców nad tym co dziecko w sieci robi...

a do tego badziewne kary
raj jak nic
chyba troszeczkę przesadzasz tak samo można ogolnie stwierdzic, że cały świat jest rajem dla pedofili i zboczencow, co nie zmienia faktu, że u nas powinno byc bardziej restrykcyjne prawo a to co sie dzieje w internecie to juz osobna historia, jak czasem patrze na taką nk to 'omatkoboska'-ile tam moze krecic sie takich ludzi

Edytowane przez karateczka000
Czas edycji: 2010-06-25 o 13:04
karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 13:13   #6
Kocurasek
Zakorzenienie

Ja odpowiem z drugiej strony. Dzieci uczy się "na nocniczek" w okresie letnim z wiadomych względów. Czasami jedna sekunda dzieli Cię od posikania ubranek i dzieci mówią w ostatniej chwili. Dla ganiających bobasów nago po plaży jestem absolutnie na nie. Ale czasami jestem w stanie zrozumieć taką matkę. Aczkolwiek nie znam tego parku i jeżeli mogła iść gdzieś dalej to powinna . Nie da się - zawsze - zrobić tego w ustronnym miejscu.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 16:09   #7
panierrka
Zadomowienie

Dla mnie szokujące jest to, że absolutnie wszystko już się kojarzy. Niedługo ludzie nie będą wychodzili na spacer z psami w obawie przed zoofilami.

A zachowanie matki jest karygodne ze względu na to, że ogląda się w wakacje takie szczyle wszędzie. Sorry, ale w zimie nie wystawiają dziecięcego tyłka na zimno i jakoś sobie radzą. Ot, chamstwo takie, od życia w mieście nieprzystosowane (może na wsiach wystarczy w pole wyjść i tyłek wystawić...).

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 16:20   #8
kurczak31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
A zachowanie matki jest karygodne ze względu na to, że ogląda się w wakacje takie szczyle wszędzie. Sorry, ale w zimie nie wystawiają dziecięcego tyłka na zimno i jakoś sobie radzą. Ot, chamstwo takie, od życia w mieście nieprzystosowane (może na wsiach wystarczy w pole wyjść i tyłek wystawić...).
Dokładnie
Stary 2010-06-25, 16:28   #9
pinupxgirl
Wtajemniczenie

Ja zgadzam sie w 100% z autorka watku.
Nawet malutkie dziecko zasluguje na jakas prywatnosc. To ze ktos ma dwa albo trzy latka nie znaczy, ze jest psem ktory moze sikac na srodku trawnika, wprost przed oczami kilkunastu gapiow. Czy taka matka w ogole mysli ???? Pomijajac nawet temat pedofilow, ktorych pewnie w parkach nie brakuje, bo zawsze moga liczyc na takie 'artakcje' jak opisalas, to czy matka tej dziewczynki bylaby zadowolona gdyby jej kazal ktos obnazac sie na srodku parku i sikac na oczach wszystkich ???? Ludzie, nie ma roznicy czy ktos ma lat piec czy piecdziesiac, kazdy ma prawo do prywatnosci. Natomiast odwarajac sytuacje kazdy ma tez prawo do spedzenia milego popoludnia w parku bez widoku dziecka wykonujacego przed twymi oczami czynnosc, ktora powinna miec miejsce w jakims bardziej ustronnym miejscu raczej :/
Co do samej pedofilii zgadzam sie w zupelnosci. Zasanatawiam sie tylko czy rodzice naprawde w swej naiwnosci nie zdaja sobie sprawy, ze pedofili nie brakuje czy tez wola udawac ze to margines i zapewne ich nie dotyczy ???? Ludzie, wiecej swiadomosci i troski o swoje dzieci !!!!!
pinupxgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 17:19   #10
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
Dla mnie szokujące jest to, że absolutnie wszystko już się kojarzy. Niedługo ludzie nie będą wychodzili na spacer z psami w obawie przed zoofilami.

Mam podobne zdanie.

Odpieluchowanie dziecka to nauka nie tylko sikania nie w majtki, ale tez nauka sikania w wyznaczonych miejscach a nie gdzie popadnie. Poza tym w miejscu o którym napisała autorka wątku w pobliżu jest miejska toaleta publiczna w której dziecko mogło się załatwić oraz z 50 knajp i restauracji w których dziecko mogło skorzystać z toalety w odpowiednich warunkach. Tylko matka leniwa woli wysikać dziecko na trawnik.

Na brak kultury nie ma rady niestety.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-25 o 17:22
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 18:38   #11
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Ja mam wrazenie, ze mało która osoba w tym watku ma pojecie o oduczaniu dziecka od pampersa. Gdyby tak było, wiedziałybyscie, ze małe dziecko długo moczu nie utrzyma- mowi, ze chce, znaczy, ze chce w tej minucie, a nie za chwile. Pokazywanie krocza na trawniku wszystkim przechodniom to przesada, ale porownywanie dziecka do psa, bo nie unie się powstrzymac, bo niezłe przegięcie.
Do tego dodam, ze kazda zdrowo mysląca osoba oducza sikania do pieluch - latem Stąd radzą sobie w zimie
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 18:40   #12
ewusia1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Mam podobne zdanie.

Odpieluchowanie dziecka to nauka nie tylko sikania nie w majtki, ale tez nauka sikania w wyznaczonych miejscach a nie gdzie popadnie. Poza tym w miejscu o którym napisała autorka wątku w pobliżu jest miejska toaleta publiczna w której dziecko mogło się załatwić oraz z 50 knajp i restauracji w których dziecko mogło skorzystać z toalety w odpowiednich warunkach. Tylko matka leniwa woli wysikać dziecko na trawnik.

Na brak kultury nie ma rady niestety.
Zgadzam się.Jestem mamą 3 latka,którego właśnie niedawno nauczyłam korzystania z toalety i w głowie mi się nie mieści,żeby sikał w miejscu publicznym,gdzie jest dużo ludzi na trawnik!!Lecimy szybko do najbliższej knajpki i tam korzysta z toalety,
Stary 2010-06-25, 18:54   #13
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
chyba troszeczkę przesadzasz tak samo można ogolnie stwierdzic, że cały świat jest rajem dla pedofili i zboczencow, co nie zmienia faktu, że u nas powinno byc bardziej restrykcyjne prawo a to co sie dzieje w internecie to juz osobna historia, jak czasem patrze na taką nk to 'omatkoboska'-ile tam moze krecic sie takich ludzi
ja przesadzam ?!
sorry ale jak ja widzę co ludzie w tym kraju wyrabiają z dziećmi to mi się włos na głowie jeży
nie mówiąc o samej pedofili chociażby dzisiaj
wychodzę ze sklepu i na wprost stoi moje auto, obok rządek innych. Ze sklepu obok matka wypuszcza 2-3 letnie dziecko samo i każe mu biec do tatusia w aucie (obok mojego).. dziecko pobiegło, prosto w stronę ulicy nie spoglądając na tatusia
dzięki bogu facet zareagował i zdążył dzieciaka złapać zanim dobiegł do drogi ale tragedii było bardzo blisko
przepraszam ale kto na boga zakłada, że 2-3 letnie dziecko pobiegnie tam gdzie mu każemy ?
a takie przykłady można mnożyć, mnożyć, mnożyć -dzień w dzień mogę przytyczyć podobne historie
nie wspominając już o dzieciakach które bez żadnej opieki bawią się w przyblokowych piaskownicach etc.. idealny materiał do porawania
pokazywanie pupy dziecka na lewo i prawo to jeden z najmniejszych problemów

ludzie w polsce nie dbają ani o swoje bezpieczeństwo ani o bezpieczeństwo swoich bliskich niestety
owszem - są osoby które dbają i się troszczą ale to niestety odsetek

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:01   #14
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Ja mam wrazenie, ze mało która osoba w tym watku ma pojecie o oduczaniu dziecka od pampersa. Gdyby tak było, wiedziałybyscie, ze małe dziecko długo moczu nie utrzyma- mowi, ze chce, znaczy, ze chce w tej minucie, a nie za chwile. Pokazywanie krocza na trawniku wszystkim przechodniom to przesada, ale porownywanie dziecka do psa, bo nie unie się powstrzymac, bo niezłe przegięcie.
Do tego dodam, ze kazda zdrowo mysląca osoba oducza sikania do pieluch - latem Stąd radzą sobie w zimie
Gwiazdko jak dla mnie to lenistwo tej matki i tyle. Jak napisałam jest tam tyle miejsc z normalną ubikacją i to w promieniu kilku metrów, że nie ma żadnego problemu z zabraniem tam dziecka, można sobie nawet kolor kibelka wybrać.

Tylko trzeba chcieć.

Nie raz widziałam taką sytuację - nawet pod marketem w odległości jakichś 2 metrów od ubikacji pani wysikiwała chłopca na skalniak. Bo po co iść z dzieckiem do kibla, no nie? Kultury uczymy się od małego. Co innego gdy się dziecku zdarzy wpadka bo jest jeszcze małe i się posika tu i teraz, a co innego gdy ma głupią matkę - na to ciężko coś zaradzić...

No bo jeśli chodzi o to tylko, żeby dziecko nie w majtki sikało to dlaczego nie pozwalamy mu sikać na dywan w naszym mieszkaniu lub na środku Kościoła? Skoro wymagamy żeby w domu zrozumiało, że tu czy tam się tego nie robi możemy też wymagać by rozumiało to na mieście. A w parku na trawnik się tego nie robi gdy do ubikacji jest kilka metrów. Chyba, że ma się 4 łapy i ogon.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-25 o 19:05
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:13   #15
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Gwiazdko jak dla mnie to lenistwo tej matki i tyle. Jak napisałam jest tam tyle miejsc z normalną ubikacją i to w promieniu kilku metrów, że nie ma żadnego problemu z zabraniem tam dziecka, można sobie nawet kolor kibelka wybrać.

Tylko trzeba chcieć.

Nie raz widziałam taką sytuację - nawet pod marketem w odległości jakichś 2 metrów od ubikacji pani wysikiwała chłopca na skalniak. Bo po co iść z dzieckiem do kibla, no nie? Kultury uczymy się od małego. Co innego gdy się dziecku zdarzy wpadka bo jest jeszcze małe i się posika tu i teraz, a co innego gdy ma głupią matkę - na to ciężko coś zaradzić...

No bo jeśli chodzi o to tylko, żeby dziecko nie w majtki sikało to dlaczego nie pozwalamy mu sikać na dywan w naszym mieszkaniu lub na środku Kościoła? Skoro wymagamy żeby w domu zrozumiało, że tu czy tam się tego nie robi możemy też wymagać by rozumiało to na mieście. A w parku na trawnik się tego nie robi gdy do ubikacji jest kilka metrów. Chyba, że ma się 4 łapy i ogon.
Nie no duzo zalezy od wieku w którym oduczamy od pieluchy. Wiadomo, ze dziecko 3 letnie wytrzyma dłuzej niz np 2 letnie, czy 2,5 roczne. Ja własnie oduczam 2 letnie i wiem na 1000% procent ze jak mowi "siku", to nie poczeka dłuzej niz kilkanascie sekund. Poki co na spacery daje jeszcze pampersy, bo by pewnie zapomniała zeby sie nie posikac.
Dochodza do tego inne sprawy- chłopca wysikasz jeszcze w kibelku dla dorosłych, ale jak dziewczynke? Ja sama nie siadam na deske w takich zakątkach, a dzieco miałabym sadzac?
Inna sprawa, ze dziecko sikające na nocniku, nie usiądzie na zwykły kibel, bo sie zwyczajnie boi tej dziury.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 19:22   #16
Hultaj
BAN stały

wiedziałam, że się zacznie kłótnia o wysikiwanie dzieci na skwerkach. Ja osobiście miałabym mocną wątpliwość, czy iść z dzieckiem do takiego publicznego klo (jak czytamy na wizażu, to wg tego można by powiedzieć, że sporo pań sika na narciarza albo nie sika tam wcale ), poza tym, dziecko woła siku raczej nagle i raczej nagle oczekuje rozwiązania problemu, a nie za 5 minut i 100 metrów dalej.

Jestem jedynie ciekawa, czy tych wszystkich oburzonych pań mamom zdarzyło się wysikać je pod krzaczkiem, czy też dzieciątka takie układne były dzięki rodzicielom od najmłodszych lat.
Cytat:
Ja mam wrazenie, ze mało która osoba w tym watku ma pojecie o oduczaniu dziecka od pampersa.
ja też.
a w zimie muszą mieć pampera i nauka lania nie w majty się przeciąga, i to jest to całe: radzą sobie jakoś.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:30   #17
WhiteCherry
Zakorzenienie

a to w Krakowie są jakieś publiczne toalety? bo ja jeśli muszę to jedynie znajduję w McDonaldzie taki luksus
nie wiem, może za rzadko odwiedzam rynkowe wc i nawet nie wiem co się dzieje. Ale albo nic nie ma, albo taki syf że strach wejść ewentualnie mnie zaraz oświecicie, że jednak jakaś wypaśna toaleta powstała. A do restauracyjnych zwykle nie można wejść, jeśli wcześniej nie było się klientem ;]
Stary 2010-06-25, 19:44   #18
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
a to w Krakowie są jakieś publiczne toalety? bo ja jeśli muszę to jedynie znajduję w McDonaldzie taki luksus
nie wiem, może za rzadko odwiedzam rynkowe wc i nawet nie wiem co się dzieje. Ale albo nic nie ma, albo taki syf że strach wejść ewentualnie mnie zaraz oświecicie, że jednak jakaś wypaśna toaleta powstała. A do restauracyjnych zwykle nie można wejść, jeśli wcześniej nie było się klientem ;]
Oczywiście, że są, wzdłuż plant bodajże trzy (tzn o dwóch wiem na pewno, a trzecia mi się wydaje, że jest).
Na dodatek na Floriańskiej jest kilka hoteli, w których spokojnie można z toalety skorzystać. Nawet jeśli za opłatą, to cóż, od 2zł człowiek nie zbiednieje. A standard takiej toalety jest duzo lepszy niż w McDonaldzie czy jakiejś knajpie.

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:53   #19
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
Oczywiście, że są, wzdłuż plant bodajże trzy (tzn o dwóch wiem na pewno, a trzecia mi się wydaje, że jest).
Na dodatek na Floriańskiej jest kilka hoteli, w których spokojnie można z toalety skorzystać. Nawet jeśli za opłatą, to cóż, od 2zł człowiek nie zbiednieje. A standard takiej toalety jest duzo lepszy niż w McDonaldzie czy jakiejś knajpie.
łoo, to niedokładnie się chyba rozglądam, albo po prostu nie zawsze mam potrzebę szukać wiem że swego czasu były przy Sukiennicach, ale i je później zamknęli (zresztą kiedyś był poruszany ten problem - centrum miasta, turystów tysiące, a kibli brak).
Stary 2010-06-25, 19:54   #20
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Raj dla pedofila

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość

Dokładnie tak.

Poza tym powiem szczerze, że jeszcze nigdy nie miałam nawet pryszcza na tyłku od korzystania z publicznej toalety więc o ile jest w niej czysto i zachowuje się odpowiedni poziom higieny to na prawdę nie widzę powodu żeby demonizować i siurać gdzie popadnie w imię wyższego dobra swojego zadka

A na mieście jecie?

Wiecie, że talerze mogą być niedomyte a na ludzkich rękach znajduje się najwięcej bakterii? Poza tym w przeciętnej kuchni znajduje się tyle samo bakterii kałowych co w przeciętnej toalecie. To jakoś nikogo nie brzydzi, ale jak trzeba zapłacić 2 zł za kibel to już beeee...
Stary 2010-06-25, 19:57   #21
WhiteCherry
Zakorzenienie

no już się tak nie licytujmy, bo ja za potrzebą potrafię nawet do toi toia wejść chociaż muszę wstrzymywać wszelkie funkcje oddechowe na ten czas
Stary 2010-06-25, 20:11   #22
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

No ja sik "na narciarza" mam opanowany do perfekcji i trafiam tam gdzie trzeba. Nie siadam w publicznych toaletach nigdy. Nawet w pracy, gdzie dokładnie wiem kto korzysta, bo 3 osoby (z tej akurat), nie siadam.
Sama nie chce miec problemów zdrowotnych i sorry, ale wole juz załozyc dziecku pampersa na spacer, albo wysikac gdzies w trawie niz załatwic mu jakąś chorobe.
Stary 2010-06-25, 20:13   #23
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
No ja sik "na narciarza" mam opanowany do perfekcji i trafiam tam gdzie trzeba. Nie siadam w publicznych toaletach nigdy. Nawet w pracy, gdzie dokładnie wiem kto korzysta, bo 3 osoby (z tej akurat), nie siadam.
Sama nie chce miec problemów zdrowotnych i sorry, ale wole juz załozyc dziecku pampersa na spacer, albo wysikac gdzies w trawie niz załatwic mu jakąś chorobe.
ja siadam tylko i wyłącznie u siebie w domu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 20:19   #24
Aivilo
Wtajemniczenie

Ale czekajcie, przecież jak małe dziecko wysikuje się na trawie, to zwykle je matka trzyma. W kazdym razie z tego, co mimowolnie zaobserwowałam.

No to przecież nad toaletą też można dziecko potrzymać, przecież nikt tutaj nie mówi o sadzaniu dziecka na brudnej toalecie, sama nigdy nie siadam.

Warto też pomyślec o jednorazowych nakładkach na toaletę

Będę Żoną!
Stary 2010-06-25, 20:21   #25
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Nie no duzo zalezy od wieku w którym oduczamy od pieluchy. Wiadomo, ze dziecko 3 letnie wytrzyma dłuzej niz np 2 letnie, czy 2,5 roczne. Ja własnie oduczam 2 letnie i wiem na 1000% procent ze jak mowi "siku", to nie poczeka dłuzej niz kilkanascie sekund. Poki co na spacery daje jeszcze pampersy, bo by pewnie zapomniała zeby sie nie posikac.
Dochodza do tego inne sprawy- chłopca wysikasz jeszcze w kibelku dla dorosłych, ale jak dziewczynke? Ja sama nie siadam na deske w takich zakątkach, a dzieco miałabym sadzac?
Inna sprawa, ze dziecko sikające na nocniku, nie usiądzie na zwykły kibel, bo sie zwyczajnie boi tej dziury.
dokładnie, boi się, a mój nawet w plenerze nie chciał
i woziłam nocnik w wózku

wcześniej, gdy nie kumał nocnika to sikał gdziekolwiek, dywanów wtedy nie miałam
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 21:47   #26
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
porownywanie dziecka do psa, bo nie unie się powstrzymac, bo niezłe przegięcie.
Niezłe przegięcie, ale nikt tak nie napisał niektórzy czytają co drugie słowo chyba.

I sorry, ale z dziecięciem to można chociaż w krzaki pójść, a nie na środku trawnika/chodnika/ulicy dziecku majtki ściągać.

A jak dziecko strzela moczem 2 sekundy po wydaniu ostrzeżenia, to może lepiej nie wybierać się na długie spacery? Mam braci ciotecznych którzy są właśnie w fazie przejściowej między pieluchą a toaletą i jakoś wujostwo umie ich ogarnąć. Cud jakiś?

Może jestem negatywnie nastawiona do wydalających dzieci w miejscach publicznych, ale gdy miałam gdzieś koło 10 lat i siedziałam z koleżanką na takich 3-bocznych drabinkach (dosyć wysokich), to w pewnym momencie poczułam smród. Okazało się, że jakieś dziecko defekowało z asystą mamusi dosłownie pod drabinkami I potem mamusia zostawiła klocka przykrytego pieluchą. Sorry, ale dziecko nie jest gorsze od psa, a po psach się sprząta...

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 22:01   #27
Hultaj
BAN stały

wszystko fajnie, ale pięknych miejskich parków z uroczo ulokowanymi pośród zieleni toaletami przeciętnie raczej nie spotyka się co 2gą przecznicę , podobnie jak nie wydaje mi się, aby miasta aż tak obfitowały w eleganckie hotele z ich kibelkami w wysokim standardzie.
Stary 2010-06-25, 22:04   #28
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
wszystko fajnie, ale pięknych miejskich parków z uroczo ulokowanymi pośród zieleni toaletami przeciętnie raczej nie spotyka się co 2gą przecznicę , podobnie jak nie wydaje mi się, aby miasta aż tak obfitowały w eleganckie hotele z ich kibelkami w wysokim standardzie.
Nie no, jasne że nie, ale tutaj akurat mówimy o konkretnej sytuacji w konkretnym miejscu, a tam ręczę głową za kibelki, bo mój pęcherz żyje własnym życiem i zwiedziłam już większość toalet na Starym Mieście

Natomiast zawsze można chociaz odejść od alejki czy ścieżki, gdzieś na bok, w jakieś krzaczki, dyskretnie za drzewko czy przy murku... a nie centralnie przy chodniku wystawiać pupę dziecka do publiczności... zwykle na terenach zielonych istnieje choć jeden krzak lub drzewo i dobiegnięcie do nich z dziecięciem na ręku nie zajmie więcej niż kilka sekund.

Będę Żoną!
Stary 2010-06-25, 22:19   #29
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Natomiast zawsze można chociaz odejść od alejki czy ścieżki, gdzieś na bok, w jakieś krzaczki, dyskretnie za drzewko czy przy murku... a nie centralnie przy chodniku wystawiać pupę dziecka do publiczności... zwykle na terenach zielonych istnieje choć jeden krzak lub drzewo i dobiegnięcie do nich z dziecięciem na ręku nie zajmie więcej niż kilka sekund.
można. zazwyczaj pewnie jak najbardziej można.
Stary 2010-06-26, 20:44   #30
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
A to moja 1,5 roczna siostra jest w takim razie wyjątkiem. Zwyczajowo sika na nocniku, ale sikanie na kiblu to dopiero dla niej frajda. Potem nie można jej z niego zdjąć.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości