|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Biżuteria i akcesoria z modeliny, od czego zacząć?
Ostatnio natchnęło mnie do robienia różnych rzeczy z modeliny np. pierścionki, zawieszki na łańcuszki lub na telefon, kolczyki wkrętki i kolczyki wiszące albo breloczki, coś jak ta dziewczyna ---> http://www.photoblog.pl/#kirby666/69616269
Niestety nie wiem, jaką modelinę kupić, gdzie zakupić kółka do breloczków, elementy do robienia kolczyków, najgorzej tych wkrętek, bo nie wiem jak robi się 'igiełki', które wsadza się w ucho przy wkrętkach, gdzie kupić te sznureczki do zawieszek na telefon i inne kółeczka. W ogóle od czego zacząć? Jak łączyć, jaką modelinę polecacie, nie za drogą i gdzie można ją kupić najlepiej w Pile? Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria i akcesoria z modeliny, od czego zacząć?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=239240 - wszystko o fimo, modelinie i masach termoutwardzalnych
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57823 - wszystkie potrzebne linki i polecam jeszcze kurs dla zielonych. Ale myślę, że wyszukiwarka nie boli. Tym bardziej, że nawet nie trzeba specjalnie tego szukać, gdyż wszystko jest na pierwszej stronie. ![]()
Warto nauczyć się wstydzić i rumienić za samego siebie. Internet mnie pod tym względem przeraża. K. Nosowska Edytowane przez Halucynacja Czas edycji: 2010-07-01 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ok dzieki.
a wiesz może gdzie mogę nauczyc się robić kolczyki wkrętki? nie przeglądałam jeszcze wszystkich tych stron. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tych wkrętek raczej nie da się zrobić samemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
nie wydaje mi się żeby trudno je się robiło.
wystarczy chyba jakaś szpileczka i samemu wykonany wzorek ale nei wiem jak to zrobić. nabić czy wwiercić czy jeszcze coś innego czy nabic i zagotowac albo upiec albo najpierw upiec a potem wwiercić xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Może i masz rację ale w sztyftach z tyłu jest takie jakby wgłębienie w srebrze by nie spadł baranek... Po prostu obawiam się że można je łatwo zgubić
![]() ps. te do telefonów sznureczki widziałam kiedyś w qunszcie jak zamawiałam Edytowane przez megusia1995 Czas edycji: 2010-07-02 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
wkrętki można chyba najtaniej kupić na allegro u sprzedawcy borys78 (jak dobrze pamiętam) lub znaleźć po prostu artykuły z napisem kalait. wejść w stronkę artykułu i kliknąć więcej przedmiotów sprzedającego. on ma wkrętki, które nazywają się sztyfty a najlepsze są takie do wklejania, gdyż łatwiej je do modeliny przyczepić, a nie takie z główką. jak dobrze pamiętam to w jednej paczce za 1zł jest 30 sztuk. więc samemu sie nie opłaca robić. inne półfabrykaty można też u niego dostać. polecam sprzedawce. już 2 razy u niego zamawiałam i nie zostałam oszukana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za informacje, pewnie niedlugo zloze u tego pana jakies zamowienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.