Wspólny Nordic Walking - szukam towarzyszki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 19:36   #1
Szatanka
Raczkowanie

Wspólny Nordic Walking - szukam towarzyszki

Czy któraś z Was ma ochotę spróbować ? Mam super propozycję jeśli znajdą się chętne

"Kiedy myślałem, że jestem na dnie, ktoś rzucił mi łopatę"
Szatanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:14   #2
xwisienka90x
Raczkowanie

Dot.: Nordic walking wrocław

czekam na info
praca
do wakacji szczupłe ciałko!
zakochana w Elladzie

xwisienka90x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:41   #3
justynnak
Przyczajenie

szkoda,że Wrocław tak daleko..
justynnak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:09   #4
MadSyndrome
Zadomowienie

Warto? Nie lepiej poćwiczyć w domu albo po prostu iść na spacer? Według mnie cały ten nordic walking to taki biznes jak sprzedać same patyki do nart po większej cenie w dodatku młodych osób z tym nie widziałam, jedynie emerytki, które nawet nie potrafią z tym chodzić, odpychają się tymi patykami, ręce na luzie, idą normalnie tylko przestawiają te patyki po ziemi, jaki to ma sens?
MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 23:21   #5
Szatanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Warto? Nie lepiej poćwiczyć w domu albo po prostu iść na spacer? Według mnie cały ten nordic walking to taki biznes jak sprzedać same patyki do nart po większej cenie w dodatku młodych osób z tym nie widziałam, jedynie emerytki, które nawet nie potrafią z tym chodzić, odpychają się tymi patykami, ręce na luzie, idą normalnie tylko przestawiają te patyki po ziemi, jaki to ma sens?
Warto, naprawdę i jest to wyczerpujące jeśli ćwiczysz odpowiednio i w odpowiednim tempie. Świetnie działa na ramiona, plecy, można poczuć zakwasy tylko trzeba wiedzieć jak ćwiczyć. Ja widziałam młode osoby, starsze- owszem także,ale oni raczej podpierają się tymi kijkami.
Zachęcam do nauki z instruktorem i chodzeniem z grupą-w żadnym wypadku emerytów (która nadaje tempo i mobilizuje), posiadam coś z czego nie mam niestety czasu skorzystać bo za tydzień się wyprowadzam. Jak pisałam więcej na priv.

Stary 2011-06-19, 10:49   #6
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szatanka Pokaż wiadomość
Warto, naprawdę i jest to wyczerpujące jeśli ćwiczysz odpowiednio i w odpowiednim tempie. Świetnie działa na ramiona, plecy, można poczuć zakwasy tylko trzeba wiedzieć jak ćwiczyć. Ja widziałam młode osoby, starsze- owszem także,ale oni raczej podpierają się tymi kijkami.
Zachęcam do nauki z instruktorem i chodzeniem z grupą-w żadnym wypadku emerytów (która nadaje tempo i mobilizuje), posiadam coś z czego nie mam niestety czasu skorzystać bo za tydzień się wyprowadzam. Jak pisałam więcej na priv.
Święta prawda, ja już prawie 2 miesiące uprawiam NW i jestem naprawde zadowolona I uwierz, że można się bardzo zmęczyć. Ale tak to jest jak osoby które nie maja o tym bladego pojęcia krytykują NW.

Jakiś czas temu będąc sobie w parku zauważyłam grupkę młodych(!) kobiet ćwiczących z instruktorem, to mnie podbudowało, że nie jestem nieliczną młodą osobą która uwielbia NW

A kretyńskie pytania typu gdzie zgubiłam narty olewam już :P
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2011-06-19 o 10:50
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:08   #7
Szatanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Święta prawda, ja już prawie 2 miesiące uprawiam NW i jestem naprawde zadowolona I uwierz, że można się bardzo zmęczyć. Ale tak to jest jak osoby które nie maja o tym bladego pojęcia krytykują NW.

Jakiś czas temu będąc sobie w parku zauważyłam grupkę młodych(!) kobiet ćwiczących z instruktorem, to mnie podbudowało, że nie jestem nieliczną młodą osobą która uwielbia NW

A kretyńskie pytania typu gdzie zgubiłam narty olewam już :P
Jak ktoś chce i się przykłada to zawsze się zmęczy Najważniejsze,że NW nie obciąża tak stawów jak np. bieganie. Dziewczyny moja propozycja jest nadal aktualna bo nikt chętny niestety się nie znalazł- piszcie do mnie jak macie ochotę spróbować właśnie z instruktorem i grupką ludzi w parku (różnych parkach we Wrocławiu),a o kijki się nie martwcie
Ruch to zdrowie i nie ma sensu się wstydzić,że uprawia się jakiś sport. Większość ludzi jest po prostu leniwa i zazdrości innym zapału i chęci do ćwiczeń. A człowiek który ćwiczy jest zawsze szczęśliwy

Stary 2011-07-14, 14:58   #8
gosiulek84
Przyczajenie

Czy kobietki w Szczecinie uprawiają Nordic Walking?

Witajcje

Mam pytanie, które zadałam juz w tylule. Czy któraś z Was uprawia Nordic Walking? W jakich miejscach najbardziej lubicie chodzić? Lubicie zajęcia w grupie czy same?

Czekam na kontakt z Wami
gosiulek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 16:04   #9
martoosia247
Raczkowanie

GG do martoosia247
Dot.: Czy kobietki w Szczecinie uprawiają Nordic Walking?

Tak. Ja uprawiam tzn teraz mam pare miesiecy przerwy. Bardzo fajnie się chodzi na Szmaragdowym byłam kiedyś i była grupa osób oraz instruktorka. To było jakos rok temu. A tak to chodziłam jeszcze w okolicach Głębokiego też fajnie widziałam, że na Błoniach i w Parku Kasprowicza też chodzą. Ja preferuje chodzenie po lesie sama nie lubię chodzić. Z kimś zawsze raźniej mi się chodziło.
martoosia247 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 15:51   #10
prettycow
Raczkowanie

Nordic walking - szukam

Szukam towarzystwa do chodzenia o kijkach w Zielonej Górze. Jestem bardzo początkująca i najchętniej podpięłabym się do jakiejś mniej lub bardziej zorganizowanej grupy.

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie - proszę o kontakt

prettycow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:00   #11
weridiana87
Przyczajenie

Nordic Walking Siemianowice Śląskie

Witam serdecznie,

czy ktoś jest chętny na Nordic Walking i mieszka w Siemianowicach Śląskich (lub w pobliżu)?
weridiana87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości