![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() TŻ broni się od stałej pracy
Drogie koleżanki pomocy!!
Mam problem z TŻ. Niedawno ukończyliśmy szkołę. Mój TŻ pracuje2-3 razy w tygodniu po 13-15 godzin za marne grosze. Chodzi do tej "pracy" tylko dlatego, że jest tam śmiesznie i wesoło. Gdy proponuje mu aby poszukał normalnej pracy gdzie będzie zatrudniony na stałe wykręca się. Nie rozumie takiego postępowania gdyż w tej sytuacji trzeba liczyć każdy grosz ![]() ![]() Jakieś rady? Pomóżcie... ![]() Edytowane przez Irbisia Czas edycji: 2010-08-07 o 15:13 Powód: błędy stylistyczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TŻ broni się od stałej pracy
Jak go życie rzuci na głęboką wodę i będzie musiał się sam utrzymać, to i stałą pracę doceni i pieniądze nauczy się liczyć. Takim przypadkom pomaga tylko terapia wstrząsowa. Mi pomogła
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale on myśli tylko o sobie. Przynajmniej tak mi się wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A ty gdzie pracujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja mojemu kiedyś mówiłam "kup mi kwiatka" i działało
![]() edit: wydaje na siebie, ciuchy, kosmetyki.... moze będziecie krzyczeć, ale sam na to zarabia to sam sobie kupuje. Ty piszesz, że też pracujesz... Czy TŻ Ci wypomina, że kupujesz sobie coś?
"- A co to jest zdrajca? - Ten, co przysięga i kłamie. - Czy wszyscy, którzy to czynią, są zdrajcami? - Każdy, który to czyni jest zdrajcą i wisieć za to powinien." Edytowane przez effcioszka Czas edycji: 2010-08-05 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No cóż Twój chłopak jest młody, więcej pieniędzy nie jest mu do niczego potrzebne i tyle. Albo poważnie z nim pogadasz i pójdziecie do pracy oboje, albo zacznij sama zarabiać na siebie.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ile macie lat??
po 24-25??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Mamy po 19 lat.
Nie wypominam mu że wydaje na siebie. Martwi nie tylko jego nie poważny stosunek do pewnych spraw. Tzn jeśli wiem że 'mam mało pieniędzy to nie kupie sobie za całą kase ciuchów kosmetyków itp. tylko staram się rozsądnie rozplanować to. A on jak dostanie pieniądze to w 1 dzień wszystko wyda a potem użala się nad sobą że już nie ma na nic załóżmy że do końca miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Mam na swoje wydatki i broń Boże nie żeruje na nim i nie każe mu siebie okupywać. Tylko chciałabym czasem wyjść gdzieś np. do kina. I chciałabym żeby poszedł w końcu do normalnej pracy a nie bronił się rękami i nogami. Sam zaczyna temat że trzeba by jechać 'tam i tam' i opytać się o prace. Ale gdy przychodzi ten dzień on wymiguje się ![]() Edytowane przez Irbisia Czas edycji: 2010-08-07 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ponawiam pytanie - gdzie Ty pracujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Domyślam się, że mu pożyczasz kiedy on juz nie ma swoich pieniędzy bo to Twój TŻ, i rozumiem, ale zrozum również, że dopóki będzie tak ,że on wydaje beztrosko na pierdoły dla siebie a później ty zalepiasz dziury budżetowe, to jemu to będzie odpowiadać bo pieniadze zawsze się znajdą ( czyli Ty mu je dasz). naucz go oszczędzać. Niech odda Ci na przechowanie od razu po wypłacie część pieniedzy ( skoro jego tak kuszą )i kiedy już wszystkie mu się skończa to wtedy mu je daj. ja tak robiłam z moim byłym. prosił mnie, zebym wzięła część jego pieniędzy bo on przepuści. I tak to było do momentu aż się nauczył nie wydawać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ty pracujesz?
nie jestes jego matką aby mu mówić jak ma pracowac i na co wydawac jego kasę. tym bardziej ze macie dopiero po 19 lat. to tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego, że chłopak cię nigdzie nie zabiera etc. Trzeba z nim pogadać powiedzieć, że chciałabyś aby raz na jakiś czas zabrał cię do kina lub na pizze itp. On się sam nie domyśli. Trzeba mu twardo i dosadnie powiedzieć co źle robi. A jeśli sytuacja się będzie powtrzać to ja proponuje wybierać się z koleżankami do kina.
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21173014]Ponawiam pytanie - gdzie Ty pracujesz?[/QUOTE]
W sklepie ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Czyli to moja wina?? Czepiam się?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Irbisia, na stałe, rzecz jasna, i pracę dostałaś od razu po skończeniu szkoły?
I tak, mam wrażenie, że się czepiasz - bo masz za złe, że facet nie ma kasy na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Powiedz mu wprost, żeby rozplanował pieniądze tak, żeby mu wystarczyło na cały miesiąc, bo Ty też masz swoje wydatki. I po prostu nie pożyczaj.
Wydaje mi się, że on po prostu się tak nauczył, że chociaż rozwali całą kase i tak wie, że później będzie miał od kogo pożyczyc. Raz, drugi, trzeci nie pożyczysz i nauczy się dysponowac pieniędzmi.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
acha. Macie po 19 lat, wakacje a Ty mu trujesz dupe, ze ma szukac stalej pracy?
Nie mam pytan ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zacznij od tego, że nie pożyczaj, skoro widzisz, że to "na wieczne nieoddanie".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21173304]Irbisia, na stałe, rzecz jasna, i pracę dostałaś od razu po skończeniu szkoły?
I tak, mam wrażenie, że się czepiasz - bo masz za złe, że facet nie ma kasy na Ciebie ![]() Tak trzeba chodzić i szukać a się znajdzie ![]() Nie czepiam się i nie mam za złe, że nie ma kasy na mnie jak to napisałeś. Jestem zła, że nie ma kasy nawet na siebie bo wydaje ją tak bezmyślnie. Oczekiwałam tu rady co można zrobić a nie abyś mnie osądzała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21173304]Irbisia, na stałe, rzecz jasna, i pracę dostałaś od razu po skończeniu szkoły?
I tak, mam wrażenie, że się czepiasz - bo masz za złe, że facet nie ma kasy na Ciebie ![]() To ostatnio jakaś plaga na wizażu ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ja bronię dziewczyny: facet traktuje kasę jak dziecko cukierki, trzeba od razu zeżreć, czyli wydać, od 19-latka w związku można już chyba oczekiwać większej dojrzałości.
Poza tym, jak rozumiem, są wakacje, a potem twój chłopak idzie na studia? czy też ma zamiar tak żyć dalej- bo wtedy to byłby problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwyczajnie chcesz aby facet żył i był taki jak ty chcesz a on taki nie jest więc albo dasz mu spokój albo znajdż innego.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
I tak, mam wrażenie, że się czepiasz - bo masz za złe, że facet nie ma kasy na Ciebie ![]() trafnie napisane. Szczególnie ten tekst, że kiedyś chodzili do kina, a teraz ot już nie, bo on zarobione pieniądze wydaje na ciuchy i kosmetyki ![]() A na co ma wydawać? Dziecka na utrzymaniu nie ma. Irbisia a Ty jesteś jego dziewczyną czy mamusią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Przesadzacie. Autorka chciałaby po prostu, żeby jej partner oduczył się rozrzutności bo to źle wróży na przyszłość.Ma rację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję madana chociaż Ty jedna mnie tutaj rozumiesz. Nie ma zamiaru iść na studia w tym roku ;] Może za rok. Właśnie to będzie problem bo planujemy życie razem. To nie jest jakiś tam związek tylko poważna sprawa. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
i właśnie o to chodzi jestem jego dziewczyną a nie mamusią która w przyszłości ma go utrzymywać. Nie rozumie dlaczego większość z was tak czepia się właśnie mnie. Wy również macie utrzymanków a nie chłopaków i nic z tym nie robicie?? Życzę powodzenia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Wolałabyś, aby pracował od rana do wieczora 7 dni w tygodniu, a przez to był niezadowolony, marudny, drażliwy itd.? Sądzę, że wtedy nie pasowałaby Ci taka sytuacja, bo nie miałby za wiele czasu dla Ciebie, a jakby już miał to byłby bardzo zmęczony. Nie musi utrzymywać domu, dzieci, opłacać rachunków. Wybrał opcję 2 w 1 - zarabia na swoje potrzeby, a do tego ma trochę jeszcze czasu w wakacje. Poza tym ma tam ciekawych ludzi, z którymi nie nudzi się i nie męczy. Chyba lepiej, że cokolwiek robi, a nie siedzi cały czas w domu. Może po wakacjach weźmie się za coś konkretnego, a teraz chciałby troszkę polenicuhować. Co do pożyczania pieniędzy - nie rób tego. Pomarzeka i nauczy się gospodarować nimi. Raz, drugi, czterdziesty nie będzie miał na coś i powinien zrozumieć. Niektórzy dopiero uczą się dojrzałości.
Edytowane przez Maudia Czas edycji: 2010-08-05 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Czyli nie chce studiować? A z czego będzie żył? Rodzice będą utrzymywać, a on kieszonkowe do natychmiastowego wydania?
Są dwa typy mężczyzn, z którymi NIE DA się zbudować sensownego związku: 1) sknerus, "złotówa", liczykrupa- taki co to trzęsie się nad każdym groszem, dziaduje, a tylko pomnaża kasę. 2) radosny pasikonik, którego kasa się nie trzyma, taki ci to życie wiedzie na debecie, kolejnych kredytach, potem kredyt spłaca następnym. Zacznij od niepożyczania i PRZYGLĄDAJ się bacznie, bo planowanie sobie życia z tak niedojrzałym w zachowaniu chłopczykiem,to jak zawiązanie sobie sznura na szyję. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pieniędzy. Gdybym była facetem to chyba honor by mi nie pozwolił aby pożyczać kasę do swojej dziewczyny( wiadomo ze są jakieś sytuacje kryzysowe, zdarzenia losowe ale o takich autorka nic nie pisze). Myślę że najlepiej pogadać ze swoim Tżtem i wyłożyć mu gdzie tkwi problem, jasno ( czarno na białym) bo faceci mają problem z aluzjami ![]() Autorko popieram Cię i rozumiem Twój problem, jeśli teraz nie zareagujesz to wyrośnie przy Twoim boku egoista , który zawsze przede wszystkimi będzie stawiał na pierwszym miejscu swoje potrzeby . Życzę powodzenia !
W ogniu ramion Twoich spłonąć i w jeziorach oczu tonąć znaleźć zmysłów ukojenie wszystko czego chcę od Ciebie dostać się do Twego wnętrza kilka sekund w nim pomieszkać przypływ uczuć krótka chwila starczy mi by móc oddychać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
nie oczekujcie od 19 latka ktory dopiero co skonczyl szlole - dojrzalosci.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.