|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Maseczki 3-minutowe
Mam pytanko do maseczek 3-minutowyh, tzw. "expresowych". Wszędzie na opakowaniach napisane jest, zeby spłukać je po 3ech minutach. Czy to prawda czy tylko reklama ? Jak się potrzyma 10 minut to działanie będzie gorsze czy co? Już sama nei wiem. Odpiszciee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Maseczki 3-minutowe
W moim przypadku efekt po tych 3 minutach był minimalny. Dlatego zawsze trzymałam je dłużej. Tak 10-15 minut. Dopiero wtedy było widać, że w ogóle jakąś maseczkę nakładałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
czy dluzej nie szkodza?
slyszlam ze trzymnaie niektorych masek dluzej moze je wlasnie wysuszyc dlatego nie nalezy trzymac zbyt dlugo...
chyba nie tyczy sie to wszystkich czy ktos wie ktorych?? ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Re: czy dluzej nie szkodza?
Zgadzam się z Ami; po 3 minutach efektu może nawet nie być.. Co do przesuszania włosów z powodu zbyt długiego trzymania to nieprawda. Włosy są jak gąbka: "wypiją" tyle składników z maseczki ile im potrzeba; jedyne co może się przytrafić, to zbytnie nasycenie włosków takimi preparatami. Wtedy łatwo to poznać, gdyż włoski są oklepnięte, więc należy rzadziej już robić maseczki. Ja z kolei nigdy nie zmywam czy to odżywki czy maseczki przed upływem 30 min. i włosy wyglądaja rewelacyjnie- są lśniące, pięknie się układają. Moja siostra o naturalnie kręconych włosach robi jak ja i efekt jest też świetny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.