|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy mój pies jest zazdrosny?
2 lata temu adoptowałam z chłopakiem suke boksera. Zastanawia mnie jej zachowanie:
Kiedy jest z chłopakiem sama to może on ja głaskać całować brać do rąk jej zabawki, kiedy jest ze mną to przy probie zabrania zabawki lub całowania warczy, pokazuje nawet zęby ale nigdy nie próbuje ugryzdz, i kiedy on sie odsunie ona od razu chce go lizać po twarzy. Jeśli mnie przytula to pies na niego szczeka, jak próbuje mi dać buziaka to pies próbuje go lizać po twarzy. Dodam że pies słucha sie mnie, a jego prawie wogóle. Nie rozumiem jej zachowania.. Nie jest bardzo uciązliwa, ale bardzo mnie to ciekawi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Czy mój pies jest zazdrosny?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Widzę, że nie rozumiesz. Sympatia psa się objawia przez chęć zabawy? Miej sobie dalej złudne wizje. I nie trawi to nie znaczy, że nie lubi. Dowiedz się jak pies funkcjonuje. U psów nie ma, że lubi, kocha, szanuje lub nie lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
szukam info na ten temat no ale jej zachowania nie potrafie rozszyfrowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Pewnie, że zazdrosna.Zwierzęta są bardzo uczuciowe, nikt Cie zapewnie nie kocha mocniej niż ona.Serio
![]() Moj pies miał w zwyczaju sie obrażać, kiedy zwracałam uwagę na kogoś innego.Czasem atakował inne zwierzęta, które głaskałam. Myślę, że to świadczy o wysokim rozwoju emocjonalnym danego zwierzęcia. Może być jednak uciązliwe, tym bardziej, że psu czy kotu nie wytłumaczysz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie jest zazdrosna tylko pilnuje swojego cennego zasobu czyli swojej pani. Takie zachowania należy wyeliminować. Pies ma zaburzone poczucie bezpieczeństwa i nie ma oparcia w swoim przewodniku, to prosta droga do nieszczęścia, kiedy frustracja spowoduje, że pies ugryzie. I będzie, że psa wina i że agresywny jest.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.