nienormalny listonosz - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 14:45   #1
duplo
Rozeznanie

nienormalny listonosz

Dzisiaj miałam okropną przygodę, którą postanowiłam opisać. Być może znajdą się chętne Wizażanki, które także podzielą się swoimi przeżyciami z listonoszami/pocztą.
Ponad tydzień temu wygrałam konkurs, w którym nagrodą była książka. Z racji tego, że nigdy nic nie wygrałam byłam przeszczęśliwa. Wracając dzisiaj z pracy mając nadzieję, że może w skrzynce zostało awizo, szybko wsiadłam do windy i pomknęłam na ostatnie piętro do mieszkania. Kiedy otworzyłam drzwi od windy wryło mnie w ziemię.. pod drzwiami leżała paczka z moją książką. Nie powiem już ile miałam szczęścia, że nikt jej nie zabrał. Jestem w lekkim szoku, to co zrobił listonosz jest nie do opisania.Wolę nie myśleć co by było gdybym zamówiła coś drogiego...
Najgorsze jest to, że czuję, że nawet idąc na pocztę nie uda mi się nic udowodnić temu listonoszowi. Z drugiej strony nie chcę wiedzieć co może się stać w przyszłości z moimi paczkami.
duplo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 14:49   #2
twizzy
Zadomowienie

Dot.: nienormalny listonosz

jak kiedyś wygrałam mini dezodorant to listonosz przynosił mi go przez 6 tygodni ,aż mnie zastał.Powiem szczerze ,że ta paczka była dla mnie mało warta -jakiś marny dezodorancik a mimo to zgodnie z przepisami doręczył mi go do rąk własnych .Myślę,że nie powinnaś tego tak zostawić,bo co będzie jeśli naprawdę ważną przesyłkę zostawi Ci na korytarzu

twizzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 15:00   #3
Skarfejs
Zakorzenienie

Moim zdaniem powinnaś iść z tym na pocztę. A czy przy odbiorze jakiejkolwiek paczki nie należy złożyć pokwitowania? Skoro zostawił paczkę pod drzwiami Twojego podpisu na pewno nie było więc myślę,że da się udowodnić winę listonoszowi.
Stary 2010-07-06, 15:03   #4
anoska
Zakorzenienie

najnormalniej w świecie powinnaś wybrać się na pocztę i złożyć skargę na listonosza. niechże się nauczy
Stary 2010-07-06, 15:27   #5
ever-dream
Wtajemniczenie

Jeśli książka została wysłana zwykłym listem (pewnie tak było) i nie mieściła się do skrzynki to listonosz zostawił pod drzwiami Głupio zrobił, ale przesyłka nie była ubezpieczona więc jakby zaginęła to i tak poczta za nic nie musiałaby odpowiadać.
Stary 2010-07-06, 15:38   #6
duplo
Rozeznanie

I tu właśnie leży problem, była to zwykła przesyłka. Chyba sobie nie będę zawracała tym głowy. Mam tylko nauczkę, żeby zawsze zamawiać rzeczy z pokwitowaniem. Z ta książką to akurat trochę wina ,,fundatora nagrody''. Całe szczęście, że zdążyłam. Czy wy też miałyście jakieś ciekawe przejścia z listonoszami? Twizzy masz super listonosza. Zazdroszczę!
duplo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 15:38   #7
TOMORROW
Zakorzenienie

ale bym się wkurzyła, aż się zdenerwowałam od samego czytania-migiem na skargę!
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-06, 15:39   #8
Madam Coco
Rozeznanie

Ja miałam kilka razy taką sytuację, tyle, że mam pojemną skrzynkę i nie wrzucał tam rzeczy droższych. Kilka razy taka sytuacja też się zdarzyła mojemu bratu, ale on tego tak nie zostawił i upomniał listonosza - kulturalnie, ale upomniał. Od tej pory listonosz zostawiał mu zawsze awizo. Idź na pocztę i upomnij listonosza, oni wiedzą kto danego dnia miał jaki rejon, więc dojście do tego kto to był będzie banalnie proste

Ja mam z innej beczki pytanie, podłączę się, bo nie chcę zakładać specjalnie po to nowego wątku. Wczoraj spotkała mnie taka sytuacja, że odbierałam paczkę mojemu bratu, miałam awizo, łączy nas wspólne nazwisko i adres zameldowania. Pan na poczcie zapytał się mnie kim jestem dla mojego brata, więc mu odpowiedziałam. Myślałam, że będzie jak zwykle w takiej sytuacji (często mu coś odbieram), że przy moim podpisie będzie napisana adnotacja o treści "odbierała siostra". Ale wczoraj widziałam, że spisał mój numer dowodu osobistego? Czy miał prawo to zrobić?
Stary 2010-07-06, 15:40   #9
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duplo Pokaż wiadomość
Ponad tydzień temu wygrałam konkurs, w którym nagrodą była książka. Z racji tego, że nigdy nic nie wygrałam byłam przeszczęśliwa. Wracając dzisiaj z pracy mając nadzieję, że może w skrzynce zostało awizo, szybko wsiadłam do windy i pomknęłam na ostatnie piętro do mieszkania. Kiedy otworzyłam drzwi od windy wryło mnie w ziemię.. pod drzwiami leżała paczka z moją książką. Nie powiem już ile miałam szczęścia, że nikt jej nie zabrał. Jestem w lekkim szoku, to co zrobił listonosz jest nie do opisania.Wolę nie myśleć co by było gdybym zamówiła coś drogiego...
Najgorsze jest to, że czuję, że nawet idąc na pocztę nie uda mi się nic udowodnić temu listonoszowi. Z drugiej strony nie chcę wiedzieć co może się stać w przyszłości z moimi paczkami.
Koniecznie idz na poczte i to zglos, zachowanie listonosza bylo niepoważne niejednokrotnie kupowalam przez internet i chyba by mnie cos trafilo, jakby listonosz sobie beztrosko rzucal pod drzwi moje zakupy.
A jesli ksiazka byla wysłana poleconym, to przy odbiorze chyba powinien byc podpis odbiorcy?
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 15:43   #10
Niezmienna
Wtajemniczenie

Ja mam jeszcze lepszą sytuację. Od jakiegoś czasu ciągle- notorycznie listy, paczki itd przynosi mi ....SĄSIAD!Z każdym liścikiem musi do mnie przychodzic, a że sąsiad jest starej daty i naprawdę to miły człowiek, jest mu zwyczajnie głupio zwrocic uwagę listonoszowi.
Postanowiłam więc sama się wybrac na pocztę i złóżyłam skargę na listonosza, oczywiśce dzień później listonosz znalazł drogę do mojego domu.

Co do autorki wątku, ja bym poszła dorazu złożyc skargę, następnym razem to może byc o wiele cenniejsza paczka i możesz już jej nie zobaczyc na wycieraczce.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Madam Coco Pokaż wiadomość
Ja mam z innej beczki pytanie, podłączę się, bo nie chcę zakładać specjalnie po to nowego wątku. Wczoraj spotkała mnie taka sytuacja, że odbierałam paczkę mojemu bratu, miałam awizo, łączy nas wspólne nazwisko i adres zameldowania. Pan na poczcie zapytał się mnie kim jestem dla mojego brata, więc mu odpowiedziałam. Myślałam, że będzie jak zwykle w takiej sytuacji (często mu coś odbieram), że przy moim podpisie będzie napisana adnotacja o treści "odbierała siostra". Ale wczoraj widziałam, że spisał mój numer dowodu osobistego? Czy miał prawo to zrobić?

Tak Miał prawo.
Niezmienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 15:53   #11
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi zawsze spisują nr dowodu, niezależnie od tego, czy odbieram coś za siebie, czy za matkę, czy za brata. Nigdy się nie zastanawiałam nad tym, czy mają prawo tak robić, wydaje mi się, że w ten sposób moga potwierdzić tożsamość odbiorcy, żeby nie wydać komuś obcemu i miec później dowód na to.

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-06, 15:59   #12
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Jeśli książka została wysłana zwykłym listem (pewnie tak było) i nie mieściła się do skrzynki to listonosz zostawił pod drzwiami Głupio zrobił, ale przesyłka nie była ubezpieczona więc jakby zaginęła to i tak poczta za nic nie musiałaby odpowiadać.
Niestety, ale taka jest prawda
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 16:02   #13
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
Mi zawsze spisują nr dowodu, niezależnie od tego, czy odbieram coś za siebie, czy za matkę, czy za brata. Nigdy się nie zastanawiałam nad tym, czy mają prawo tak robić, wydaje mi się, że w ten sposób moga potwierdzić tożsamość odbiorcy, żeby nie wydać komuś obcemu i miec później dowód na to.

Dokładnie, przecież nie mają pewności,że jesteście spokrewnieni mimo tego samego nazwiska
Stary 2010-07-06, 17:01   #14
marysienka
Zadomowienie

Moja mama parę lat temu wraz z mężem i siostrą wyjeżdżali na wakacje za granicę i w tym czasie miały przyjść alimenty od mojego ojca. Więc żeby mama nie musiała mi zostawiać kasy, powiedziałam, że na jedzenie będę brała z tych alimentów. Zdarzyło się, że musiałam wyjechać na jeden dzień i w tym samym czasie był listonosz i mnie nie zastał. Zostawił awizo, wróciłam poszłam na pocztę a ta baba z okienka nie wydała mi pieniędzy, pomimo, że z nadawcą łączyło mnie nazwisko a z odbiorcą wspólny adres, dodam, że miałam przy sobie swój dowód. Zrobiłam awanturę i wyszłam, nie pomagało nawet to, że listonosz mnie bronił i potwierdzał, że tam mieszkam. Od tej pory nie wchodzę nawet na pocztę jak widzę ją w okienku.
Stary 2010-07-06, 17:26   #15
napoli
Rozeznanie

Nt PP i listonoszow mozna pisac legendy, zreszta opisywalam je juz w watku tutaj na forum, bo takowy pewnie nadal jest
Czy jestem naiwna, a może dziecinna.
Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą.
Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..."
napoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 17:55   #16
Madam Coco
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niezmienna Pokaż wiadomość
Tak Miał prawo.
Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
U mnie nigdy tego nie robili tylko pisali adnotację "siostra/brat/matka/ojciec", dlatego moje zdziwienie, a zapytałam się z czystej ciekawości

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
Dokładnie, przecież nie mają pewności,że jesteście spokrewnieni mimo tego samego nazwiska
No tak, ale jeszcze jest ten sam adres zameldowania

Dziękuję za odpowiedzi
Stary 2010-07-06, 21:02   #17
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez duplo Pokaż wiadomość
I tu właśnie leży problem, była to zwykła przesyłka. Chyba sobie nie będę zawracała tym głowy. Mam tylko nauczkę, żeby zawsze zamawiać rzeczy z pokwitowaniem. Z ta książką to akurat trochę wina ,,fundatora nagrody''. Całe szczęście, że zdążyłam. Czy wy też miałyście jakieś ciekawe przejścia z listonoszami? Twizzy masz super listonosza. Zazdroszczę!
nie wiem czym się różni zwykła przesyłka (paczka) od paczki, gdzie trzeba podpisac pokwitowanie.
Dwa razy wygrałam nagrodę i dwa razy musiałam złożyć podpis w związku z paczką.
Cytat:
Napisane przez Niezmienna Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze lepszą sytuację. Od jakiegoś czasu ciągle- notorycznie listy, paczki itd przynosi mi ....SĄSIAD!Z każdym liścikiem musi do mnie przychodzic, a że sąsiad jest starej daty i naprawdę to miły człowiek, jest mu zwyczajnie głupio zwrocic uwagę listonoszowi.
Postanowiłam więc sama się wybrac na pocztę i złóżyłam skargę na listonosza, oczywiśce dzień później listonosz znalazł drogę do mojego domu.
Moje listy odbierały nieraz osoby z drugiego końca ulicy
Na szczęście mam przemiłych sąsiadów i oddawali cudzą korespondencję. Dobrze, że takie sytuacje zdarzają sie sporadycznie-kiedy "naszego" listonosza nie ma.
Mój listonosz zna wszystkich dlatego wiemy, że bez względu na błędy, które popełnili nadawcy wpisując czyjś adres, przesyłka dotrze na swoje miejsce- jeśli tylko imię i nazwisko będzie się zgadzać
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 21:25   #18
frezja18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twizzy Pokaż wiadomość
jak kiedyś wygrałam mini dezodorant to listonosz przynosił mi go przez 6 tygodni ,aż mnie zastał.Powiem szczerze ,że ta paczka była dla mnie mało warta -jakiś marny dezodorancik a mimo to zgodnie z przepisami doręczył mi go do rąk własnych .Myślę,że nie powinnaś tego tak zostawić,bo co będzie jeśli naprawdę ważną przesyłkę zostawi Ci na korytarzu
Chętnie zobacze listonosza który nosi 6 tygodni list aż zastanie adresata . Po pierwsze to zgodnie z przepisami może Twoja paczkę doręczyć dorosłej wspólnie z tobą zamieszkałej osobie i absolutnie nie ma obowiązku doręczać adresatowi do rąk wlasnych , po drugie po 14 dniach powinien taką przesyłkę zwrócic nadawcy bo takie są przepisy w tym temacie .
Stary 2010-07-06, 21:34   #19
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm czy mieli prawo to nie wiem bo ogólnie kontroler biletów też nie ma prawa spisać Cię z dowodu ( no chyba że Ty nie masz nic przeciwko ale masz prawo odmówić ) tak samo jak ochrona nie ma prawa zajrzeć Ci do osobistej torebki jeśli nie wyrazisz zgody. Jednak takie zachowania są tolerowane bo mają jakiś cel.... Tutaj chcieli mieć pewność komu wydają paczkę aby w razie zgłoszenia się adresata po przesyłkę mieć informację komu wydali paczkę. Ludzie prawie nie wzywają policji na spisanie za jazdę bez biletu tak samo mało kto wzywa policję aby zajrzała do torebki gdy ta piszczy w przejściu bo nikomu nie chce się czekać na ich przyjazd

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-06, 21:41   #20
lubiecukierki
Rozeznanie

Na skargę do kierownika poczty,napewno z nim przeprowadzi rozmowe.Ja do listonoszów nic nie mam bo kilka lat temu ,naszego listonosz pogryzł mój pies i on dobry chlopina nigdzie tego nie zglosil,ale to tez jego wina bo wlazł do mieszkania bez pukania ani dzwonka.Ale i tak dobrze dla mnie bo pies na wszystko szczepiony,ale to duzy pies i trzeba by było z nim przez miesiąc na obserwacje jeżdzić.
lubiecukierki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 21:50   #21
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Ja bym się tam cieszyła. Nie chce mi się zapieprz...z wózkiem po schodach na pocztę. W Anglii to było normalne, nie wszystkie paczki mieściły się w drzwiach. Mama przysyłała mi duże gazety, w dużej kopercie i listonosz zostawiał przy drzwiach, żeby się nie pogniotły przy wsuwaniu w otworek. Książki z allegro gdzieś się gubiły, czasem wracały do nadawcy, ale listy od mamy zawsze dochodziły.

Znajoma zamówiła dywan. Kurier zostawił w garażu.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-07-06 o 22:11
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 23:02   #22
ulinkaaa
Zakorzenienie

Jesli mozesz zglos to kierownikowi poczty. A gdyby w kopercie bylo cos bardziej wartosciowego?
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 23:10   #23
nagi_aniolek
Zakorzenienie

Ja kiedyś zamówiłam buty na Allegro (ok 250zł) i również zastałam paczkę pod drzwiami (polecony). Co prawda mieliśmy w wieżowcu na każdym piętrze takie jakby 2 mini klatki po 4 mieszkania za szklanymi drzwiami, więc na pewno odebrała jakaś sąsiadka, ale sam fakt, że listonosz jej dał, a ona zostawiła mi pod drzwiami. Masakra

Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy.
Marilyn Monroe
nagi_aniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 12:59   #24
aneta1191
Raczkowanie

Powinnaś iść na pocztę i zażyczyć sobie rozmowę z naczelnikiem poczty i powiedzieć o całej sytuacji, zgłosić skargę. Tak się robi, wiem bo mojaj mam jest listonoszem i ludzie po prostu jak cos nie pasuje przychodzą i składaja skargę listonosz MUSI zwykla przesylkę dostarczyc do skrzynki a jezeli takowej nie posiadasz powinien dac ja domownikowi, Nie moze jej zostawiac pod drzwami!! Jezeli listonosz ma pare skarg w miesiacy zabieraja mu premie, i dzieki takiemu postepowaniu uczy sie kultury wiec nie zastanawiaj sie tylko ruszaj na pocztę! Bo nastepnym razem moze zginac Ci cos wartosciowego.
Stary 2010-07-07, 14:00   #25
miyusakoshi
Raczkowanie

dziś w mieście przypomniał mi się ten wątek, gdy zobaczyłam list zawieszony na gumce do drzwi sklepu o.0 w środku miasta, przy chodniku! boję się pomyśleć co dzieje się z listami i paczkami, gdy nikt nie widzi -.-
Stary 2010-07-07, 14:20   #26
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miyusakoshi Pokaż wiadomość
dziś w mieście przypomniał mi się ten wątek, gdy zobaczyłam list zawieszony na gumce do drzwi sklepu o.0 w środku miasta, przy chodniku! boję się pomyśleć co dzieje się z listami i paczkami, gdy nikt nie widzi -.-

a co w tym dziwnego skoro list byl zwykly i nie bylo skrzynki ?

listonosza g.. obchodzi i slusznie zreszta ze ktos wysyla cos listem zwyklym bo mu szkoda 2 zl na polecony.

Po pierwsze czy paczke przyniósł listonosz z pp ?
czy kurier bo oni czesto przynosza paczki nie wymagajace podpisu,niesttey ,najczesciej z konkursów a to,że kurierzy to najwięksi idioci na świecie to swoją drogą.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 17:19   #27
melodyP
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
nie wiem czym się różni zwykła przesyłka (paczka) od paczki, gdzie trzeba podpisac pokwitowanie.
Dwa razy wygrałam nagrodę i dwa razy musiałam złożyć podpis w związku z paczką.

Moje listy odbierały nieraz osoby z drugiego końca ulicy
Na szczęście mam przemiłych sąsiadów i oddawali cudzą korespondencję. Dobrze, że takie sytuacje zdarzają sie sporadycznie-kiedy "naszego" listonosza nie ma.
Mój listonosz zna wszystkich dlatego wiemy, że bez względu na błędy, które popełnili nadawcy wpisując czyjś adres, przesyłka dotrze na swoje miejsce- jeśli tylko imię i nazwisko będzie się zgadzać
zwykły list/paczka/przesyłka płaci się tylko za znaczki zależnie od wagi,
z pokwitowaniem zazwyczaj jest polecony, który jest ubezpieczony - nadawca posiada druczek nadania, który może być dowodem gdy przesyłka nie dojdzie do odbiorcy
polecony oczywiście więcej kosztuje

co do tematu wątku jeżeli to był list zwykły to raczej nic z tym nie możesz zrobić tzn. zawsze możesz zwrócić uwagę na poczcie, ale nic oficjalnego
mi zawsze listonosz zostawia awizo nawet jeżeli jest zwykłym, ale tylko dlatego, ze nie chce mu się nosić większych paczek i nawet jeżeli jestem w domu muszę iść po odbiór na pocztę
Stary 2010-07-08, 04:25   #28
zabkania
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melodyP Pokaż wiadomość
zwykły list/paczka/przesyłka płaci się tylko za znaczki zależnie od wagi,
z pokwitowaniem zazwyczaj jest polecony, który jest ubezpieczony - nadawca posiada druczek nadania, który może być dowodem gdy przesyłka nie dojdzie do odbiorcy
polecony oczywiście więcej kosztuje

co do tematu wątku jeżeli to był list zwykły to raczej nic z tym nie możesz zrobić tzn. zawsze możesz zwrócić uwagę na poczcie, ale nic oficjalnego
mi zawsze listonosz zostawia awizo nawet jeżeli jest zwykłym, ale tylko dlatego, ze nie chce mu się nosić większych paczek i nawet jeżeli jestem w domu muszę iść po odbiór na pocztę
jesli sa wieksze paczki to chyba nie wyobrazasz sobie ze przyniesie ci przesylke do domu, bo nie jestes jedyna klientka ktora danego dnia dostaje listy wiekszych gabarytow. trzeba pamietac ze listonosz to tez czlowiek
Stary 2010-07-08, 08:15   #29
melodyP
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabkania Pokaż wiadomość
jesli sa wieksze paczki to chyba nie wyobrazasz sobie ze przyniesie ci przesylke do domu, bo nie jestes jedyna klientka ktora danego dnia dostaje listy wiekszych gabarytow. trzeba pamietac ze listonosz to tez czlowiek
Oczywiście, ze o tym pamiętam
Tylko zazwyczaj moje paczki są maksymalnie w kopercie a4, a w środku jest jedna bluzka bądź kolczyki I rozumiem jeżeli jednego dnia ma dużo paczek i mu się nie chce nawet takiej przesyłki nosić, ale nie pamiętam kiedy ostatnio listonosz zawitał w moje progi a zamawiam rzeczy dosyć często
Stary 2010-07-08, 08:54   #30
impegata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabkania Pokaż wiadomość
Ja tez pamiętam o tym, że listonosz to normalny człowiek i przymykam oko na to ,że mój nie przyniesie do domu nic wiekszego niż standardowy rachunek, szczególnie, ze to starsza osoba, ale przecież to jest jego praca. Dostaje za to pieniadze.
Pamiętam jak będąc młodsza zamawiałam jakiegoś chyba Harryego Pottera po angielsku byłam bardzo podekscytowana i wyjeżdzałam na wakacje wiec potrzebowałam szybkiej przesyłki. Zapłaciłam za jakaś cyber priorytetowa paczke, dzien wcześniej powiedziałam listonoszowi, ze cos takiego powinno do mnie przyjsc i bede w domu czekac. I co? Dostałam awizo. A na pocztę mam 40 minut. Trzeba pamiętać tez ze doręczanie przesyłek to obowiązek listonosza i płacimy za to wcale nie małe pieniadze.
impegata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości