|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
najbardziej niezwykłe knajpy świata
Podczas porannego przeglądania internetu, natknęłam się na coś takiego: http://www.wykop.pl/link/402120/najb...knajpy-swiata/ - najdziwniejsze knajpy świata. Widać, że nie liczy się tylko, co się je, ale i również miejsce. Na prawdę fascynujące miejsca. Taka podniebna kolacja na przykład, to dopiero musi być romantyczna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: najbardziej niezwykłe knajpy świata
Jeej nie moge uwierzyć, że restauracja z sedesami j potrawami stylizowanymi na odchody ma wziecie
![]() I jeść w ciemnościach też bym nie chciała, moze i ma to na celu wyostrzyć zmysly smaku i zapachu, ale ja tam lubie widzieć co jem a najlepiej jeszcze jak jest podane w ciekawy sposób. I Zresztą tak siedzieć i z kimś rozmawiać w ciemnościach? A kelnerzy to chyba musza mieć noktowizory ![]() Szpital to też jakaś pomyłka. Podniebna kolacja może i fajnie, ale jakoś niepraktycznie. I gdzie jest kucharz? Bo jeżeli dania przygotowuje na górze to menu musi być strasznie ograniczone. A jakbym musiala isc do toalety? to wtedy wszyscy musza zjechac na dół? ![]() Ale za to w podwodnej restauracji bym z chęcią zjadła, super to musi wyglądać na żywo ![]() Ogólnie fajnie, że oryginalnie, ale momentami przerost formy nad treścią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
O tej restauracji z sedesami to już kiedyś słyszałam, nie wiem co w tym fajnego
![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś byłam w restauracji fajnej w Kanadzie, taka jakby wieża i u samej góry była kopuła w której była ta restauracja, a ta kopuła cała się powoli obracała także jedząc zmienaił się widok za oknem, bardzo przyjemnie się jadło bo super widok na całe miasto
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ta na dnie morza coś pięknego!
![]() ![]()
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
o takiej knajpie, gdzie wszystko podają w ciemnościach (w Paryżu zdaje się), był kiedyś program.. i zdaje się że uczestnicy którejś z serii hell's kitchen w takiej byli...
tam pracują osoby niewidome - są kelnerami i przyprowadzają gości do stolików. światła w kuchni oczywiście są zapalone. http://www.danslenoir.com/index.php
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-07-10 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Fajne te knajpy
![]() W Polsce, też nie ma co daleko szukać. Pod Lublinem, w ośrodku Graf Marina, jest bardzo klimatyczna restauracja/tawerna na statku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
w Poznaniu tez jest knajpa pod ciemku na tych samych zasadach do Dans Le Noir, i z teg co wiem ma sie bardzo dobrze. Na tyle, ze trzeba wczesniej rezerwowac, zeby dostac stolik
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.