Drastyczny spadek wagi. Pomóżcie, proszę... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-11, 08:04   #1
MagicDreams
Raczkowanie

Exclamation

Drastyczny spadek wagi. Pomóżcie, proszę...

Cześć

Zeszłych wakacji miałem 78kg przy wzroście 183cm. Postanowiłem schudnąć. Jeździłem 40km dziennie, jadłem same jogurty, owoce, warzywa i płatki musli. Zjechałem do zjechałem wtedy do 72kg. Później dalej nie jedząc słodyczy, spożywając mięso, sery, białe pieczywo, ziemniaki etc. schudłem do 68kg.

Przytycie do 70kg wywołuje u mnie biegunkę! Za każdym razem....
Zawsze starałem się przytyć dość drastycznie. Niestety - 70kg = biegunka+spadek do 68kg

Teraz, wprowadzając dietę oczyszczającą, moja waga spadła do 64,7kg!

Spadek wagi niestety po mnie widać...

Mam 18 lat i problemy z cerą. Nie mogę jeść czekolady, słodyczy, ostrych potraw, białego pieczywa, mleka, żółtego sera, ziemniaków[?]

Pomóżcie mi przytyć, proszę...

Co mam jeść, aby przytyć i nie zaszkodzić skórze?

Edytowane przez MagicDreams
Czas edycji: 2010-07-11 o 08:47
MagicDreams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 09:20   #2
kiciakasia
Zakorzenienie

Dot.: Drastyczny spadek wagi. Pomóżcie, proszę...

idz do lekarza, mozesz miec rozwalona trzustke
Stary 2010-07-11, 09:39   #3
bigboob
Raczkowanie

myślę, że najlepiej pomoże Ci lekarz, lepiej nie próbuj nic robić na własną rękę, bo możesz tylko pogorszyć sytuację.
bigboob jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 09:53   #4
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicDreams Pokaż wiadomość
Cześć

Zeszłych wakacji miałem 78kg przy wzroście 183cm. Postanowiłem schudnąć. Jeździłem 40km dziennie, jadłem same jogurty, owoce, warzywa i płatki musli.

Fatalna dieta. Tragiczna po prostu!
Od takiej diety tez bym dostała biegunki mimo ze nie mam alergi.

Zjechałem do zjechałem wtedy do 72kg. Później dalej nie jedząc słodyczy, spożywając mięso, sery, białe pieczywo, ziemniaki etc. schudłem do 68kg.

Przytycie do 70kg wywołuje u mnie biegunkę! Za każdym razem....
Zawsze starałem się przytyć dość drastycznie. Niestety - 70kg = biegunka+spadek do 68kg

Teraz, wprowadzając dietę oczyszczającą, moja waga spadła do 64,7kg!

Spadek wagi niestety po mnie widać...

Mam 18 lat i problemy z cerą. Nie mogę jeść czekolady, słodyczy, ostrych potraw, białego pieczywa, mleka, żółtego sera, ziemniaków[?]

Pomóżcie mi przytyć, proszę...

Co mam jeść, aby przytyć i nie zaszkodzić skórze?

Piszesz że masz alergię na przetwory mleczne, ziemniaki, białe pieczywo, a układasz diety w oparciu o przetwory mleczne (jogurty, ser biały), ziemniaki i białe pieczywo.

No to od tego masz biegunkę, co w tym niezrozumiałego?
Biegunka i spadek masy to jeden z klasycznych objawów alergicznych, jesz czego nie powinieneś, to tym samym rozwalasz cały układ trawienny, niszczysz kosmki jelitowe, upsledzasz przyswajanie więc chudniesz i masz biegunkę.

Idz dziecko do alergologa, niech Ci ułoży dietę, bo ja nie widzę szansy, ze sam toz robisz z sensem.
Prędzej sie wykończysz na amen.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 10:53   #5
niuniulka1989
Zakorzenienie

Idź do lekarza!
Stary 2010-07-11, 16:40   #6
MagicDreams
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

Piszesz że masz alergię na przetwory mleczne, ziemniaki, białe pieczywo, a układasz diety w oparciu o przetwory mleczne (jogurty, ser biały), ziemniaki i białe pieczywo.

No to od tego masz biegunkę, co w tym niezrozumiałego?
Biegunka i spadek masy to jeden z klasycznych objawów alergicznych, jesz czego nie powinieneś, to tym samym rozwalasz cały układ trawienny, niszczysz kosmki jelitowe, upsledzasz przyswajanie więc chudniesz i masz biegunkę.

Idz dziecko do alergologa, niech Ci ułoży dietę, bo ja nie widzę szansy, ze sam toz robisz z sensem.
Prędzej sie wykończysz na amen.
Nie układałem sobie diety w ten sposób. Wtedy nie wiedziałem jeszcze, że w/w produkty mi szkodzą. Zaznaczyłem tylko, że jadłem wszystko, prócz słodyczy.

P.S
To "dziecko" w poście było zupełnie niepotrzebne, Księżniczko
Stary 2010-07-11, 21:16   #7
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Nie układałem sobie diety w ten sposób. Wtedy nie wiedziałem jeszcze, że w/w produkty mi szkodzą. Zaznaczyłem tylko, że jadłem wszystko, prócz słodyczy.

P.S
To "dziecko" w poście było zupełnie niepotrzebne, Księżniczko
Jestem raczej w wieku Królowej Matki i niezmiernie mnie irytuje jak młodzież, nie wyciąga wniosków z oczywistych porzesłanek.

Idz do alergologa, bardzo możliwe że doprowadziłeś się do stanu, w którym sama dieta eliminacyjna to już za mało, i trzeba na początek wdrożyć specjalistyczną dietę + leczenie.

Liz Williams

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-11, 22:10   #8
MagicDreams
Raczkowanie

Nie uważa Mama, iż jej odpowiedź jest nieco dramatyczna? Wiem, ile mój organizm jest w stanie wytrzymać. Wiem też, ze spożywając produkty "wiążące", nie doprowadzę do biegunki. Mi po prostu było tak wygodnie. Nie tyłem, dobrze wyglądałem i było fajnie. Teraz jest niefajnie... Mam 18lat i chcę trochę przytyć, a nie wyglądać, jak szczypior...

Tak, ze Mamo... Jak zdrowo przytyć? : )
Może reszta rodziny także pomoże?

Mógłbym wcinać słodycze w smalcu, ale ja chcę zdrowo . Dodam, że nie jestem jakimś niedojadkiem. Nie jem, kiedy jestem głodny, ponieważ jestem głupi
Musze mieć pod ręką coś w miarę zdrowego, korzystnie wpływającego na organizm lub obojętnego, co mógłbym wciągnąć. Jestem, jak odkurzacz :P

Edytowane przez MagicDreams
Czas edycji: 2010-07-11 o 22:14
MagicDreams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 06:38   #9
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Nie uważa Mama, iż jej odpowiedź jest nieco dramatyczna? Wiem, ile mój organizm jest w stanie wytrzymać. Wiem też, ze spożywając produkty "wiążące", nie doprowadzę do biegunki. Mi po prostu było tak wygodnie. Nie tyłem, dobrze wyglądałem i było fajnie. Teraz jest niefajnie... Mam 18lat i chcę trochę przytyć, a nie wyglądać, jak szczypior...

Tak, ze Mamo... Jak zdrowo przytyć? : )
Może reszta rodziny także pomoże?

Mógłbym wcinać słodycze w smalcu, ale ja chcę zdrowo . Dodam, że nie jestem jakimś niedojadkiem. Nie jem, kiedy jestem głodny, ponieważ jestem głupi
Musze mieć pod ręką coś w miarę zdrowego, korzystnie wpływającego na organizm lub obojętnego, co mógłbym wciągnąć. Jestem, jak odkurzacz :P
Co Ci pomogą produkty wiążące na zniszczone kosmki jelitowe?
Idź do alergologa żeby zrobic ze sobą pożądek. Zdrowy człowiek , jak zjada więcej niż spala to zwiększa masę - jak doda do tego ruch, to wzrasta masa mięśniowa a nie tłuszcz się odkłada.
A nie dostaje biegunki.
przecież lekarze nie gryzą wbrew pozorom.
A skąd my mamy wiedzieć co jest dla Ciebie zdrowe jak masz alergie i jakieś nawracające problemy trawienne?

Ktos Ci poradzi coś bez sensu i będziesz to jadł bo tak na forum napisali?
Nie lepiej się zdiagnozować u fachowca zamiast szukać w ciemno?

Liz Williams
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości