Pomocy!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 21:39   #1
jagoda8802
Raczkowanie

Unhappy

Pomocy!!!

Dziewczyny pomocy...
Jestem studentką 4 roku admin. są to studia zaoczne. Od półtora roku nie pracuje ze względów rodzinnych i czuję że w domu z 2 kg mi przybyło ... pije aqua slim biorę jakies tabletki ale to nic nie daje kiedy nie ma ruchu (a przez wzgląd na sytuację rodzinna muszę całymi dniami być w domu)...
Zawsze byłam aktywna grałam w siatkówkę, jeżdziłam na rowerze pracowałam w szkole więc mialam sporo ruchu a teraz ... najgorsze że mam tendencję do tego że jak już tyję to idzie mi w brzyszek i uda mam biust więc tak tego brzucha nie widać ale ja widzę że rośnie i jestem załamana...
Potrzebuje metamorfozy w kwestii diety i ćwiczeń które pomogą mi zgubić brzych...moja skóra na tarzy po umyciu jest matowa ale później świeci się przez resztę dnia...moje wlosy są cienkie i bez blasku nie wiem czy dobrze robie farbując je na blond (bo wydaje mi się że w tym kolorze jest mi do twarzy) a od 5 lat noszę tą samą fryzurę ...
BŁAGAM POMOCY chcę żeby mój narzeczony znów widział mnie wesołą, zadowoloną, pełną życia... narazie widzi mnie wciąż niezadowoloną z własnego wyglądu i załamana cała sytuacja...
Niech mi ktoś doradzi w tych kwestiach, które wyżej wymienilam...
Swoje zdj mogę przeslać na pocztę tylko dajcie mi znać,... tu na forum!!!
jagoda8802 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 11:08   #2
olka1232
Rozeznanie

Dot.: Pomocy!!!

Cytat:
Napisane przez jagoda8802 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy...
Jestem studentką 4 roku admin. są to studia zaoczne. Od półtora roku nie pracuje ze względów rodzinnych i czuję że w domu z 2 kg mi przybyło ... pije aqua slim biorę jakies tabletki ale to nic nie daje kiedy nie ma ruchu (a przez wzgląd na sytuację rodzinna muszę całymi dniami być w domu)...
Zawsze byłam aktywna grałam w siatkówkę, jeżdziłam na rowerze pracowałam w szkole więc mialam sporo ruchu a teraz ... najgorsze że mam tendencję do tego że jak już tyję to idzie mi w brzyszek i uda mam biust więc tak tego brzucha nie widać ale ja widzę że rośnie i jestem załamana...
Potrzebuje metamorfozy w kwestii diety i ćwiczeń które pomogą mi zgubić brzych...moja skóra na tarzy po umyciu jest matowa ale później świeci się przez resztę dnia...moje wlosy są cienkie i bez blasku nie wiem czy dobrze robie farbując je na blond (bo wydaje mi się że w tym kolorze jest mi do twarzy) a od 5 lat noszę tą samą fryzurę ...
BŁAGAM POMOCYchcę żeby mój narzeczony znów widział mnie wesołą, zadowoloną, pełną życia... narazie widzi mnie wciąż niezadowoloną z własnego wyglądu i załamana cała sytuacja...

Ćwiczyć możesz przecież równie dobrze w domu

Jak widzisz, że Cię "przybywa", to świetnie, że zdajesz sobie z tego sprawę i chcesz coś robić, ale na samym stwierdzeniu "jestem załamana" się nie skończy. Najlepiej popatrz na zdjęcie sprzed jakiegoś czasu i sobie uświadom, że trochę pracy i wrócisz do tamtej sylwetki Zresztą 2kg to nie dużo.

Przejrzyj forum fitness, poszukaj na google, ćwiczeń jest masę, wystarczy poszukać, nikt "na tacy" Ci gotowego sposobu nie poda, bo nie wiemy, co najbardziej będzie Ci odpowiadało.

Zadbaj o włoski, zażywaj jakieś suplementy (np. Humavit, skrzyp), stosuj oleje, jak dla mnie powinnaś też dać włosom odpocząć od farb.

Jesli chcesz porady w kwestii ścięcia czy koloru - musisz wstawić tu zdjęcie zgodnie z regulaminem, jak nie to idź do dobrego fryzjera, powinien doradzić Ci co zrobić - listy dobrych fryzjerów w Twojej okolicy również znajdziesz na forum

Nie wiem, o jaką sytuację chodzi, więc może łatwo mi mówić, ale pomyśl sobie, że przynajmniej masz narzeczonego, któremu na Tobie zależy więc warto zmienić nastawienie nawet dla niego. Nikt nie sprawi, że będziesz znów wesoła i roześmiana, jeśli sama się o to nie postarasz. Pamiętaj, że ZAWSZE mogło być gorzej, a życie jest za krótkie żeby tracić czas

olka1232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 17:03   #3
jagoda8802
Raczkowanie

Dzięki za dobre rady ..Załącznik 3300715Załącznik 3300716 to ja to zdj z lata 2009 niby takie 2 kilo mi doszło i to wcale niedużo ale wiadomo każda z nas chce być piękna i uniknąć wystającego brzuszka czy boczków
Co do koloru i długości włosów noszę je właśnie tak albo spięte albo rozpuszczone najlepiej się wtedy czuję myslę o zmianie na jesień może inny kolor ale potrzebuje rady bo nie wyobrażam sobie siebie w ciemnych włosach ....
Stary 2010-08-02, 17:20   #4
jagoda8802
Raczkowanie

Dzięki za dobre rady .. to ja to zdj z lata 2009 niby takie 2 kilo mi doszło i to wcale niedużo ale wiadomo każda z nas chce być piękna i uniknąć wystającego brzuszka czy boczków
Co do koloru i długości włosów noszę je właśnie tak albo spięte albo rozpuszczone najlepiej się wtedy czuję myslę o zmianie na jesień może inny kolor ale potrzebuje rady bo nie wyobrażam sobie siebie w ciemnych włosach ....
Stary 2010-08-03, 15:47   #5
Piekielny_Aniolek
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny pomocy...
BŁAGAM POMOCY chcę żeby mój narzeczony znów widział mnie wesołą, zadowoloną, pełną życia... narazie widzi mnie wciąż niezadowoloną z własnego wyglądu i załamana cała sytuacja...

Moim skromnym zdaniem hmmm po prostu wywijasz się tym siedzieniem w domu. Ja właśnie skończyłam studia, obroniłam się i też siedzę w domu Powinnaś skorzystać z tego, że masz teraz czas dla siebie... Oglądając telewizję możesz przecież wykonać kilka ćwiczeń, które na pewno Ci nie zaszkodzą 2kg to przecież nie tak dużo!! Jeśli chcesz coś w sobie zmienić to spoko. Niestety nie wiem jak wyglądasz i trudno jest mi Ci doradzić odnośnie koloru włosów (wyślij zdjęcie na meila to pomogę agenciara007@gmail.com)
Przede wszystkim wstając z łóżka pomyśl "O jaki piękny dzionek mamy" a nie "o Boże znowu tak ciepło/zimno" Mi to pomaga

po prostu "Łobuziara na obcasach"

Kocham Cię R

http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png
Piekielny_Aniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 07:52   #6
Gogo Yubari
Rozeznanie

Siedzisz w domu i masz mało ruchu? Spokojnie, tak się zdarza Po urodzeniu dziecka też przesiedziałam w domu sporo czasu... Chciałam jak najszybciej schudnąć i udało się! Już Ci mówię co zrobiłam- kupiłam matę taneczną i koło hula hop: http://allegro.pl/item1167424439_kol...we_110_cm.html

Pozytywy tych rzeczy: 1. nie musisz wychodzić z domu, 2. tańczenie na macie to sama przyjemność i świetna zabawa, więc chce się do tego wracać! 3. kręcąc hula możesz oglądać telewizję 4. na macie wystarczy godzinka ćwiczeń dziennie i w miesiąc możesz schudnąć nawet 3,4 do 5 kg (to zależy od intensywności ćwiczeń)

Polecam także tradycyjne ćwiczenia na brzuch: brzuszki, nożyce itp.

Jeżeli chodzi o fryzurkę- masz okrągłą buzię i dosyć wysokie czoło, więc radziłabym zrobić jakąś ciekawą, asymetryczną grzyweczkę. Długie włoski bym raczej zostawiła, ale nosiłabym rozpuszczone.
Gogo Yubari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 10:44   #7
jagoda8802
Raczkowanie

Dziękli za dobre rady napewno z nich skorzystam ...
Stary 2010-08-07, 11:43   #8
Piekielny_Aniolek
Raczkowanie

Cytat:
Dziękli za dobre rady napewno z nich skorzystam ...
Aleś Ty ładna
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie grzywkę:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:j...ryzura.jpg&t=1

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:w...elle01.jpg&t=1

pocieniowała włosy i chodziła w rozpuszczonych co do koloru to mi się wydaje, że pasowałoby Ci w rudym albo średnim brązie

po prostu "Łobuziara na obcasach"

Kocham Cię R

http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png
Piekielny_Aniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 13:19   #9
jagoda8802
Raczkowanie

Piekny_Aniołek miałam kiedyś grzywkę podaj email to później Ci przeslę zdj...ale wtedy nie mogłam na siebie patrzeć...a może przez to że miałam suchy brązowy kolor włosów ... może np w tych bląd inaczej bym wyglądała w grzywce...chciałam brąz ale w jakimś odcieniu w którym będzie mi dobrze zraziłam się do brązowych od kiedy mam porównanie że w blond jestem bardziej atrakcyjna niz w brązie....
Dzięki za dobre rady piszcie jeszcze co mogłabym zmienić

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Piekielny aniołku ja grzywke miałam wyglądałam nieciekawie podaj adres poczty to Ci przeslę zdj...a może po prostu wtedy przez ten kolor było mi zle ...wydaję mi sie że w blond jestem atrakcyjniejsza ale chciałabym jakies zmiainy
Dzięki za pomoc piszcie jeszcze
Stary 2010-08-08, 00:45   #10
jagoda8802
Raczkowanie

A może jest wśród nas jakaś fryzjerka "nie wierze ze nie ma " ...żeby doradzić...??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości