Jak zadbaæ o siebie? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2005-06-17, 15:45   #1
Dobra_Wilczyca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 101
Question

Jak zadbaæ o siebie?

Witajcie!
Od miesiêcy zaczytujê siê w poradach i recenzjach. Nawet pod wp³ywem dorbych recenzji dokona³am zakupów, ale... Nadal nie wiem co robiæ z moj± bu¼k±. Opiszê co mam i bardzo proszê o poradê.
Mam cerê mieszan±, typowa strefa T. Na nosie schodzi czasem skórka (przesuszona?). W±gierki na nosku i okolicach te¿ s±, na brodzie równie¿, takie bia³e. Pryszcze pojawia³± siê generalnie po menstruacji i bardzo d³ugo siê lecz±. (Wszystko mi siê trudno goi) Na policzkach wyskakiwa³y jakie¶ ropniaki, zaleczone u dermatologa. Jak jest ciep³o i pocê siê, to wyskakuj± mi du¿e, twarde bol±ce krostki. Delikatna skóra, bardzo jasna karnacja, taka przezroczysta. Jestem blodynk±, jasna oprawa oczu. Zielone oczy, który patrz± z nadziej± w monitor. Acha nie wiem czy to istotne noszê okulary i mam 21 lat.
Bardzo proszê o kompleksow± poradê, z nazwami kosmetyków, zabiegów... czegokolwiek. Postanowi³am zadbaæ o siebie.
Pozdrawiam
PS. Czyta³am arytku³y, szuka³am w w±tkach, ale nijak nie umiem tego przy³ataæ do siebie.
Dobra_Wilczyca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-17, 16:30   #2
Sylwiasta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 555
Dot.: Jak zadbaæ o siebie?

[QUOTE=Dobra_Wilczyca]Witajcie!
Mam cerê mieszan±, typowa strefa T. Na nosie schodzi czasem skórka (przesuszona?). W±gierki na nosku i okolicach te¿ s±, na brodzie równie¿, takie bia³e. Pryszcze pojawia³± siê generalnie po menstruacji i bardzo d³ugo siê lecz±. (Wszystko mi siê trudno goi) Na policzkach wyskakiwa³y jakie¶ ropniaki, zaleczone u dermatologa.Delikatna skóra, bardzo jasna karnacja, taka przezroczysta. [QUOTE]
Wszystko sie zgadza - jakbym siebie widziala (tyle tylko, ze jam szatynka, piwne oczy )
Ogolnie cera jest u mnie dobra, nie mam zmarszczek (27 lat na karku) za to sklonnosc do przebarwien i jesli juz cos wyskoczy - goi sie MIESIACAMI! (kiedys tak nie bylo!) Dobrze, ze takie niespodzianki wyskakuja raz na kilka miesiecy ale jesli juz - potrafi nawet zostac blizna (policzki! nigdy wczesniej nie mialam z nimi problemow! i tylko tam mi cokolwiek wyskakuje - winie telefon komorkowy, przez ktory duzo rozmawiam i bakterie z jego klawiatury, przecieram ja alkoholem)
Od wiosny uzywam mase kremow z wysokimi filtrami (spf 15, ppd 10 caly rok)i samorobione serum z witamina C. Slonca unikam jak moge (filtry, okulary, chodzenie cienista strona ulicy ) stosuje tonik (wieczorem, zeby wyciagi roslinne nie kolidowaly z wit c) i krem z serii Young AA, majace duzo niacinamide (dziala anty przebarwieniowo i gojaco). Co tydzien maseczka z zielonej glinki i maseczka aspirynowa, czasem piling enzymatyczny AA.
Na jesieni wroce do kwasow i jak moja buzia troche sie przyzwyczai do nich to sprobuje uzyc Glyco A z retionoidami postanowilam poczekac do trzydziestki bo jak pisalam, zmarch jeszcze nie mam a prewencyjnie dzialaja u mnie wysokie filtry, zwlaszcza UVA (Anthelios FE latem i Hydraphase XL zima).
Na schodzaca skore dobrze mi robi piling i Hydraphase legere LRP polozone na noc - nie zatyka mnie.
Wazne tez jest co jesz - ja zrezygnowalam z cukru (ogromna poprawa w strukturze skory - mniejsze pory, rowniejsza skora, mniej krostek), pilam bratka na wiosne, nie pije czarnej herbaty ani kawy, staram sie dobrze odzywiac i wysypiac.
Zeby sie dotlenic i troche "usprawnic", bom chuda jak patyk, zaczelam biegac i mimo, ze z braku czasu robie to nieregularnie - wiedze, ze skora robi sie inna, lepiej dotleniona
Problemow naczynkowych nie mam ale moja babcia i mama maja, wiec moze i mnie to bedzie grozilo.
Generalnie dobrze mi robi uzywanie malej ilosci kosmetykow , zrezygnowalam np z maseczek nawilzajacych - na placu boju ostala sie tylko maseczka dr Hauschki (polecam jako kuracje - dziala troche jak kwasy - nie zatyka) oceniana dobrze na KWC, uwielbiam za to maseczki oczyszczajace.
Latem podkladu nie stosuje (tylko barwione kremy z filtrem) tylko korektor i skrobia ziemniaczana + bronzer Sephory.
Pozdrawiam i z zainteresowaniem bede sledzic ten watek, moze inne Wizazanki dodadza cos, co i dla mnie okaze sie zbawienne
Sylwiasta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-17, 17:07   #3
kia_girl
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 58
Arrow Dot.: Jak zadbaæ o siebie?

Hejka mi dla odmiany kilka pryszczy wyskakuje przed okresem. Ehh my kobiety to siê mamy :/ Dzi¶ np. o ma³o nei zesz³am do tamtego ¶wiata (1. dzieñ..) ale wracaj±c do tematu to dobrze goi te pryszczyki parówka. Umyj buziê, zrób parówke, peeling antybakteryjny buzi (AVON Clearskin - rewelacja), maseczka oczyszczaj±ca, tonik antybakteryjny, krem. U mnei dzia³a. Na nastêpny dzieñ twarz jest jakby 'spokojniejsza', 'ugojona', 'zrelaksowana'. Polecam
kia_girl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-17, 17:23   #4
nan
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 467

Z parówkami trzeba bardzo uwa¿aæ - przestrzegam przed ich zbyt czêstym stosowaniem. Wysuszaj±, otwieraj± pory (które potem bardzo trudno zamkn±æ) i przyczyniaj± siê czêsto do wiêkszego wydzielania sebum. A je¿eli kto¶ jest naczynkowcem, to w ogóle powinien z parówek zrezygnowaæ.
Wiem dobrze o czym mówicie - jestem z was najstarsza, ale problemy mam podobne. Skóra kilka miesiêcy temu przemieni³a mi siê w such± i znowu musia³am zmieniæ nawyki pielêgnacyjne i przypomnieæ sobie o istnieniu t³ustych kremów. Cera poza atakami przesuszenia zachowywa³a siê ostatnio przyzwoicie, a teraz widzê, ¿e znowu zaczyna siê dziaæ co¶ niedobrego. Nie jest to jeszcze wysyp, ale wygl±da na to, ¿e siê zaczyna. To dziwne, bo zawsze miewa³am takie problemy na jesieni, a tymczasem mamy czerwiec. Nie wiem czemu to przypisaæ i straci³am ju¿ nadziejê, ¿e kiedykolwiek znajdê przyczynê. ¯eby by³o ¶mieszniej zdedydowanie nie mam cery mieszanej. Nie przet³uszcza mi siê, nie mam rozszerzonych porów. Wygl±da na to, ¿e kuracjê kwasami PHA, któr± planowa³am na jesieni bêdê musia³a zacz±æ znacznie szybciej. Ale co tam, u¿ywam codziennie blokera SPF 100 i wiêkszo¶æ czasu spêdzam w biurze, wiêc mam nadziejê, ¿e mimo to uniknê przebarwieñ. Ju¿ nie wiem naprawdê, co mam robiæ z t± moj± gêb±. Co i raz funduje mi jak±¶ zagadkê do rozwi±zania.
nan jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-17, 17:29   #5
Sylwiasta
Zadomowienie

Nan ma absolutna racje z tymi parowkami - robia wiecej zlego niz dobrego (mimo, ze np Dr Hauschka poleca - nigdy nie stosowalam ale to raczej ze wzgledu na klaustrofobie niz swiadomosc szkodzenia cerze).
Moja cera tez ostatnio wydaje sie suchsza a nadal cos wyskakuje! Przez cale ubiegle wakacje, z racji przebywania w Finlandii, nalogowo chodzilam do sauny (glownie po to, zeby sie zagrzac, lato bylo wyjatkowo paskudne) i moja cera wcale sie nie poprawila mimo, ze saune uwielbiam a z naczynkami nie mam problemow.
Stary 2005-06-17, 17:41   #6
Malwina12320
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 385

ja parowki sotsuje od czasu do czasu tak raz na jakis czas a po nich leje na twarz bardzo zimna wode zeby zamknac pory, i stosuje rpzed i po rozne zele oczyszajace a po calym zabiegu smaruje twarz kremikiem nawilzajacym
Malwina12320 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-17, 17:48   #7
bububuczymorda_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 534

wilku!

masz bardzo podobna cere do mojej.
najlepiej poradzic sie dermatologa, ale napisze Ci, czego ja uzywam i zyje
przede wszystkim do mycia twarzy zamiennie- mleczko do demakijazu orlane, albo zel (taki zielony) avene.
pozniej tonik- orlane.
uzywalam roznych kremow, swietnie sprawdzil sie krem zeptera- swisslogical (90 zl) i clarinsa multi active. fajny byl tez niebiseki nivea z serii young, ale nie nawilzal wystarczajaco.
o niedoskonalosci najlepiej zapytaj dermatologa- ja stosowalam serie cleanance i mi pomoglo
aaa, na miejscowe rogowacenie swietny bedzie xerial svr (apteka, ok 60 zl) ja stosuje go na noc.
nie zapominaj o pilingach polecam aa- taka biala tubka z pomaranczowym napisem i clarins doux piling

mam nadzieje ze choc ociupinke pomoglam
bububuczymorda_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-17, 19:43   #8
thelema
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 307

Kiedy¶ mia³am podobne problemy ( i ci±gle mam, ale ju¿ powoli odchodz± w zapomnienie - bez wizyty u dermatologa ). W chwili obecnej :
Na krostki - ¯el g³êboko oczyszczaj±cy Clearskin
Co rano, ¿el do mycia twarzy - Soin Clarifiant ( Gel de toilette moussant ) z Yves Rocher ( nie pamiêtam za ile go kupi³am, ale nie narzekam na efekty, jakie pozostawia na mojej twarzy ).
W razie potrzeby - maseczka Under 20 z dro¿d¿ami.
Moim zdaniem to powinno poprawiæ ogólny wygl±d cery.

Jestem ciekawa, jak poradziæ sobie z w±grami na nosie i na brodzie, poniewa¿ zauwa¿y³am ostatnio co¶ takiego u siebie.
Czy jest kto¶ w stanie pomóc ?

Pzdr.
thelema jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-17, 19:45   #9
thelema
Raczkowanie

Warto te¿ pamiêtaæ, by nie dotykaæ swojej twarzy podczas dnia. Im mniej bakterii tym lepiej !
Stary 2005-06-17, 20:30   #10
nan
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 467

Cytat:
Napisane przez thelema
Jestem ciekawa, jak poradziæ sobie z w±grami na nosie i na brodzie, poniewa¿ zauwa¿y³am ostatnio co¶ takiego u siebie.
Czy jest kto¶ w stanie pomóc ?

Pzdr.
Obawiam siê, ¿e tylko kwasy s± w stanie na to pomóc. Kuracja jest d³uga, ale nie wymy¶lono chyba nic innego co by³oby w stanie oczy¶ciæ skórê z zaskórników. Przy okazji kwasy dobrze czyszcz± pory, ale na pocz±tku trzeba siê liczyæ z wysypem na twarzy.
nan jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-17, 21:10   #11
Sylwiasta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thelema
Warto te¿ pamiêtaæ, by nie dotykaæ swojej twarzy podczas dnia. Im mniej bakterii tym lepiej !
No i mozna sobie przy okazji zetrzec filtr.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-17, 21:15   #12
elektra_17
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

ja na krostki i inne paskudztwa stosuje od niedawna Myd³o siarkowe, jest ¶wietne polecam, nastêpnie stosujê mocno nawil¿aj±cy krem gdy¿ to myd³o mo¿e nieco wysuszac(ale krostki i zaskórniki przynajmniej znikaj±)
elektra_17 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-17, 21:19   #13
thelema
Raczkowanie

Tfu, chodzi³o o Clearasil, a nie o Clearskin.
Stary 2005-06-17, 23:20   #14
Dobra_Wilczyca
Raczkowanie

Red face Dot.: Jak zadbaæ o siebie?

Cieszê siê na taki odzew. Poczeka, wybiorê i opiszê efekty.
Do dermatologa chodzê, mam lek ale jako¶ przesta³ dzia³aæ, a czasu na wizytê nie mam. Poza tym niechê znowu jakiego¶ antybiotyku. :P
Mo¿e powiem czego u¿ywam to pomo¿ecie jako¶ dope³niæ lub zmieniæ ca³kowicie:
¿el do mycia twarzy: La Roche Posay Toleratnire (czy jako¶ tak )
p³yn do demakija¿u oczu Ziaji dla alergików
krem Bionawil¿aj±cy Ziaji taki zielony
Soray oliwkowy - u¿ywam na noc
czasem kremik Czysta Skóra
i Avonu mazid³o na pryszcze na noc
i peeling To³pa
jakie¶ maseczki jak mi siê przypomni
Trochê siê tego zebra³o, ale czy to dobry zestaw to nie wiem. Jak ja siê rozpiszê.... Ech....
Dobrego dnia! Idê spaæ!! PA
Stary 2005-06-18, 07:42   #15
madziarra
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 011
GG do madziarra

Radzê odstawiæ mazid³o Avonu na noc - mo¿e pogorszyæ stan cery i dodatkowo przesuszyæ Twoj± delikatn± buziê.

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-18, 08:09   #16
natii4
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 341

Cytat:
Napisane przez madziarra
Radzê odstawiæ mazid³o Avonu na noc - mo¿e pogorszyæ stan cery i dodatkowo przesuszyæ Twoj± delikatn± buziê.
Chodzi o t± kuracjê antytr±dzikow± na noc z Avonu??

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

natii4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-18, 08:40   #17
madziarra
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 011
GG do madziarra

Chyba tak

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-18, 08:53   #18
Smoczyca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 547
GG do Smoczyca

W³a¶ciwie to nie mam nic do dodania, bo Sylwia i Nan napisa³y wszystko - mam tylko jedno pytanie, Wilczyco, Ty masz cerê naczynkow± czy nie? Bo w Twoim pierwszym po¶cie nie doczytalam
Ja po¶wiêcam do¶æ duzo czasu na pielêgnacjê skóry ale to dlatego, ¿e panicznie bojê nawrotu tr±dziku Podoba mi siê bardzo to co napisa³y dziewczyny - ja te¿ propagujê u¿ywanie duzych filtrów - u¿ywam ich przez okr±g³y rok - moim ukochanym kremem jest SVR spf 100 (delikatnie tonuj±cy, ¶wietnie zastêpuje podk³ad tym jasnolicym np. w lecie), Lubiê te¿ Antheliosa Fluide Extreme oraz blokery Biodermy. Moja skóra jest ju¿ te¿ coraz suchsza i muszê dodatkowo pod filtry smarowaæ siê czym¶, bo inaczej koszmarnie ¶ciaga mi siê skóra. Mam trochê ulubionych kremów i maseczek, u¿ywam do¶æ du¿o kosmetyków na naczynka w³a¶nie, serum z wit C (ale ja stosujê gotowe Aurigi), w ogóle mam sporo kosmetyków aptecznych i Dr Hauschki (bardzo lubiê maseczkê o której wspomina Sylwia, krem z p³atków ró¿, olejek). No w³a¶nie, olejki! U¿ywam ich ju¿ od dawna, pierwszy mój olejek Lotus Clarinsa kupi³am chyba z 6 lat temu potem siê przerzuci³am na Darphina i Decleora, a ostatnio odkry³am olejek Dr Hauschki - nadaje siê w³a¶nie do skóry problemowej, ¶wietnie uspokaja i reguluje skórê - u mnie tego typu kosmetyki bardzo pomog³y na nadprodukcjê sebum - by³ czas, kiedy okrutnie przet³uszcza³a mi siê twarz. Teraz sporadycznie mi co¶ wyskoczy - przewa¿nie wtedy jak jem za du¿o wêglodowanów (niestety, dieta ma b. duzy wp³yw na nasz± cerê). Na wypryski stosujê ró¿ne rzeczy - przewa¿nie Brevoxyl na zmianê z jakim¶ ¿elem punktowym (nie poleca siê dlugotrwa³ego stosowania nadtlenku benzoilu), mo¿na smarowaæ glink± zielon± pryszcze na noc, albo rozcieñczonym olejkiem z drzewa herbaciancego. Je¶li ma siê skórê do zatykania, to niestety - bierzemy listê potencjalnych sk³adników komedogennych, drukujemy i bierzemy ze sob± zawsze do sklepu - ja zawsze czytam w perfumeriach sk³ady, choæby mia³o to trwaæ pó³ godz mniej wiêcej domyslam siê jakie sk³adniki mi szkodz± i tych¿e unikam Mam te¿ absolutego bzika na punkcie oczyszczania twarzy - makija¿ zmywam najpierw mleczkiem, potem jeszcze myjê skórê ¿elem, przecieram tonikiem. £agodny peeling dwa razy w tygodniu, maseczka oczyszczaj±ca - z glinki, torfu, b³ota z morza martwego, ziemia wulkaniczna. Z enzymatycznych peelingów osobi¶cie bardzo lubiê YSL, dobry jest wspomniany przez Alê, moim ostatnim odkryciem jest Polishing Peel Nu Skin (¶wietny oczyszczaj±cy peeling dla wra¿liwej cery). Maseczki - Argiletz, oczyszczaj±ca maseczka Dr Hauschki, maski z b³ota firmy Apis, ziemia wulkaniczna Abacosun. Bardzo lubiê jeszcze peeling dro¿d¿owy Bandi, oraz wcofywana podobno maseczkê Erisa dro¿d¿ow± z serii poni¿ej 20 (bardzo mi s³u¿± dro¿d¿e, mam okresy kiedy regularnie przyjmujê tabletki dro¿d¿owe - bogate ¼ród³o wit. B, ¶wietnie reguluj± cerê). Unikaj toników z alkoholem, twarz myj najlepiej ³agodnym ¿elem bez detergentów w sk³adzie (czyli sodium laureth sulfate na poczatku sk³adu) - ja polecam ¿ele Norela oraz ¿el do cery wra¿liwej Dax Cosmetics (seria Perfecta Cera Wra¿liwa).
Parówek nie uznajê - mam cerê naczynkow±, ale jak s³usznie zauwa¿yla Nan przede wszystkim wyci±gaj± wilgoæ ze skóry, rozszerzaj± pory.
Mam niejasne wra¿enie ¿e co¶ jeszcze chcia³am napisaæ i mi umknê³o
Smoczyca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-18, 09:21   #19
bluestar
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88

Je¶li ma siê skórê do zatykania, to niestety - bierzemy listê potencjalnych sk³adników komedogennych, drukujemy i bierzemy ze sob± zawsze do sklepu - ja zawsze czytam w perfumeriach sk³ady, choæby mia³o to trwaæ pó³ godz mniej wiêcej domyslam siê jakie sk³adniki mi szkodz± i tych¿e unikam

Smoczyco, mam pytanie dotycz±ce tych wy¿ej wymienionych sk³adników, gdzie mogê znale¼æ ich listê?

bluestar jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-18, 09:42   #20
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez bluestar
Je¶li ma siê skórê do zatykania, to niestety - bierzemy listê potencjalnych sk³adników komedogennych, drukujemy i bierzemy ze sob± zawsze do sklepu - ja zawsze czytam w perfumeriach sk³ady, choæby mia³o to trwaæ pó³ godz mniej wiêcej domyslam siê jakie sk³adniki mi szkodz± i tych¿e unikam

Smoczyco, mam pytanie dotycz±ce tych wy¿ej wymienionych sk³adników, gdzie mogê znale¼æ ich listê?
Tu masz jedn± chyba najpopularniejsz± listê:
http://www.zerozits.com/Articles/article6.htm

nie do koñca wiarygodna, bo nie ma ¼ród³a informacji, i nie wszystko siê tu zgadza z opiniami innych dziewczyn. Basia - nasz wielki autorytet - mia³a swoj± listê na stronie, która zosta³a zdjêta
Stary 2005-06-18, 10:10   #21
Dobra_Wilczyca
Raczkowanie

Tak, to kuracja antytr±dzikiwa na noc Avonu. Ok odstawiê.
Cery naczynkowej nie mam. Jednak bardzo delikatn± i muszê uwa¿aæ.
U¿ywaæ takich wysokich filtrów? Hmmm. Na codzieñ? Hmm. Jako¶ o tym nigd nie pomy¶la³am. Opalam siê tak ciê¿ko. No nic pomy¶lê. Ale to nie ma byæ chyba emulsja do opalania? Im wiêcej siê dowiadujê, tym wiêksz± ignorancj± wiê wykazujê. I do tego rymujê Dziêkujê, Dziewczyny!!
Stary 2005-06-18, 13:39   #22
cassy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30

Heyka! Ja te¿ ostatnio postanowi³am bardziej o siebie zadbaæ, wiêc witaj w klubie. Polecam wszelkie kosmetyki do twarzy z AVON. Stosuj regularnie a bêdzie dobrze.
cassy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-18, 13:44   #23
bluestar
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88

Dziêki Smoczyco, przyda siê.

bluestar jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-18, 13:54   #24
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez cassy
Heyka! Ja te¿ ostatnio postanowi³am bardziej o siebie zadbaæ, wiêc witaj w klubie. Polecam wszelkie kosmetyki do twarzy z AVON. Stosuj regularnie a bêdzie dobrze.
Wszystkie? Naprawdê wszystkie? przecie¿ tam w ofercie jest chyba z kilkadziesi±t kremów, te na g³êbokie zmarszczki te¿ polecasz Wilczycy (dziewczyna ma 21 lat?). Na przysz³o¶æ radzê troche pomy¶leæ przed wys³aniem posta...
Poza tym zdaje siê, ¿e kosmetyki Avonu nie ciesz± siê wielk± estym± na wiza¿u, z ma³ymi wyjatkami. Powszechnie krytykuje sie wiele kosmetyków pielêgnacyjnych, g³ównie za marne sk³ady i potencjalne zapychacze.

A mo¿e jestes po prostu kolejn± konsultantk±...
Stary 2005-06-19, 13:47   #25
beauty_sleep
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 173
GG do beauty_sleep Send a message via Skype™ to beauty_sleep
Wink Dot.: Jak zadbaæ o siebie?

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
A mo¿e jestes po prostu kolejn± konsultantk±...

rzeczywi¶cie zabrzmia³o jak kryptoreklama ale muszê powiedzieæ ¿e od kilku tygodni u¿ywam kosmetyków avonu z serii clearskin ( kuracja na noc, krem antybakteryjny na dzieñ, peeling, maseczka i maseczka peel off punktowo na krostki) i jestem pod wra¿eniem... moja cera z ka¿dym dniem jest coraz ³adniejsza... my¶lê ¿e nie bez znaczenia jest te¿ ¿e biorê regularnie wyci±g ze skrzypu.
moja skóra nadal wiele pozostawia do ¿yczenia, ale na wszystko potrzeba czasu...

a w³a¶nie, niedawno us³ysza³am o mo¿liwo¶ci robienia szczepionek... czy to rzeczywi¶cie dzia³a?
beauty_sleep jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-07-08, 21:34   #26
oluska227887
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 335
GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez beauty_sleep Poka¿ wiadomo¶æ

rzeczywi¶cie zabrzmia³o jak kryptoreklama ale muszê powiedzieæ ¿e od kilku tygodni u¿ywam kosmetyków avonu z serii clearskin ( kuracja na noc, krem antybakteryjny na dzieñ, peeling, maseczka i maseczka peel off punktowo na krostki)
o nie o nie o nie tylko nie clearskin!! straszliwe przejscia mialam z tym
oluska227887 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.