|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie ćwiczenia?
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie ćwiczenia?
moze orbitrek? malo co obciaza stawy ?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej jakbys zapytała lekarza (najlepiej medycyny sportowej, bo zwykły ortopeda nie ma obowiązku znać się na sportach). Ja również mam problem z kolanami i lekarz zabronił mi niemal wszystkiego. kategoryczny zakaz biegania-nawet jak kolana zostaną "wyleczone", rower też nie -chyba ze na lekkiej przerzutce i tylko po płaskim terenie (raczej od takiej jazdy się nie schudnie
![]() cóż niewiele zostaje poza machaniem brzuszków na dywanie ![]() Mnie pozwolono na pilates i jogę ale i tu mam unikać ćwiczeń które wymagają klękania. Podnoszenie ciężarków tylko na siedząco, zakaz zakładania ciężarków na kostki. cóż wygląda na to ze muszę być bardzo chora na stawy skoro mi nic nie wolno ![]() edit: wygoogolowałam ten orbitek. Przy problemach z kolanami raczej bedzie zakazany, no chyba ze mozna jakoś tam ustawić trudnosć ćwiczeń, to może. Autorko najlepiej napisz jakie masz schorzenie, wtedy bedzie mozna lepiej doradzić.
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2010-09-29 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
albo jak pisze moja przedmowczyni najlepiej idz do lekarza i zapytaj co bys sobie wiekszej krzywdy nie zrobila
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ortopeda zaproponował mi bieżnię, ale pomaszerować to ja wolę na spacer. Ogólnie mam nawykowe zwichnięcia rzepki obu kolan i zniszczoną chrząstkę stawową przez to i złą budowę anatomiczną kolan. Nie żeby było to widac i była to poważna choroba ale tak jak wspominała Heledore, w przypadku schorzeń kolan chyba wszystko jest zabronione prócz brzuszków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
sama miałam podobny problem, taśma mnie znudziła a joga była za wolna. Nie wiedziałam, co robić, ale córka koleżanki podpowiedziała mi taniec brzucha. Sama jest instruktorką. Na początku myślałam, że jestem za stara, ale okazałao się, że sobie poradziłam i w dodatku się podbudowałam. Bardzo lubię muzykę, na nowo odnalazłam też swoją kobiecość, a mój mąż... jest coraz bardziej zadowolony. Uda pracują, ale nie rosną w nieskończoność, a do tego modeluje się brzuch, pośladki i ramiona. Polecam wszystkim, bez względu na wiek. Pozdrowienia!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.