|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
lakiery z efektem UV - INGLOT I WIBO rossmanowski
hej Wizażanki
mam pytanie, kiedyś kupiłam sobie lakier Inglota Techno UV Coat - lakier świecący w ultrafiolecie. Nawet bez ultrafioletu, w świetle dziennym nadawał on paznokciom piękny kolor, a w połączeniu z białą końcówką wyglądał niesamowicie, po prostu kochałam ten lakier. Miałam go chyba 2 lata i właśnie mi się skończył, a w moim mieście niestety nie ma inglota, żebym mogła kupić go ponownie, a ostatnio widziałam w rossmanie lakier Wibo, Express Growth również z efektem UV i chciałam spytać co sądzicie o tym lakierze, czy daje taki sam efekt jak Inglot? można w ogóle te lakiery porównać ze sobą? z góry dziękuję za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: lakiery z efektem UV - INGLOT I WIBO rossmanowski
nie wiem jak sie sprawa ma z tymi lakierami z inglota, bo nigdy nie mialam, ale wibo nie polecam, bo odpryskuje mi juz po jednym dniu i codziennie musze zmieniac kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dobrym , sprawdzonym i tanim lakierem blokującym żółknięcie jest lakier firmy Lovely - posiada go Rossmann
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
ogólnie efekt uv jest zawsez taki sam, ale lakiery wibo są mało wytrzymałe, odpryskują bardzo szybko i trzeba ciagle je malować, kiedys miałam ich biały lakier i bardzo szybko zrobił się taki dziwny w konsystencji i pomalowane nim paznokcie wygladały okropnie, odradzam ich lakiery
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny witajcie. Trochę nie temacie wątku, ale pomóżcie..Mam do Was pytanie, miała któraś z Was lakier róż Inglota nr 702? czy to jest typowy mat bez połysku (czyli efekt paznokcia jak namalowany flamastrem), czy taki satynowy, lśniący?
Niestety nie mam możliwości tego sprawdzić obecnie w sklepie.... Proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam.
Lakier Wibo z efektem UV mam od około miesiąca. Sprawdza się na sztucznych pazurkach. Mam wrażenie, że daje większy efekt "rozjaśnienia" jak Inglot. Niestety nie wiem jak to się ma do naturalnych paznokci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
oooo, Slonecznik82! dziekuje za ujecie tego lakieru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
właśnie mam pomalowane paznokcie tym wibo UV, a właściwie to pozostał na kilku paznokciach, z kilku już zlazł. paznokcie były odtłuszczone bo malowałam od razu po zmyciu poprzedniego lakieru. na paznokciach u stóp dobrze się trzyma i wyglądają ślicznie, super połysk i kolorek. U stóp pomalowałam raz, może dlatego nie schodzi, u dłoni dwukrotnie i oto efekt:/został mi lakier dosłownie na czterech pazurkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;20884939]ogólnie efekt uv jest zawsez taki sam, ale lakiery wibo są mało wytrzymałe, odpryskują bardzo szybko i trzeba ciagle je malować, kiedys miałam ich biały lakier i bardzo szybko zrobił się taki dziwny w konsystencji i pomalowane nim paznokcie wygladały okropnie, odradzam ich lakiery[/QUOTE]
Przyłączę się do opinii z malym wyjątkiem - seria Extreme Nails jest świetna jakościowo i kolorystycznie, ma super pędzelek i bardzo estetyczne buteleczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
mam 1 lakier z serii express growth i ten akurat może być, ale pędzelki maja masakryczne w szczególnie tych butelkach z długimi nakrętkami, nie wiem jaka to seria, są zbyt miękkie żeby malować po tym jak lakier stoi około 3 miesiące
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nie nie to nie te, express growth jest beznadziejna, extreme nails jest nowa, z 2 tyg moze jest w ross
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Lakiery wolę kupic inne, więcej zapłacić, ale się przynajmniej trzymają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.