przytyłam po tabletkach:( jak zrzucić te kilogramy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 20:47   #1
aelin
Raczkowanie

przytyłam po tabletkach:( jak zrzucić te kilogramy?

hej dziewczyny. Pomożecie?
Jeszcze rok temu ważyłam 55 kg. Teraz waże 65, przy wzroście 165 cm. Chcialabym wrócić do poprzedniej wagi i nie mam pojecia jak sie za to zabrac. Od wczoraj pije Aqa Slim, ale caly czas odczuwam głod. Ogolnie sporo jem, ale zawsze tak bylo a nie tylam. Dodam, ze ostatnio mniej sie ruszam, nie chodzilam w 3 liceum na wf(teraz skonczylam ogolniaka.), zadnego sportu nie uprawiam... Ale nigdy nie bylam jakos specjalnie wysportowana, a wagę mialam w porzadku. Dopiero ostatnio zauwazylam jak bardzo przytylam, jaki mam wielki brzuch, tyłek i uda. Nawet chłopak i znajomi mi to wytykają. W dodatku pojawił mi się cellulit! Wlasnie w tych okolicach ciala i jest go sporo... Zdaje mi sie, ze to wszystko moze byc tez od tabletek antykoncepcyjnych ktore biorę troche ponad rok( CILEST). Mniej więcej od tej pory zaczelam tyć, chociaz na początku nie zdawalam sobie z tego sprawy... Nie wiem czy zamiana tabletek pomoże, jak mysliscie? Bo w koncu wszystkie zawierają hormony... A nie chce ich calkowicie odstawiac. Nie wiem, moze poradzicie cos, jakies specjalne wypróbowane ćwiczenia albo specyfiki, kuracje..? Cos co Wam pomoglo? Bylabym bardzo wdzięczna, bo ostatnio wstydze sie odbicia w lustrze(( Z góry bardzo dziękuje...

Edytowane przez aelin
Czas edycji: 2010-07-23 o 20:49
aelin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 21:50   #2
emigra
Zakorzenienie

Dot.: przytyłam po tabletkach:( jak zrzucić te kilogramy?

Moim zdaniem wiekszosc to zatrzymana woda.... Niestety takie uroki brania hormonow- sama tez to przechodzilam- przechodze wlasciwie nadal. Tylko u mnie bylo to polaczone z rzuceniem palenia....

Poczytaj o dietach, chodzi o zdrowe chudniecie, pozbycie sie zatrzymanej wody i pozniej trzymanie wagi ... Nie moze to byc szybka dieta, bo wszystko wroci i to pewnie z ''procentem'' .... Sama musisz zdecydowac jak bardzo jestes w stanie sie poswiecic- czy bedzie to np Dukan, ktory jest surowa dieta, sposobem odzywiania juz na cale zycie i wymaga duzo samozaparcia i cierpliwosci, czy po prostu zmiana sposobu odzywiania na zdrowszy ( rezygnacja z bialego pieczywa, makaronow, slodyczy itp) i wiecej ruchu?

Swoja droga to wzrostu mamy tyle samo... a jak ja wazylam 65 kg to tego nie docenialam teraz waze ponad 70 i mobilizuje sie do walki ...

Powodzenia!
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 23:38   #3
Peanut 1
Raczkowanie

Polecam Ci diete Dukana.
Diet jest duzo , ciezko sie zdecydowac na ta jedna ale ta jest godna uwagi , bo ja tez ruszylam z wagi 66 i dzis mam 59. Co juz jest cudem.

No i jem na tej diecie , nie gloduje .
Faktem tylko jest , ze nie wolno jesc wszystkiego , tylko to co wolno i trzeba isc wedle poszczegolnych faz.
Poczytaj na ten temat i sama zdecyduj .
Peanut 1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 23:53   #4
lukkija
Raczkowanie

Niestety niektore pigulki wlasnie zatrzymuja wode ale takze maja wplyw na wzmozenie apetytu. Pigulki nowszej generacji zawieraja substancje diuretyczne czyli odwadniajace wiec sie po nich rzadzie tyje a czasem nawet schudnie (ja schudlam ok 2kg, podczas gdy po poprzednich przytylam 6kg). Musisz po prostu zaczac kontrolowac, co jesz i w jakich ilosciach i wiecej sie ruszac-powinno pomoc. Jesli masz problemy z zatrzymana woda, mozesz tez sprobowac kapsule z podbialu lekarskiego. Postaraj sie zmiejszyc ilosc spozywanych weglowodanow bo to wlasnie do ich 'przerobienia' organizm potrzebuje wiecej wody co w efekcie moze prowadzic do jej nagromadzenia. Co do cellulitu-czy mezczyzni go maja? Nie, bo to zasluga kobiecych hormonow. Hormony syntetyczne moga zatem wzmagac wystepowanie cellulitu, zwlaszcza w kombinacji ze brakiem ruchu i dieta bogata w cukry i tluszcze. Przyznam, ze po dzis dzien mimo ruchu, masazy i niskoweglowodanowej i niskotluszczowej diety wciaz walcze z popigulkowym cellulitem. Powodzenia
Bedzie:63
A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek
lukkija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 10:10   #5
niuniulka1989
Zakorzenienie

Witaj, widzę że masz podobny problem do mojego.

Kiedy zaczęłam stosować Cilest (luty 2009) waga do wakacji wzorsła do ok 80 kg.... od lipca zrobiłam 3 mies przerwę i od października znów zaczęłam brać Cilest. I powiem tak- myślę, że tak naprawdę od Ciebie zależy, czy przytyjesz po tabsach czy nie. Jeżeli sobie powiesz, że to przez tabletki masz apetyt, to będziesz jadła więcej (nawet podświadomie) bo będziesz miała wytłumaczenie, że to wina tabletek a nie Twoja. Oczywiście, ją przypadki kiedy w org zbiera się woda, ale wtedy tyje się w bardzo krótkim czasie. W Ciebie trwało to ok rok, więc to chyba nie jest wina tabletek.

Najważniejsze jest ograniczenie spożywanych kalorii- wiem sama po sobie Trzymam kciuki za dietkowanie i ćwiczenia
Stary 2010-07-24, 10:51   #6
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Peanut 1 Pokaż wiadomość
Polecam Ci diete Dukana.
Diet jest duzo , ciezko sie zdecydowac na ta jedna ale ta jest godna uwagi , bo ja tez ruszylam z wagi 66 i dzis mam 59. Co juz jest cudem.

No i jem na tej diecie , nie gloduje .
Faktem tylko jest , ze nie wolno jesc wszystkiego , tylko to co wolno i trzeba isc wedle poszczegolnych faz.
Poczytaj na ten temat i sama zdecyduj .
Fakt, faktem Dukan to cudna dieta.... Ale dla wytrwalych Jak wytrzymalam 2 tygodnie- jestem uzalezniona od owocow i bylo mi ich po prostu brak! SB jest podobna dieta, takze opiera sie na bialku, jednak jest powiedzmy latwiejsza dla osob ktore wlasnie jak ja uwielbiaja owoce, ale trzeba uwazac w drugiej fazie- moze byc zgubna dla mnie byla. Ja generalnie moglabym zyc na pierwszych fazach obu diet, bo czulam sie swietnie- duzo energii, waga spadala i az chcialo sie zyc Tylko glupia jestem, bo sie dalam tesciowej ciastem zwabic i caly wysielk poszedl .... daleko

Teraz zastanawiam sie nad powrotem do SB- bardzo bym chciala .... ale boje sie ze mi sie nie uda

Bardzo wazne jest na obu tych dietach to ze szybko pozbywamy sie nagromadzonej wody- dlatego w pierwszych dniach waga bardzo spada A dla autorki to byloby raczej dobre rozwiazanie

Ja tez bralam cilest... bralam go ok 1,5 roku (mialam 17-18 lat) I musze przyznac ze na nich wlasnie schudlam ... przez caly okres brania spadlo mie niewiadomo jak 10 kilo, ktore nie wracalo dlugo (mimo ze odzywialam sie bardzo niezdrowo, bo jadlam jeden gora dwa posilki dziennie z powodu cieglego zabiegania i braku czasu na cokolwiek, i tak bylo ze wracalam do domu kolo 20-21 i wtedy jadlam obiad i wszystko co mi w rece wpadlo )
Wiec moral z tego taki, ze ile organizmow tyle efektow Ostatnio bralam przez 5 miesiecy Yaz i na nim - w polaczeniu z rzuceniem palenia powitalam kilka kilo ktore bede starac sie zazegnac
3270g, 47 cm
Stary 2010-07-24, 13:19   #7
BCiekawska
BAN stały

Ja mam podobny problemik:
Wzrost 164cm. i było 60kg miesiąc temu. Obecnie jest 56kg.(tabletki cilest)Moją największą zmorą jest celulitis
Macie jakies godne polecenia i sprawdzone przepisy odnośnie diety Dukana?
BCiekawska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 21:30   #8
misialinana
Rozeznanie

Hej, też przytyłam po tabsach i sama przyznaję, że to nie tabletki tuczą! Ale niestety wzmagają apetyt... Trzeba się pilnować i tyle...

Piszecie o Cileście - ja biorę od dwóch lat i wszytsko w normie. Lecz w zeszłym roku (lipiec) zrobiła mi się torbiel i lekarzy przypisał mi marvelon (czy jakoś tak) i potem 2 miesiące jego słabszy odpowiednik... efekt był taki, że w pół roku przybyło mi 12kg (8przy marvelonie i 4 'z rozpędu' chyba ).

No i od stycznia (jak widać w podpisie) walczę z wagą...(dodam, że biorę obecnie Cilest) straciłam już to co mi przybyło i staram się chudnąć dalej ('staram'...bo ostatnio coś ciężko idzie... )

W każdym razie, aelin, trzymam kciuki. Jak widzisz da się w miarę szybko schudnąć z 'tabletkowych nadmiarów' A moja dieta? Rożnie - 1200-1500kcal na zmianę z ONZ , dieta ryżową, przymiarka do SB itp... (dużo tego) trzeba próbować, na pewno znajdziesz dietę odpowiednią dla siebie.

We cannot discover new oceans
unless we have the courage
to lose sight of the shore...

Edytowane przez misialinana
Czas edycji: 2010-07-24 o 21:36
misialinana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 10:03   #9
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misialinana Pokaż wiadomość
A moja dieta? Rożnie - 1200-1500kcal na zmianę z ONZ , dieta ryżową, przymiarka do SB itp... (dużo tego) trzeba próbować, na pewno znajdziesz dietę odpowiednią dla siebie.
No z tym probowaniem tez trzeba uwazac, zeby sie organizm nie zbuntowal takimi ciaglymi zmianami diet mozna sobie rozregulowac organizm, spowolnic metabolizm itp - idealem byloby trafienie na odpowiednia diete za pierwszym podejsciem

Gratuluje jednego sukcesu i powodzenia z osiagnieciem nastepnego
3270g, 47 cm
Stary 2010-07-25, 12:02   #10
glamour1105
BAN stały

Hej, ja biorę tabletki już prawie rok, i nic nie tyję po nich - MERCILON.
Może dużo ruchu przy dziecku mi pomaga...
glamour1105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 13:41   #11
misialinana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
No z tym probowaniem tez trzeba uwazac, zeby sie organizm nie zbuntowal takimi ciaglymi zmianami diet mozna sobie rozregulowac organizm, spowolnic metabolizm itp
Nie no, bez przesady Odchudzam się licząc kalorie już 7 miesięcy , jakby nie patrzeć diete ryżową stosuje się max.3 tygodnie, a ONZ 10 dni.. można sobie pozwolić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-25, 17:25   #12
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, bez przesady Odchudzam się licząc kalorie już 7 miesięcy , jakby nie patrzeć diete ryżową stosuje się max.3 tygodnie, a ONZ 10 dni.. można sobie pozwolić
Nie no nie to mialam na mysli raczej to zeby w ciagu miesiaca czy dwoch nie przerabiac kilku diet po kilka dni np typu kopenhaska czy jakies inne szybkie cuda.... to bylby hardcore
3270g, 47 cm
Stary 2010-07-25, 18:18   #13
misialinana
Rozeznanie

Kopenhaska sama w sobie to już hardcore

Stary 2010-07-25, 18:26   #14
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Kopenhaska sama w sobie to już hardcore
No wlasnie
3270g, 47 cm
Stary 2010-07-29, 10:40   #15
sylvia365
Raczkowanie

GG do sylvia365

hej ja w ciagu 3 miesiecy nawet nie calych zrzucilam prawie 10 kg nie glodzac sie
ez zadnych specjalnych dieti bez cwiczen odstawilam weglowodany, zero slodyczy, duzo nabialu, warzyw i miesa przede wszystkim...sciagalam z diety south beach jadlam czesto w malych ilosciach na prawde dziala i nie tyje teraz chce zgubic 4 mniej wiecej kg mam 177 cm wzrostu i waze61

zapomnialam dodac najwazniejsze...nie wazyc sie codzien;Pnie liczyc kalorii

Edytowane przez sylvia365
Czas edycji: 2010-07-29 o 10:45
sylvia365 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 11:32   #16
eyo
Zakorzenienie

zmień tabletki zanim będzie za późno

powiem ci od siebie tyle
generalnie choruje na migreny więc tabletki jakie brała to były takie jakie pani doktor znalazła najsłabsze więc teoretycznie najmniej szkodliwe także w kwestii tycia
ale co tam... przytyłam suma sumaru w czasie 2 lat brania tabletek 20kg, dorobiłam się celluitu, dorobiłam się rozstępów.. sporo w tym mojej winy bo powinnam zadziałać wcześniej i oczywiście nie winie samych tabletek ale
1) na peirwszych tabletkach tylko i wyłącznie tyłam... miałam apetyt jak wilk, chomikowałam jedzenie.. dosłownie zachowywałam się jak osoba z zaburzeniami, zanim to sobie uświadomiłam było za późno niestety
2) zmieniła tabletki... przestała tyć ale dla odmiany nie mogłam nic zrzucić mimo diety i ćwiczeń, próbowałam przez pół roku, naprawdę trzymałam się diety,sporo ćwiczyłam a waga ani drgnęła
3) odstawiłam tabletki 2 miesiące temu.. efekty- patrz podpis. Wreszcie chudnę.

Nie chcę twierdzić, że ty tabletki musisz odstawić bo na każdego to działa inaczej ale chce ostrzec, że skoro już zarobiłaś 10kg w roku to lepiej je zmień i zoabcz jak się wtedy sprawy będą miały.
*nazw tabletek nie pisze bo nie chcę żeby ktoś się sugerowała, że te są siakie czy owakie - wiadmo każdy inaczej reaguje a ja nie chcę nic sugerować
** żeby nie było mi się stało co się stało mimo porządnych i konkretnych badań, mimo wywiadu lekarza... to nie było tak, że lekarz zaniedbał badania, ot tabletki mi nie pasowały a ja sobie wmawiałam zbyt długo, że nie jest źle

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości