telefon z dobrym głośnikiem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 20:20   #1
moja imaginacja
Zakorzenienie

telefon z dobrym głośnikiem

Aktualnie mam LG km380 - muzyczny telefon, od roku, a od ponad pół roku nie działa mi odtwarzacz muzyki - ot, tak po prostu, pewnego dnia mi się nie włączył i do tej pory nie chce tego zrobić.
Chciałabym sobie kupić nowy telefon do ok. 400 zł, z dobrym i głośnym głośnikiem. Możecie coś polecić?
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 21:55   #2
agnes188
Zakorzenienie

Dot.: telefon z dobrym głośnikiem

samsung avila

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 22:33   #3
Sumi
Zadomowienie

1. Zanieś tel. do serwisu jakiegoś by Ci wgrali oprogramowanie od nowa
2. Nie lepiej kupić telefonu z normalnym wyjściem na słuchawki typu jack/mini jack i normalne głośniki/mini głośniczki podłączyć? Głośnik w telefonie nigdy nie będzie dobry, słuchanie muzyki na głośnikach to dodatek a nie główna funkcja
Stary 2010-09-14, 22:46   #4
zakalec
Zadomowienie

SE w580i. najgłośniejszy jaki miałam, na pewno nie polecam Samsungów, wszystkie modele z jakimi miałam styczność mają liche głośniki.
zakalec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 22:47   #5
agata_slomka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Aktualnie mam LG km380 - muzyczny telefon, od roku, a od ponad pół roku nie działa mi odtwarzacz muzyki - ot, tak po prostu, pewnego dnia mi się nie włączył i do tej pory nie chce tego zrobić.
Chciałabym sobie kupić nowy telefon do ok. 400 zł, z dobrym i głośnym głośnikiem. Możecie coś polecić?
po co?
żeby denerwować ludzi w komunikacji miejskiej muzyką której TY słuchasz?
Jeśli chcesz posłuchać dobrej jakości dźwięku to zainwestuj w dobre słuchawki.
I przy okazji w mp3, bo baterie w telefonie dużo szybciej się zużywają jeśli słucha się przez nie muzyki, czyta książki itd.

A Avila ma gó***y głośnik. W ogóle kijowy telefon. Chętnie bym się go pozbyła

Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 22:53   #6
agnes188
Zakorzenienie

nie zgodze sie z avila.

mialam juz
nokie 6610
motorole jakas rozsuwana
dwa sony ericsony
samsunga takiegi slidera nie pamietam dokladnej nazwy
kiedys kiedys alcatela nie dawno
lg shinea
i jak dotad najlepszy glosnik jest w avili zarowno ten od rozmow jak i zewnetrzny do sluchania muzyki i dzwonkow.i zawsze mialam problem z budzikiem zawsze zdzwonil za cicho a w avili jest ok i super sie slucha muzyki. i super dziala glosnik od rozmow nigdy tak glosnego w zadnym tel nie mialam

w avili jedynie to jeszcze mnie dobija ze nie do konca nauczylam sie poslugiwac sie dotykiem znaczy umiem,ale wolno mi sie pisze smsy w porownaniu do pisania na klawiszach jednak jesli chodzi o glosniki to super.
moze u ciebie sie glosnik agato popsul albo taki jakis wadliwy ci sie trafil? bo moj jest naprawde super

Stary 2010-09-14, 23:06   #7
agata_slomka
Wtajemniczenie

nie, u mnie nie chodzi o głośnik, bo nie zwracam na to uwagi. Nie słucham muzyki na telefonie - od tego mam inne urządzenia. Ogólnie uważam go za najgorszy telefon jaki do tej pory miałam.
Zawiesza się, ciężko się korzysta z klawiatury QWERTY, ma mało precyzyjny panel dotykowy (przeglądanie stron www jest teoretycznie możliwe, a praktycznie to nie możesz trafić palcem w głupi link), niby można na nim przeglądać dokumenty w rozszerzeniu pdf, ale co z tego skoro projektant nie pomyślał o wygodzie czytania znajdującego się w dokumencie tekstu. Żeby coś przeczytać, trzeba przesuwać ekran na boki - mało wygodne.
Wracając do głośnika to np idąc ulicą nie słyszę telefonu ani nie czuję wibracji, mimo, że mam telefon w kieszeni spodni - kolejna ogromna wada.

Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 00:35   #8
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agata_slomka Pokaż wiadomość
nie, u mnie nie chodzi o głośnik, bo nie zwracam na to uwagi. Nie słucham muzyki na telefonie - od tego mam inne urządzenia. Ogólnie uważam go za najgorszy telefon jaki do tej pory miałam.
Zawiesza się, ciężko się korzysta z klawiatury QWERTY, ma mało precyzyjny panel dotykowy (przeglądanie stron www jest teoretycznie możliwe, a praktycznie to nie możesz trafić palcem w głupi link), niby można na nim przeglądać dokumenty w rozszerzeniu pdf, ale co z tego skoro projektant nie pomyślał o wygodzie czytania znajdującego się w dokumencie tekstu. Żeby coś przeczytać, trzeba przesuwać ekran na boki - mało wygodne.
Wracając do głośnika to np idąc ulicą nie słyszę telefonu ani nie czuję wibracji, mimo, że mam telefon w kieszeni spodni - kolejna ogromna wada.

najpierw piszesz ze nie chodzi o glosnik a pozniej piszesz ze jednak tak.moj sie nie zawiesza.jesli chodzi o klawiature to tel dotykowy sama sobie taki wybralas mi to tez nie odpowaiada ale mysle ze to kwestia przyzwyczajenia.(moj znajomy naprawia tel) i powiedzial ze ten tel to jeden z najmniej psujacych sie dotykowych tel jesli o sam dotyk chodzi.co do pdfu jeszcze nie korzystalam ale jak wiadomo tel to nie komputer ja tel slysze i wibracje i dzwonek.zreszta jesli jest szum na ulicy to mozesz zadnego tel nie uslyszec ogolnie uwazam ze glosnik ma bardzo dobry.autorka nie pytala sie o plusy i minusy avili wiec sie nie rozpisujmy

ja uwazam ze avila ma dobry glosnik.

ewentualnie bralabym sony ericsona ale nie muzycznego

Stary 2010-09-15, 00:59   #9
agata_slomka
Wtajemniczenie

ani słowa nie napisałam o psującym się głośniku, tylko wyraziłam swoją opinię na temat Avili, bo ktoś wcześniej ją polecił.

Piszesz, ze telefon to nie komputer. Zgadzam się, dlatego JA słucham muzyki na mp3 i dodatkowo na słuchawkach wtykowych w taki sposób, żeby nie przeszkadzać osobom jadącym ze mną jednym autobusem lub kolejką.
I dlatego wszystkim fanom słuchania muzyki z głośników mówię stanowczo NIE.
(nie mówię, że któraś z was tak robi, ale niektóre wypowiedzi wskazują na duże prawdopodobieństwo występowania tego mega irytującego zjawiska)

S. Mrożek
Stary 2010-09-15, 07:21   #10
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
po co?
żeby denerwować ludzi w komunikacji miejskiej muzyką której TY słuchasz?
Jeśli chcesz posłuchać dobrej jakości dźwięku to zainwestuj w dobre słuchawki.
I przy okazji w mp3, bo baterie w telefonie dużo szybciej się zużywają jeśli słucha się przez nie muzyki, czyta książki itd.

A Avila ma gó***y głośnik. W ogóle kijowy telefon. Chętnie bym się go pozbyła

Zawsze słucham muzyki przez słuchawki. Ale dobre słuchawki raczej nie spowodują, że muzyka będzie głośna. Słuchając muzyki przez słuchawki na moim telefonie, dźwięk był bardzo głośny, już w mojej mp4 był lekko słyszalny.

Cytat:
Napisane przez Sumi Pokaż wiadomość
1. Zanieś tel. do serwisu jakiegoś by Ci wgrali oprogramowanie od nowa
2. Nie lepiej kupić telefonu z normalnym wyjściem na słuchawki typu jack/mini jack i normalne głośniki/mini głośniczki podłączyć? Głośnik w telefonie nigdy nie będzie dobry, słuchanie muzyki na głośnikach to dodatek a nie główna funkcja
Pomyślę o tym serwisie, może nawet dziś zajrzę, jeżeli będę miała taką możliwość

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Stary 2010-09-15, 07:50   #11
agata_slomka
Wtajemniczenie

to miałaś byle jaki odtwarzacz. Proste.
Skoro słuchasz muzyki przez słuchawki, to chyba nie jest Tobie potrzebny 'donośny głośnik' a dobre słuchawki. Wiem, ze te z zestawów z telefonami nie są najwyższych lotów, więc warto zainwestować w przejściówkę i kupić dobre słuchawki.
Choć i tak uważam, że telefon nie służy do słuchania muzyki a jakość dźwięku jest kiepska.

S. Mrożek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 08:16   #12
siarczan_sodu
Zadomowienie

Lg bali ma dosyć dobry głośnik i kosztuje w granicach 400-500zł.
Stary 2010-09-15, 10:34   #13
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
A dzwonki Ci normalnie działają?
Jak tak, to możesz mieć problem jedynie z odtwarzaczem, co można rozwiązać wgrywając oprogramowanie. Domyślam się,że płytkę z oprogramowaniem miałaś z zestawie. Instrukcję zapewne również.

Aaa, pewnie Ci to nie pomoże, ale - ja posiadam SE W200i, wiem, że to już dawno przezytek, ale głośnik ma rewelacyjny (a odtwarzacz jeszcze lepszy) i wiele (byłych) posiadaczy potwierdza to na różnego rodzaju forach poświęconych telefonom, np. telepolis

Edytowane przez lalalabamba
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:37
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 13:10   #14
blondie123
Raczkowanie

Co do Avili, to nie jest to telefon idealny, ale głośnikowi nie można nic zarzucić.
Czasem nawet przeszkadzało mi, że gdy ktoś do mnie dzwonił, było słychać o czym rozmawiamy, bo taki głośny :p
muzyka też się fajnie odtwarza, ale jak już ktoś pisał wnerwiająca ta dotykowa klawiatura.. Więc jeśli nie lubisz dotykowych telefonów, to go sobie odpuść.
Stary 2010-09-15, 16:19   #15
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
ani słowa nie napisałam o psującym się głośniku, tylko wyraziłam swoją opinię na temat Avili, bo ktoś wcześniej ją polecił.

Piszesz, ze telefon to nie komputer. Zgadzam się, dlatego JA słucham muzyki na mp3 i dodatkowo na słuchawkach wtykowych w taki sposób, żeby nie przeszkadzać osobom jadącym ze mną jednym autobusem lub kolejką.
I dlatego wszystkim fanom słuchania muzyki z głośników mówię stanowczo NIE.
(nie mówię, że któraś z was tak robi, ale niektóre wypowiedzi wskazują na duże prawdopodobieństwo występowania tego mega irytującego zjawiska)
alurat ja jak jezdze pociagiem tez nie nawidze tego irytujacego zjawiska jak sluchanie muzyki przez innych na okolo na glosniku.ale ja sprawdzalam glosnik akurat jadac czesto samochodem(mam wadliwe cd radio w samochodzie i czesto wlaczam muzyke z avili i tylko ze wzgledu na to wiem jaki glosnik jest)ale juz mniejsza z tym kazdy wyrazil swoja opinie i nie ma co chyba dalej dyskusji ciagnac kazdy ma swoje racje

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez blondie123 Pokaż wiadomość
Co do Avili, to nie jest to telefon idealny, ale głośnikowi nie można nic zarzucić.
Czasem nawet przeszkadzało mi, że gdy ktoś do mnie dzwonił, było słychać o czym rozmawiamy, bo taki głośny :p
muzyka też się fajnie odtwarza, ale jak już ktoś pisał wnerwiająca ta dotykowa klawiatura.. Więc jeśli nie lubisz dotykowych telefonów, to go sobie odpuść.
ja pisalam ze glosnik dobry i ze do dotyku jeszcze sie przyzwyczaic nie moge wiec w pelni sie zgadzamy

Stary 2010-09-15, 17:17   #16
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
A dzwonki Ci normalnie działają?
Jak tak, to możesz mieć problem jedynie z odtwarzaczem, co można rozwiązać wgrywając oprogramowanie. Domyślam się,że płytkę z oprogramowaniem miałaś z zestawie. Instrukcję zapewne również.

Aaa, pewnie Ci to nie pomoże, ale - ja posiadam SE W200i, wiem, że to już dawno przezytek, ale głośnik ma rewelacyjny (a odtwarzacz jeszcze lepszy) i wiele (byłych) posiadaczy potwierdza to na różnego rodzaju forach poświęconych telefonom, np. telepolis
Tak, dzwonki działają normalnie.
Ale wątpie, żeby to coś dało, ponieważ odtwarzacz nie działa mi w telefonie, a w komputerze normalnie mogę otworzyć folder z muzyką.
Stary 2010-09-16, 07:02   #17
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, dzwonki działają normalnie.
Ale wątpie, żeby to coś dało, ponieważ odtwarzacz nie działa mi w telefonie, a w komputerze normalnie mogę otworzyć folder z muzyką.
Moim zdaniem warto spróbować, bo tu wyglada na to, że karta pamięci (czy też pamięć telefonu; nie wiem gdzie dokładnie magazynujesz muzykę) jest w porządku, skoro czyta ją komputer, natomiast wina leży po stronie telefonu, który nie potrafi już tego zrobić.
A więc może to być wina samego oprogramowania.
U mnie z dnia na dzień coś stało się z odtwarzaniem wszystkich dźwięków w telefonie, a przyczyną okazała się nieodpowiednio włożona karta pamięci
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 18:34   #18
kolorowatecza
Zakorzenienie

Klasyczny SE k750i
W890i jak na muzyczny gra cicho
Nokia Express Music głośnika również nie ma za dobrego
Samsung klasyka (slider, aparat 1,3, taki co go wszyscy mają ) głośnik dobry, ale jakość dźwięku do kitu
W Plusfonach w sumie dobry głośnik jest

A dotykowych samych w sobie nie znoszę, więc nie wiem jak który gra.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 11:12   #19
_kamea_
Zakorzenienie

Witam ja posiadam aktualnie "muzealny" telefon SE w200i. Jako mp3 jest rewelacyjny, głośnik też ma super, ja dodatkowo mam podłączany głośnik (dostałam w promocji Ery) więc jestem bardzo zadowolona. Jest jednak ogromny minus tego telefonu - bateria. Potrafi rozładować się dzień po ładowaniu, jak rozmawiasz ok godziny, dodatkowo napisanie smsa - około 5 % baterii. Muzyki natomiast można słuchać cały dzień i bateria trzyma. Podsumowując jest to telefon w odtwarzaczu. Wiadomo - co kto preferuje

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości