Czerwcowe Panny Młode - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-03, 19:55   #1
kafetka
Zadomowienie

Czerwcowe Panny Młode

musze sie ochwlaic ze wczoraj bylismy z moim TZ w kosciele i ustalilismy termin slubu!!!!! otoz 24 czerwca o 15.00 ciekawa jestem czy ktoras z wizazanek tez palnuje slub w tych dniach badz miesiacu?/
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-03, 20:31   #2
Akane
Zakorzenienie

Dot.: czerwcowe panny mlode

Ja też biorę ślub w czerwcu i też o 15:00 Tyle tylko, że na początku czerwca, bo trzeciego. Zostało równe 5 miesięcy, a sporo jeszcze jest do załatwienia... Mam nadzieję, że jednak jakoś sobie ze wszystkim damy radę
Akane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-03, 22:26   #3
kafetka
Zadomowienie

we czworke pewnie ze damy rade!!
Stary 2006-01-04, 08:53   #4
cooky
Raczkowanie

Smile Dot.: czerwcowe panny mlode

Ja też biorę ślub 24-go czerwca )
cooky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-04, 09:20   #5
meluzynka
Raczkowanie

jak miło! ja też ślubuję 24 czerwca 2006. To data wybrana z pełną premedytacją, noc najdłuższa w roku, pełna magii.... i podobno piękna pogoda gwarantowana!
meluzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-04, 09:24   #6
niusia77
Raczkowanie

Ja slubuję 10 czerwca! Wprawdzie chciałam 17 bo jakos tak mi sie dobrze komponowało, ale mój narzeczony ZAPOMNIAŁ o jakim terminie mówiłam i zarezerwował kapelke na 10 - nie było wyjścia juz potem. Widocznie tak juz mam zapisane w gwiazdach
niusia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-04, 14:04   #7
Mirianka
Zakorzenienie

o rany
Dziewczyny gratulacje
ciekawe kiedy mnie spotka to szczęście

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-04, 14:11   #8
mamaczkowa
Raczkowanie

I ja dołączam do ślubujących 24 czerwca
mamaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-06, 12:29   #9
madzik1000
Rozeznanie

ja tez 24 czerwca ale o 14 pozdrawiam wszystkie czerwcowe panny mlode
madzik1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-11, 18:22   #10
Anna Maria Magdalena
Raczkowanie

Talking Dot.: czerwcowe panny mlode

Moj slub odbedzie sie 03 czrwca o godzinie 16.00. To juz wkrotce dziewczyny, nie wiele juz zostalo czasu na przygotowania. Pozdrawiam
Anna Maria Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-11, 19:38   #11
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anna Maria Magdalena
Moj slub odbedzie sie 03 czrwca o godzinie 16.00. To juz wkrotce dziewczyny, nie wiele juz zostalo czasu na przygotowania. Pozdrawiam
Witaj Już myślałam, że jestem jedyną czerwcową panną młodą, ślubującą na samym początku tego miesiąca, czyli 03.06.2006 A okazuje się, że jednak nie jestem sama!
Czasu faktycznie zostało niewiele, a do załatwienia jeszcze sporo spraw - przynajmniej u mnie
Stary 2006-01-12, 09:52   #12
karolinka123
Raczkowanie

moj przyjaciel tez sie hajta 3 czerwca!!pozdrawiam was wszystkie czerwcowe pannybedzie weselicho jak sie patrzy
karolinka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 18:41   #13
wiktoria24
Przyczajenie

Hej ja też 3 czerwca tylko o 14.00...bardzo się cieszę. Napiszcie na jakim etapie są przygotowania. Z góry dziękuję.
wiktoria24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 20:50   #14
Anna Maria Magdalena
Raczkowanie

Hej hej!!! To znowu ja, wiec co do moich przygotowan. Jestem na dosc zaawansowanym etepie mimo ze przebywam za granica. Sale, zespol i kosciol mam zarezerwowany juz od kilku dobrych miesiecy. Natomiast fotografa - kamerzyste i firme dekoracyjna moze od 2 miesiecy. Kupno sukienki i obraczek planuje na poczatek lutego bo wtedy bede w kraju. Pozostale rzeczy dopilnuje moja mama. Jak to u Was wyglada dziewczyny???
Stary 2006-01-13, 05:44   #15
Akane
Zakorzenienie

U mnie wszystko jest na mojej głowie (no i na głowie narzeczonego). Moja mama zbytnio się w przygotowania nie angażuje, zresztą nie miałabym sumienia wciągać ją w ich wir (bardzo dużo pracuje). Poprosiłam więc ją tylko o pomoc przy wyborze menu w restauracji i wstępnie umówiłam na wspólne oglądanie sukni ślubnych. Z ojcem to w ogóle mam dylemat - rodzice są rozwiedzeni (miałam wówczas 5 lat) i mój ojciec specjalnie się mną nie interesuje. Wszystko kręci się dla niego wokół pieniędzy Biedny nie jest (kasę ciągnie od dziadków), ale zachowuje się tak, jakby ryzykował spaniem pod mostem. Ostatnio zadzwonił do mnie ze stwierdzeniem, że musimy porozmawiać o moich planach. Myślałam, że może chce zapytać za kogo właściwie wychodzę za mąż, bo do tej pory nie pamięta imienia mojego TŻ, nie wyraził chęci poznania go, a jedyne co go zainteresowało to to, czy mój TŻ pracuje i ile zarabia. Okazało się, że moje nadzieje były złudne, bo ojca nie interesował mój Bartek, tylko moje oczekiwania finansowe Nie wiem, czy tak ciężko zrozumieć, że nie o kasę mi chodzi, tylko jego obecność i zainteresowanie? Jak usłyszałam, że będzie musiał brać pożyczkę, żeby się w ogóle z alimentami wyrobić (płaci mi dokładnie tyle samo, co 15 lat temu, ale to szczegół) to się we mnie zagotowało. Potem padło kolejne urocze stwierdzenie "A czego oczekujecie na prezent? Żeby się potem nie okazało, że dostaniecie sześć tosterów"... I prawdę mówiąc mam teraz ciężki orzech do zgryzienia, bo najchętniej bym zadzwoniła do ojca i powiedziała mu, żeby może jednak nie narażał się na koszty i na ślub w ogóle nie przyjeżdżał. Strasznie mnie zabolało jego zachowanie i obawiam się, że na ślubie zaboli mnie jeszcze bardziej
Ech, rozpisałam się. Przepraszam, ale musiałam to z siebie jakoś wyrzucić...

A co do etapu przygotowań.. Mamy:
- termin w kościele
- restaurację (23 stycznia odbieramy menu i jeśli wszystko będzie ok, to podpisujemy umowę)
- fotografa (mój brat cioteczny )
- kamerzystę
- obrączki
- upatrzony wzór zaproszeń

Zostało jeszcze sporo: moja suknia i garnitur TŻ, nauki przedślubne, wszystkie formalności, wybór fryzjerki i kosmetyczki, dekoracje... Ale wierzę, że jakoś sobie damy radę. Chwilowo przygotowania muszą ustąpić sesji egzaminacyjnej, ale zaraz po niej ruszamy pełną parą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 11:28   #16
madzik1000
Rozeznanie

my mamy juz sale, fotografa i kamerzyste w jednym (jedna firma) i zespol, no i date w kosciele ale zaklepywalismy jeszcze w zeszlym roku i ksiadz zapisal nas na jakims swistku wiec musze isc upewnic sie, ze go gdzies nie zgubil. wlasnie jestesmy w trakcie odbywania nauk i poradni.
sukienki mam isc ogladac jutro juz mierzylam ze 4 i chyba ta 1 mi sie najbardziej podobala. sama juz nie wiem, taki wybor, ze naprawde ciezko sie zdecydowac.
mam pytanie do was kiedy wyruszacie z zaproszeniami do gosci, bo niby jeszcze bardzo duzo czasu, ale z drugiej strony w czerwcu juz duzo ludzi planuje wakacje, szczegolnie w drugiej polowie i boje sie ze jak pozapraszam ludzi za dwa czy trzy miesiace to czesc juz bedzie miala inne plany.
matko im blizej tym mam wiecej watpliwosci (nie co do samego zamazpojscia, ale calej tej otoczki). juz swira dostaje. ostatnio stwierdzilam, ze zaproszenia, ktore zrobilam (nie wszystkie jeszcze) sa beznadziejne i lepiej kupic gotowe, juz mi przeszlo, ale to jakas paranoja. jak ja teraz mam takie akcje to co bedzie pozniej.
dobra wystarczy tego zalenia sie.
pozdrawiam cieplutko
madzik1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 11:41   #17
Akane
Zakorzenienie

Ja myślę, że z zaproszeniami najlepiej ruszyć w kwietniu, ewentualnie pod koniec marca.
Chwilowo jeszcze mnie stres nie zabija, mam co innego na głowie Myślę, że jeżeli wszystko będzie pozałatwiane, to nie będę się jakoś bardzo denerwować. Póki co jestem spokojna o to, co jest już zaklepane, martwię się chyba tylko o nauki przedmałżeńskie. Suknię na pewno jakąś wybiorę, zaproszenia upatrzone... Będzie dobrze
Stary 2006-01-13, 16:41   #18
kafetka
Zadomowienie

u nie zareerwowana jest juz sala i wplacona zaliczka,nauki slubne rozpoczete tydzien temu wiec napewno sie wyrobimy ,zespol jedziemy juz zarezerwowac w niedziele a najbardziej zastanawia mnie kiedy amawiac sukienke?? bo model mam juz upatrzony!!
Stary 2006-01-13, 18:40   #19
Anna Maria Magdalena
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Zaczne moze od nauk przedmalzenskich bo to jest moj jeden z problemow, nie mam kiedy tego zrobic. W Polsce bede raz przed slubem 3 tygodnie, a potem dopiero na poczatku maja. Moim zdaniem te nauki sa mi potrzebne ja psu na bude, bo jak mam zyc to wiem i nie uchroni mnie to przed ewentualnym rozwodem w przyszlosci (oczywiscie nie zakladam go ) Niestety cos bede musiala wymyslic, tak pozatym ,ja moje zaproszenia odbieram 2 lutego i zapewne w polowie lutego je rozdam. Wiem ze to wczesnie ale musze wiedzie miesiac przed ile bedzie osob wiec daje rodzince i znajomym ponad 2 miesiace na podjecie decyzji. Co do sukienki chciala bym ja zamowic na poczatku lutego wtedy bede w kraju a odebrac ja dopiero w maju. Mam dylematy gdyz nie wim co wybrac podoba mi sie kolekcja Sincerity no i w Krakowie jest do kupienia. Podoba mi sie rowniez kolekcja Pronovias ale nie jest osiagalna w Krakowie w zadnym z salonow szkoda. A tak nawiazujac do tego co napisalas Akane, to sie nie martw gdyz nie jestes odosobniona z tym problemem. Mam podobna sytuacje zyciowa ,swojego biologicznego nie widzialam od 22 lat a mam 25. Nie utrzymujemy kontaktu gdyz do 18 lat on nie chcial a po 18 latach juz ja nie chcialam. Przyznam Ci sie ze, bardzo z tego sie ciesze gdyz mam wspanialego ojczyma od 5 roku zycia i bardzo go kocham. Tak na marginesie mojego biologicznego nie zapraszam na slub oczywiscie. Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-21, 07:39   #20
kafetka
Zadomowienie

co do tych nauk to absolutnie sie zgadzam!! czysta teoria ktora trzeba wysluchac... ale nie zachecam cie ale sa sposoby zeby je zalatwic bez twojej obecnosci!!!!! otoz tam gdzie ja chodze przychodzi tez para i bylo by wszytko ytak jak trzeba ale oni przychodza wzamian za panstwa mlodych ksiadz o tym nie wie bo tamtych niewidzial i podpisuje a slub z tegocco wiem biora w innym kosciele!moze to i zagmatwane,ale pomysl jak praktyczne!!:ro lleyes:
Stary 2006-01-26, 18:19   #21
Anna Maria Magdalena
Raczkowanie

W moim przypadku jest nadzieja ze sie dogadamy z ksiedzem, bo dosc rowny z niego gosc. Taki swiety to tez nie jest wraz z moim ojcem nalezy do kola lowieckiego co oznacza ze ma dosc ciekawe hobby . Zobaczymy juz za kilka dni bede wiedziala czego sie moge spodziewac
Stary 2006-01-27, 01:06   #22
bubbel
Rozeznanie

GG do bubbel Send a message via Skype™ to bubbel
Smile Dot.: czerwcowe panny mlode

Czesc dziewczyny, Ja tak jak wy biore slub w czerwcu tylko ze 10. Wiekszosc rzeczy jest na mojej mamy glowie poniewaz mieszkam za granica, a przed slubem bede raz w lutym i dopiero koncem maja. Nie moge sie doczekac wizyty w lutym poniewaz wiele rzeczy musze zalatwic i jestem z tego powodu podekscytowana A wy?.. Zycze powodzenia w przygotowaniach
bubbel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-28, 17:47   #23
iveti
Przyczajenie

GG do iveti

Witam was dziewczyny
Ja również mam ślub kościelny w czerwcu a dokładniej 10.06.2006r o gdz 14;00 bardzo chciałam 24.06 ale restauracja nie miała juz wolnych miejsc,widocznie tak miało być.
Sukienke juz mam nawet moge sie wam pochwalić ze jest to papilio z kolekcji 2004 silwia 271 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1138534775
czekam jeszcze na welon,fotograf,kamerzysta ,sala,samochód,orkiestra to mamy juz zarezerwowane teraz reszta.
Diewczyny a zna może któraś jakiś fajny chórek kościelny z katowic lub okolic,byłabym bardzo wdzięczna.Gorąco wszystkich pozdrawiam.

Edytowane przez iveti
Czas edycji: 2006-01-29 o 12:42
iveti jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2006-01-28, 17:55   #24
niusia77
Raczkowanie

No wreszcie, chociaż dwie dopisały na 10 - Iveti i bubbel WITAM!!!!!
Ja tez będę sie stresowac tego dnia, z jedenej strony nie mogę się juz doczekać a z drugiej jakos tak juz na sama mysl mnie mrowi w dołku
niusia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-28, 18:21   #25
zołziak
Raczkowanie

GG do zołziak

Ja też biorę ślub w czerwcu - prawdopodobnie 3-go. Na razie tylko cywilny, decyzję podjęliśmy bardzo spontanicznie Trzymamy ją w tajamnicy, tylko kilka osób o tym wie
zołziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-28, 18:35   #26
kasiarog
Raczkowanie

GG do kasiarog
Thumbs up Dot.: czerwcowe panny mlode

Witam dziewczyny!
Mój ślub 17 czerwca. Właśnie chodzimy na nauki i powiem Wam że da się zrobić tak aby na przykład jedno z Was poszło na te nauki a drugą osobe tylko dopisać ( niby że jest), nie wiem dokładnie jak to jest u was w parafii ale u nas taki przekręt można było zrobić. My mamy juz salę, orkiestrę, dzisiaj rozglądaliśmy się za obrączkami ale narazie nic z kupna nie wyszło.... Ile jeszcze przed nami!!!! papa
kasiarog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-29, 10:39   #27
Anna Maria Magdalena
Raczkowanie

Jestem bardzo pod ekscytowana juz w srode lece do Polski i bede mogla osobiscie wszystkiego dopilnowac. Jak narazie czesc rezerwacji zalatwialam poprzez moja mame i internet. Bede tylko 3 tygodnie ale to i tak wystarczy. Mam jednak do Was pytanie, czy moze ktoras z Was orientuje sie jak to wyglada z kupnem suknie. Chodzi mi o to ze chciala bym wybrac suknie w lutym, natomiast odebrac ja na poczatku maja bo wtedy przyjade. Martwia mnie przymiarki w miedzy czasie bo nie zabardzo moge na nich byc. Wiem tez ze nie kupie sukni odrazu na siebie bo jestem dosc wysoka 176 cm. Co wy o tym sadzicie, prosze o jakas pomocna odpowiedz.

REKLAMA
Stary 2006-01-29, 12:54   #28
iveti
Przyczajenie

GG do iveti

Ja równiez jestem wysoka mam 174cm i również bałam się czy coś kupie zwłaszcza ze miałam duże wymaganiaa nie chciałam sukienki szyć tylko kupić z "wieszaka" Ale wczesniej upatrzylam sobie pare sukienek na internecie i wyruszylam do salonów sukien i jakos tak sie złozyło,że wszystkie które wybrałam były na zamówienie oprócz jednej (była na stanie) która najbardziej mi sie podobała przymierzyłam ja i zakochałam sieTeraz czekam na welon a potem przymiarka-będą sukienke skracać bo okazała sie za długa (buty będe miała na płaskim , jak miałabym mieć obsas to długość byłaby super) i troszkę zweżać.Ale mysle ,że wszystkie poprawki i przymiarki możesz zrobić jak będziesz już w Polsce,najważniejsze żebyś wczesniej wybrala sobie jakas sukienke i zaliczkowała.Jesli myslisz o szyciu to wybierz najszybciej jak to mozliwe model,fason,dokladne wymiary a nastepnym razem jak bedziesz to udasz sie do przymiarki. Nic się nie martw wszystko załatwisz,i znajdziesz sukienke twoich marzeń życzę powodzenia.pozdrawiam
polecam http://www.papilio.ru/en/indexen.html
http://www.papilio.ru/en/index.html
http://www.demetrios.pl/index.php?cPath=34
http://www.mojasukienka.com/Witam.html
http://www.eden.rutgers.edu/~kherold...ingdresses.htm
http://www.morilee.pl/
http://papamichel.pl/index.php?optio...pper&Itemid=59

Edytowane przez iveti
Czas edycji: 2006-01-29 o 13:24
iveti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-29, 14:14   #29
zuzaneczka
Zakorzenienie

Ha! ja też się dopisuję do czerwca, konkretnie 10, godzina 14
buźka !!!

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-29, 15:16   #30
Anna Maria Magdalena
Raczkowanie

Dzieki Iveti za szybka odpowiedz, pocieszylas mnie troszke. Ja rowniez bede miala plaski obcas, gdyz jestem rowna z moim partnerem. Ja jestem bardzo zainteresowana kolekcja Sincerity i Demetrios, niestety Demetrios nie jest dostepny w Krakowie. Przejrzalam setki sukien slubnych w internecie i tak naprawde nie natrafilam na te jedyna. Juz w czwartek bede osobiscie przymirzac i mam nadzieje ze cos znajde. Najzabawniejsze jest to, ze mi sie wogole nie podobaja kolekcje 2006 , wybralam kilka z kolekcji 2005 jak i rowniez 2004. Wydaje mi sie, ze te starsze sa ladniejsze. Moze to tylko moja opinia. W kazdym razie pozdrawiam Was dziewczyny i czekam na jakies inne ciekawostki z waszych przygotowan. pa pa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości