|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Zamówiony i zapłacony towar a rezygnacja z niego
Witam, jestem w 7 m-cu ciaży, powoli szykuje wyprawkę. Ostatnio zamówiłam w sklepie internetowym www.myszka-sklep.pl kilka produktów za cenę 100zł. Czekałam 3 dni, aż sklep mi napisze, że przyjęta wpłata i że wysyła towar, lecz sklep nic nie odpisał, a w linku, który wysłał dalej pisze, że nie było wpłaty. Więc postanowiłam popatrzyć na opinie co ludzie piszą o tym sklepie. Jak je zobaczyłam to o mało nie spadłam z krzesła. Ludzie pisali tam, że sklep oszukuje, wysyła towar po 2 tyg, nie zawsze jest on zgodny z zamówieniem. Teraz moje pytanie, czy mogę do nich zadzwonić, napisać maila i wysłać za potwierdzeniem odbioru pismo ze rezygnuje z zakupów i chce zwrotu pieniędzy? Pisałam do nich w formularzu kontaktowym ale maja zapchaną pocztę. Nie wiem co robić, nie chce tego towaru, chce zwrotu pieniędzy. Bo nie mogę sobie pozwolić na czekanie na towar w nieskończoność i do tego jak będzie niekompletny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zamówiony i zapłacony towar a rezygnacja z niego
Cytat:
Trzeba sprawdzac jak sie cos kupuje w internecie, szukac opinii, nie kupuje sie w nikomu nieznanych sklepach. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- http://www.firmy.net/odziez-niemowle...-klientow.html http://allegro.pl/show_user.php?uid=4167328 a wystarczylo poszukac opinii... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
Ja bym napisała do nich w tej sprawie a jak to nic nie da to bym poszła na policję ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A co mają w regulaminie? Bo może sobie zastrzegli, że realizacja trwa np. 14 dni roboczych. Najpierw wczytaj się w regulamin. Potem wyślij e-mail z rezygnacją z zakupu i z prośbą o zwrócenie pieniędzy na konto (podaj wszystkie dane). Daj im 2-3 dni na ewentualną reakcję. Potem już bym uderzyła z grubej rury i zagroziła zgłoszeniem podejrzenia popełnienia przestępstwa (oszustwa). Oczywiście zakładając, że ze sprzedawcą nagle nie ma żadnego kontaktu i sprawa śmierdzi. Bo jeżeli kontakt jednak jest, to może nie ma co panikować.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-01-22 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
W regulaminie mają ze do 14 dni towar ma dotrzeć, tylko ze ludzie pisali w opiniach, że nie był zamówiony towar kompletny, a potem jak pisali do sklepu to ci mówili, że klient kłamie. Dlatego chce od razu zrezygnować z zakupów, gdyż musze zamówić wszystko, żebym miała na czas, a jak tu mi nie przyślą wszystkiego i będą zwlekać z przesyłką to nie będę wiedzieć czy mi wyślą czy nie i czy jak wyślą to wszystko co zamówiłam. Wiem, że powinnam sprawdzić sklep i zawsze tak robiłam, ale tym razem odpuściłam i to był błąd. Wczoraj wysłałam im maila z rezygnacją, dzisiaj wysle im poleconym za potwierdzeniem odbioru i jak do tyg nie wrócą kasy to im wyśle przedsądowne wezwanie do oddania mi pieniędzy i jak to nie pomoze to wtedy pewnie do urzędu ochrony konsumenta. W międzyczasie do nich zadzwonię i powiem, że chce zwrot pieniędzy na konto.
Edytowane przez Misio1849 Czas edycji: 2015-01-21 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A próbowałaś do nich dzwonić w tej sprawie? Generalnie sprzedający ma ustawowo czas na zwrot pieniędzy do 14 dni, ale od otrzymania zwrotu. A tutaj jest rezygnacja, więc w zasadzie chyba jednak dogadać się polubownie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
więc przestańcie pleść bzdury z tym chodzeniem na policje itp, bo ustawowo sprzedawca ma 30 dni na realizację zamówienia!! i nie ma obowiązku przyjęcia rezygnacji z zamówienia zanim klient otrzyma swój towar! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4986427 6]dokładnie
więc przestańcie pleść bzdury z tym chodzeniem na policje itp, bo ustawowo sprzedawca ma 30 dni na realizację zamówienia!! i nie ma obowiązku przyjęcia rezygnacji z zamówienia zanim klient otrzyma swój towar![/QUOTE] To było chyba do mnie więc zapytam, gdzie te bzdury? Wyraźnie napisałam, że może odstąpić od umowy do 14 dni od otrzymania towaru ![]() Inna sprawa, że autorka wg mnie przesadza i już teraz zakłada, że coś będzie nie tak.
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.