kosmetykomania - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2002-08-21, 13:39   #1
aguniaw
Raczkowanie

kosmetykomania

Dziewczyny czy nie macie czasem uczucia ,że jesteście
uzależnione od kupowania kosmetyków? Jeśli przez jakiś czas
nie kupię sobie czegoś to choruję.Mam nadzieję że nie
jestem jakimś ewenementem)))Pozdrowio nka.
aguniaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-08-21, 13:46   #2
guest
Zakorzenienie

Re: kosmetykomania

Nie jesteś
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-08-21, 13:51   #3
aguniaw
Raczkowanie

Cieszę się bardzo
Stary 2002-08-21, 13:59   #4
*AgneS*
Raczkowanie

hehe Iggy ja się ostatnio uzależniłam od katalogów z kosmetykami i sklepów internetowych (oczywiście tych babskich z pachnidełkami i resztą sprzętu hehe), więc sama nie jesteś
*AgneS* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-08-21, 14:06   #5
aguniaw
Raczkowanie

Jakie firmy preferujesz(kosmetyczne)?
Stary 2002-08-21, 14:10   #6
*AgneS*
Raczkowanie

Avon i Rocherka cium
*AgneS* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-08-21, 15:09   #7
guest
Zakorzenienie

iggy - nie jesteś sama !!!
Stary 2002-08-21, 15:13   #8
guest
Zakorzenienie

Mam to samo [img]icons/icon12.gif[/img]
27 szminka do kolekcji, 14 lakier do paznokci, 5 kremow na dzien na rozne okolicznosci i na rozne czesci twarzy hehe olejki, balsamy, mleczka do ciala, etc.....
Wszystkie moje skarby [img]icons/icon7.gif[/img]
Permanentnie czegos potrzebuje
Taka Moja Mała Obsesja
Stary 2002-08-21, 16:22   #9
guest
Zakorzenienie

Mój Boże jak dobrze to słyszeć ja próbuję panować nad swoimi odruchami [img]icons/icon7.gif[/img] jednak jak tylko mam ciezki dzień w pracy lub ogólnie czuję się jakaś taka brzydsza niż zwykle, idę "na spacer" do perfumerii.
I tak postęp że panuję nad kremami i balsamami (było tak: potrzebny był np.na cellulit, rozstępy, suchą skórę, wiotką skórę, ogólnie ujędrniający itd itp....)
W tej chwili mam tylko po jednym słoiku (tzn.1balsam i jeden krem do twarzy) uffff.
Ale jak widzę suuuper np.cienie do powiek zaczyna działać mechanizm: tym razem na pewno będę ładniejsza i wszystko mi się uda. Nałóg!!!! i to w dodatku kosztowny.
(jednak tańszy niż psychoanalityk, jak to stwierdziła moja koleżanka z pracy)
Stary 2002-08-21, 17:24   #10
guest
Zakorzenienie

Uspokoilam sie czytajac to co powyzej. Myslalam ze czasem przesadzam z kupowaniem kosmetykow [img]icons/icon7.gif[/img]. Musze przyznac, ze najbardziej szalalam z samoopalaczami, i perfumami kupowalam rozne)) i teraz leza w pulce. Natomiast co do perfum, to lubie miec ich kilka, a jak mam zly dzien...to szukam czegos nowego ...i tak sie zbiera i zbiera)
Stary 2002-08-21, 17:28   #11
guest
Zakorzenienie

Gosiu-jak bym słyszała samą siebie.?akie nasze małe
skarby.[img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2002-08-21, 17:46   #12
guest
Zakorzenienie

Moim największym i najukochańszym skarbem jest(kupiony okazyjnie w sklepie wolnocłowym [img]icons/icon7.gif[/img] zestaw cieni w kremie Guerlain'a z serii teracotta - BOSKI, nawet zastanawiałam się nad zakupem innych odcieni ale w porę przyszedł z pomocą mój rozsądek [img]icons/icon9.gif[/img] - dziś w przerwie na lunch (koszmarny dzień, od rana suuuper pech - chyba wolałabym dziś zostać w domu)zakupiłam następne cienie tym razem Bourjois effet lumiere (ciekawe co z tego wyniknie [img]icons/icon7.gif[/img]
Jak już pisałam mam tylko 1 krem i jest nim Light source Esteee Lauder(nawet jestem zadowolona oczywiście spodziewałam się od razu co najmniej idealnie gładkiej świetlistej buzi bez zmarszczek, wyprysków itd itp [img]icons/icon7.gif[/img] i jak pewnie się domyślasz doznałam szoku patrząc w lustro na oblicze bez zmian [img]icons/icon12.gif[/img] ) a jeżeli chodzi o balsamy to głównie Yves Rocher i AVON (katalogi,ach katalogi)acha zapomniałam o perfumach i podkładach (tych ostatnich tooony bo już napewno nie kilogramy [img]icons/icon7.gif[/img]
Muszę się leczyć!!!!!!
A ty?
Stary 2002-08-21, 17:51   #13
guest
Zakorzenienie

Swoją drogą znalazłam stronę wizaż.pl przypadkiem i powiem tak: Jak to dobrze że jest taki serwis, gdzie kobitki mogą pogadać o rzeczach najwazniejszych - nawet nie wiecie jaka to ulga gdy po całym dniu kontraktów, umów i grymasów klientów porozmawiać o czymś od serca [img]icons/icon12.gif[/img]W parcy oczywiście nie ma jak porozmawiać bo kiedy a poza tym dziewczyny się kryją "no bo co oni o mnie pomyślą jak zacznę gadać o takich "Pierdołach"" a tu:
Dzięki dziewczyny [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2002-08-21, 18:11   #14
guest
Zakorzenienie

Uwielbiam tę stronę,bo też lubię popaplać o pierdołkach,a
co do terapi antykosmetykowej to mój facet stwierdził,że
powinnam się jej poddać,ale co faceci mogą wiedzieć o
kosmetykach.Z tym psychoanalitykiem to trafiłaś w sedno-
kupuję jakiś "cudowny"kosmetyk i od razu świat jest
piękniejszy,aż do następnego "cuda",które muszę mieć i
koniec.
Stary 2002-08-21, 18:40   #15
guest
Zakorzenienie

Ja mojemu facetowi raczej staram się schodzić z oczu z nowymi kosmetykami(tu pełna premedytacja), więc te leżą sobie cichutko w kosmetyczce (hmmm walizka jest chyba odpowiedniejszym słowem [img]icons/icon12.gif[/img] na ostatniej półce w łazience no i oczywiście raczej nie kupuję kosmetyków gdy razem wybieramy się na zakupy- i tu następny paradoks trzydziestka na karku, praca, dom tzn. prawie rodzina czyli pełna stabilizacja a człowiek się chowa jak za dawnych czasów z paleniem po toaletach i najgorsze jest to, że nic i nikt nie jest mi w stanie wytłumaczyć że przecież 80% sukcesu kosmetyków to odpowiednio spreparowana pani na reklamie która (oczywiscie na podstawie przeprowadzonych wcześniej badań marketingowych a jakże ) przez przypadek jest odbiciem naszych wyobrażeń o szczęściu i powodzeniu.
....ech ...życie [img]icons/icon7.gif[/img]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2002-08-21, 18:45   #16
guest
Zakorzenienie

Fajna z Ciebie babka
Stary 2002-08-21, 19:53   #17
guest
Zakorzenienie

Chyba wiekszosc z nas jest uzalezniona.. ach te reklamy [img]icons/icon7.gif[/img].. Patrzymy na te piekne, bezskazitelne twarze, ciala, wlosy i myslimy "ja tez bym takie chciala..." i co.. siegamy po te kosmetyki sadzac, ze uzyskamy te doskonale wlosy, cery albo niewiarygodnie dlugie, geste rzesy.. choc doskonale wiemy, ze te z reklamy sa sztuczne, ze cery sa retuszowane, zmarszczki znikaja dzieki komputerowi itd. itp.
Choc oczywiscie to prawda, ze przez te chwile miedzy pomyslem zakupu a pierwszym wklepaniem kremu, umalowaniem rzes itd. czujemy, ze mozemy byc tak samo boskie jak te nierealne panienki z reklam..

A swoja droga, ja tez jestem uzalezniona... choc musze sie pochwalic- przestalam kupowac podklady..bo mam juz ich kilka i tak leza.. Postanowilam wiec, ze nie kupie nastepnego dopoki nie skoncza mi sie obecne [img]icons/icon7.gif[/img] ale niestety nie moge oprzec sie tuszom do rzes.. ciagle siegam po nastepne sadzac, ze ten nowy bedzie tym lepszym [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2002-08-21, 20:11   #18
Jula
Zakorzenienie

E, ja akurat mam pełną świadomośc tego, że żaden tusz, krem czy szminka nie sprawią, że będę wyglądać jak panienki z reklam czy plakatów. Większość moich zakupów powodowana jest nie wpływem reklam, ale "zwykłą" manią posiadania... Kiedyś tam postanowiłam, że nie kupię kolejnego np szarego cienia czy balsamu do ciała ujędrniająco-nawilżająco-usypiająco - poprawiającego humoru etc. dopóki nie skończę kilku pozostałych, ale... nie mogę się powtrzymać, gdy widzę te kolorowe pudełeczka, buteleczki... Mam wrażenie, że tego wszystkiego w życiu nie zużyję - prędzej się zepsuje, ale wciąż kupuję nowe...

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-08-21, 20:14   #19
guest
Zakorzenienie

ja tez sie przyznaje do tej słabości, ale ja to mam takie skoki, kupuje na przyklad tylko drogie kosmetyki, a za jakis czas zastanawim sie po co??? i kupuje juz tańsze. Teraz zaczynam kolekcjonowac- nieswiadomie- kremy Ziaji. (a oprócz niej mam jeszce YR -3, Avon-2)Chciaż cały czas sobie mówię ze juz nie chce zadnego kremu !!!
Ale teaz przyjelam taktykę tańsze kremy + duzo zieloności, słatki i witamina A+E -ciekawe na jak długo.
A w chwili obecnej mam 2 zele do mycia twarzy i zamówiłam w YR trzeci, 3 balsamy, 3 peelingi, 2 kremy do rąk - a wystarczyło by po 1 sztuce; szminek juz nie licze i takich zbytecznych innych drobiazgów
Stary 2002-08-21, 20:17   #20
guest
Zakorzenienie

Uwierz lub nie, ale ja malo ogladam telewizji i jakos reklamy do mnie nie docieraja. Wiem, jaka mam skore a takze co lubie i kosmetyki kupuje chodzac po drogeriach - koniecznie samoobslugowych, zebym sobie mogla poczytac i spokojnie powybierac. Wybieram kosmetyki odpowiednie do mnie, a nie te najbardziej reklamowane. Ktos kiedys mi powiedzial, ze najlepsze firmy nie musza przesadnie sie reklamowac. Np. w reklamach Mercedesa nikt nie zapewnia o jego zaletach, bo te sa oczywiste. Prezentowany jest tylko nowy model w akcji. Do moich ulubionych kosmetykow zaliczam Yves Rochera i niedawno 'odkryta' Ziaje. Jakos nie przychodza mi do glowy zadne ich reklamy. Kosmetyki traktuje jako hobby, jak np. czytanie ksiazek, z ta roznica, ze o ile ksiazki rozwijaja moje wnetrze, o tyle kosmetyki dbaja o mnie od zewnatrz. I jedne i drugie sa lekiem na cale zlo i kto powiedzial, ze to jest zle...
Stary 2002-08-21, 20:23   #21
guest
Zakorzenienie

Od czasu, gdy w związku z dyskusją o ocenach w KW przeliczyłam bieżący stan swoich kremików, maseczek i serumów (było 47 czy jakoś tak), zdążyłam już nabyć Neutrogenę Visibly Young (3 szt z serii) Visibly Refined (krem i tonik). Asz z Sza.. i Chanel Precision Eye Lift, piankę z Welli i podkład Revlona (ostatnie 6 pod wpływem pochlebstw w KW), dwie odżywki do włosów, nową serię pielęgnacyjną Kerastase, piling i kremik na biust z Marbertu [img]icons/icon41.gif[/img] [img]icons/icon41.gif[/img] [img]icons/icon41.gif[/img]
... no nie [img]icons/icon9.gif[/img] doktora !!!! to JEST choroba
Stary 2002-08-21, 20:23   #22
guest
Zakorzenienie

Re: kosmetykomania- Garnier?

no no juz pisałm tez kolekcjonuje wlasnie ziaje i YR, ale traz w Drogerii Natura (adres w Nowych linkach)jest promocja Garniera Seria klasyczna, no i nie wiem nie wiem... powiedzcie no tylko dobre są??
Stary 2002-08-21, 20:32   #23
guest
Zakorzenienie

O Garnier nie moge narazie nic powiedziec, bo nie probowalam. Ale martwie sie, bo w Krakowie juz drugi sklep Drogerii Natura zliklidowano. Ciekawe dlaczego.
Stary 2002-08-21, 20:42   #24
guest
Zakorzenienie

Czy mogłabyś mi podać adres internetowy Drogerii Natura? Jakoś nie potrafię go znaleźć w Nowych Linkach... Byłabym wdzięczna.
ela napisał(a):
> no no juz pisałm tez kolekcjonuje wlasnie ziaje i YR, ale traz w Drogerii Natura (adres w Nowych linkach)jest promocja Garniera Seria klasyczna, no i nie wiem nie wiem... powiedzcie no tylko dobre są??
Stary 2002-08-21, 20:46   #25
guest
Zakorzenienie

www.drogerienatura.pl
Stary 2002-08-21, 20:53   #26
guest
Zakorzenienie

Jestes pewna? Caly czas wychodzi mi, ze nie ma takiej strony.
Stary 2002-08-21, 20:58   #27
guest
Zakorzenienie

mi sie otwiera, jesli interesuja cie promocje to moge ci podac
Stary 2002-08-21, 20:59   #28
guest
Zakorzenienie

Adres jest dobry: właśnie jednocześnie z czytaniem postów na Wizażu przeglądam ich stronę. Dziękuję bardzo!

pmh napisał(a):
> Jestes pewna? Caly czas wychodzi mi, ze nie ma takiej strony.
Stary 2002-08-21, 20:59   #29
guest
Zakorzenienie

a adres jest w linkach i kosmetyki, tam gdzie pedet
Stary 2002-08-21, 21:02   #30
guest
Zakorzenienie

a otwiera wam sie strona Ziaji? Spróbujcie, bo mi sie otworzyła i cos szwankuje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości