|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Gabriiella
|
Jak znaleźć sobie koleżanki?
Hej dziewczyny. Czuje się dziwnie pisząc to ale... Nie wiem jak znaleźć sobie przyjaciółki lub chociaż koleżanki.
Miałam przyjaciółki w szkole, kontakty dawno się pourywały. Kiedyś próbowałam coś odnowić, ale się nie dało. Mieszkam na wsi, pracuje zdalnie i nie mam w pracy kontaktu za bardzo z ludźmi. Zapisałam się na zajęcia sportowe, ale tak się złożyło, że mam w grupie same starsze babki i nie iskrzy między nami. Nawet próbowałam zagadać do kogoś na basenie i nic. Brakuje mi babskiego towarzystwa, ale nie mam już pomysłu gdzie mogłabym kogoś poznać. Możecie mi doradzić?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak znaleźć sobie koleżanki?
W pewnym wieku nie jest łatwo o koleżanki. Spróbuj odnowić znajomości z dzieciństwa. Poza tym zobacz czy nie robią czegoś ciekawego w domu kultury albo jakimś centrum kobiet. Pomysł też czy nie masz jakichś rówieśniczek u siebie na wsi. Nawet jeśli przyjaźni z tego nie będzie, to chociaż czasem razem na spacer można wyjść i chwilę pogadać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nieprzyzwoita
|
a najbliższe miasto jak masz daleko? spróbuj poszukać na fejsie grup, które umawiają się na wspólne spędzanie czasu, bądź tematycznych - wspólne zainteresowania jednoczą ludzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po studiach poznałam fajne koleżanki: 1. w pracy 2. na wizażu ![]() Pewnie gdybym teraz poszła na zajęcia dla mam na siłowni poznałabym kolejne, bo zauważyłam, że mamy są bardzo towarzyskie, ale pewnie ta grupa Cię nie inetresuje ![]() Nigdy nie udało mi się poznać nikogo na siłowni ani na zajęciach baletu. Możliwe, że mogłabym utrzymywać bliższą znajomość i poznać więcej osób przez koleżankę z pracy, z którą mamy wspólne hobby, ale przestałyśmy się spotykać w sumie, bo ja aż tak nie potrzebuję ludzi. Jeśli masz jakieś hobby i poznasz kogoś, kto je dzieli to jest szansa na poszerzenie grona znajomych ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
on tired little feet
|
Jest dużo grup na fejsie łączących kobiety z różnych miast, na pewno znajdziesz coś w swojej okolicy, gdzieś na wizażu też są wątki do poznawania ludzi. Warto zajrzeć też na grupki poświęcone różnym hobby, często organizowane są spotkania albo można z kimś się zapoznać we własnym zakresie.
Zajęcia sportowe czy językowe moim zdaniem wcale nie są dobrym miejscem na poznawanie znajomych, większość ludzi przychodzi tam w konkretnym celu i po zajęciach szybko leci do domu czy pracy. Za to w internecie możliwości masz nieograniczone, imo to najłatwiejszy sposób gdy skończyło się już szkołę/studia a w pracy nie ma się możliwości poznania znajomych.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No ale jak poznać znajomych w internecie i gdzie? Tu na wizażu? Podam ci moje gadu-gadu napiszesz do mnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja poznałam na wątku o poznawaniu nowych osób w Warszawie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.