|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
fantazjowanie w związku
Witam
![]() ![]()
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: fantazjowanie w związku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie należy przekraczać świętej sfery intymności ani swojej ani partnera, nawet w związku "do grobowej deski" Przekroczyłaś z czczej ciekawości, to teraz masz za swoje. Rób tak dalej a Twój TZ będzie Twoim byłym TZtem. Nie mam pojęcia skąd się wziął ten durny mit, ze w związku od razu trzeba wywlec sobie flaki nawzajem i zrobić wiwisekcję duchową a potem jeszcze najlepiej iść i zrobić przy sobie siuku, kupe i masturbację bo w związku to musi być wszytko razem. A potem tylko z tego płacz i nieszczęście bo się dostało o co prosiło. szczerość to naprawdę coś innego, niż skakanie kaloszami po intymności partnera. Kurde- trochę szacunku i zwykłej ogłady i nie będzie do takich szopek dochodzić. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem tylko co jest większą głupotą: takie niekulturalne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba macie racje, tak jakby granica została przekroczona i teraz za swój błąd pozostało mi cierpieć.. Jakby to powiedzieć, wtykam nos w nie swoje sprawy ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Buc
|
Cytat:
chyba szczerze na nie odpowiadać, toż to prawie jak szczyt głupoty. ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Empatii zabrakło. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
O pewne sprawy czasami lepiej nie pytać. Lepiej unikać niepotrzebnych starć
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja nie ogarniam, wy sobie tak normalnie, wieczorkiem, zamiast siąśc i pogadac ze sobą relacjonujecie swoje fantazje???
I ty mu: no bo dziś w nocy to śniłam o edłardzie i on mnie swoim prężnym.... oczywiście ramieniem, obejmował. A on tobie: a to ja o poranku, łypiąc dziko na plakat dżołany, wyobrażałem sobie co ja z nią ten teges... Że o obrazowszych opisach nie wspomnę. Co zrobic? Przestac sobie takie pierdoły opowiadac, i zostawic sobie odrobinę intymności i prywatności w związku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny trochę się oburzyły, że sobie opowiadacie fantazje (rzeczywiście na najlepszy pomysł) ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę autorko, że powinnaś uwierzyć w siebie, w końcu to z Tobą związał się Twój partner, to Ty jesteś dla niego najważniejsza i najpiękniejsza, a na to, że istnieją jeszcze inne kobiety na tym świecie nic nie poradzisz ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja w sumie o nikim nie fantazjuje, ale potrafię powiedzieć kto jest według mnie przystojny i w ogóle, ale rozumiem autorkę, bo ja też trochę sztywnieję jak tam się jakąś laleczką z tv fascynuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To chore i wiem to z autopsji!!! My z moim też rozmawialiśmy sobie o wszystkim, nawet o sexie z innymi, mieliśmy wobec tego nawet pewne plany (profil na portalu, w którym szukaliśmy pary na wymianke) Na Nasze szczęście do niczego nie doszło ale skończyło sie równie tragicznie. Nasze "za bardzo szczere" rozmowy doprowadzały Nas do obłędu. A w ostateczności do zdrady. Tak długo myśląc i gadając o innych byliśmy już w takim transie, ze wystarczyła chwila nieuwagi i... po związku (5 lat). Dlatego realistic jeżeli o kimkolwiek myślisz, a Kochasz swojego faceta to przestań i skup się na nim, na tym jak on Cie podnieca i jak bardzo jesteś z nim szczęśliwa. I już nigdy nie zaczynaj tematu kto go rajcuje, a już tym bardziej nie bądź na tyle szczera aby na takie tematy rozmawiać ze swoim TŻ (O ZGROZO)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
rada jedna - przestac o tym rozawiac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Jak sie nie umie na takie tematy rozmawiać i tak jak autorka nie umie się udźwignąć odpowiedzi na pewne pytania to sie nie zadaje takich pytań i po problemie
![]() Ja mam jak morska fala. Idąc z Tż ulicą/ogl tv czy przeglądając gazetę-zdarza mi sie zapytać Tż co myśli o takiej dziewczynie ![]() ![]() I nie uważam ze takie pytania są naruszeniem intymności-bo czemu niby? Skoro obie strony-w naszym przypadku-nie mają nic przeciwko to czemu mamy o tym nie rozmawiać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak ktoś lubi wiedzieć, kto i jak wywołuje u partnera erekcję, to zapraszam ![]() ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-01-03 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hmm... Myślę, że w fantazjowaniu nie ma nic złego, dopóki to tylko fantazje i nie ma się najmniejszej ochoty wprowadzić ich w życie. Granica jest cienka i tylko sam zainteresowany ją zna. Nie chciałabym wiedzieć o takich fantazjach mojego faceta, tak samo jak nie chciałabym wiedzieć (ani widzieć) jaką dziś zrobił kupę. Ani w fantazjach ani w kupie nie ma nic złego, a mimo to nie mam najmniejszej ochoty tego wiedzieć
![]() ![]() Tak samo niedorzeczne uważam opowiadanie sobie snów erotycznych z innymi ludźmi. Na logikę nic w tym złego i nie ma o co mieć pretensji a jednak nie za przyjemne, nie? No to po co o tym gadać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Widzę, że trzeba uporządkować pewne kwestie, bo zaczynają się tutaj mieszać dwie sprawy:
1. fantazjowanie i rozmawianie o tych fantazjach z partnerem (gdzie fantazje nie dotyczą partnera a innych osób) 2. mówienie, że ktoś jest atrakcyjny, ma ładne zęby, jest ładnie ubrany etc. Oczywiście bez porównań w stylu "Zobacz jaka ona szczupła. Lubię takie chudzinki. Swoją drogą kiedy weźmiesz się za dietę, bo z 10 kilo mogłabyś zrzucić. W sumie to nawet z 15 by nie zaszkodziło." ad 1. Nie widzę potrzeby mówienie o fantazjach, w których pojawiają się inni mężczyźni (swoją drogą rzadko mam takie myśli, ale to nie o tym wątek ![]() ad 2. Tak jak pisałam nie mam nic przeciwko, gdy TŻ mi powie, że jakaś kobieta jest ładna. Uważam, że to normalne, że dostrzegamy osoby płci przeciwnej i potrafię określić, czy dany facet jest w moim typie, czy nie. Ale nic za tym nie idzie. Nigdy nie byłam o to zazdrosna, często sama prowokuję takie rozmowy i lubię jak tak wymieniamy się spostrzeżeniami, bo najczęściej kończą się one komplementami jak to pasujemy do siebie i wszystko się w nas nawzajem podoba ![]() Z tego co pisze autorka - ma ona problem zarówno z pierwszą jak i drugą sytuacją, więc niech po prostu zaprzestanie takich rozmów.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie potrafisz znieść prawdy to po prostu nie pytaj a sama możesz żyć w kłamstwie i go oszukiwać że jest jedynym przystojnym facetem na świecie
![]() U nas rozmawia się otwarcie. /ale na Boga nie o wszystkim ![]() Nie musisz wszystkiego wiedzieć. On nie musi ci wszystkiego mówić. Pewnych granic nie przekracza się, trzeba zostawić trochę intymności samemu sobie. Ale jak już pytasz całkiem szczerze to chyba nie oczekujesz odpowiedzi "ty zawsze ty i tylko ty i tylko i wyłącznie ty a wszystkie inne są brzydkie i kosmate" ![]() Od fantazji do świata realnego jest bardzo daleka droga. Mnie to specjalnie nie rusza. Z resztą to mi trochę przypomina przesłuchanie "mów z kim figlujesz w myślach" ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-01-03 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Co do pytania w watku - Nie wiem, chyba jakies "szczescie" mialam, bo kazdy,z ktorym bylam nigdy nie chcial na takie tematy rozmawiac
![]() ![]() ![]() ![]() Moj Tz zapytany nawet teraz na pewno by mnie pocalowal i powiedzial "Ty mi sie najbardziej podobasz" ![]() ![]() Nie wiem, moze po prostu jakis rezim nieswiadomie wprowadzam? ![]() Nie chcialabym wiedziec i moj Tz tez nie- bedac z nim w ogole nie mysle o innych przystojniakach a juz na pewno,zeby mu o nich mowic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Fantazjowanie (nie tylko erotyczne), fascynacja, marzenia o kimś spoza związku dowodzą że partner "nie wystarcza". Co do mnie: uczucie praktycznie uodparnia na fantazje. A znam przypadki ze swojego otoczenia gdzie fascynacja rozbiła istniejący związek. Bo partner "nie dorównywał" temu z marzeń. No qrna - nie dorównywał.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dla mnie np akie fantazjowanie o innych nie jest naturalne.
Oczywiście gdy TŻ zapyta mnie czy ten lub ten koleś wg mnie jest przystojny umiem sie określić, ale żaden w moich oczach nie jest bardziej pociągający od mojego TŻa, chociażby nie wiem jaki cu świata to był, to osoba którą kocham i tak zawsze będzie podobać mi się najbardziej. Nie fantazjuje o innych mężczyznach, fantazjuje jedynie o swoim TŻcie i to wydaje mi się naturalne ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.