Czy umiecie się pakować? :> - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-19, 23:03   #1
Afra86
Zakorzenienie

Czy umiecie się pakować? :>

ano ?

mozna rzecz- a coz w tym trudnego?

a ja rzekne, ze dosyc trudna czynnosc moze byc

Okres wakacji, tralalala, pakowanie itd.
i wlasnie, czy po zapakowaniu, wg Was wszystkiego co NAJPOTRZEBNIEJSZE dacie rade uniesc walizkie? Czy tez zaczyna sie ubijanie walizki, i mamroczenie pod nosem - " no zamkniiiiiiij sie, blagam " ?

a moze ,gdy slyszycie - czas pakowania!
stoicie bezradnie i w panice rozgladacie sie, co wlasciwie ze soba zabrac?

Czy w trakcie wakacji, nie dochodzicie do wniosku- "po co ja to wszystko tachałam?"

Czy tez calkiem sprawnie radzicie sobie z pakowaniem i zbyt duzo tobołków nie macie?
Stary 2008-07-19, 23:18   #2
Claire
Zadomowienie

GG do Claire
Dot.: Czy umiecie się pakować? :>

Ja mam z tym straszny problem :O Nie umiem wybrać najpotrzebniejszych rzeczy i kompletnie się w tym gubie... Jutro wieczorem wyjeżdżam w góry, więc będzie powtórka z rozrywki

http://w-metrze-czy-w-swetrze.blogspot.com/

WYMIANKA

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311606

Nowy wątek !!

Claire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 23:22   #3
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Właśnie, ja też nie wiem co będzie najpotrzebniejsze, dlatego zwykle zabieram za dużo rzeczy
czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 23:30   #4
Bridget
Zakorzenienie

umiemy
na szczęście są teraz walizki na kółkach, więc i taszczenie łatwiejsze.
no ale zależy gdzie się jedzie. i na ile

kosmetyczka i tak będzie najcięższa

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 23:36   #5
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bridget Pokaż wiadomość
kosmetyczka i tak będzie najcięższa
oj taaaak
Stary 2008-07-19, 23:42   #6
AryaxD
Wtajemniczenie

Takie swoje rzeczy podręczne, kosmetyki to jak najbardziej.

Ale co do ciuchow...Nigdy nie mam do teog głowy, wiec zawsze pomaga mi mama ( jak dobrze czasmai mieszkac z rodzicami ! ) , tzn. mówi co powinnam wziąć .Sama się kilka razy pakowałam i wyszlo tak, że nie wzięłam czegos, co bym potrzebowała, a innej rzeczy wzięlam 2 razy za dużo
Stary 2008-07-19, 23:52   #7
moee
Zakorzenienie

a ja umiem , naumialam sie jakis czas temu

3 dni przed wyjazdem juz leza moje rzeczy poukladane w kosteczke i czekaja na wrzucenie do walizki , co wiecej wiem co chce zabrac , jeden rzut w szafy i tadam moee spakowana , mieszcze sie zawsze
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 23:55   #8
Afra86
Zakorzenienie

moee, podziwiam

ja w sumie często i gęsto podrozuje, ale to raczej wyjazdy gora do dwoch tygodni. Wtedy z pakowaniem ni ma problemu
teraz szykuje mi sie dluzszy wyjazd w rozne miejsca i choleska ledwo walizke moge uniesc
Stary 2008-07-19, 23:56   #9
olenqua
Raczkowanie

Niby umiem się pakować, wszystko zawsze ułożone w porządeczku, buty na spodzie, ręczniki i ciuchy w kosteczkę...Jednak mi "wszystko się przyda", więc do mojego bagażu potrzebna jest silna, męska ręka W trakcie wyjazdu okazuje się, że jednak nie potrzebowałam tylu rzeczy - potrafię użyć jedynie połowy z tego, co spakowałam. Nie wiem po co tyle ze sobą tacham, przecież nie będę się przebierać trzy razy dziennie W sierpniu znów wyjeżdżam, zobaczymy czy w tym roku coś się zmieni

Porzucam Mel B!
Tiffany Rothe Workouts - start: 19.08.2013
olenqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 23:57   #10
stargazer
Rozeznanie

Z reguły nie ma z tym problemu. Jestem bagażową minimalistką. Ponieważ nie znoszę dźwigania (a przeważnie muszę dźwigać osobiście), biorę jak najmniej rzeczy i czasem zdarza się, ze o czymś zapomnę. Ale nie jest to wielki kłopot, gdyż wszędzie są jakieś sklepy
Stary 2008-07-20, 00:06   #11
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
a ja umiem , naumialam sie jakis czas temu

3 dni przed wyjazdem juz leza moje rzeczy poukladane w kosteczke i czekaja na wrzucenie do walizki , co wiecej wiem co chce zabrac , jeden rzut w szafy i tadam moee spakowana , mieszcze sie zawsze
Mam dokładnie to samo. Do tego jeszcze sobie zapisuję na kartce, co już włożyłam do plecaka, żebym potem była pewna, że wzięłam wszystkie potrzebne rzeczy.

I generalnie ograniczam się do najpotrzebniejszych. Lata obozów harcerskich nauczyły mnie, że to, co zląduje w plecaku, wyląduje następnie na moim garbie i będę musiała dać radę.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-20, 07:41   #12
Flofferek
Zakorzenienie

umiem do czasu gdy nie poslucham czyjejs rady, np. mamy = nie bierz tego i tego bo i tak nie zalozysz, wez cos innego, oczywiscie jakbym wziela to bym latala...

nie ma problemu z pakowaniem sie dzien czy dwa przed (ostatnio jechalam na 10.dniowa wycieczke za granice i tak odkladalam pakowanie do ostatniej chwili, dzien przed wyjazdem poszlam na impreze, wrocilam po 2 czy 3 i dopiero zaczelam pakowac, a mialam wstac ok.5 ale wszystko zawdzieczam liscie). oczywiscie zawsze robie liste, przegladam caly pokoj i lazienke i wypisuje, a pozniej w trakcie pakowania wywalam czesc rzeczy.
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 07:49   #13
Chii1986
Zakorzenienie

Uwielbiam się pakować robię liste co mam zabrać tylko pakować się nie umiem...a może umiem ale nie umiem zabrać mało najpotrzebniejszych rzeczy...

najgorzej jeśli chodzi o ciuchy i kosmetyki, nie mogę się zdecydować, które bikini zabrać wiec biorę trzy, zamiast paru bluzek biorę o 5 wiecej,zamiast jednych perfum biorę wiecej bo nie wiem których bede chciała tam używać..tłumaczę sobie to wszystko tym,że "nigdy nic nie wiadomo" a może bedzie tam jakaś imreza wiec trzeba zabrać też imprezowe ciuchy itp... chociaż dobrze wiem,że tak nie bedzie.. mimo to muszę mieć balsam zwykły, balsam z drobinkami itp... po co mi to.

w rezultacie na wyjazd na 3 noce zawsze mam duuużą torbę podróżną...usprawiedliwia mnie trochę fakt,że dużo miejsca zawsze mi zajmują reczniki, suszarka itp...ale to słabe usprawiedliwienie

z drugiej strony widzę tego plusy- tylko ja na wyjeżdzie mam leki, plastry, nożyczki, ściereczki itp. niby to można kupić ale po co tracić pieniądze.
Poza tym zazwyczaj zabieram też sporo jedzania bo na miejscu zazwyczaj jest dużo drożej.
Stary 2008-07-20, 08:01   #14
ilo16na
Zakorzenienie

Nie umiem

Acha opowiadam jak sie spakowalam rok temu do WAWKI
Zalozenie wyjazdu bylo jak teraz min. tydzien gora 2 lub 3.
Wzielam tyle kosmetykow ze szwagier musial niesc bo mi bylo za ciezkie
A wiec kosmetykow byly 3 torebki(po jaka choinke ja wszystko bralam)
Mialam wszystkie lakiery do paznokcie i 3 szampony..
Jak mnie siostra zobaczyla to sie spytala czy tu zostaje do konca roku
I mialam 4 pary butow + 3 pary japonek(chyba zglupialam)
I 4 pary spodni.
Wiec ubran byly 3 torby.

A wiecie ile tam bylam?Poltora tygodnia(bo sie kasa skonczyla zbyt szybko i wrocilam

Przekopiowalam z innego mojego watku

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 08:04   #15
Adkara
Zakorzenienie

Najpierw robię listę co mam zabrać, ze 2-3 dni przed planowanym wyjazdem wszystko wyjmuję i układam i ewentualnie dokładam coś o czym zapomniałam Ale tak naprawdę zawsze mam dużo rzeczy do spakowania i zawsze wszyscy się śmieją, że cały dom zabieram Ale wolę wziąć jakieś jedzenie typu makarony, zupki chińskie, jakieś ścierki, cukier itd. Bo po co kupować na miejscu?
Adkara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 08:39   #16
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Wydaje mi się, że umiem. Może to głupie ale kilka spontanicznych wyjazdów z TŻ mnie tego nauczyło. Było tak, że załóżmy jechaliśmy w 5 osób na 3-4 dni nad morze i musiałam spakować się w plecak. Zawsze miałam wszystko co mi potrezbne i nauczyłam się nie brać zbędnych rzeczy.
Stary 2008-07-20, 08:53   #17
laylaaa
Zakorzenienie

umiem. zawsze zależy mi na tym, żeby bagaż był lekki.
robię też tak, że na wyjazd zakładam rzeczy, które zajmują dużo miejsca (czyli długie spodnie, sportowe buty które chcąc nie chcąc trzeba zabrać, grubszy sweter na ramiona itp)
na 2 tygodniowy wyjazd np nad morze spokojnie wystarczą mi 2 pary długich spodni, 2 krótkich, jedna spódnica, kurtka, 2 sweterki, sportowe buty, japonki, jedna para balerinek, najwięcej oczywiście zabieram topów i bluzek które za wiele nie ważą i zawsze gdzieś się je upcha. jeszcze się nie zdarzyło, żeby czegoś mi zabrakło (poza szczoteczką do zębów o której zaaawsze zapominam).

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 09:17   #18
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

z ubraniami nie mam problemu- biore minimum potrzebne. GORZEJ Z KOSMETYKAMI. z tym to mam do konca problem- co wziac, co zostawic, co sie przyda a co nie.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 09:17   #19
andziuchna
Zakorzenienie

ja nie umiem... zawsze nabiore sto tysiecy ubran ktorych i tak nie wloze... ba- nabiore ciuchow ktorych w ogole nie nosze ale na szczescie przynajmniej nie zawsze musze ciagac torby sama (walizki sie jeszcze nie dorobilam_

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-20, 09:18   #20
pink69
Zakorzenienie

Potrafię,ale muszę mieć dostatecznie dużą torbę
Wiem,że nie ma sensu brać zbyt wielu ciuchów z praktyki,wakacje to dla mnie odpoczynek,więc głównie biorę dresy,minimum kosmetyków (w wypadku jakiegoś koncertu w danej okolicy itd),maksimum książek i już

Co do krótszych wypadów polecam taką metodę : Wyobrażajcie sobie co po kolei robicie np u tż w domu gdy idziecie na noc. Prysznic ,mycie włosów (szampon) ,myję zęby (szczoteczka) ,czeszę włosy (szczotka) i tak dalej

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 09:20   #21
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Potrafię,ale muszę mieć dostatecznie dużą torbę
Wiem,że nie ma sensu brać zbyt wielu ciuchów z praktyki,wakacje to dla mnie odpoczynek,więc głównie biorę dresy,minimum kosmetyków (w wypadku jakiegoś koncertu w danej okolicy itd),maksimum książek i już

Co do krótszych wypadów polecam taką metodę : Wyobrażajcie sobie co po kolei robicie np u tż w domu gdy idziecie na noc. Prysznic ,mycie włosów (szampon) ,myję zęby (szczoteczka) ,czeszę włosy (szczotka) i tak dalej
no tak ale dochodzi potem jeszcze u mnie- odzywka do wlosow, serum, potem jakies kremy balsamy... wierz mi ze jest tego duzo, chociaz staram sie ograniczyc
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 09:33   #22
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 09:38   #23
Konto usunięte

ja jak bylam tydzien nad morzem wzielam wszystkiego w sam raz, czasem moze wydaje sie to dziecinne, ale prosze o pomoc mame-zeby obiektywnym okiem spojrzala czego jest za duzo
Stary 2008-07-20, 09:40   #24
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

U mnie najgorzej z logistyką. Co wziąć to zazwyczaj wiem, ale powkładać to do torby, żeby się zmieściło i nie pogniotło to dla mnie czarna magia. Najczęściej sama układam wszystko na kanapie, a mój TŻ wkłada mi to do reklamówek i mnie pakuje Ma jakieś takie czarodziejskie zdolności zwiększania przestrzeni w torbie Jak sama musiałam ostatnio zapakować plecak, to rozwaliłam zamek
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 09:47   #25
agusiia69
Zakorzenienie

Ja umiem się pakować Dla mnie to żaden problem. Najpierw wyciągam wszystkie rzeczy, które chciałabym zabrać a potem je segreguje czy na pewno mi się dana rzecz przyda;-) Czasem biorę troszku więcej rzeczy w razie czego;-) A moja walizka zawsze się dopina Juz nie raz wyjeżdżałam więc mam wprawę w pakowaniu
Stary 2008-07-20, 09:48   #26
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
otóż to, wychodzę z tego samego założenia. poza tym czasem warunki nie pozwalają na jakieś czary-mary kosmetyczne. a już jak się jedzie na wakacje to się trzeba wyluzować

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mam to samo Czasami zajmuje mi to więcej czasu niż pakowanie

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 10:33   #27
pink69
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;8282844]no tak ale dochodzi potem jeszcze u mnie- odzywka do wlosow, serum, potem jakies kremy balsamy... wierz mi ze jest tego duzo, chociaz staram sie ograniczyc [/QUOTE]
Ja rozróżniam pielęgnację domową od wakacyjnej.Nie po to jadę się relaksowac żeby jeszcze 50 kremów wcierać.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-20, 10:43   #28
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

uwielbiam się pakować

kiedyś pakowanie było dla mnie problemem, bo wszystkiego brałam za dużo. teraz doszłam już do wprawy, wiem ile ciuchów jest mi potrzebne (w zależności od tego gdzie jadę, na ile i jak będę wypoczywać). otwieram szafę, robię listę i potem się pakuję. walizka na kółkach to wynalazek bogów chyba

z kosmetykami tak samo, w domu mam masę mazideł, a na wyjazdy zabieram tylko te najpotrzebniejsze, bez których się nie obejdę. kolorówka też minimalnie, mam taki swój żelazny zestaw i go zabieram na większość wyjazdów (maluję się tylko wieczorami, jak wychodzimy na imprezy).

za niedługo czeka mnie takie pakowanie, bo wyjazd się zbliża
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 10:56   #29
After eight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Ja rozróżniam pielęgnację domową od wakacyjnej.Nie po to jadę się relaksowac żeby jeszcze 50 kremów wcierać.
Dokładnie.

Potrafię się spakować. Zawsze sama noszę swój bagaż więc mogę ocenić, czy nie wzięłam czegoś w nadmiarze. I, szczerze mówiąc, uśmiecham się litościwie na widok osób które jadąc do lasu czy nad jezioro pod namiot ciągnąc ze sobą odżywki, balsamy i inne cuda.

A walizek nie uznaję. Wyłącznie plecak.
After eight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 11:19   #30
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja też mam problem typowo logistyczny. Bo poukładane rzeczy do zabrania mam już 3 dni wcześniej, wszystko elegancko złożone w kosteczkę, poukładane topy, spodnie, ręczniki, ale do plecaka/torby zawsze wkłada TŻ albo mama, bo oni zawsze zmieszczą więcej niż ja. Mają takie magiczne zdolności.
Ja nawet jak się pakuje w drogę powrotną, kiedy wiadomo, że ciuchy są już pogniecione i można upychać jak się chce, byle wlazło, to mam problem żeby zmieścić wszystko;/ Ale praktyka czyni mistrza - może w tym roku się nauczę.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości