|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Nie wyciskam - dziwne zachowanie pryszcza...
Witajcie
.Moje pytanie brzmi następująco - wyciskać pryszcze, czy nie? Odnosi się ono wyłącznie do mnie, ponieważ ostatnio nie wyciskam i zauważyłem, że pojawia się biały łepek po czym ściera się np. o poduszkę, "goi" i wychodzi na nowo. Dlaczego? Ostatnio pozbyłem się delikatnie tej "główki", a głębiej była twarda zbitka ropy, którą także wycisnąłem. Boje się przebarwień... Stare praktycznie zwalczyłem aspiryną i cytryną, jednak nowe na bieżąco powstają... Mam po dwa na skroniach a reszt na bokach czoła... Najwięcej chyba po lewej stronie, ponieważ na niej właśnie śpię... Myślę, ze to ma jakiś związek. Pytam o to teraz, ponieważ po piciu zielonej herbaty oraz bratkowej dostałem wysypu i nie wiem, co z tym robić.... Pomożecie? ![]()
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie wyciskam - dziwne zachowanie pryszcza...
Niewyciskaj bo rozniesiesz zarazki czy tam wirusy :P.
Staraj się spać na plecach, jest to uciążliwe na początku ale potem ciało przyzwyczaja się. Ja już na plecach śpie chyba 6-7 miesiąc i widzę różnice. Jak nie możesz wytrzymać to często zmieniaj poszewke ^^. Ktoś tak robił i podobno dawało to efekty. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te bakterie i tak się roznoszą, gdy pryszcz sam rozleje się po skórze... ![]() Głownie zastanawia mnie, dlaczego te pryszczaki tak się zachowują... To normalne? Świadczy o czymś?
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Może wysusz go spirytusem? Nie wiem,ja zawsze jak mam coś to:
1. Myje ręce 2. Wyciskam 3.Przemywam spirytusem 4. Smaruje tormentiolem i jest git. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Nie chcę robić żadnym alkoholem ze względu na wrażliwą cerę...
Nie wyciskam od dawna i jakoś nie zbiera mi się na duszenie Zobaczymy, co z tego wyjdzie
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie w tym problem, że tylko dwa pryszcze tak się zachowały, tzn. miały dużą, białą główkę. Reszta niestety miała małą (przez cały czas).
Wycisnąłem je dzisiaj i w amoku próbowałem także wycisnąć zaczerwione, podskórne pryszcze i coś mi się wydaje, że będą się długo goiły. Mam niestety tak, ze jak już mi coś wyjdzie, to jedno obok drugiego (taka plantacja Ehhh...
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Ja słyszałam , że należy czesciej zmieniać poszewke od poduszki
![]() Próbowałam, i faktycznie jest lekka poprawa mojej cery . Jak już wyciskasz, to umyj dokładnie rece ![]() Ale ostanio trafiłam na maść , Acnofan. Kosztuje 8-11 zł , i jest rewelacyjna ! ;] Po niej trądzik ładnie schodzi )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

.