|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jakie studia po takiej Maturze?
Witam,
Zdaję w tym roku Maturę i nie wiem na jakie studia dalej się kierować. Na Maturze będę pisał: Polski - podstawa matma-podstawa Angielski- podstawa i rozszerzenie Studia z mojego punktu widzenia proponuje jakieś zaoczne ![]() Zły dział to przepraszam - płeć mężczyzna : ) |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie studia po takiej Maturze?
Tehnologia zywnosci w poznaniu;D 150 dziewczyn(ooo ile do wyboru;p) i wszyscy sie dostaja,ale studia ciezkie,a zaoczne? duzy wybór poza prawem, psychologia i paroma innymi, ktore sa oblegane mocno;p
W sumie co ci szkodzi wziąść sobie jakis dodatkowy przedmiot chociaz na podstawie, nic nie tracisz, a podstawy są łatwe.Zawsze jakies pkt. dodtakowe. NP z histori podstawy to 50 % masz tylko dokladnie czytając arkusz, nie nie wiedzacXD. Natomiast rozszerzony polski to jakas bajka, kumpela z podstawy miala 60% a z rozszrzenia prawie 90.
|
|
#3 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
A po co się na studia pchasz, skoro nie bardzo chcesz się uczyć
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Nikt za Ciebie nie zdecyduje, nie wiemy co Cię interesuje i w jakim przyszłym zawodzie siebie widzisz.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38317466]A po co się na studia pchasz, skoro nie bardzo chcesz się uczyć
[/QUOTE]No własnie. Teraz panuje powszechne przekonanie, że studia to mus i wszyscy na nie idą. A to nie jest najlepsze rozwiązanie. Jeśli masz skończyć studia w jakiejs dziurze, kierunek który totalnie cię nie interesuje i nie chcesz z nim wiązać przyszłości to sobie odpuść. Lepiej poszukaj innej drogi dla siebie, bo to bez sensu. I miło, że myślisz chociaz o zaocznych, to w trakcie ewentualnego studiowania coś zarobisz i zdobędziesz jakiekolwiek doświadczenie
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Oh ja nie wiem ostatnio widziałam w sklepie fajną matematykę w promocji, chociaż jaram się też zarządzaniem. Sama nie wiem co wybrać, podpowiedzcie mi. Psychologia jest fajna będę leczyć ludzi a jak pójdę na prawo to będę bogata i będę nosiła ładne stroje.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym w medycynę celowała. Wprawdzie trzeba mieć te minimum punktów nawet na wieczorowe, a potem wyrzucić kilkadziesiąt tysi już na starcie. Ale kurdę znajomym to oko zbieleje, jak zobaczą na fejsie co studiuje
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli jesteś już w klasie maturalnej i nie wiesz na jakie chcesz studia iść to zastanów się czy w ogóle chcesz studiować? Bo studiowanie czegokolwiek byleby mieć status studenta to głupota. Może zastanów się nad szkołą policealną/studium? No i zdajesz praktycznie samą podstawę, a z tym będzie Ci ciężko dostać się na oblegane kierunki.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
co wy na to abym kierował się na jakieś studia po których mógłbym ubiegać sie o prace w wojsku, policji, straży, Biurze ochrony rządu? Jakie byście studia mi doradzili gdzie miałbym możliwość dostania się?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2012-12-28 o 13:55 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Ja chciałabym iść na technologię chemiczną
co myślicie o tym kierunku ? studiuje to ktoś albo studiował?
|
|
|
|
|
#13 | |
|
DOMator
|
Cytat:
W policji potrzebują też prawników, bo policjanci często prowadzą postępowania przygotowawcze na zlecenie prokuratury. Ale z taką "minimalną" maturą, to chyba trudno dostać się na prawo i jeszcze je ukończyć... Podczas każdych studiów można też interesować się służbami mundurowymi, działać w kołach naukowych, ukończyć przeszkolenie wojskowe, a nawet zrobić kurs wakacyjny w szkole oficerskiej - kiedy studiowałam koledzy zaliczali coś takiego, ale to było w czasach obowiązkowej służby wojskowej, więc pewnie sporo się zmieniło. Od biedy jak człowiek nie ma pomysłu na siebie, to może zrobić kurs obsługi wózka widłowego, czy kasy fiskalnej zamiast męczyć się na studiach. W handlu zawsze jakaś praca będzie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Studia wojskowe z takimi wynikami?
to chyba na kierunku cywilnym, jak ty chcesz sobie np na nawigacji poradzić....
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Verpix ogolnie google nie bola, a w ogole to okresl swoje zainteresowania itd. studiow nie wybiera sie pod mature, tylko na odwrót...
|
|
#17 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Żadne... idziesz po najmniejszej linii oporu,nie ma sensu studiować dla samego faktu studiowania. Jeżeli nie wiesz czego chcesz sie uczyc to idź do pracy, jak kiedyś znajdziesz to co Cię kręci to pójdziesz na studia. A jak pójdziesz na "cokolwiek" żeby mieć mgr to tylko wyrzucisz kasę (zaoczne bywają calkiem drogie).
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
|
#20 |
|
.
|
zeby pracowac w sluzbach mundurowych wcale nie trzeba miec wyzszego wyksztalcenia. jesli chcesz miec wyzszy stopien w wojsku - studia podoficerskie albo oficerskie. chociaz nie wiem, czy z tymi maturami jest szansa.
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
nie dlatego, ze lubię chemię i chcę iść na ten kierunek
poprostu myślałam, że mogłabym pracować w sanepidzie po tym kierunku . Ale nie wiem czy dam sobie radę na studiach.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Chcesz iść na zaoczne, czyli rozumiem że chcesz pracować. A może najpierw idź do pracy, a po roku czy paru miesiącach może Ci się rozjaśni co Cię interesuje, jakie studiach chcesz zrobić lub warto zrobić?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

co myślicie o tym kierunku ?
to chyba na kierunku cywilnym, jak ty chcesz sobie np na nawigacji poradzić....