|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Kumpela vs Chłopak
Witam serdecznie!
Zacznę od tego, że z Oliwią znamy się od urodzenia, z chłopakiem jestem prawie 3lata. Było tak, że mieszkaliśmy razem u moich rodziców. Oliwia jest studentką i zjechała teraz na wakacje do rodzinnego domu. A relację z moim facetem się popsuły, myślę że to wina szybkiego zamieszkania razem (nie mieliśmy innego wyjścia), mieliśmy się rozstać, ale daliśmy sobie ostatnią szansę. On mieszka teraz 20km ode mnie, ja dodatkowo pracuje 2dni na 2dni wolne, w tym też mam nockę, więc mam mało czasu żeby podzielić to na nich dwoje. Chłopak obiecał nie kontrolować mojego czasu wolnego, bo już tak robił, a ja potulny baranek się dawałam, ale koniec z tym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: Kumpela vs Chłopak
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) Jesteście kompletnie różne i lubicie spędzać czas zupełnie inaczej. Ja np. też wolę imprezować niż chodzić na spacerki, i też bym się wkurzyła gdyby kumpela umówiła się na wino a potem stwierdziła że woli iść na spacer. Takie życie. Moim zdaniem nie pogodzisz tego bo musiałabyś się zmuszać do rzeczy na które nie masz ochoty, tak samo ona.
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wyżej zaproponowały dobre rozwiązania, zaproponuj jakiś kompromis albo pogadaj, a jak nie zadziała, to daj spokój.
Byłam w podobnej sytuacji, tj. dla chłopaka miałam jedynie weekend a dla kumpelek z akademika (w innym mieście z którymi spędzałam na tygodniu czas) jak mówiłam, że jadę do domu żeby a) odpocząć b) spotkać się z nim itd to od razu mnie gorzej traktowały i wszystko traktowały jako wymówkę, że nie chcę z nimi imprezować i że jestem 'pantoflarą' albo czymś w tym stylu i że chłopak ważniejszy niż koleżanki. U mnie nie dało się tego polubownie rozwiązać, kontakty się ochłodziły ale to chyba ich problem skoro wszędzie węszyły spisek, że jak mówiłam, że mam sprawę rodzinną to na pewno kłamię bo nie chcę iść na party do klubu z nimi. Może być po prostu tak, że jesteście skrajnie różne i się nie dogadacie, a ta znajomość się trochę przeterminowała - inne priorytety - ty praca, ona imprezy itd. Poszukaj nowej koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Twoja kumpela musi zrozumieć że masz faceta i też chcesz z nim spędzać czas oraz to że nie przepadasz za imprezami. Musicie znaleźć kompromis. Kumpeli zachowanie przypomina zazdrość o to że nie masz dla niej już tyle czasu co dawniej.
Szkoda tylko że nie potrafi zrozumieć że chodzisz do pracy i musisz być wypoczęta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.