![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kolejna moja próba. Czy dam radę? Zaczynam 1.01.2011.
Witam,
postanowiłam dołączyć tu do Was moje Drogie Wizażanki i mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się schudnąć. Niestety mam do schudnięcia maaasę kilogramów a mianowicie 30 ale mam sporą mobilizację ponieważ chce się zmienić- dla siebie samej bo moja samoocena jest bardzo niska a nawet bym rzekła przerażająco! Mam mnóstwo kompleksów a największym jest waga, grube łydki i... rozstępy. Oczywiście ja sama do nich doprowadziłam swoje ciało 2 lata temu kiedy to w ciągu roku przytyłam 10 (!) kg. Teraz wraz z nowym rokiem- nowe postanowienie. Schudnę, zmienię się, nabiorę więcej wiary siebie. Mam nadzieję, że mi się uda. Choć będzie ciężko bo strasznie lubię słodkości i inne takie :P Jeszcze nie znalazłam odpowiedniej diety dla siebie. Czy mogłabym liczyć na jakąś poradę z Waszej strony?Chciałabym zaznaczyć, że chcę schudnąć w przeciągu 7/8 miesięcy. Wychodzi na to, że 4 kg miesięcznie. To wyjdzie jakieś 28 kg mniej ale nawet ta suma by mnie zadowoliła ![]() ![]() A więc moje Drogie, kto razem ze mną zacznie od początku roku ? ![]() A może znajdzie się ktoś ze Szczecina bądź bliskich okolic kto miałby ochotę na wspólne ćwiczenia? ![]() No cóż, mam nadzieję, że ktoś chętny do pomocy i do zmiany siebie od Nowego Roku się znajdzie. Pozdrawiam Was cieplutko! Oluszja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolejna moja próba. Czy dam radę? Zaczynam 1.01.2011.
Cytat:
Dlaczego od nowego roku, a nie od dziś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
proponuję zacząć od dziś zacząć mniej jeść, 5 małych posiłków dużo napojów niegazowanych czy też wody, herbata zielona, czerwona. więcej ruchu. ja wiem, że święta i w nie można sobie pofolgować
![]() 4 kilo na miesiąc to dużo, na początku może i uda ci się taki wynik ale później nie koniecznie. z czasem kilogramy ciężej się gubią. Edytowane przez happys Czas edycji: 2010-12-19 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
po czerwonej biegasz na siusiu dlatego musisz dużo pić innych napojów, żeby się nie odwodnić, a zielonej nie pijam bo nie lubię ale też w jakiś sposób wspierają odchudzanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja mogę Ci zaproponować dołożenie do swojej wybranej diety słodkości z przepisów dr. Dukana - o ile tej diety nie wybierzesz (mnóstwo przespisów jest na wątkach dukanowskich i przepisowni). Skoro je tak bardzo lubisz, na pewno posłużą Ci w chwilach słabości.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To, że zjesz deser bez cukru na bazie produktów odtłuszczonych nie znaczy, że Twoje kg nie będą spadać. To rozsądna dieta, ja do te pory, przez 2 miesiące schudłam 8 kg. Niejedna wizażanka u nas zrzuca, 10, 20 kg. Ja oczywiście nie namawiam do wybrania akurat tej diety, decyzje musisz podjąć sama. ![]() ![]() ![]() Masz trochę czasu do stycznia, także poczytaj, rozejrzyj się. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja tez znam dziewczyny, ktore naprawdę szybko schudły na diecie Dukana... ale ja nie umiem wytrzymac na samych rybkach mięsie i serkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam:P
Ja też byłąm na Dukanie, jednak nie była to dieta dla mnie, chudłam bo chudłam.. ale byłam strasznie osłabiona nie miałam kompletnie sił an ćwiczenia, i wytrwać cała ta diete żeby wszytko było wporzadku tak jak trzeba byłoby chyba mega wyzwaniem dla mnie. pop z atym niesamowicie zmieniła mi smaki, nie mam ochoty na jedzenie jak jadałam wczesniej;/ No i odstawiłam ja, nie tylko z tych powodów, ale miałam mase problemów rodiznnnych, itp generlanie osobistych i dieta to była ostatnia rzecz o jakiej myślałam, no i już wiem że odstawienie jej w 2 fazie nie jest wskazane bo przytyłam z nadwyżką ![]() I teraz twierdze że najlepszym sposobem jest MNIEJ ŻREC ![]() ![]() ![]() A co do 4kg na miesiac na poczatku oczywiscie że wykonalne i motywujące ale uwierz ze z czasem 4 kg w miesiac nie będa takie proste... bo im mniej do zrzucenia tym trudniej...;/
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Czy mogę sie dołączyć?? ja waże 76 kg przy wzroście 165 cm... strasznie przeszkadza mi brzuch.... i ramiona.. nogi potrafie zaakceptowac..;/
Także chciałabym coś w sobie zmienić.. Chciałabym zrzucić tak ok 15 kg.. tlko tyle potrzebuje do pełni szczescia ![]()
Edytowane przez katr Czas edycji: 2010-12-21 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też chciałłabym się przyłączyć do odchudzania bo generalnie to już nie raz próbowałam i nie raz poległam na polu walki z fatem i zbędnymi kg ![]() Moja waga wynosiła 78 kg ale troszkę się wzięłam za siebie od pażdziernika i teraz ważę 71kg. Chciałabym schudnąć jeszcze 10 kg.Jestem nastawiona na odchudzanie.Razem damy radę! ![]() p.s nie polecam diety dukana bo koleżanki w pracy się odchudzały i owszem schudły.Tylko po wyjsciu z diety miały efekt jojo plus 10kg! ![]() Edytowane przez Katuszkaa Czas edycji: 2010-12-26 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Również chętnie się dołączę z tym, że ograniczę jedzenie od jutra a nie od 1 stycznia. Wiem, że przez święta na pewno nie uda mi się schudnąć, ale chciałabym chociaż nie przytyć! A od 1 stycznia wystartować już pełną parą. Nie wiem dokładnie ile ważę, bo waga została w miejscowości gdzie studiuję, w każdym razie około 80 kg
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
W takim razie trzymajmy sie razem.. ja chyba zaczne jeszcze cos ze soba robic w czasie świat... nie chce przytyć
![]() Piszcie jakie postępy, i jak planujecie swoje odchudzanie
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja sie z checia przylacze
![]() Moj cel to 5 kg, obecnie 57 kg, chce wrocic do swojej wagi, czyli 52 kg, bo nie mieszcze sie w swoje rzeczy. Moj plan to odpowiednia ilosc kalorii, zdrowe odzywanie oraz cwiczenia. Glownie rowerek stojący ![]() Moze zrobmy w pierwszym poscie rozpiske, wzrostu, obecnej wagi, oraz wagi upragnionej i bedziemy robily update widzac kto ile zrzucil, mobilizujac sie nawzajem ![]() Na swieta planuje diete 1500 kcal, zeby jeszcze wyzej mi waga nie podskoczyla ;] Slodyczom, fast foodom, smazonym potrawom mowie 'papa'! Gotowane jedzonko, miesko z grilla, warzywa, owoce, Wasa, bialy serek, to moj przepis na chudniecie! ![]()
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 Edytowane przez Chloestic Czas edycji: 2010-12-22 o 01:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() -zero chipsów, słodyczy (no może jeden batonik na tydzień:P) - kontynuacja picia czerwonej,zielonej herbaty oraz wody(akurat z tym nie ma problemu ![]() - dobrze zbilansowane posiłki -basen raz jak się uda czasowo dwa razy w tygodniu - i na dobry początek ćwiczenia schudnij w 30 dni z Jillian Michaels Myślę ( jeśli oczywiście przyjmiecie mnie do swojego grona), że poprzez wspólna motywacje razem damy radę osiągnąć nasze większe i te mniejsze cele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja od siebie mogę dorzucic kilka rad... A wiec po pierwsze co najmniej 2 litry wody niegazowanej dziennie, pij zieloną i czerowną herbate (ok. 3 kubki dziennie), 5 małych różnorodnych posiłków, co do owoców trzeba sie niestety ograniczyc do dwóch dziennie ( tak zalecał mi lekarz). Musisz zrezygnowac z białego pieczywa, makaronu ryżu itd. Bezwzgledny zakaz spozywania słodyczy, słodkich i gazowanych napoi (rozpychają żołądek). Pomocne jest tez picie rozcieńczonego octu jabłkowego ( 2 małe łyżeczki na szklankę wody) przed każdym posiłkiem, oraz spożywanie posiłków doprawionych pikantnymi przyprawami co znacznie przyspiesza metabolizm. Ważne jest zeby nie sugerować sie tylko kaloriami produktów a przede wszystkim ich indeksem glikemicznym. Cała dieta powinna uzupełniona być cwiczeniami ( z własnego doświadczenia wiem ze skuteczne jest bieganie, skakanie na skakance, robienie brzuszków i wykonywanie 6 weidera) No i najwazniejsze 30 kg w 8 miesiecy to dużo. Taką nadwagę zrzuca sie latami. Wiadomo przecież że nasz organizm nie jest zaprogramowany jak maszyna że chudnie sie 1 kg tygodniowo. Nie ma co się oszukiwać czesto zdażają sie przestoje w chudnięciu. Dlatego jezeli chcesz zmienic swoją sylwetkę na długo swoją diete trakruj jak zmiane nawyków żywieniowych a nie jako dietę odchudzającą. I tak na marginesie po co czekac aż do nowego roku?!?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ok. ja również bardzo chciałabym dołączyc. mam dobre doświadczenia z grupami na wizażu, ostatnio udało mi się schudnąć 4kg z tym, ze później wątek się rozpadł no i się wszystko posypało...
obecnie ważę 69kg, wymarzone jest 63. niby nie dużo, ale... zaczynam ograniczać się już od dziś, jednak tak na 100% od Nowego Roku. Na mnie dobrze działają postanowienia noworoczne. ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Ja swoje nawykli zywieniowe zmieniłam od 13 grudnia... i trwam.. codziennie ćwicze bardzo dużo, hula hop 30-40min, 8Abs, 1,5h siłownia(bieznia i orbitrek) a jak nie to rowerek od 60min do 2h zależy ile czasu... i nic nie chce drgnąć;/ dawniej wystraczylo że 3 dni mneij jadłam i miałam mneijszy brzuch, po tygodniu to woda schodizła, a teraz przy hormonach, tj. tabletkach nei mogę schudnąc;/
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
fajnie, coraz wiecej nas
![]() trzeba tylko jakos swieta przezyc :p
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ale super, ze jest nas tu coraz więcej
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja też mogę do Was dołączyć?
Też jestem już na jednym wątku, ale coś tam przymiera, a tutaj nie zaszkodzi też zaglądać ![]() Ja przy wzroście 164cm ważę jakieś 71kg. Odchudzanie właściwie już zaczęłam, ale i tak jestem na starcie, dopiero udało mi się zrzucić 2kg, no zawsze coś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
im wiecej nas, tym lepiej i wieksza mobilizacja
![]() ja oczywiscie skusilam sie dzis na pierniczka do kawki, ciezko mi odmowic, gdy leza na stole i tak ladnie na mnie patrza, najgorsze, ze sama je tam wystawilam ![]()
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Jeżeli pozwolicie to się dołączę. Mam na imię Justyna, przy 171 cm ważę 78 kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam!
Coś tutaj ciicho ![]() Jak to przy sobocie ważenie dzisiaj było. I 70.9kg. Pół kg w dół, noo zawsze coś ![]() Jak tam po wczorajszej kolacji? ja przyznaję się bez bicia, że pochłonęłam mnóstwo żarełka, ale no, troszkę się też pilnowałam, więc nie jest znowu tak źle ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Gratulację niby pół kilo, ale to zawsze o pół kilo mniej do zrzucenia
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
kto sie w swieta odchudza!!! :P
ja sie na razie nie waze, ale generalnie wczoraj sobie pozwolilam na male co nieco ;] dzis zaczelam od Wasy, na razie skusilam sie na jedna czekoladke, obiadek bedzie malo kaloryczny, miesko z grilla...no i kaczuszka z jablkiem od poniedzialku planuje diete oczyszajaca, za za tym idzie start mojej diety nie wiem jak Wy, ale mam ochote na dobrego drineczka, o!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ciężko... ale nie było tak źle. dzisiaj jadłam praktycznie tylko sałatkę, bo jestem wege i wszystkie mięsiwa odpadają. tylko żeby tych deserów nie było...
tak sobie myślę, żeby zacząć praktykować regularne chodzenie na basen. bo kiedys biegałam, ale teraz tak zimno... i w rezultacie nic nie robię ![]() znacie może jakieś sprawdzone ćwiczenia na kręgosłup? bo coś mi ostatnio odmawia posłuszeństwa... nie można drineczków! alkohol jest mega kaloryczny, już i tak będzie sylwester. ![]()
69,0 ![]() 68 67 65 64 63 ![]() Edytowane przez Lara39 Czas edycji: 2010-12-25 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.