|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
telefon z dobrym głośnikiem
Aktualnie mam LG km380 - muzyczny telefon, od roku, a od ponad pół roku nie działa mi odtwarzacz muzyki - ot, tak po prostu, pewnego dnia mi się nie włączył i do tej pory nie chce tego zrobić.
Chciałabym sobie kupić nowy telefon do ok. 400 zł, z dobrym i głośnym głośnikiem. Możecie coś polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: telefon z dobrym głośnikiem
samsung avila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
1. Zanieś tel. do serwisu jakiegoś by Ci wgrali oprogramowanie od nowa
2. Nie lepiej kupić telefonu z normalnym wyjściem na słuchawki typu jack/mini jack i normalne głośniki/mini głośniczki podłączyć? Głośnik w telefonie nigdy nie będzie dobry, słuchanie muzyki na głośnikach to dodatek a nie główna funkcja
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
SE w580i. najgłośniejszy jaki miałam, na pewno nie polecam Samsungów, wszystkie modele z jakimi miałam styczność mają liche głośniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby denerwować ludzi w komunikacji miejskiej muzyką której TY słuchasz? Jeśli chcesz posłuchać dobrej jakości dźwięku to zainwestuj w dobre słuchawki. I przy okazji w mp3, bo baterie w telefonie dużo szybciej się zużywają jeśli słucha się przez nie muzyki, czyta książki itd. A Avila ma gó***y głośnik. W ogóle kijowy telefon. Chętnie bym się go pozbyła ![]()
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie zgodze sie z avila.
mialam juz nokie 6610 motorole jakas rozsuwana dwa sony ericsony samsunga takiegi slidera nie pamietam dokladnej nazwy kiedys kiedys alcatela nie dawno lg shinea i jak dotad najlepszy glosnik jest w avili zarowno ten od rozmow jak i zewnetrzny do sluchania muzyki i dzwonkow.i zawsze mialam problem z budzikiem zawsze zdzwonil za cicho a w avili jest ok i super sie slucha muzyki. i super dziala glosnik od rozmow nigdy tak glosnego w zadnym tel nie mialam w avili jedynie to jeszcze mnie dobija ze nie do konca nauczylam sie poslugiwac sie dotykiem ![]() ![]() moze u ciebie sie glosnik agato popsul albo taki jakis wadliwy ci sie trafil? bo moj jest naprawde super |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
nie, u mnie nie chodzi o głośnik, bo nie zwracam na to uwagi. Nie słucham muzyki na telefonie - od tego mam inne urządzenia. Ogólnie uważam go za najgorszy telefon jaki do tej pory miałam.
Zawiesza się, ciężko się korzysta z klawiatury QWERTY, ma mało precyzyjny panel dotykowy (przeglądanie stron www jest teoretycznie możliwe, a praktycznie to nie możesz trafić palcem w głupi link), niby można na nim przeglądać dokumenty w rozszerzeniu pdf, ale co z tego skoro projektant nie pomyślał o wygodzie czytania znajdującego się w dokumencie tekstu. Żeby coś przeczytać, trzeba przesuwać ekran na boki - mało wygodne. Wracając do głośnika to np idąc ulicą nie słyszę telefonu ani nie czuję wibracji, mimo, że mam telefon w kieszeni spodni - kolejna ogromna wada.
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja uwazam ze avila ma dobry glosnik. ewentualnie bralabym sony ericsona ale nie muzycznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
ani słowa nie napisałam o psującym się głośniku, tylko wyraziłam swoją opinię na temat Avili, bo ktoś wcześniej ją polecił.
Piszesz, ze telefon to nie komputer. Zgadzam się, dlatego JA słucham muzyki na mp3 i dodatkowo na słuchawkach wtykowych w taki sposób, żeby nie przeszkadzać osobom jadącym ze mną jednym autobusem lub kolejką. I dlatego wszystkim fanom słuchania muzyki z głośników mówię stanowczo NIE. (nie mówię, że któraś z was tak robi, ale niektóre wypowiedzi wskazują na duże prawdopodobieństwo występowania tego mega irytującego zjawiska)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
to miałaś byle jaki odtwarzacz. Proste.
Skoro słuchasz muzyki przez słuchawki, to chyba nie jest Tobie potrzebny 'donośny głośnik' a dobre słuchawki. Wiem, ze te z zestawów z telefonami nie są najwyższych lotów, więc warto zainwestować w przejściówkę i kupić dobre słuchawki. Choć i tak uważam, że telefon nie służy do słuchania muzyki a jakość dźwięku jest kiepska.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Lg bali ma dosyć dobry głośnik i kosztuje w granicach 400-500zł.
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tak, to możesz mieć problem jedynie z odtwarzaczem, co można rozwiązać wgrywając oprogramowanie. Domyślam się,że płytkę z oprogramowaniem miałaś z zestawie. Instrukcję zapewne również. Aaa, pewnie Ci to nie pomoże, ale - ja posiadam SE W200i, wiem, że to już dawno przezytek, ale głośnik ma rewelacyjny (a odtwarzacz jeszcze lepszy) i wiele (byłych) posiadaczy potwierdza to na różnego rodzaju forach poświęconych telefonom, np. telepolis ![]() Edytowane przez lalalabamba Czas edycji: 2010-09-15 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Co do Avili, to nie jest to telefon idealny, ale głośnikowi nie można nic zarzucić.
![]() Czasem nawet przeszkadzało mi, że gdy ktoś do mnie dzwonił, było słychać o czym rozmawiamy, bo taki głośny :p muzyka też się fajnie odtwarza, ale jak już ktoś pisał wnerwiająca ta dotykowa klawiatura.. Więc jeśli nie lubisz dotykowych telefonów, to go sobie odpuść.
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wątpie, żeby to coś dało, ponieważ odtwarzacz nie działa mi w telefonie, a w komputerze normalnie mogę otworzyć folder z muzyką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A więc może to być wina samego oprogramowania. U mnie z dnia na dzień coś stało się z odtwarzaniem wszystkich dźwięków w telefonie, a przyczyną okazała się nieodpowiednio włożona karta pamięci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Klasyczny SE k750i
W890i jak na muzyczny gra cicho Nokia Express Music głośnika również nie ma za dobrego Samsung klasyka (slider, aparat 1,3, taki co go wszyscy mają ![]() W Plusfonach w sumie dobry głośnik jest A dotykowych samych w sobie nie znoszę, więc nie wiem jak który gra.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.