|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Classique JPG - różnice między edt i edp
Ostatnio zauroczył mnie ten manekin
![]() ![]() zamęczyłam pytaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Classique JPG - różnice między edt i edp
Wg mnie żadna z wersji Classique nie jest babcina
![]() No cóż, ale mówi to osoba, która lubi Cinnabar, Obsession i Youth Dew, więc pewnie w tej kwestii nie jestem wiarygodna ![]() Wersja bezalkoholowa ma postać takiej jakby lekko tłustej wody (ale naprawdę lekko, to nie jest olejek) i pachnie jak rozwodniony oryginał - nuty oryginału są wyraźnie wyczuwalne, jednak jakby nieco rozcieńczone, dzięki czemu zapach świetnie nadaje się na lato. Jak na wersję bez alkoholu, jest naprawdę trwały. A co do różnicy między EDT a EDP - mnie bardziej podoba się edp, jest bardziej kwiatowa, dająca po nosie i zwracająca uwagę. Zaś edt jakby bardziej rumowa i ostrzejsza. Obie są trwałe.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EdP wydaje się być słodsza i mniej charakterna. EdT jest mocniejsza, alkoholowa (rumowa) i bardziej zdecydowana. "Babcina" w moim odczuciu nie jest żadna, z takim określeniem kojarzy mi się Chanel No5, Samsara, ale nie Classique.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
najnowsza wersja (czerwone wzory z niebieska litera S po srodku) wg znajomej (ktora lubi angela, addicta) jest the best. to nowosc, ale chyba jest jeden tester 100ml na allegro w calkiem niedrogiej cenie...
osobiscie nie testowalem, ale wierze znajomej, ma nosa ![]() update: link do testera |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może "babcine" to złe słowo,ale chodziło mi o mniejszą ilość wanilii i pudru
![]() edt ostrzejsza,to ciekawe ![]() Daniels - tej wersji jeszcze w ogóle nie wąchałam,mam nadzieję że będzie tester,ale po upodobaniach koleżanki zapewne będzie mocno i charakterystycznie i... to mnie pewie przyciągnie ![]() JoasiaK1 Zaintrygowałaś mnie tą wersją bezalkoholową...czy cena jest taka sama? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
SoBeautiful koniecznie zdaj relacje, też myślę nad tymi perfumami, i chętnie przeczytam opinie
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Lubie obydwie wersje. Przez pierwsze kilka lat skłaniałam się bardziej ku edt, kolejne kilka ku edp
![]() ![]() Wersja bezalkoholowa jest chyba trochę tańsza. Na allegro nawet znacznie. Niby jest wzbogacona jakimiś cytrusami w nucie głowy, ale ja ich specjalnie nie czuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja swoją wersję letnią miałam z wymiany, ale faktycznie na Allegro bywa i to całkiem niedrogo - kiedyś widziałam chyba całą setkę za ok. 120pln.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
JPG Classique (edt)
Od jakiegos dluuzszego czasu probuje znlalezc dla siebie zapach - trwaly, sexxxowny i uwodzicielski ,ktory bezsprzecznie postawie obok Euphorii (mojego nr 1) i ,ktory bede mogla uzywac naprzemiennie wlasnie z Euphoria
![]() ![]() czytalam recenzje sa bardzo rozne..niektorzy pisza,ze sa sexowne,stworzone dla femme fatale ..inni ,ze babcine :/ jak jest naprawde? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dot.: JPG Classique (edt)
Jest w nich coś pudrowego co może niektórym budzić babcine skojarzenia,ale uważam że daleko mu do babcinego killerka. Classique jest bardzo kobiece,zwłaszcza Edp - miękkie i ciepłe. Edt momentami pachnie czystym rumem,przynajmniej na mnie. Czułam się jakbym nieco popiła
![]() ![]() Niestety nie doczekałam się żadnych opinii/komplementów/wyrazów zniesmaczenia odnośnie Classique więc nie wiem jak odbierają go inni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() od jak dawna uzywasz classique? tak jakos przyciaga mnie ten zapach.. szukam czegos podobnego do Euphorii,czegos sexownego i z charakterem.. poniewaz wybieram zawszeee Euphorie posrod innych ok 12 zapachow w mojej kolekcji ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Karinko,miałam tylko próbkę - edt,natomiast edp testowałam przy okazji wizyt w perfumerii
![]() Ja z kolei nigdy nie miałam na sobie Euphorii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja uzywam Euphorii jakos od marca i spotakalm sie z wieloma pozytywnymi opiniami ![]() ![]() moj facet jest zakochany w tym zapachu, za kazdym razem gdy pachne Euphoria , wwachuje sie we mnie i jest to bezsprzeczny nr jeden dla niego ![]() ![]() jestem ciekawa czy Classique zadzialaloby podobnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mały offtop Euphoriowy się zrobił,ale zaciekawiłaś mnie tą Euphorią,bo niby jest bardzo popularna ale ja nie wyczułam jej na nikim oprócz mojej mamy więc do tej pory nie mogę sobie jakoś wyrobić zdania... Słodka? Kwaśna? Chłodna? Ciepła? Owocowa? Jaka ona właściwie jest... i jak z trwałością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Perfumoholik z wyboru
|
MIałam JPG classiuque i czulam w nich fiolki! Bardzo dobrze wsominam ten zapach
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Classique był przez wiele lat moim "signature scent". Jest upiornie mocny i trwały. Nie masz szans przejść w nim niezauważona. Babciności nie czuję za grosz. Zawsze uważałam go za to za bardzo seksowny, buduarowy i dość krzykliwy. Właśnie ta krzykliwość mnie w końcu zmęczyła. Teraz wolę, gdy seksowność perfum jest nieco bardziej "zakamuflowana". Jeżeli chodzi o otoczenie, to zdecydowanie częściej komplementowano edp, niż edt. Ja miałam fazę raz na te raz na te, ale w końcu przerzuciłam się całkiem na edp. Ma w sobie fajną miękkość i, moim zdaniem, jest bardziej zmysłowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja mam EDT, gdzieś w kąt wciśnięte
![]() Podpisuję się pod słowami Rawity ![]() ![]() Sam Gaultier kiedyś - nie pamiętam tylko, gdzie to czytałam - określił je jako zmywacz jako do paznokci + coś jeszcze (ale nie pamiętam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Święte słowa, nie da rady nie zauważyć, no cóż... nachalny i tyle. Mnie się bardzo podoba, ale mój mąż mówi, że zapach jak z bazaru.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Classique jest bardzo, bardzo, bardzo kobiecy. Czy seksowny na sposób Euphoriowy? Na mój nos nie. Na mój nos to taka jest Escada Magnetism
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() powiedzcie mi prosze cos wiecej na temat tej Escady Magnetism ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mnie zaciekawilas tym zapachem ![]() ![]() ![]() musze ja przetestowac,jak pojade do miasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
|
Mam nadzieję, że to będzie strzał w dziesiątkę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zachęcający opis... Cytat:
![]() ![]() ![]() Truskawka = kusicielka ![]() PS. Ale się zrobił OT...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Ja miałam Classique. Bardzo mi się podobał, lubię takie pudrowe, ciężkawe zapachy. Raczej nie bło negatywnych komentarzy, gdy go używałam, a raczje zaciekawienie: "ładnie pachniesz... jaki to zapach?"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
ja tez mam nadzieje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kilka lat temu.Byłam zachwycona, potem mnie zaczął przytłaczać.Pamiętam jego trwałość i komplementowanie ze strony otoczenia ![]() ![]() Ogólnie polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Już raz mnie zachęciłaś i skończyło się to absolutnym zauroczeniem... chodzi oczywiście o Musc Ravageur
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.