![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pokój w kolorze fioletowym
Na początek chciałabym się przywitać bo na forum jestem od niedawna
![]() Nie będę zbyt orginalna- mój problem polega na tym, że nie mam pojęcia jak urządzić pokój. Ściany są fioletowo-białe (tapeta natryskowa, dołączam fotkę) a na podłodze panele. Jedynym "stałym elementem" w pokoju jest szafa z rozsuwanymi drzwiami, która zajmuje prawie całą ścianę. Aktualnie mam w pokoju narożnik w kolorze pomarańczowo-brązowym, który zostanie zastąpiony "czymś" nowym i dosyć dłuuugie biurko, które też zostanie przerobione. Pozostaje mi tylko zapytać: jaki kolor łóżka/ sofy będzie pasował? jaki kolor dodatków? Może zaproponujecie jakieś projekty? Podobają mi się przeróżne style i jestem otwarta na propozycje ![]() Podoba mi się np. ten pokój -> http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=3949242 Mam nadzieję, że właścicielka zdjęcia nie pogniewa się, że go pokażę (fotkę znalazłam w którymś wątku o urządzaniu pokojów, nie pamiętam w którym bo trochę tego było ![]() Z góry wielkie dzięki za wszelkie propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Fioletowy pokój- jak urządzić?
ja jak zwykle niewiele będę mówić, bo się nie znam (;
podrzucę tylko kilka zdjęć, może posłużą za inspirację... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Kanapa na ścianie, na której znajdują się drzwi. Mały stolik, może jakiś fajny kufer znajdziesz- posłuży za schowek i za stolik. W rogu narożne biurko- zrobi się więcej miejsca. Możesz dać dodatki w kolorze malinowego różu, oliwkowej zieleni, neutralnego beżu, delikatnie pomarańczowym lub szarym, ale odcienie i kolory lepiej sprawdzać namniejszych kawałkach materiału w określonym kolorze przykładając do ściany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jakie kolory pasują do fioletowego?
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kolory jasne, pastele. Moja coreczka ma pokoj w kolorze fioletu meble w tym pokoju sa sosnowe. Wszystko ladnie sie eksponuje
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja planuję pokój fioletowe ściany, seledynowe meble (takie mam), białe i złote dodatki.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny sporo propozycji kolorystycznych Ci już wrzuciły, to ja dodam projekt poprzestawiania mebli - bardzo łysy, ale nie mam w tym programie żadnych ciekawych bibliotek dodatków - będziesz musiała użyć wyobraźni. Nie mogłam też zmienić koloru ścian ani podłogi, a meble są tylko przykładowe - osobiscie uważam je za okropne
![]() Jeżeli narożnik chciałabyś zastąpić wygodnym łóżkiem i o ile oczywiście śpisz w tym łóżku sama - to postaw je wzdłuż ściany. Ma wymiary spore, bo ok. 160 na 200 cm, a jak widzisz zmieści się jeszcze komoda na bieliznę. Szafę dałabym na ścianę obok drzwi, zrezygnowała z narożnego biurka na rzecz zwykłego prostokątnego i postawiła je tak, aby okno bylo z lewej strony - jeśli jesteś parworęczna i sporo piszesz, będziesz miała dobre naturalne światło do pracy. Obok biurka daj regał - na książki, szpargały i inne takie - tak abyś miała je pod ręką w czasie pracy. Nad biurkiem możesz też powiesić długie półki lub jakieś fajne kolorowe grafiki. Wydaje mi się, że w ten sposób troche oddzielisz spanie od pracy/nauki, a przy tym lepiej wykorzystasz przestrzeń w pokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim biel i jasny róż.
Zielonego (seledynowego) bym unikała, pod warunkiem, że chcesz mieć 'romantyczny' pokój. Bo zieleń ożywi go trochę, to też zmieni się nastrój. Pamiętam jak malowałam swój pokój, kiedyś miałam właśnie seledynowe ściany, a malowałam na fioletowy (jasny). Ładne było połączenie tych kolorów, ale jak wspomniałam, było bardzo 'żywo' ![]() osobiście ograniczyłam się do bieli i fioletu. Z dodatkami jasnego różu (ale to już wyposażenie). A do tego doszła seria mebli z Ikei, te takie czarne metalowe, jeśli bywasz w tym sklepie to na pewno wiesz o które chodzi. Pasują idealnie wbrew pozorom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ather mogłabyś załączyć takie kolory o których myśliś bo ja niebardzo "widze" te kolorki
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma jednak inny gust, i co innego nam się podoba ![]() Jak tylko znajdę (a poszukam) jakieś zdjęcia, ktore odzwierciedlą to co chcę przekazać na pewno załączę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mi sie podoba 5 zdjecie
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Kiedyś bardzo dużo naczytałam się o tym jakie kolory pasują do fioletowych/liliowych/wrzosowych ścian.
Do takiego koloru pasują (tak mówią dekoratorzy) beżowe kanapy i ogólnie tego typu kolorystyka. Ale ładnie ten kolor kompnuje się z czerwienią. Ja mam czerowne skórzane łóżko i super wygląda ono na tle tej ściany. Niebieski też wygląda spoko, mam właśnie niebiesko-fioletową rolkę którą się nakleja pod sufit na zakończeniu tapety i też fajnie to wygląda. A tak poza "pokojowymi" sprawami, bardzo często widuję połączenie fioletu z kolorem żółtym, więc można popróbować. Wszystko też zalezy od tego jakie Ty lubisz kolory. Poza fioletowym oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
girlish dzięki za wyczerpujaca kolorystyke
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
![]()
Fiolet ładnie i nowocześnie prezentuje się z pomarańczowym i szarym kolorem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najbardziej pasuje zieleń(tak jak inne forumowiczki mówiły)i pomarańcz,jeżeli nie chcesz mieć romantycznego pokoju.Możesz też poczytać coś na:http://room-for-teen.blog.onet.pl/2,...-01,index.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
![]()
pomóżcie mi mam pokój w kolorze fioletowym a regał olcha!!! Jakie dodatki do tego???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
bardzo proszę o pomoc, nie mam zielonego pojęcia jakie dodatki do tego i w jakim kolorze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz mi powiedziec w jakim programie robisz tak fajniutkie wizualizacje. Będe bardzo wdzięczna!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dot.: pokój w kolorze fioletowym
Najbardziej podoba mi się połączenie fioletu z jasnymi pastelami albo z kolorem białym i do tego jasne drewno (jak Twoja podłoga) - taki delikatny, romantyczny efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!...ja wybrałam do swojego pokoju, ściany w kolorze śliwki węgierki i kwiatu lotosu, do tego skórzany beżowy naroznik, meble- black red white/ ciemny brąz....do tego pare kolorowych poduszek i biały dywanik, a efekt oceńcie same (za parę dni porobię dla was fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Mam taki problem... Mam na jednej scianie filetowa tapete w kwiatki i nie bardzo wiem jaki dobrac drugi kolor scian? Co myslicie o kolorze w zoltym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
A jaki kolor mają te kwiatki na tapecie? Jaką masz kanapę, meble - to wszystko jest ważne.
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
no to tak... kontury kwiatkow sa srebrne.. meble mam bezowe i kanape brazowo-zolta...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
w tym przypadku może niech te ściany będą żółte - nie możesz już więcej kolorówe tam wprowadzać, bo są już fiolet, beż, brąz, żółty, srebrny. Za dużo jak na takie pomieszczenie. Zazwyczaj wprowadza się do pomieszczenia 3 kolory - tak jest najbezpieczniej.
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Przepraszam że tak długo to trwało...
![]() Oto i moj pokoik/ choć jeszcze nie dokończony:p i pusty coś troszke;o ale to tylko dodatki;D pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam pokoj w wymiarach mniej wiecej 4,5m na 2m. W pokoju bede miala jedynie biurko z takich cegieł komode i łóżko oraz dodatki do kolorów z którymi własnie mam problem, Chciałabym zielony(oliwkowy limonkowy) z czyms połączyc, mysłam ze moze z fioletem albo brązowym chciałabym cos takiego własnie oryginlnego co pasowałoby do tego biurka z cegieł(załączam linka do niego na koncu). Na scianie chciałabym miec rowniez jakis fajny wzorek i z pewno scia beda na nich zdjęcia. Jedna ściana ta dłuższa ma okno z wyjscie na balkon. Podajcie jakies pomysły, prosze ![]() http://www.urzadzamy.pl/style-urzadz...t,5442_866.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.