|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Drastyczny spadek wagi. Pomóżcie, proszę...
Cześć
![]() Zeszłych wakacji miałem 78kg przy wzroście 183cm. Postanowiłem schudnąć. Jeździłem 40km dziennie, jadłem same jogurty, owoce, warzywa i płatki musli. Zjechałem do zjechałem wtedy do 72kg. Później dalej nie jedząc słodyczy, spożywając mięso, sery, białe pieczywo, ziemniaki etc. schudłem do 68kg. Przytycie do 70kg wywołuje u mnie biegunkę! Za każdym razem.... ![]() Zawsze starałem się przytyć dość drastycznie. Niestety - 70kg = biegunka+spadek do 68kg Teraz, wprowadzając dietę oczyszczającą, moja waga spadła do 64,7kg! ![]() ![]() Spadek wagi niestety po mnie widać... Mam 18 lat i problemy z cerą. Nie mogę jeść czekolady, słodyczy, ostrych potraw, białego pieczywa, mleka, żółtego sera, ziemniaków[?] Pomóżcie mi przytyć, proszę... Co mam jeść, aby przytyć i nie zaszkodzić skórze? ![]()
To nasza żałosność czyni nas interesującymi Edytowane przez MagicDreams Czas edycji: 2010-07-11 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drastyczny spadek wagi. Pomóżcie, proszę...
idz do lekarza, mozesz miec rozwalona trzustke
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
myślę, że najlepiej pomoże Ci lekarz, lepiej nie próbuj nic robić na własną rękę, bo możesz tylko pogorszyć sytuację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszesz że masz alergię na przetwory mleczne, ziemniaki, białe pieczywo, a układasz diety w oparciu o przetwory mleczne (jogurty, ser biały), ziemniaki i białe pieczywo. ![]() No to od tego masz biegunkę, co w tym niezrozumiałego? Biegunka i spadek masy to jeden z klasycznych objawów alergicznych, jesz czego nie powinieneś, to tym samym rozwalasz cały układ trawienny, niszczysz kosmki jelitowe, upsledzasz przyswajanie więc chudniesz i masz biegunkę. Idz dziecko do alergologa, niech Ci ułoży dietę, bo ja nie widzę szansy, ze sam toz robisz z sensem. Prędzej sie wykończysz na amen.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Idź do lekarza!
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S To "dziecko" w poście było zupełnie niepotrzebne, Księżniczko ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idz do alergologa, bardzo możliwe że doprowadziłeś się do stanu, w którym sama dieta eliminacyjna to już za mało, i trzeba na początek wdrożyć specjalistyczną dietę + leczenie.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie uważa Mama, iż jej odpowiedź jest nieco dramatyczna? Wiem, ile mój organizm jest w stanie wytrzymać. Wiem też, ze spożywając produkty "wiążące", nie doprowadzę do biegunki. Mi po prostu było tak wygodnie. Nie tyłem, dobrze wyglądałem i było fajnie. Teraz jest niefajnie... Mam 18lat i chcę trochę przytyć, a nie wyglądać, jak szczypior...
Tak, ze Mamo... Jak zdrowo przytyć? : ) Może reszta rodziny także pomoże? ![]() Mógłbym wcinać słodycze w smalcu, ale ja chcę zdrowo ![]() ![]() Musze mieć pod ręką coś w miarę zdrowego, korzystnie wpływającego na organizm lub obojętnego, co mógłbym wciągnąć. Jestem, jak odkurzacz :P
To nasza żałosność czyni nas interesującymi Edytowane przez MagicDreams Czas edycji: 2010-07-11 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idź do alergologa żeby zrobic ze sobą pożądek. Zdrowy człowiek , jak zjada więcej niż spala to zwiększa masę - jak doda do tego ruch, to wzrasta masa mięśniowa a nie tłuszcz się odkłada. A nie dostaje biegunki. przecież lekarze nie gryzą wbrew pozorom. A skąd my mamy wiedzieć co jest dla Ciebie zdrowe jak masz alergie i jakieś nawracające problemy trawienne? Ktos Ci poradzi coś bez sensu i będziesz to jadł bo tak na forum napisali? Nie lepiej się zdiagnozować u fachowca zamiast szukać w ciemno?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.